HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 07:35

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 6:18

Olcso es jo akksit itt vannak:

http://www.wormsign.hu

Én is tervezem, hogy veszek pót aksit a készülékhez, de sokan lebeszélnek az utángyártott aksiról.
Kinek, mennyire jött be az utángyártott aksi?
Egy munkatársam 3 töltés után eldobhatta, mert utána alig bírt ki 5 percet az aksi. Hama márkájú volt. Persze lehet, hogy gyári hibás volt.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#142 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 08:12

Ezek nem Hamak es szerintem nagyon jol birjak, igaz 2x toltottem csak. Naygon jo es niverzalis gyorstoltot is arulnak!
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#143 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 08:19

Azt arulja nekem valaki mint kezdonek aki ismerkedik a Pana GS-17-el, hogy mikent megy a 1394-es attoltes PC-re? Megvan a 6/4 kabel, kamerat ralokom programtarcsaval PC-re de utana a PC felol kell-e valamit?
Aztan van MagixVideoDeluxe szoftverem, gondolom ezzel vagas, feliratok, zene, stb. es utana tomoritsek majd DVD-re iras?
V63 a legjobb mozdony

#144 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 10:24

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 8:19

Azt arulja nekem valaki mint kezdonek aki ismerkedik a Pana GS-17-el, hogy mikent megy a 1394-es attoltes PC-re? Megvan a 6/4 kabel, kamerat ralokom programtarcsaval PC-re de utana a PC felol kell-e valamit?
Aztan van MagixVideoDeluxe szoftverem, gondolom ezzel vagas, feliratok, zene, stb. es utana tomoritsek majd DVD-re iras?

1. A kamerát rádugod a PC-re.
2. Elindítod jobb híjján a Windows Movie Maker progit, azon belül is a rögzítést. Programon belül tudod vezérelni a kamerát (tekerés, elindítás...stb.)
3. Elmented a DV AVI fájlt.
4. Szerkeszted, konvertálod MPEG2-be, majd kiírod DVD-re.
Saját képekről is!

#145 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 11:56

Koszi, ha jol tudom ez XP alatti szeria (szoftver), nekem W2K-van. Remelem be tudom szerezni.
Illetve ami kell az attolteshez milyen funkciot tudjon?
V63 a legjobb mozdony

#146 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:12

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 12:56

Koszi, ha jol tudom ez XP alatti szeria (szoftver), nekem W2K-van. Remelem be tudom szerezni.
Illetve ami kell az attolteshez milyen funkciot tudjon?

legtöbb vágóprogi tud dv-capture-t

Idézet: Kicsiati

Nem beszélve arról, hogy mivel mágneses alapon van a DV kazira rögzítve az anyag, az állásban romlik a minősége. (Észak-Dél pólusok miatt.)

pedig egy minidv kazi jó eséllyel tartósabb, mint egy írt dvd...

Idézet: Old_Mumus

Allvanyoknal nem ajanlom a tomegcikkes 5-6eFt-os Hama es tarsaikat.

attól függ, mire kell, ha csak stabil kép a cél, és nem akarja az ember felvétel közben ideoda tekergetni az állványt, akkor jó az olcsó is :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#147 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:14

Teljesen elegem van a kamerámból, az agyvérzés kerülget. Az emtec kazettán maradt vagy tiz perc hely, kitöltöttem egy rövid felvétellel és visszanézéskor majdnem magam alá csináltam. Nem egykét pixel ugrik be hanem van amikor egy egész másodpercre megáll a kép és hang, akad. Egyetlen szerkesztő sem tud olyan effekteket, amilyen változatosan ez szétszaggatja itt ott a képet, és ezután a panasonic kazit amikor visszatettem és csináltam egy ujabb próbafelvételt, már annál is jelentkeztek kismértékben a pixelek. Ráadásul most már mindig ugyanott, tehát a változatosság kedvéért már nem csak a visszajátszásban hanem a felvételben is hiba van.  :reklamacio: 

Ha az emtec koszolta össze a fejet az sem érdekel, attól eltekintve hogy ezt ugy kaptam a kamerához, vehettem volna magamtól is és nem azért fizet az ember hogy tönkretegye valami kamerát. Bár nem is vagyok már benne biztos hogy az emtec az oka, annak ellenére hogy elég valószinü. Nem azért dobtam ki százezret kiegészitőkkel stb. hogy találgassam miért nem jó semmire a kamerám és közelebb hozzam az infarktust mert már ebből áll a napom hogy most jó, most nem jó, most jó, most megdöbbentően rettenetes. Ennyire a pana ne legyen már érzékeny szar kazettákra sem, ez nevetséges. Ha minden kamera igy kezelné az emtecet már nem lenne forgalomban az a márka.

Ha megjön az asszony hozzávágom, szervizeltesse vagy csináljon vele amit akar, tapossa meg vagy vágja a falhoz, mert ha én viszem szervizbe az tuti hogy szétverem valaki fején. Egy darabig nem foglalkozom kamerákkal az biztos. Maradok a fotózásnál, azzal semmi idegességem nem volt még, csak pozitiv élményem. Az sem érdekel ha a szerviz rendbehozza, attól az idegességem már bőven megvolt, többet a kezembe nem veszem ezek után. Ez egyszerüen röhej hogy egy vásárlót igy átverjenek akár kamerával akár kazettával, nem tudom a fogyasztóvédelem és a minőségellenőrzés meg a különböző szabványok minek vannak, ha nekem kell az egészet végigidegeskednem, mert ez igy vicc.

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#148 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 15:01

Szia Sheen!

Nyilván két egyforma kapacitású aksit néztem :D
A  fent emlitett linken Sony 1.300 mAh aksi 9.900 Ft, Pana 1360 mAh aksi 9.000 Ft.
Panából a 2040 mAh-s aksi 12.900 Ft, Sonyból a 2800 mAh-s aksi 14.000 Ft.
Amint látod szinte elhanyagolható a különbség.
Érdekesség: Sony alap aksiját (NP-FM30) nem tudom milyen kapacitású, gondolom 680 mAh lehet... az ára 8000 Ft, mig a Pana alap 680 mAh aksija 5500 Ft.
Tehát érdemes a többszörös kapacitásu aksikat megvenni, anyagilag is jobban jársz :)
A Panádhoz milyen tipusu aksi való? CGA-DUxx széria ? (ezen széria árait emlegettem)

Holnap megcsinálom a "milyen a fogása" tesztet :D

ui.
Sajnálattal olvasom, hogy baj van a kameráddal... ne mérgelődj, inkább vigasztaltasd meg magad a nőddel ha hazaér :)

Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#149 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 15:29

A nők néha csak a bajnak vannak, ez is olyan hogy se velük se nélkülük. De a kamerát ma próbálgattam súlyra négy sör után hogy vajon kézreáll-e ahhoz hogy új falburkolat legyen belőle miután pajkosan meglenditem. Amúgy 640 mAh-s az aksi megnéztem. CGR-DU06. vegyél sört inkább annak van látszatja. :]

Ha lesz időm behúzok egy pár másodperces filmrészletet csak nem tudom milyen formátumba tegyem fel a netre hogy meg tudjátok nézni miket müvel ez a szutyok. Javaslatokat kérek. :) jah és ma volt a kezembe a haver teljesen analóg JVC kamerája, se LCD kijelző se más, batár elavult gép, de az nem csinál hibát és nem tudom mitől modernebb egy MiniDV ha ennyivel kényesebb, ergo szarabb.  :reklamacio: 
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#150 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:53

ne stresszeld már magad ennyire, nem egészséges ;)
kifogtál egy hibás példányt, ennyi, el kell vinni szervizbe. van hibás példány analógból is, sőt hibás fényképezőgép is előfordul :)

ha nagyon falhoz akarnád csapni szegény kamerát, akkor inkább ajándékozd nekem, de a garipapírját se feledd :D

#151 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 18:14

Vagy inkább adja nekem, nekem még úgysincs kamerám :p
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#152 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:17

Levezettem a feszültséget azzal hogy a falhoz vágtam a garipapirját. Kibirta ugyhogy megérdemli hogy felhasználjam.  :D

Bár bevallom, a haverom feje nagyon machos lett szétcsúszva, és művészi szemmel nézve kifejezetten jól mutatott a baseball sapka siltje ahogy eltünt a bal fülében. Ennek ellenére és fájó szívvel de mégiscsak helyrehozatom. Max szervizben megreparálva ugyanilyen marad, max. még csörögni is fog.  :p

#153 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:53

javíttasd csak meg, a fejeket egyszerűbb utólag széttologatni :)

#154 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 15:39

Sziasztok!
Megvolt a "melyik illik jobban a kezembe" teszt :D
Szinte nincs is különbség fogásra (és talán súlyban sem) köztük.
Pana GS-21 és a Sony HC-22 modelleket teszteltem.
Az Sonynál a zoom rész majdnem a kamera a tetejének a közepén helyezkedik el, ezt a mutatóujjammal érem el, a Panasonicnál pedig egész hátul van, ezt a hüvelykujjamal mozgattam.
Más különbséget nem tudnék felsorolni hirtelen...
Hozzáértő el tudná mondani, mi a fő különbség e két kamera közt (GS21, HC22)?
Üdv, Péter

#155 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 18:12

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 15:39

Az Sonynál a zoom rész majdnem a kamera a tetejének a közepén helyezkedik el, ezt a mutatóujjammal érem el, a Panasonicnál pedig egész hátul van, ezt a hüvelykujjamal mozgattam.

Nem fordítva? Nekem GS17 van az ugyan az mint a 21 csak nincs benne memokártya. Szóval nekem a gép tetején van a zoom gomb, pont a mutató ujjamnál.
Nekem abszolút kézre áll ez a kamera, egyedül csak a menü gombot nem tudom elérni a felvétel gomb miatt, de azt amúgy sem kell menet közben nyomkodni.
Saját képekről is!

#156 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 18:24

Sony: Érintőképernyő
Pana: Joystick :joy:
Sony: Carl Zeiss lencse
Pana: Panasonic lencse (?)
Sony: Infrás éjszakai ződ felvételek :p
Pana: Gyönyörü szines éjszakai felvételek, de használhatatlanul beszaggat.
Sony: A panások szerint hamar szétmegy a mechanikája
Pana: A sonysok szerint mechanikai hibái vannak

Te a hüvelykujjaddal éred el a zoomot a panán, én meg azon is a mutatóujjammal, szal én nem sok különbséget látok. Ebben a kategóriában legalábbis.
Gondolom mások is irnak különbségeket. :hello:

#157 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 19:25

Na ismét erőt vettem magamon és próbálgattam a kamerát (bazi lusta vagyok én szervizbe mászkálni). Addig a pana kazival nem volt baja amig az emtecet vissza nem tettem, és a panával most is alig alig. Nagyon egykét helyen ugrik csak bele pici pixel, az emteccel meg szürnyü mit müvel.

99% hogy az emtecről felragadt valami szutyok a fejre.

Fejtisztitó kazi mennyibe kerül? Abból is van többféle márka? Szerviz elvégzi a fejtisztitást?
Ha szervizbe viszem vinni kell vele aksit, kábelt, mindent vagy elég a kamera naturban ha besétálok+garilevél?

#158 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 19:27

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 19:12

Nem fordítva? Nekem GS17 van az ugyan az mint a 21 csak nincs benne memokártya. Szóval nekem a gép tetején van a zoom gomb, pont a mutató ujjamnál.

Sony - Pana mechanikai vita. Sejtettem hogy ilyesmi lesz...

#159 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 19:48

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 20:25

Fejtisztitó kazi mennyibe kerül? Abból is van többféle márka?

Sheen!
Sony miniDV tisztító (DVM-12CLD)
5.738 Ft a pixmania-nál
Üdv, Péter

Szerkesztette: topeti 2005. 06. 27. 19:50 -kor

#160 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 10:57

Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 20:27

Sony - Pana mechanikai vita. Sejtettem hogy ilyesmi lesz...

Szó sincs róla, csak tudod mindenki a saját lovát dicséri.  ;)
Nekem teljesen mindegy volt hogy Sony vagy Panasonic, kifejezetten az érintőképernyő / joystic érdekelt melyik a kezelhetőbb, elmentem a boltba hogy na majd ott eldöntöm ha sikerül. Közölték hogy a Sony éppen elfogyott, a Pana joystickja viszont kézreállt, maradt tehát ez. Valószinüleg a Sony is kezelhető csak nemtom... nem biztos hogy mindig ki akarom hajtani az LCD-t csak mert keresem az üres helyet a szalagon, vagy ha állványról veszek fel, stb.

Típushibák / egyedi hibák mindkét márkánál adódhatnak, a tartóssága meg függ attól is mennyit kezeled és milyen gondossággal.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.