Szeretnék tanácsot kérni egy jó minőségű - tudom, minden relativ - minidv kamera vásárlása kapcsán, melyet családi események, nyaralás, telelés és más hóbortok rögzitésére használnám. Szeretném, ha az automatika jól kiszolgálna akkor, amikor csak a téma érdekel, de ha játszani támad kedvem, akkor azt is engedje.
Körbenéztem a neten, a fórumokat, a Mediamarkt és társait. Ime az eredmény:
Panasonic mostani modelljei nekem vastagok, nem esik a kezemre, a joystick nagyon nem jön be, igy ez kiesett, bocs a Pana-rajongóktól.
Sony tól a dcr hc 42 lenne a megfelelő: jó paraméterek, kellően felszerelt csatlakozókkal, jól kézreáll, király a képstabilizátora, és úgy ált a minősége tetszik, de a touch screen és a memory stick nem jön be, ill. szeretnék ennyi pénzért vmivel többet kapni.
JVC, ...: köszi, nem
Canon, mert ilyen a dig. fényképezőgépem is (Powershot S1) és most sok új modellt kijött, amik között egész jók is vannak, de az ár/érték arány alapján a
Canon MVX 350i tetszik, mert:
- Hasznos képpontok (Videók) 850000 pixel
- Hasznos képpontok (Állóképek) 1230000 pixel
- Lényeges nekem a 20-szoros optikai zoom és a képstabilizátor is.
Szén amatőr vagyok, de érdekel a videózás művészete,

ezért hasznosnak tartom a majdani játszadozáshoz:
- DV, Analóg bemenet, AV, USB, Fejhallgató Csatlakozók; Utóhangosítás
(by the way, mi lehet a különbség az Analóg bemenet és az AV között, az AV a kimeneti irányra utalhat?)
Ha később némi kiegészitővel szeretném bőviteni, akkor ez jól jöhet:
- Tartozékpapucs, Mikrofon
Teccik ez a két cucc is, sokat persze nem várok tőlük, de ha 1szer vmi 1szerű dolog miatt jó lenne, ha lenne, akkor szerintem, nem lesz baj ha ez is kéznél lesz:
- Beépített videolámpa, Beépített vaku
Állóképhez a digit fényképezőgépet fogom használni, de ha hirtelen lesz 1 téma amit gyorsan le szeretnék lőni, mert megtetszik és nem a kép felbontása számit, hanem az elkapott pillanat, akkor azt képzelem, hogy erre talán már lehet használni a fotó funkciót. Látott már egyébként vki ilyen fényképet, vélemény?
- Állókép 1280X960 (SXGA) (Progresszív fotó), Memóriakártya: MMC, SD
- Vannak már könnyebbek is, de ez még elmegy:tömeg 500 g
Ennek a gyakorlati használatával kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok:
- Minimális megvilágítás 0 lux (Super Night módban)
Ezeket a paramétereket nem igazán tudom hová tenni, pontosabban, nem tudom, hogy örüljek-e nekik:
- Szűrő: Komplementer (jobb tipusoknál az RGB szerepelt)
- Ellenfény kompenzáció
- Gyújtótávolság (Videók, normál) 45,4 - 908
- Gyújtótávolság (Állóképek, kártya) 37,9 - 758
- Legnagyobb blende f/1.8
- Szűrőátmérő 34 mm
- IEEE1394 állományátvitel NEM
Tehát, a tanult kollégáktól azt szeretném tisztelettel megkérdezni, hogy a fentiek alapján megfelelő vételnek találják-e a cuccost, ill. bármi gyakorlati tapasztalatot, infot a Canonról (vigyázz, mert elég elfogult vagyok!

), javaslatot, (ellen)véleményt szivesen veszek.
Előre is köszönöm,
Luigi