Sziasztok!
A Video8 és Hi8-as kamerákhoz értők segitségét kérném...
((( Nem találtam ennél jobb fórumot a kérdésemnek. Ha találtok, oda is szivesen megirom. )))
Megvolt a lakodalom, elkészültek a lagzis felvételek. Csakhogy akadtak gondok.
A felvétel egy Sony Video 8-as kamerával készült.
Sajnos a boltban nem volt Video8-as szalag, csak Hi8-as. Az eladó szerint az is tökéletes hozzá.
A csomagolás papirján az adatoknál az szerepelt, hogy Hi8-ashoz 90 percnyi, a Video8-ashoz 60 percnyi felvételt lehet rá rögziteni.
Ekkor reméltem, hogy jó lesz a Video8-as kamerához is ez a szalag. Már tudom, hogy tévedtem.
A Sony kamera tipusát fejböl nem tudom, de ami eggyel fejlettebb volt tőle, annak a leirásában szerepelt olyan, hogy át kell kapcsolni egy kapcsolót a kamerán, hogy Hi8 vagy Video8 szalag van benne. Sajna ezen a kamerán ilyen kapcsoló nem volt. De még beállitás sem erre vonatkozólag.
Visszanézve a felvételeket a kis LCD-n minden tökéletes, ám a TV képernyőjén a felvétel Fekete-Fehér volt, és a felső harmada ugrált a képnek.
(2 RCA csatlakozó van rajta, egy a képnek, egy a hangnak. Ez lenne a kompozit kimenet ?!)
A kamera a rokonomé. A lagzi után hazavitte, nála vannak az eredeti szalagok is. Azóta annyit csinált velük, hogy oda-vissza áttekerte kézzel is meg a kamerával is a szalagot, és elmondása szerint csak nagyon ritkán ugrál a kép (viszont amit 1 héttel a lagzi előtt rögzitettek "normál" Video 8-as szalagra, az tökéletes volt. Szóval szerintünk ez szalagprobléma lehet).
A kérdésem az, hogy ha megpróbáljuk egy Hi8-as kamerában lejátszani, akkor jó lesz-e, vagy ugyanolyan marad.
Illetőleg mit lehet csinálni, hogy jó legyen a kép?! Remélem nem a kuka az egyetlen megoldás.
( Más. A nászutat a nászajándékként kapott
Panasonic NV-GS35 kamerával készitettem, Panasonic miniDV kazettára. Ez jól sikerült, ezt már átvettük VHS-re...
Kérdés: Tudtok ajánlani egy frankó tipusu miniDV kazettát, amit a jövöben használjak felvétel készitéséhez? Lehetőleg Panasonic tulajdonosok irjanak

)
Üdv, Péter
Szerkesztette: topeti 2005. 08. 20. 19:04 -kor