HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 16. 20:03

Idézet: Ladis - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 20:23

3 éve még memókártyát sem tudtál venni, olyan drága volt... ma már korrekt áron kapsz 2gb-osat... nem 4.5 gb, de kb fél-egy évente duplázódnak a méretek... Gondoltad volna 6 éve, hogy a CD-t felváltja a DVD, és sokkal jobb minőségben tudsz tv-t nézni? Vagy hogy a katódsugárcsövet felváltja a tft???
Szerintem kb fél év, és jobban megéri memóriára menteni... ráadásul hosszabb ideig fogja bírni az akku is... nincsen koszolódás, optika (adatrögzítésnél) elhangolódás...
egyébként bizonyos helyeken jó áron beszerezhető olcsón memókártya...

http://en.wikipedia.org/wiki/DVCPRO_P2 ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#622 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 18:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 19:48

de, van valami drop-frame meg non-drop-frame kavarás, bővebbet én se tudok, szerencsére ntscvel nem volt komolyabb dolgom... inverse telecine és társai, brr :fear:

Akkor ennyit az átkódolásról.  :reklamacio:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#623 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 19:56

ne add fel, biztos megoldható valahogy, hogy ne változzon a framerate :)

#624 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 21:38

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 15:58

guglizz egyet, nekem csak annyi rémlik, hogy van ilyen, de semmi bővebb :(

Már több hónapja guglizok.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#625 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 07:16

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 22:38

Már több hónapja guglizok.

A google-ban 0,14 másodperc alatt találtam DV time stamp ripper oldalakat  :D
http://www.skydiver....datecode_en.htm
http://dve.teletex.ru/
http://www.freedownloadscenter.com/Multime...Time_Stamp.html
http://www.5starshare.com/Visual_DV_Time_S...-soft21486.html

#626 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 09:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 7:16

így nem próbáltam. De ezek csak dv anyaggal működnek. Ugye?

#627 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 09:37

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 10:23

így nem próbáltam. De ezek csak dv anyaggal működnek. Ugye?

Mivel Time/Date stamp csak DV-ben létezik ezért csak arra vonatkozik  :)  Csak a DV hordozza magában a felvételi időbélyeget azaz azt az információt, hogy a felvétel milyen dátummal és idővel készült.

Egyébként, hogy próbáltad keresni? Mert ha beírod a "DV time stamp" vagy a "DV time code" vagy a "DV date stamp" vagy a "DV date ripper", stb. stb..... szavakat akkor 99.9% az esélye, hogy valamit találni fogsz.

#628 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 16:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 9:37

Mivel Time/Date stamp csak DV-ben létezik ezért csak arra vonatkozik  :)  Csak a DV hordozza magában a felvételi időbélyeget azaz azt az információt, hogy a felvétel milyen dátummal és idővel készült.

Egyébként, hogy próbáltad keresni? Mert ha beírod a "DV time stamp" vagy a "DV time code" vagy a "DV date stamp" vagy a "DV date ripper", stb. stb..... szavakat akkor 99.9% az esélye, hogy valamit találni fogsz.

ÉN DV-re egyáltalán nem kerestem. Mivel nem dolgozok dv anyagokkal, nekem ezek nem jók. Ott van a premierben a project timecode-ja, azt kellene a videóra írni.

#629 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 18:19

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 17:01

ÉN DV-re egyáltalán nem kerestem. Mivel nem dolgozok dv anyagokkal, nekem ezek nem jók. Ott van a premierben a project timecode-ja, azt kellene a videóra írni.

A Premiere nem képes a project időkódját overlay rárakni a videóra. Erre a Canopus Edius alkalmas. Az Edius nem csak a project valós időkódját rakja ki (TC azaz Time Counter formájában) hanem a hang kivezérlésmérője is kirakható.

#630 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 18:19

A Premiere nem képes a project időkódját overlay rárakni a videóra. Erre a Canopus Edius alkalmas. Az Edius nem csak a project valós időkódját rakja ki (TC azaz Time Counter formájában) hanem a hang kivezérlésmérője is kirakható.

+1 progi?  :reklamacio:
Pedig qnadam írta, hogy van hozzá plugin.

#631 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 23:17

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 22:42

+1 progi?  :reklamacio:
Pedig qnadam írta, hogy van hozzá plugin.

Persze van a Premiere-hez de csak olyan ami a DV-ben tárolt dátum és időadatot rakja ki. De mint már írtam ez csak DV esetében lehetséges mert az tartalmazza a felvétel idejét.
Egyéb más digitális formátumnál ilyen időbélyeg nincs. Amit Te szeretnél azaz a time line-on lévő videó szerkesztési időadatát overlay a videóra azt nem támogatja a Premiere. Én használok Premiere-t és Canopus Edius-t egyaránt és ilyen lehetőség csak az Edius-ban van.

#632 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 06:44

Panasonic-nál a Colour Night View-s modelleknél csökken a képfreki sötétben ?
Az NV-GS150-ről van szó.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#633 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:23

mérmint a zársebességre gondolsz?

#634 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 18:49

Sziasztok!

A Video8 és Hi8-as kamerákhoz értők segitségét kérném...

((( Nem találtam ennél jobb fórumot a kérdésemnek. Ha találtok, oda is szivesen megirom. )))

Megvolt a lakodalom, elkészültek a lagzis felvételek. Csakhogy akadtak gondok.
A felvétel egy Sony Video 8-as kamerával készült.
Sajnos a boltban nem volt Video8-as szalag, csak Hi8-as. Az eladó szerint az is tökéletes hozzá.
A csomagolás papirján az adatoknál az szerepelt, hogy Hi8-ashoz 90 percnyi, a Video8-ashoz 60 percnyi felvételt lehet rá rögziteni.
Ekkor reméltem, hogy jó lesz a Video8-as kamerához is ez a szalag. Már tudom, hogy tévedtem.
A Sony kamera tipusát fejböl nem tudom, de ami eggyel fejlettebb volt tőle, annak a leirásában szerepelt olyan, hogy át kell kapcsolni egy kapcsolót a kamerán, hogy Hi8 vagy Video8 szalag van benne. Sajna ezen a kamerán ilyen kapcsoló nem volt. De még beállitás sem erre vonatkozólag.
Visszanézve a felvételeket a kis LCD-n minden tökéletes, ám a TV képernyőjén a felvétel Fekete-Fehér volt, és a felső harmada ugrált a képnek.
(2 RCA csatlakozó van rajta, egy a képnek, egy a hangnak. Ez lenne a kompozit kimenet ?!)
A kamera a rokonomé. A lagzi után hazavitte, nála vannak az eredeti szalagok is. Azóta annyit csinált velük, hogy oda-vissza áttekerte kézzel is meg a kamerával is a szalagot, és elmondása szerint csak nagyon ritkán ugrál a kép (viszont amit 1 héttel a lagzi előtt rögzitettek "normál" Video 8-as szalagra, az tökéletes volt. Szóval szerintünk ez szalagprobléma lehet).
A kérdésem az, hogy ha megpróbáljuk egy Hi8-as kamerában lejátszani, akkor jó lesz-e, vagy ugyanolyan marad.
Illetőleg mit lehet csinálni, hogy jó legyen a kép?! Remélem nem a kuka az egyetlen megoldás.

( Más. A nászutat a nászajándékként kapott Panasonic NV-GS35 kamerával készitettem, Panasonic miniDV kazettára. Ez jól sikerült, ezt már átvettük VHS-re...
Kérdés: Tudtok ajánlani egy frankó tipusu miniDV kazettát, amit a jövöben használjak felvétel készitéséhez? Lehetőleg Panasonic tulajdonosok irjanak :) )

Üdv, Péter

Szerkesztette: topeti 2005. 08. 20. 19:04 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#635 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 19:37

a video8as és hi8as szalagok hossza ugyanannyi, ha 90 perces hi8as kazi, akkor valószínűleg az volt ráírva, hogy digi8ként használva csak 60perces. v8as kamerában hi8 szalagot használva elvileg nem szabadna problémának lennie, fordított esetben, ha a kamera nem ismeri fel, hogy csak v8as kazi, akkor fene tudja, hogy mi van.
sok analóg kamerában van TBC, nem lehet, hogy ki van kapcsolva? próbáld meg bekapcsolni..

egy biztatót tudok mondani, ha az lcd-n jó volt, akkor valahogy ki lehet húzni belőle a képet :) esetleg érdemes volna megpróbálni másik tévével/videóval esetleg, de ez csak ötlet

ja, és házasságodhoz grat mégegyszer :)

Szerkesztette: qnadam 2005. 08. 20. 19:39 -kor

#636 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 20:16

Panasonic AY-DVM60FE tipust ajanlom.
Jo ara van es LP-ben is tobbszor egymasra veve birja a strapat, plane mozdonybol felveve ahol neha a rossz palya miatt a kamera az alvannyal egyutt tancol.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#637 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 08:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 11:23

mérmint a zársebességre gondolsz?

Igen.
A képfreki lecsökken, a mozgás meg darabos lesz ? Mint az NV-GS17-nél ?
Csak azért kérdem, mert jelenleg az összes modell ilyen. ( Amit meg tudnék fizetni kategóriában. )
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#638 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 11:02

Idézet: topeti - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 19:49

Sziasztok!

A Video8 és Hi8-as kamerákhoz értők segitségét kérném...

((( Nem találtam ennél jobb fórumot a kérdésemnek. Ha találtok, oda is szivesen megirom. )))

Megvolt a lakodalom, elkészültek a lagzis felvételek. Csakhogy akadtak gondok.
A felvétel egy Sony Video 8-as kamerával készült.
Sajnos a boltban nem volt Video8-as szalag, csak Hi8-as. Az eladó szerint az is tökéletes hozzá.
A csomagolás papirján az adatoknál az szerepelt, hogy Hi8-ashoz 90 percnyi, a Video8-ashoz 60 percnyi felvételt lehet rá rögziteni.
Ekkor reméltem, hogy jó lesz a Video8-as kamerához is ez a szalag. Már tudom, hogy tévedtem.
A Sony kamera tipusát fejböl nem tudom, de ami eggyel fejlettebb volt tőle, annak a leirásában szerepelt olyan, hogy át kell kapcsolni egy kapcsolót a kamerán, hogy Hi8 vagy Video8 szalag van benne. Sajna ezen a kamerán ilyen kapcsoló nem volt. De még beállitás sem erre vonatkozólag.
Visszanézve a felvételeket a kis LCD-n minden tökéletes, ám a TV képernyőjén a felvétel Fekete-Fehér volt, és a felső harmada ugrált a képnek.
(2 RCA csatlakozó van rajta, egy a képnek, egy a hangnak. Ez lenne a kompozit kimenet ?!)
A kamera a rokonomé. A lagzi után hazavitte, nála vannak az eredeti szalagok is. Azóta annyit csinált velük, hogy oda-vissza áttekerte kézzel is meg a kamerával is a szalagot, és elmondása szerint csak nagyon ritkán ugrál a kép (viszont amit 1 héttel a lagzi előtt rögzitettek "normál" Video 8-as szalagra, az tökéletes volt. Szóval szerintünk ez szalagprobléma lehet).
A kérdésem az, hogy ha megpróbáljuk egy Hi8-as kamerában lejátszani, akkor jó lesz-e, vagy ugyanolyan marad.
Illetőleg mit lehet csinálni, hogy jó legyen a kép?! Remélem nem a kuka az egyetlen megoldás.

( Más. A nászutat a nászajándékként kapott Panasonic NV-GS35 kamerával készitettem, Panasonic miniDV kazettára. Ez jól sikerült, ezt már átvettük VHS-re...
Kérdés: Tudtok ajánlani egy frankó tipusu miniDV kazettát, amit a jövöben használjak felvétel készitéséhez? Lehetőleg Panasonic tulajdonosok irjanak :) )

Üdv, Péter

Én is készítettem már V8-as kamerával Hi8-as szalagra felvételt. Az én kamerámon sem volt átkapcsoló. A felvétel mégis tökéletes lett. Ergó én is szalagproblémára gyanakszom. Azt meg már mástól is hallottam, hogy az LCD-n jó a kép, a TV-n meg nem. ( Az én kamerámon még nem volt LCD. )
A játékidő V8 és Hi8 esetén azonos. A D8 kameránál meg a V8-Hi8 kazira írt érték 2/3-a.

Én Canon-os vagyok, de azért megírom, hogy eddig TDK, Maxell és Sony MiniDV kazettát használtam.
Mindegyik a 7-800 Ft-os árkategóriából. Gondom ( még ) egyikkel sem volt. Majd 10 év múlva kiderül az igazság.

Egy boltos azt mondta, hogy az a szalag jó, amelyiknek a felülete arany színben csillog...
Meg egy TDK kazetta tönkretette egy Samsung kamera kuplungját. A fene megette az ilyen kuplungot...

#639 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:41

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 9:46

Igen.
A képfreki lecsökken, a mozgás meg darabos lesz ? Mint az NV-GS17-nél ?
Csak azért kérdem, mert jelenleg az összes modell ilyen. ( Amit meg tudnék fizetni kategóriában. )

a képfrekvencia egy teljesen más dolog, ne keverjük :)
egyébként pedig vagy sötét lesz a kép, vagy hosszú záridő kell - vagy nagyobb fényerejű optika, és érzékenyebb ccd is lehet, csak hát az drááága

#640 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 14:07

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 13:41

a képfrekvencia egy teljesen más dolog, ne keverjük :)
egyébként pedig vagy sötét lesz a kép, vagy hosszú záridő kell - vagy nagyobb fényerejű optika, és érzékenyebb ccd is lehet, csak hát az drááága

Nekifutok mégeccer !

Szóval itt egy kedves Panasonic-os panaszos azt írta, hogy sötétben a záridő megnövekedése miatt a mozgás darabossá válik.  Én a Canon-omnál ezt úgy érzékelem, hogy a CCD kiolvasási gyakorisága nem 25 f/s, hanem jóval kevesebb ( a hosszabb záridő miatt ) és a mozdások darabossá válnak. Természetesen a TV-n továbbra is 25 f/s a képváltási freki, más nem is lehet.

:hemuveg:
Javított kérdésem:

Panasonic-nál a Colour Night View-s modelleknél sötétben annyira megnő a záridő, hogy darabossá válik a mozgás ?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.