HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 14. 07:09

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 1:16

természetesen ha egy videoszerkesztő progival dolgozol az nem jelent akadályt, mert ő a project szerint kezeli, és pikk pakk átteszi

Mibe teszi át ?

A lényeg az, hogy számítógépen nem gond, TV-n visszanézve esetleg másoknak továbbadva a felvételeket már gond lehet.
Az NTSC-PAL konverzió meg plusz munka és idő. A kapott minőség meg kérdédes.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1042 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:28

bocs, kicsit beleadludtam a postba..

szóval ha a video edit progiban PAL van beállítva, akkor a végeredmény PAL lesz..

Az újabb TV/Video-k nagy része meg ismeri már az ntsc szabványt.. tehát max picit turkálni kell a menüben..
viszont szerintem pl egy videómagnó nem fogja PALban rögzíteni, bár kitudja..
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#1043 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:28

hehe lehetett duplikálni //T-Bee

Szerkesztette: tbee83 2005. 12. 14. 17:29 -kor

Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#1044 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 09:44

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 17:28

bocs, kicsit beleadludtam a postba..

szóval ha a video edit progiban PAL van beállítva, akkor a végeredmény PAL lesz..

Az újabb TV/Video-k nagy része meg ismeri már az ntsc szabványt.. tehát max picit turkálni kell a menüben..
viszont szerintem pl egy videómagnó nem fogja PALban rögzíteni, bár kitudja..

Az NTSC-->PAL konverzió ettől azért sokkal bonyolultabb. Erre jelenleg egy szerkesztő program sem képes. Amivel valóban lehet NTSC-->PAL konverziót elvégezni az a Canopus Procoder 2.0 program. Mert ugye itt arról van szó, hogy az NTSC-ben lévő 29.97 (30) frame/sec-et a hozzá kulcsolt hanggal át kell konvertálni a PAL normás 25 frame/sec-re úgy, hogy ne legyenek mozgásfázis kiesések valamint a hangot is megfelelően újra kell kulcsolni.

Szerk:
Idézet a Videopraktika című szaklap oldaláról ( http://www.videopraktika.hu ):

" NTSC-PAL átalakítás

Sok kérdést kaptam már azzal kapcsolatban, hogy az Amerikából kapott videoanyagból hogyan lehetne PAL szabványú MPEG-et készíteni. Az alapprobléma sokszor úgy indul, hogy a kérdező nincs is igazából tisztában a két szabvány közti különbséggel. Általában a videó rögzítése a számítógépre gond nélkül szokott sikerülni. Ezután sokan igen egyszerűen berántják az AVI fájlt valamilyen szerkesztőbe, mondjuk az Adobe Premiere-be, és megpróbálják kimenteni PAL formátumba. A mentés meg is történik, de a fájl lejátszásakor vibráló, ugráló képet kapnak. Ekkor nyúlnak a telefon után. A jelenlegi ismereteim szerint egyetlen videoszerkesztő szoftver sem támogatja a szabványok közötti konverziót. Ehhez egyéb eszköz kell.

Először is tisztázzuk a két szabvány közötti különbséget. Az eltéréseket a függőleges felbontás és a képfrekvencia jelentik. Teljes felbontás esetén a PAL 576, az NTSC 480 (aktív, azaz látható) sorból áll. A képfrekvencia 25 az előbbinél, 29,97 az utóbbinál. Az NTSC-PAL konverzió alkalmaval a függőleges felbontás megnövelése nem igazán bonyolult dolog. Ezt gyakorlatilag a szerkesztő szoftverek zöme könnyedén megteszi. A másodpercenként lejátszandó képkockák számát viszont nem lehet csak egyszerűen a többletkockák számának eldobásával megoldani. Először is a 29.97-et 30-nak kell venni. Ez azt jelenti, hogy a videó egy kicsit, 0,001 százalékkal rövidebb lesz, tehát egy egyórás film mintegy 3,4 másodperccel hamarabb fog véget érni. Erre a manőverre azért van szükség, mert a 30/25-ös átszámítást csak a legkisebb közös többszörös segítségével lehet elvégezni. Ez a szám a 150. Egy kis osztás-szorzás után kijön, hogyha minden hatodik képkockát eltávolítjuk, és azt mondjuk a szerkesztőnek, hogy ezt most mentse ki 25 kocka/s sebességgel, egy olyan PAL videojelet kapunk, amely minden ötödik képkockánál "ugrik" egyet. Ez tehát nem a legjobb módszer. A jobb minőségű NTSC/PAL konvertáláshoz olyan szoftvert érdemes használni, amely kép- vagy félkép-interpolációval dolgozik. Az ilyen szoftverek gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mint az igényesebb lassító/gyorsító programok. A végeredmény minden esetben sokkal jobb lesz, az ugrás gyakorlatilag megszűnik, talán csak a nagyon gyors vízszintes kameramozgásoknál lehet látni némi vibrálást. Az így átalakított videó sokkal alkalmasabb lesz MPEG készítésre.
"

Szerkesztette: wpepi 2005. 12. 15. 09:58 -kor

#1045 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 01:04

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 9:05

Ébresző JVC-sek, SAMSUNG-osok !

Nem igaz, hogy nincs néhány felvételetek amit feltehetnék az oldalamra mindenki számára okulásul !

Üdv
JVC GR DX 307 van sok felvételem van de sajnos még mobilrol netezek .
De a barátomnál töltök fel neked.Ilyen kamerát már ugy tudom nem lehet kapni de teljesen meg vagyok elégedve vele. a sötét felvételek persze hagynak kivánnivalot maguk után de a nappaliak szerintem nagyon jok.

Nagyon nem értek a kamerákhoz de ezek a müszaki adatok.
Főbb jellemzők:
? Kimagasló képminőség az 1/4,5 hüvelykes, 1,33
megapixeles CCD-nek köszönhetően
? 10x optikai zoom/500x szuper digitális zoom interpolációval
? Háromdimenziós zajcsökkentés (3D NR)
? 3"-os Clear LCD monitor
? Automatikus lámpa
? 540 soros felbontás szuper szélessávú
processzorral
? USB-csatlakozás PC-hez • Video CD készítése • Videoklipek elküldése e-mailben
(MPEG-4 adatfolyam, MPEG-1 videorögzítés)
• Webkamera
funkció
• Digitális fényképrögzítés
? HG digitális állóképek 4 választható képmérettel (1600x1200/
1280x960/1024x768/640x480 pixel)
? Színes digitális NightScope felvétel
? DV navigáció
? Képstabilizátor
? Színes kereső
? DV bemenet/ kimenet (i.LINK, IEEE 1394 szabványos)
? Analóg bemenet
? 8 MB-os SD kártya mellékelve
? Állóképek rögzítése megadott időközönként

Én azért gyorsan vettem bele egy 1GB memot.Elég jol is fényképez.
Akku gyári 1ora 20 perc kb.

Töltök fel filmeket szétnézek a weblapodon.Oda lehet tölteni?

Üdv:Bigalexander

#1046 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 01:36

Hello
Zsigabá ha elkészitettem a felvételeket és érdekel a JVC GR DX akkor jelzem és feltöltöm
a ftp re.
Megtettszett az ulead mf 4.0 a lapodon a leirásbol ,érdekelne hogy a text gombnál dvd subot
lehet beimportálni(dv datecode érdekelne feliratként)vagy csak egy pár sort amit én irok hozzá.

HUU remélem érted mit szeretnék.van dv avim amiböl kiszedem a dv datecode t és feliratként
betehetem a dvd menübe.
PL ifoedit is beteszi de nekem több filmet kellene menüvel mint a TMPGdvdauthor.
DVDlab tudom hogy jo meg a sonyarchitect de azok nem jöttek ugy nekem be mint a TMPGdvda.

Elöre is köszi:Bigalexander

#1047 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 13:14

Hi!
Megvettem a Sony HC19-et, adtak USB kábelt, FireWire-t (DV) viszont nem.
Működik az USB-n redesen a DV-capture, vagy jobb lenne a FireWire?
Nem tudtam kipróbálni, mert ajándék lesz a kamera, de ha kell, akkor inkább veszek hozzá.
Ha kell, akkor meg azt kérdezném, hogy van ennek valami külön tipusa, amire figyelnem kell, vagy ez valami überszabvány, és minden miniDV kamera ugyanolyan csatlakozót használ? :think:
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#1048 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 16:23

Szia!

Ha nincs Firewire kártya a gépben, akkor vegyél egyet.
Nem drága, nem kell hanyattesni tőle, én 3000 körül vettem.
Ha nem adnak hozzá kábelt, azt is vegyél. Nekem adtak...
Hogy miért vegyél? Mert a firewire porton az eredeti minőség
jön át, az USB-s kábelen pedig csak kisebb felbontás megy át.

Üdv!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1049 Felhasználó inaktív   málna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 22:52

sziasztok. tud valamelyikőtök segíteni, sony dcr-hc20e mini dv-ről szeretném a felvett anyagot számítógépre áttenni... feltétlen szükséges hozzá a firewire kártya? köszi előre is! m.

#1050 Felhasználó inaktív   málna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 22:55

lehet, hogy előbb írtam, mint gondolkoztam, ill. olvastam volna... de azért, akinek van kedve válaszolhat nekem újra, az amúgy már tuti ezerszer feltett kérdésre (amúgy lány vagyok, szóval csak úgy hozzá állni :) )

#1051 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 00:32

Idézet: málna - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 22:52

sziasztok. tud valamelyikőtök segíteni, sony dcr-hc20e mini dv-ről szeretném a felvett anyagot számítógépre áttenni... feltétlen szükséges hozzá a firewire kártya? köszi előre is! m.

Üdv
elötted lévö hsz ben a válasz a kérdésedre.rosszindulal nélkül.

#1052 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 13:47

Sziasztok!

Nézegetem a Panasonic DV-kamerákat is. Bár a Sony tudja az Info-Lithium rendszert, ami nagy plusz, azért gondolkodom ebben a márkában is. 3CCD-s modellek érdekelnek csak, össze is hasonlítottam az NV-GS75-öt, a GS140-et és a GS-150-et.

Gyakorlatilag tök ugyanaz, leszámítva a szenzort. A kicsinél még csak 540e pixel van érzékelőként, a nagyobbakon 800e, ami nagyobb érték jóval. Az állóképek készítésénél is van változás, de az tökéletesen érdektelen számomra, mert fényképezőgéppel szoktam támadni az állóképeket.

A lencse átfogása hasonló, a zúm hasonló. Az éjszakai mód is egyező. Első kérdés: ezek a kamerák tudnak világítani is valami infra leddel vagy inkább értelmetlenül hosszú záridőt alkalmaznak, hogy legyen "mozgó éjszakai kép" is? Közben elolvastam, tud világítani elvileg.

Lehet záridőt állítani, íriszt is, vannak mindenféle módok és kompenzálhatok ellenfényre. Bár szerintem arra igazából egy nagy teljesítményű lámpával lehet kompenzálni. De mindegy.

Mi az a Power LCD?

Van szélzajcsökkentéses mikrofon. Ez gondolom nem egy nagy akármi, az igazi egy külön mikrofon, ráhúzott pamaccsal, nem?

A SIS stabilizátor hogyan működik? Melyikben jó ez a megoldás és hol gyengébb? (Canon, Sony, Panaszkodik)

Az effektek nem érdekelnek, azt utólag teszi rá az ember. A vakut körberöhögöm, ez nem fényképezőgép.

Érdekes, hogy S-Video és AV esetében is csak kimenet van. Viszont a legnagyobbnál már fellelhető a DV-in, amit talán használnék. Jobb eltenni a megdolgozott felvételt szalagra is, ne csak DVD-n legyen kiírva. Egyrészt az tömörített, másrészt én nem bízom benne, mint adattárolóban. Még több példányban sem annyira.

A 140 és 150 esetén már emlegetnek valami forró csatlakozó sarut, ez talán tud fogadni lámpát vagy extra mikrofont. Ez mi lehet?

Minden más paraméterében megegyezik a három berendezés.

Az lenne a kérdésem még a fentieken felül, hogy ezek a kamerák hogyan jelzik ki az akksi állapotát? Van valami objektív mérce vagy egyszer fogja magát és elkezd villogni valami kis ikon a sarokban, aztán 20 másodperc múlva leáll az egész? Mennyire lehet használni az akksi állapotjelzőt és hogyan működik?

A másik kérdés: Canon kamerákról írtátok, hogy egy idő után zajos lesz a mechanika. Ez itt mennyire figyelhető meg?

Következő kérdés: a képstabilizátor hogyan működik? Ha svenkelni szeretnék, akkor "ragad", aztán "szakad" vagy szépen elkezdi átúsztatni a képet, ahogy kell?

Mik a pozitívumok és mik a negatívumok?
Köszi előre is!

Boldog Xmas és BUÉK!
Üdv!
.
.
.

#1053 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:21

Idézet: topeti - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 17:23

Szia!

Ha nincs Firewire kártya a gépben, akkor vegyél egyet.
Nem drága, nem kell hanyattesni tőle, én 3000 körül vettem.
Ha nem adnak hozzá kábelt, azt is vegyél. Nekem adtak...
Hogy miért vegyél? Mert a firewire porton az eredeti minőség
jön át, az USB-s kábelen pedig csak kisebb felbontás megy át.

Üdv!

FW port van, akkor veszek kábelt. Már csak az a kérdés, minden kamerához ugyanolyan kell, vagy van valami tipusa?
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#1054 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:41

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 14:47

Érdekes, hogy S-Video és AV esetében is csak kimenet van. Viszont a legnagyobbnál már fellelhető a DV-in, amit talán használnék. Jobb eltenni a megdolgozott felvételt szalagra is, ne csak DVD-n legyen kiírva. Egyrészt az tömörített, másrészt én nem bízom benne, mint adattárolóban. Még több példányban sem annyira.

Tulajdonképp a feltételrendszeredből kiderült, hogy a 150-esre fáj a fogad !
Az oldalamon találsz néhány 150-essel készült felvételt is.

Én inkább elviselem a Canon lágyan ringatózó képstabját, mint egyes Panák akadozó ugráló, próbálkozását.

Sokáig én is a 150-esben gondolkodtam, de inkább még kivárok.
A Sony tapiképernyője nekem nem szimpatikus ( bár még nem használtam ).

Kizárásos alapon - nem tapiképernyős, jobb képstab, esetleg 3CCD, DV-in, AV-in - nem sok befutó marad...

Pana NV-GS250, vagy JVC GR-X5
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1055 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 22:39

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 13:47

Sziasztok!
1. Van szélzajcsökkentéses mikrofon. Ez gondolom nem egy nagy akármi, az igazi egy külön mikrofon, ráhúzott pamaccsal, nem?

2. A SIS stabilizátor hogyan működik? Melyikben jó ez a megoldás és hol gyengébb? (Canon, Sony, Panaszkodik)

3. A 140 és 150 esetén már emlegetnek valami forró csatlakozó sarut, ez talán tud fogadni lámpát vagy extra mikrofont. Ez mi lehet?

4. Az lenne a kérdésem még a fentieken felül, hogy ezek a kamerák hogyan jelzik ki az akksi állapotát? Van valami objektív mérce vagy egyszer fogja magát és elkezd villogni valami kis ikon a sarokban, aztán 20 másodperc múlva leáll az egész? Mennyire lehet használni az akksi állapotjelzőt és hogyan működik?

5. Következő kérdés: a képstabilizátor hogyan működik? Ha svenkelni szeretnék, akkor "ragad", aztán "szakad" vagy szépen elkezdi átúsztatni a képet, ahogy kell?

6. Boldog Xmas és BUÉK!
Üdv!

1. pontosan :)

2. a sonyról tudok nyilatkozni, azok elég szépen indulnak, legalábbis a mostani gépeik, viszont járt nálam egy canon (meg nem mondom a típusát), attól nem igazán voltam elszállva

3. ha az azonos szabványú lámpást rábiggyeszted, akkor a kamera tud majd rajta fényerőt állítani, mikrofonnál ha olyan, akkor zoomolni, ilyenek. de mikrofonnak jó lehet egy passzív papucs is, és egy drauttal bedugod a kamerába a hangot, lámpánál meg a fényerő lesz fix és a kamera alkalmazkodik hozzá :)

4. jobb esetben percben, rosszabb esetben mint a telefonok, viszont érdemes akkora akksit venni, amivel ez már nem szempont. én vettem, megnyugtató a tudat, hogy 3 óra működés (persze kijelzővel) után is még több mint félig van :)

5. gyártó és típusfüggő, ki kell próbálni. ha nem ragad be, annak többnyire az az ára, hogy kézből nem lesz teljesen stabil a kép, hanem lesz egy kis lágy ringatózása. szerintem nem zavaró a dolog, teljesen álló képet úgyis csak állvánnyal lehet csinálni... szép sima mozgást meg steadycammel :)

6. hasonlókat :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1056 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 15:54

Idézet: Temes - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 18:21

FW port van, akkor veszek kábelt. Már csak az a kérdés, minden kamerához ugyanolyan kell, vagy van valami tipusa?

Szia!

Van valami 4 és 6 pólusú... Nekem amit adtak, az jó volt.
Talán a több pólusú volt amit kaptam. Majd megnézem.
Többiek segitsetek már!
(Amugy 1-2 oldallal korábban leirtuk ezt a kábeldolgot, olvass vissza.)

Üdv
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1057 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 06:17

Atalanossagban 4/6 kabel kell.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#1058 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 07:54

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 6:17

Atalanossagban 4/6 kabel kell.

Nem feltétlenül  :D . A kamera oldalán 100%-ban 4-es kell de a PC oldalán már függ attól, hogy mekkora a csatlakozó. Mert ugye PC esetében nem csak 6 pólusú fw csatlakozó van használatban. Tehát a válasz módosítva annyi, hogy a kábel egyik végén 4-es csatlakozónak kell lennie míg a másik végén olyannak amilyen csatlakozó van a PC-n.  :)

#1059 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 16:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 7:54

A kamera oldalán 100%-ban 4-es kell

Én már találkoztam olyan kamerával, amibe 6-os csati kellet ;)
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1060 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 19:41

A Panasonicomba 4-es való. A PC oldali pedig adott (az 6-os).
Esetemben 4/6-os kábelre van szükség, ahogy Old_Mumus írta.

BUÉK :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.