HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   peter01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 20:49

Idézet: nyikszi - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 11:24

Akkor ezekszerint jó az utángyártott is :) Mert itt egy cseppet olcsóbb:

Delishop CGA-DU21

Ez is jó?Jó,én 1 éve használok ilyet nincs gond./a blokkot azért eltettem/

Jó,én 1 éve használok ilyet nincs gond./a blokkot azért eltettem/

#1762 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:01

Na igen, csak rájöttem, hogy az tisztán netes áruház, se cím, se telefon, az ilyeneket messze elkerülöm. Már akartam is írni, csak el voltam havazva. Szóval az Electroworldben vettem 4990 Ft-ért utángyártottat, valami Concorde és szépen működik a kamera vele :D

Szerkesztette: nyikszi 2008. 02. 18. 22:04 -kor

#1763 Felhasználó inaktív   Ellpa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:04

Kedves fórumozók!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy JVC GR-D24E típusú mini dv kamerám, 3 éves. Amikor megvettük, már akkor is volt egy kis alapzaja, vagyis a motor pörgése, zaja belehallatszott a felvételbe, de nem volt zavaró. Később ez sajnos egyre hangosabbá vált, amikor férjem elvitte még garanciába a jvc szervízbe, ahonnal úgy hozta haza, hogy a mikrofon mögé a szervíz betett egy szivacslapkát, mondván, hogy majd az csökkenti a zajt. Eztután a kamerát nem is igen használtuk (a szükséges ki házi videókat digitális fényképezőgéppel rögzítettük), mígnem a közelmúltban felkértek, hogy egy esküvőt videózzunk le. Az eredmény katasztrófa! Messziről rögzítve az eseményeket, a zúgástól nem lehet érteni, mit mond az anyakönyvvezető. Ezek után fogtam, és szétkaptam (na jó, kicsit több ideig tartott) a kamerát. Három dolog késztetett erre: az egyik, hogy már nincs garanciája, a másik, hogy a férjem annyira bedühödött, hogy másikat akar venni, a harmadik, hogy ezt így eladni lehetetlenség. Tehát veszteni valóm nem volt.
A következő eredményre jutottam: a mikrofon egy kis stekkerrel van rádugva a kamera egyik paneljára (annyira nem vagyok járatos a műszaki dolgokban). A két mikrofon (sztereo) be van építve egy kis szilikon-gumi házba, amiről ránézésre-tapintásra azt hinné az ember, hogy teljesen szigetel, és csökkenti a zajt. De nem! Ha a két mikrofon szabadon ki van vezetve a házból, akkor jó a felvétel, hallható a szöveg, nincs zúgás (persze ez nem végleges megoldás, pl. szélzaj). Ha be van rakva ebbe a gumiházba, akkor monoton alapzúgása van, de mégsem a motor zúgását hallani.
Ki szeretném próbálni, hogyha külső mikrofonnal üzemeltetem, akkor ez megoldás-e a problémámra. De mivel a kamerára nem lehet külső mikrofont csatlakoztatni, csak az a megoldás marad, hogy szerezzek egy ilyen stekkert, amivel lehet kísérletezgetni.
Tehát aki tud nekem segíteni, akár boltot, üzletet ajánlani, hogy hol tudnék ilyet szerezni, azt megköszönném. Az eredetit nem igazán forrasztgatnám, kísérleteznék vele, mert ha tönkremegy, akkor max. némafilmet tudnék felvenni. Azt sem tudom igazán, hogy ez egy standard alkatrész, vagy típusfüggő.
A másik kérdés: tud-e valaki ajánlani olyan szerkesztő programot, amivel ezeket a monoton alapzajokat esetleg ki lehetne szűrni.
Segítségeteket előre is köszönöm!

#1764 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 11:22

Idézet: Ellpa - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 10:04

Kedves fórumozók!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy JVC GR-D24E típusú mini dv kamerám, 3 éves. Amikor megvettük, már akkor is volt egy kis alapzaja, vagyis a motor pörgése, zaja belehallatszott a felvételbe, de nem volt zavaró. Később ez sajnos egyre hangosabbá vált, amikor férjem elvitte még garanciába a jvc szervízbe, ahonnal úgy hozta haza, hogy a mikrofon mögé a szervíz betett egy szivacslapkát, mondván, hogy majd az csökkenti a zajt. Eztután a kamerát nem is igen használtuk (a szükséges ki házi videókat digitális fényképezőgéppel rögzítettük), mígnem a közelmúltban felkértek, hogy egy esküvőt videózzunk le. Az eredmény katasztrófa! Messziről rögzítve az eseményeket, a zúgástól nem lehet érteni, mit mond az anyakönyvvezető. Ezek után fogtam, és szétkaptam (na jó, kicsit több ideig tartott) a kamerát. Három dolog késztetett erre: az egyik, hogy már nincs garanciája, a másik, hogy a férjem annyira bedühödött, hogy másikat akar venni, a harmadik, hogy ezt így eladni lehetetlenség. Tehát veszteni valóm nem volt.
A következő eredményre jutottam: a mikrofon egy kis stekkerrel van rádugva a kamera egyik paneljára (annyira nem vagyok járatos a műszaki dolgokban). A két mikrofon (sztereo) be van építve egy kis szilikon-gumi házba, amiről ránézésre-tapintásra azt hinné az ember, hogy teljesen szigetel, és csökkenti a zajt. De nem! Ha a két mikrofon szabadon ki van vezetve a házból, akkor jó a felvétel, hallható a szöveg, nincs zúgás (persze ez nem végleges megoldás, pl. szélzaj). Ha be van rakva ebbe a gumiházba, akkor monoton alapzúgása van, de mégsem a motor zúgását hallani.
Ki szeretném próbálni, hogyha külső mikrofonnal üzemeltetem, akkor ez megoldás-e a problémámra. De mivel a kamerára nem lehet külső mikrofont csatlakoztatni, csak az a megoldás marad, hogy szerezzek egy ilyen stekkert, amivel lehet kísérletezgetni.
Tehát aki tud nekem segíteni, akár boltot, üzletet ajánlani, hogy hol tudnék ilyet szerezni, azt megköszönném. Az eredetit nem igazán forrasztgatnám, kísérleteznék vele, mert ha tönkremegy, akkor max. némafilmet tudnék felvenni. Azt sem tudom igazán, hogy ez egy standard alkatrész, vagy típusfüggő.
A másik kérdés: tud-e valaki ajánlani olyan szerkesztő programot, amivel ezeket a monoton alapzajokat esetleg ki lehetne szűrni.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Külső mikrofonból nem igazán tudsz rárakni mert azoknak más a jelszintje (elektret mikrofonok). A kamera belső mikrofonjának helyére csak ugyanolyan kialakítású kifejezetten belső célra gyártott mikrofont tudsz kötni.
Sajnos a mechanika alapzaja csak külső kifejezetten kamerákhoz gyártott (cardoid) elektret mikrofonnal zárható ki. Mivel ennek a kamerának se vakupapucsa se mikrofon bemenete nincs ezért ez nem jöhet szóba. (mondjuk a vakupapucs hiánya még nem gond mert egy vakkusínnel megoldható)

Utólagos hangtisztításra a CoolEdit programot javaslom.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 20. 11:24 -kor

#1765 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 19:24

sziasztok! Rég jártam erre...

kicsit OFF....
Keresek digital8/Hi8-as kamerát, aminek digitális kimenete van. Lagzin kameráznék vele.
A mi esküvőnkön egy digital8-as Panával készült a felvétel, és az este készült képek is eléggé fényerősek.
Az egyszerű miniDV-semmel sajnos elég élvezhetetlen a kép kevés fénynél, viszont a digital8-as képe még ekkor is tűrhető.
Ugye a miniDV-nek firewire kimenete van, de azt nem tudom, hogy a digital8/Hi8-asoknak van-e ilyen kimenetük.
Ha igen, mely tipust keressem? Jól gondolom, hogy a Sony Hi8-asa jobb mint a Pana digital8-asa?
F1! F1! Segítsetek, pls :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1766 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 07:29

Idézet: topeti - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 19:24

sziasztok! Rég jártam erre...

kicsit OFF....
Keresek digital8/Hi8-as kamerát, aminek digitális kimenete van. Lagzin kameráznék vele.
A mi esküvőnkön egy digital8-as Panával készült a felvétel, és az este készült képek is eléggé fényerősek.
Az egyszerű miniDV-semmel sajnos elég élvezhetetlen a kép kevés fénynél, viszont a digital8-as képe még ekkor is tűrhető.
Ugye a miniDV-nek firewire kimenete van, de azt nem tudom, hogy a digital8/Hi8-asoknak van-e ilyen kimenetük.
Ha igen, mely tipust keressem? Jól gondolom, hogy a Sony Hi8-asa jobb mint a Pana digital8-asa?
F1! F1! Segítsetek, pls :)

Nem a formátumtól függ, hogy mit produkál egy kamera gyenge fényviszonyok között. Ami döntő az az optika fényereje és a CCD méret. Egy 1/6" CCD-vel rendelkező átlagos home felhasználásra készült kamerával soha nem fogsz tudni olyan felvételeket készíteni ami pld. egy jó esküvői anyaghoz kell. Ahhoz, hogy gyenge fényben is jó legyen a minőség minimum 1/4" CCD javasolt. Az igazán profi az 1/3" és az 1/2" méret. Az optika pedig lehetőleg F1.6-nál ne legyen nagyobb. Továbbá 3CCD javasolt (CCD-nként legalább 400K-450k effektív pixelszámmal) vagy 1 CCD de akkor legalább 1.33Mpixel kell, hogy rendelkezésre álljon. Egy átlagos 800K pixelszámú 1 CCD-s kamera nem alkalmas ilyen feladatra mert ott a mozgóképnél az effektív pixelszám kb. 450K ami igencsak szerény.
A miniDV tökéletes ilyen feladatra. Ma már nem érdemes digital8, Hi8 formátummal foglalkozni. Főleg azért nem mert a Hi8 még analóg (a VHS-nél jobb de az SVHS-nél gyengébb). miniDV, DVCAM ami javasolt ill. ma már érdemes elgondolkodni a HDV-n is (full HD-ben 1080-as felbontással tudsz rögzíteni) és mindezt megteheted hagyományos miniDV kazettára. Az utómunkánál meg dönthetsz arról, hogy marad HD az anyag vagy hagyományos 25Mbps DV-ben nyomod át a PC-re.

Szóval a Hi8 alapból felejtős az analóg miatt, a digital8-at használó kamerák tulajdonságai (optika, CCD, tömörítő processzor, stb.) inkább a home használatra korlátozzák be a kamerát.

Szerk:
pld. Panasonic GS-400, vagy a nagyobb testvér a GS-500 miniDV kamerák már elfogadhatók ilyen célra. Ennél a szintnél lejjebb nem érdemes menni ha esküvői videofelvételek készítése a cél.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 23. 07:46 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 18:10

Sziasztok!
Tudtok olyan progit,amivel le lehet szedni a kameráról a felvétrelt pc-re?firewire kábelem van,eddig a moviemakert használtam,de most valamiért hiba van vele.A nero vision meg eléggé tompa,sötét képet ad.A moviemaker jobb volt,mint a bero vision,amíg nem volt hibás.A gép nem találja az "avuwsq.dll" fájlt,sztem ezért nem jó a moviemaker.Ha a moviemakerrel szedem le a felvételt,akkor utána nem tudom lejátszani semmivel,mert ismeretlem a fájl formátuma,azt írja a gép.
Előre is köszi!

#1768 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 19:27

Idézet: jani77 - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 18:10

Sziasztok!
Tudtok olyan progit,amivel le lehet szedni a kameráról a felvétrelt pc-re?firewire kábelem van,eddig a moviemakert használtam,de most valamiért hiba van vele.A nero vision meg eléggé tompa,sötét képet ad.A moviemaker jobb volt,mint a bero vision,amíg nem volt hibás.A gép nem találja az "avuwsq.dll" fájlt,sztem ezért nem jó a moviemaker.Ha a moviemakerrel szedem le a felvételt,akkor utána nem tudom lejátszani semmivel,mert ismeretlem a fájl formátuma,azt írja a gép.
Előre is köszi!

Bármilyen szerkesztő program megfelelő erre ami képes az IEEE1394 (firewire) portot kezelni. pld. Premiere, Vegas, Pinnacle Studio, Ulead, stb.

#1769 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 05:52

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 22:09

Panasonic-on általában sokmindent lehet álítgatni. Sony inkább full autómata hozzá képest.
Az olcsobb mini DV képminőségre sokkal jobb mint kétszer(másfélszer) annyiért egy HDD-s társa.

Ha 90e akkor inkább 105-ért 3CCD-s Panasonic.
Mint írtam fontosak a kiegészítők. Ezek ha ki vannak találva akkor lehet hozzá venni kamerát. Ha mondjuk kazira sajnálsz 500 forintott akkor inkább vegyél HDD-s kamerát. Ekkor is elmegy a pénz DVD-re és HDD-k -re.

szia

Az alábbi kamerák közül melyiket választanád és miért?

1CCD-s Sony DCR-HC62E és Sony DCR-HC47
CCD mérete: 1/6" , effektiv pixelszám: 690.000(4:3), 670.000(16:9), Fényerő: F1.8-3.2 , Záridő 1/2 - 1/3500mp , Zoom: 25x

1CCD-s Panasonic NV-GS60
CCD mérete: 1/6" , effektiv pixelszám: 400.000px, Fényerő: F1.8-3.9 , Záridő 1/50 - 1/8000mp , Zoom: 30x

Egy hasonló kamera (mint a Pana NV-GS60), elméleti kérdés lévén hasonló paraméterű mint az előző, de az effektiv pixelszáma 640.000px

3CCD-s Panasonic NV-GS320
CCD mérete: 1/6" , effektiv pixelszám: 3x630.000(4:3), 3x540.000(16:9), Fényerő: F1.8-2.8 , Záridő 1/50 - 1/8000mp , Zoom: 10x
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1770 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 07:19

Idézet: topeti - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 5:52

szia

Az alábbi kamerák közül melyiket választanád és miért?

1CCD-s Sony DCR-HC62E és Sony DCR-HC47
CCD mérete: 1/6" , effektiv pixelszám: 690.000(4:3), 670.000(16:9), Fényerő: F1.8-3.2 , Záridő 1/2 - 1/3500mp , Zoom: 25x

1CCD-s Panasonic NV-GS60
CCD mérete: 1/6" , effektiv pixelszám: 400.000px, Fényerő: F1.8-3.9 , Záridő 1/50 - 1/8000mp , Zoom: 30x

Egy hasonló kamera (mint a Pana NV-GS60), elméleti kérdés lévén hasonló paraméterű mint az előző, de az effektiv pixelszáma 640.000px

3CCD-s Panasonic NV-GS320
CCD mérete: 1/6" , effektiv pixelszám: 3x630.000(4:3), 3x540.000(16:9), Fényerő: F1.8-2.8 , Záridő 1/50 - 1/8000mp , Zoom: 10x

Ugyan a kérdés nem nekem szólt de én a felsoroltak közül az NV-GS320 típust választanám. Hogy miért?
A legfontosabb okok: 3 CCD, optikai képstabilizátor, tág határok közt változtatható záridő, csatlakozósaru

#1771 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 15:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 8:19

Ugyan a kérdés nem nekem szólt de én a felsoroltak közül az NV-GS320 típust választanám. Hogy miért?
A legfontosabb okok: 3 CCD, optikai képstabilizátor, tág határok közt változtatható záridő, csatlakozósaru

szia!

Tudtam hogy regálni fogsz :) Köszi. Lényegében mindenki válaszolhat.
Na és két azonos paraméterű 1CCD-s kamera közül melyiket vennéd, ha csak az effektiv pixelszámuk közt van eltérés?
Az egyik pl. 400K, a másik 640Kpx-es. Főleg a beltéri videózáson van a hangsúly (lagzi).

Ajánlgatták még a HDD-s kamerákat is, és lebeszéltek a digital8-ról. Néztem a HDD-seket. Nos, alig drágábbak mint az 1CCD-s kamerák,
de nem tudom a HDD zaja behallatszik-e, viszont a képminőségét nem tudom milyen: 30GB-ra 7 órányi Fine felbontás kerülhet.
Ez a jobb minőség, vagy amit az 1CCD-s rögzit?

Szerkesztette: topeti 2008. 02. 24. 15:45 -kor

#1772 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 19:21

Idézet: topeti - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 15:39

szia!

Tudtam hogy regálni fogsz :) Köszi. Lényegében mindenki válaszolhat.
Na és két azonos paraméterű 1CCD-s kamera közül melyiket vennéd, ha csak az effektiv pixelszámuk közt van eltérés?
Az egyik pl. 400K, a másik 640Kpx-es. Főleg a beltéri videózáson van a hangsúly (lagzi).

Ha a két 1 CCD-s közül kellene választani akkor a Sony-t választanám.

Idézet

Főleg a beltéri videózáson van a hangsúly (lagzi).

Mint már írtam ilyen alkalmazási területre nem alkalmasak az 1/6" CCD-s kamerák. A gond az, hogy a nem kellő megvilágítás esetén ezek a kamerák csapnivaló képet adnak. Egy esküvőn pedig nem illik fényárt csinálni. Ilyen célra F1.6 fényerejű optikával rendelkező legalább 1/4" CCD méretű kamera javasolt. Az általad felsorolt 1/6" kamerák nem alkalmak gyengén megvilágított beltéri felvételekre.
Ha esküvőkőn szeretnél videókat készíteni akkor minimum a Panasonic GS-500 javasolt (a fókuszgyűrű itt kifejezetten hasznos mivel az autofókusz ilyen felvételeknél használhatatlan).

Idézet

Ajánlgatták még a HDD-s kamerákat is, és lebeszéltek a digital8-ról. Néztem a HDD-seket. Nos, alig drágábbak mint az 1CCD-s kamerák,
de nem tudom a HDD zaja behallatszik-e, viszont a képminőségét nem tudom milyen: 30GB-ra 7 órányi Fine felbontás kerülhet.
Ez a jobb minőség, vagy amit az 1CCD-s rögzit?

A HDD-s kamerák MPEG2-ben rögzítenek ami csak minőségromlás árán szerkeszthető. Amatőr célokra ha nem kell szerkeszteni akkor elmegy mert közvetlenül átírható DVD-re viszont komolyabb alkalmazásra (mint pld. az esküvő) ezek már nem alkalmasak.
Ha szerkesztésről is szó van (az esküvőn készített felvétel pedig ilyen) akkor csak a DV jöhet számításba.

Ha esküvői videókat szeretnél készíteni akkor csak és kizárólag a félprofesszionális, professzionális kamerák jöhetnek szóba. És nem a rongyrázás miatt hanem azért, mert itt olyan szélsőséges fényviszonyokról van szó amit az amatőr kamerák nem tudnak kellőképpen lekezelni. Az általam említett Panasonic NV-GS500 kamera a minimum ilyen felhasználási területre.

#1773 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 19:38

Nem jöhet szóba valami videós kollega bérlése, aki ezzel tölti a munkaidejét, és mellesleg felszerelése is van?

#1774 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 20:03

Idézet: Primary - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:38

Nem jöhet szóba valami videós kollega bérlése, aki ezzel tölti a munkaidejét, és mellesleg felszerelése is van?

Azt hittem, hogy már fejlődött 3 év alatt a technika, hogy a miniDV-s kamerámat lecserélhetem egy jobbra, kis ráfizetéssel, de úgylátom, ebből nem lesz semmi, csak egy terv maradt...

#1775 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 20:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:21

Ha a két 1 CCD-s közül kellene választani akkor a Sony-t választanám.

Mint már írtam ilyen alkalmazási területre nem alkalmasak az 1/6" CCD-s kamerák. A gond az, hogy a nem kellő megvilágítás esetén ezek a kamerák csapnivaló képet adnak. Egy esküvőn pedig nem illik fényárt csinálni. Ilyen célra F1.6 fényerejű optikával rendelkező legalább 1/4" CCD méretű kamera javasolt. Az általad felsorolt 1/6" kamerák nem alkalmak gyengén megvilágított beltéri felvételekre.
Ha esküvőkőn szeretnél videókat készíteni akkor minimum a Panasonic GS-500 javasolt (a fókuszgyűrű itt kifejezetten hasznos mivel az autofókusz ilyen felvételeknél használhatatlan).

A HDD-s kamerák MPEG2-ben rögzítenek ami csak minőségromlás árán szerkeszthető. Amatőr célokra ha nem kell szerkeszteni akkor elmegy mert közvetlenül átírható DVD-re viszont komolyabb alkalmazásra (mint pld. az esküvő) ezek már nem alkalmasak.
Ha szerkesztésről is szó van (az esküvőn készített felvétel pedig ilyen) akkor csak a DV jöhet számításba.

Ha esküvői videókat szeretnél készíteni akkor csak és kizárólag a félprofesszionális, professzionális kamerák jöhetnek szóba. És nem a rongyrázás miatt hanem azért, mert itt olyan szélsőséges fényviszonyokról van szó amit az amatőr kamerák nem tudnak kellőképpen lekezelni. Az általam említett Panasonic NV-GS500 kamera a minimum ilyen felhasználási területre.

köszi a választ, elég lesújtó :( Na mindegy majd megbarátkozok a gondolattal :)

ui. Küldtem privátot, olvastad?

#1776 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:47

Idézet: Primary - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 19:38

Ha felkér elvállalom (persze ha akkor nem éppen esküvőn forgatok).

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 24. 21:47 -kor

#1777 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:48

Idézet: topeti - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:21

köszi a választ, elég lesújtó :( Na mindegy majd megbarátkozok a gondolattal :)

ui. Küldtem privátot, olvastad?

Igen, olvastam és válaszoltam is.

#1778 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 23:40

Kedves wpepi ! köszönöm a válaszokat.

#1779 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:39

van valami tippetek, hogy mennyi lehet egy sony trv20e kamerába egy új fej?
érzésem szerint a meglevő elég viseltes, legutóbb 10-15 kazetta beírása után elkezdett csíkozni. fejtisztítás, ezután az időkód lett darabos, második tisztítás után úgy néz ki, jó lett egy darabig, de így a 20. kazi körül ez már a 4. vagy ötödik tisztítás volt :( és még így is előfordulnak apró dropoutok, amikor a képen egy kisebb terület csúszik szét egy pillanatra.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1780 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 06:09

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:39

van valami tippetek, hogy mennyi lehet egy sony trv20e kamerába egy új fej?
érzésem szerint a meglevő elég viseltes, legutóbb 10-15 kazetta beírása után elkezdett csíkozni. fejtisztítás, ezután az időkód lett darabos, második tisztítás után úgy néz ki, jó lett egy darabig, de így a 20. kazi körül ez már a 4. vagy ötödik tisztítás volt :( és még így is előfordulnak apró dropoutok, amikor a képen egy kisebb terület csúszik szét egy pillanatra.

Szétszedted és átpucoltad a teljes szalagpályát meg a fejet? Mert ha nem és csak tisztítókazettával estél neki akkor az még önmagában nem jelent fejhibát. Szét kell szedni és szépen át kell pucoválni a szalagpályán minden a szalaggal érintkező elemet és a fejet. Egyébként az is lehet, hogy csak a szalagfeszítés állítódott el vagy a fej dőlésszöge változott meg.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 26. 06:10 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.