HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 10:47

Idézet: vrbst - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 11:37

Sziasztok!

Volna egy kis problémám. Van egy panasonic nv-gs60-as minidv kamerám, és vista alatt a movie maker nem akarja felismerni. Kipróbáltam mindent amit ajánlott a súgó ebben az esetben, de semmi eredmény. Kipróbáltam egy másik vistás gépen is, ott sem megy. Korábban XP alatt csak összedugtam az USB kábellel, és már ment is. Van valakinek ötlete erre?

Előre is köszönöm.

1. Vegyél Firewire kábelt!
2. Ha mindenképpen USB, akkor a Panasonicnak van egy progija: MotionDV. Az segít.

#1842 Felhasználó inaktív   vrbst 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 13:12

Idézet: Primary - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 10:47

1. Vegyél Firewire kábelt!
2. Ha mindenképpen USB, akkor a Panasonicnak van egy progija: MotionDV. Az segít.

Köszi a választ!

Le lehet tölteni valahonnan ezt a motionDV programot? Vagy ez fizetős?

Ha sehogy sem jön össze akkor veszek egy firewire kábelt...

#1843 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 13:20

Idézet: vrbst - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 14:12

Köszi a választ!

Le lehet tölteni valahonnan ezt a motionDV programot? Vagy ez fizetős?

Vegyél kábelt. Nem érdemes úezsbével vesződni.

A progit nekem alapból mellékelték a cucchoz.

Szerkesztette: Primary 2008. 04. 06. 13:21 -kor

#1844 Felhasználó inaktív   Réva63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 13:58

Sziasztok most találtam erre a fórumra és ahogy belelapoztam sok jó ötletet találtam, és remélem tudtok segíteni nekem is. Amióta van internetem 3 hónap még nem kapcsoltam hozzá a kamerám, és tegnap mikor hozzáillesztettem láttam hogy webcameraként is használható, de mikor a skype-n akartam használni akkor kiírta hogy a skype nem éri el, a webcamerát jelenleg más használja és zárjak be minden alkalmazást ami azt használja, viszont az MSN-en tudom használni de ott rosszabb a hang minőség és azért szeretném a skype-n használn, tudtok valami megoldást? köszi

#1845 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 14:26

Idézet: vrbst - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 14:12

Firewire kábel mindenképpen illik, elvégre USB csak dísznek való a kamera meg a gép közé. Eleve DV kameráról beszélünk, akkor miért ne legyen DV kábellel összekötve?
Make love not Wor.

#1846 Felhasználó inaktív   vrbst 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 14:30

Meggyőztetek! :)

Mindjárt elmegyek venni egy firewire kábelt. Remélem úgy menni fog a moviemaker-rel, mert az én gépemhez nem adtak motionDV-t, és nem is találtam sehol letölthető verziót. :(

Ha nem megy még úgy is jövök kérdezni ;)

Köszi

#1847 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 15:01

Idézet: vrbst - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 15:30

Meggyőztetek! :)

Mindjárt elmegyek venni egy firewire kábelt. Remélem úgy menni fog a moviemaker-rel, mert az én gépemhez nem adtak motionDV-t, és nem is találtam sehol letölthető verziót. :(

Ha nem megy még úgy is jövök kérdezni ;)

Köszi

Én még sosem használtam a MotionDV-t. Eleve vettem hozzá kábelt is.

#1848 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 15:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 15:26

Firewire kábel mindenképpen illik, elvégre USB csak dísznek való a kamera meg a gép közé. Eleve DV kameráról beszélünk, akkor miért ne legyen DV kábellel összekötve?

Azért ha webcamként használod csak jobb az usb, ha van a kemerán webcam üzemmód.
Én kb szökőévente kétszer használok webcamot, arra meg éppen jó. Lusta vagyok venni rendes webcamot.

#1849 Felhasználó inaktív   vrbst 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 18:01

Köszönöm mégegyszer a segítséget! Firewire kábellel működik a dolog!  :respect:

#1850 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 08. 17:22

sziasztok!
Nemrég vettem egy panasonic nv gs 80-sat és azt vettem észre, gogy egy picit zúg a felvételen valami. Eleinte a motorra gyanakodtam, de ma észrevettem, hogy bent nem hallom annyira, de ha kimegyek és erős fehér fényre zoomolok rá, a zúgás erősödik. Mi lehet vele?
Megköszönném, ha válaszolnátok, mert holnap ha minden igaz vissza viszem a boltba, de ha a másik is zúgni fog, akkor meg minek?
Köszi!

#1851 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:21

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 17:22

sziasztok!
Nemrég vettem egy panasonic nv gs 80-sat és azt vettem észre, gogy egy picit zúg a felvételen valami. Eleinte a motorra gyanakodtam, de ma észrevettem, hogy bent nem hallom annyira, de ha kimegyek és erős fehér fényre zoomolok rá, a zúgás erősödik. Mi lehet vele?
Megköszönném, ha válaszolnátok, mert holnap ha minden igaz vissza viszem a boltba, de ha a másik is zúgni fog, akkor meg minek?
Köszi!

Csak a felvételen hallatszik, vagy ha eléégé csend van akkor a kamerából is hallod?

A helzet az, hogy még a drágább, fejlettebb kameráknál is behallatszik a saját hangja, működési zaja.
amit hallasz az valamelyik servomotor hangja lesz.
A hang lehet hibás működés oka, de mint írtam, lehet alpból ekkra a motorzaj.

Mindenképpen érdemes másik kamerát is megnézni, abból kierül, hogy egyedi a probléma, vagy ez alapból ilyen.

Azét azt mérlegelni kell, hogy ez a zaj, ez mennyire jelentős, mennyire zavaró. Kihallatszik akkor is, ha nem "laboratóriumi" körülmények között filmezel? Mondjuk az utcazaj, vagy egy beszélgetés sem nyomja el?

Ha nagyon zavarónak találd és nem illeszkedik bele a felvételek alapzajába, akkor még mindig használhatsz külső mikrofont, ami kevésbé, vagy egyáltalán nem rögzíti a kamera alapzaját. Persze ezek mind plusz pénbe kerülnek és a határ a csillagos ég. Gagyit meg nem érdemes megvenni, ami rosszabb minőségben rögzít, mint a kamera saját mikije.

#1852 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:39

Szia. Köszike hogy válaszoltál.Szóval, a akmerának egy nagyon pici zúgása van, ami akkor hallható, amikor elkezdek felírni valamit(tehát fogog valamelyik motor). Ha magát a felvett anyagot nézem, akkor a szobában felvetteken nem hallani semmit, én hallom, de csak azért, mert arra figyelek. A tegnapelőtti felvételeken kinn, városi zajnál konkrétan hallani lehetett, a tegnapin kevésbé, ma meg semmit nem vettem észre, pedig rázummoltam mindenre a mirősen fehér volt. Lehet, hogy csak véletlen, vagy bejáródott, nem tudom. Mindig csak 1-2 perceseket filmezek kísérletezések végett. A kazira is gondoltam, hogy az lehet a gagyi. JA, a mikrofon pedig nagyon érzékeny, minden apró zajt felvesz, külsőnek sine ugyan van, de csatlakozója nincs, tehát külön kell felvenni?
Köszi!

#1853 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 15:13

Sziasztok,

Sony HC51E-vel van valakinek tapasztalata? Most van nálam egy HC14E, mennyivel jobb az 51-s képet, mint ennek? Ebben a kategóriában (~60.000 Ft), van esetleg jobb választás?

Köszi,

Gábor

#1854 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 18:41

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 20:39

JA, a mikrofon pedig nagyon érzékeny, minden apró zajt felvesz, külsőnek sine ugyan van, de csatlakozója nincs, tehát külön kell felvenni?
Köszi!

Többségében a kamera saját mikije jobban rögzíti a kamera saját működési zaját.
Megnéztem a gyártó honlapján a kamerád leírását, hát az audio részről nem sokat írtak.
Meg kellene nézned a kézikönyvet, hogy ott valahol írja e mikrofon csatlakozást. Nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ne legyen.
Ha még sincs, akkor a külső mikrofonnak, legalább is a kamera vakuapucsára szerelhetőnek nem sok értelme van, hiszen ahogy írtad, a mikrofonnal felvett hangot külön kellene rögzíteni :s

Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy valamelyik servo motor zugását hallod, illetve kissebb alapzaj mellett a kamera is azt veszi fel. Ez normális jelenség (sajnos) egy ilyen árfekvésű kameránál, de ha nagyon nagy a működési zaj, az már rendellenes. Mindenképpen nézz meg más ilyen modellt is, annak milyen hangja. Kazettából nem érdemes gyengébbet venni, mert a jóminőségű sem sokkal drágább! A sony premium 6-800 forint között mozog, üzlete válogatja.

Tettem fel a weboldalamra egy új egyperces HDV felvételt, nézzétek meg!

#1855 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 18:47

vagy aktív tartozékpapucsa van (vannak rajta mindenféle érintkezők), és akkor a gyártó saját cuccát lehet rátenni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1856 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 22:46

Sziasztok!
A vakupapucson nincs semmi extra, csak egy sin.
Mikrofon bemenet nincs, van egy usb, egy dv, egy audio-video kimenet tv-re, egy 7,5-ös hálózati bemenet és ennyi. lehet, hogy az audio-video funkcionálhat mint miki bemenet?
Kikapcsoltam a zoom mikrofon funkciót, meg a demó módot, meg a hangokat, meg be a sztereót(gondolom az utóbbiaknak semmi közük az egészhez) és nincs semmilyen zúgás :respect: . lehet, hogy bejáródott, vagy valami.
A sony kazi jobb mint a pana? Ebben pana van, gondoltam jobb lesz.
A vakupapucsra szerintem egy saját készítésű lámpa lesz felszerelve, venni nálunk nem reális, ami viszont nagyon kellene, egy-két aksi, nem is muszály eredeti, csak lehessen csatlakoztatni, az eredeti nagyon drága. Azt írja, hogy 7,5 v 640mAh, és ha nagyobb amparű aksit kapcsolok rá, akkor meghal a kamera, vagy mindegy ha tűrhető keretek közt maradok.
Hát röviden ennyi, még új vagyok-e téren, a munkán is most bízotta rám a főnök a kültéri kamerák felszerelgetését, persze még sosem csináltam ilyet, akárcsak a riasztókkal fél évvel ezelőtt, most meg kenem-vágom, már amennyire egy amatőr kenheti.
Jó ez a fórum és rendes tőletek, hogy válaszoltok.
Köszi!
Gábor :up:

#1857 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 23:03

nézd meg a leírást, hátha összekombinálták az av-vel, bár ez elég perverz megoldás lenne.

kaziból használj egyfélét (mondjuk a legolcsóbbat :D ), és ne váltogasd, akkor jó eséllyel nem lesz problémád.

akksi... vegyél utángyártottat, ami passzol a kamerához (célszerű nagyobb kapacitásút, tovább is tart és javít a súlyelosztáson is), nem hiszem hogy érdemes vele sufnituningolni :) vagy ha mégis, akkor a tápbemenethez alkoss valami passzolót.

#1858 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 16:34

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 22:46

A sony kazi jobb mint a pana? Ebben pana van, gondoltam jobb lesz.

A vakupapucsra szerintem egy saját készítésű lámpa lesz felszerelve, venni nálunk nem reális, ami viszont nagyon kellene, egy-két aksi, nem is muszály eredeti, csak lehessen csatlakoztatni, az eredeti nagyon drága.

Tapasztalataim szerint mindegy, hogy Sony, panasonic, vagy Fuji, TDK, bármi lehet ebben a kategóriában.
Bár szerintem a Sony Premium kazija azért nem hazudik, bár én elfogult vagyok, mert Sony kamerám van.
De láttam "nevesincs" kazettákat, olyant bele nem tennék a masinámba.

Azzal egyet értek, hogy lehetőleg állj rá egy adott márkára és ne cserélgesd.

A lámpával is vigyázz, mert akármilyen fabrikált lámpa nem lesz jó, a színhőmérséklete miatt.
A kamera fejlámpákat speciálisan úgy csinálják, hogy olyan színtartományban bocsátanak ki fényt, ami az érzékelőszenzornak a legkedvezőbb, tehét lehetőség szerint a színek élethűek maradnak. Ha komolyan gondolod, mindenképpen érdemes beruházni egy normális lámpába.

Az akku olyan dolog, hogy abból nem érdemes szerintem eredetit venni, mert semivelsem tudd többet, mint egy jó utángyártott cucc! Fontos, hogy utángyártottból is lehet nagyon rosszat venni, forrósodó, felrbbanó gagyit!
Viszont egy jó utángyártott, van olyan jó mint egy eedeti és akár 50-60%-al olcsóbb! Ezt tapasztalatból mondom.

#1859 Felhasználó inaktív   málna0226 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 18. 14:23

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Van egy Sony DCR-HC17E típusú kamerám(már nem garis), amit sikerült elejtenem, és az LCD kijelző elég csúnyán néz ki.Mondhatni semmi nem látszik rajta, és nem tudok rajta semmit állítani.
Tudtok esetleg ajánlani egy megbízható szervízt vagy szakembert? Vagy esetlen nézzek egy új kamera után?Mi az olcsóbb ?javítatni vagy egy új? :think:

Köszönöm előre is!

#1860 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 21:37

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 17:34

A kamera fejlámpákat speciálisan úgy csinálják, hogy olyan színtartományban bocsátanak ki fényt, ami az érzékelőszenzornak a legkedvezőbb, tehét lehetőség szerint a színek élethűek maradnak. Ha komolyan gondolod, mindenképpen érdemes beruházni egy normális lámpába.

nemnem, a kameralámpákat nem érzékelőhöz szokták illeszteni, hanem napfény vagy izzó színhőmérsékletű (meg nem mondom, hány kelvin) fényt adnak ki, és a kamerát könnyű hozzáállítani.

lehet házilag is építeni, csak megfelelő izzót vagy ledet kell venni bele :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »