miniDV kamera tulajok IDE!
Elküldve: 2008. 10. 12. 19:38
Elküldve: 2008. 10. 13. 16:52
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 16:40
3k bontású (azaz vízszintesen ~3000px-t rögzíteni tudó) videókamera.
Az a kategória amivel már filmezni is lehet, nem csak videózni
a RED Scarlet az a kategória amivel igazi filmeket is forgatnak. Nem az átlag embernek home videózásra való
Elküldve: 2008. 10. 15. 11:12
Elküldve: 2008. 10. 15. 11:16
Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 17:52
a RED Scarlet az a kategória amivel igazi filmeket is forgatnak. Nem az átlag embernek home videózásra való
a videó szó ez esetben nem a felhasználást jelenti, hanem a tekknológiát. merthogyugyanis ami nem film, az videó
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2008. 10. 21. 08:36
Tegnap lettunk friss tulajdonosai egy Pana NV-GS330-S kameranak, es ahogy illik, rogton ki is probalruk, amatorok vaygunk ez az elso kamerank, es pont a kepellesseg es a kamera jo miosege miat lkaszatottuk.
De amitol kicsit megijedtunk, hogy az esti szoba feny viszonyknal, viszanezve a tv-n, a kep nagyon rezeg, nagyon vibral, foleg a piros szinek ami az ebedlonkben eleg nagy teren van, merthogy pirosak a falak + a mennyezet is. Ennek igy kell lennie, ha jobb megvilagitas lenne + a kameran az segitene? anelkul minden nem nappali fenynel keszitet felvetel ilyen lesz?
Egy kezdo amator varandos anyuka
Elküldve: 2008. 10. 21. 11:26
Idézet: anetnet - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 8:36
Tegnap lettunk friss tulajdonosai egy Pana NV-GS330-S kameranak, es ahogy illik, rogton ki is probalruk, amatorok vaygunk ez az elso kamerank, es pont a kepellesseg es a kamera jo miosege miat lkaszatottuk.
De amitol kicsit megijedtunk, hogy az esti szoba feny viszonyknal, viszanezve a tv-n, a kep nagyon rezeg, nagyon vibral, foleg a piros szinek ami az ebedlonkben eleg nagy teren van, merthogy pirosak a falak + a mennyezet is. Ennek igy kell lennie, ha jobb megvilagitas lenne + a kameran az segitene? anelkul minden nem nappali fenynel keszitet felvetel ilyen lesz?
Egy kezdo amator varandos anyuka
Szia!
A filmezésnek, videózásnak pont mint a fényképezésnek, alap feltétele a megfelelő megvilágítás, a jó fényviszonyok. Este, szobai világításnál sosem lesz olyan jó a felvétel, mint nappal kint a szabadban mondjuk. Ezért zárt helyen arra kell törekedni, hogy a lehetőségekhez mérten a lehető legerősebb, legnagyobb megvilágítást használjuk. Egy fényképezőgép esetében alap dolog, hogy vakuval fotózik ilyenkor az ember. Ezzel szemben kevés kameratulajdonosnak fordul meg a fejében vásárláskor, hogy nem ártana egy a kamerára szerelhető lámpa is. Pedig pont olyan gyakran lenne rá szükség, mint a fényképezéskor használt vakura.
Saját tapasztalataim szerint a vörös, bordó felületek egyébként is jobban elnyelik a fényt, a felvételeken nem élethűek és sötétebbek a képek, illetve az egész felvétel sötétebbé válik, ha sok a vörös.
A megoldás az (nem kell újra festeni a lakást
A kamera miatt ne aggódj, a gépetek jó, de kevés fénynél a legjobb gépek se tudnak jó felvételeket csinálni.
Írtad, hogy remeg és vibrál a kép.
Ennek az egyik oka a kevés fény lehet ahogy ezt írtad is.
A másik ok lehet az, hogy a kamerátokon optikai képstabilizátor van, ami alap helyzeten nem biztos hogy be van kapcsolva! Ezt nézzétek meg! Ha ki volt kapcsolva akkor ez a fő oka kép remegésének.
A képstabilizátor feladata, a kisebb mozgási egyenetlenségek illetve a kézremegés kiküszöbölése. A képstabilizátort csak akkor szokták kikapcsolni ha állványról videóznak, akkor viszont jobb ha ki van kapcsolva.
Végül javaslom, minél előbb próbáljátok ki a kamerát nappal, kinti felvételeknél. Ez azért lenne fontos, mert ha nappal is rosszak a színek és remeg a kép, illetve vibrál, akkor elképzelhető hogy a kamerával van valami baj.
üdv,
kapopsx
Elküldve: 2008. 10. 30. 18:40
Nekem is van egy Panasonic NV-GS330 kamerám! Csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó kamera a kategóriájában! A 3CCD-vel nagyon szép színeket és éles képet lehet elérni!
Kedves várandós anyuka!
Az előttem szólóhoz hasonlóan én is a fényviszonyokat említeném és a kamera beállítások kitapasztalását! Utcán udvaron elcsípni egy napfényes időt (igy oktober végén) és letesztelni a képminőséget különböző fénynél, állva, mozgatva, stb.!
"A kamera miatt ne aggódj, a gépetek jó, de kevés fénynél a legjobb gépek se tudnak jó felvételeket csinálni." by kapopsx
Ez így igaz! Ha nem hibás a kamera akkor biztosan szép felvételeket produkál majd!
Amit én tapasztaltam ezzel és más kamerákkal:
Ha nappal a szabadban használom, kiváló minőségű felvételt készít!
ha belső térben, szobában videózol, nappali fénynél akkor a pana 3CCDvel ott is éles jó képet ad.
ha ugyanezt este villanyfénynél teszed akkor a képminőséget nagyon befolyásolja az izzó teljesítménye, szine és minősége... a megviágítás iránya, erőssége. (kipróbáltam két szobában kétféle erősségű és tipusú, színű izzóval!)
Tippek:
Ajánlatos nagyobb teljesítményű izzót venni (több mint 40W) a csillárba, ha lehet világosabb színű "hidegebb fényű" izzót beszerezni, főleg ha vörös/barna/sárgás a téma nagy része, ami "meleg szín".
Ha "profiskodni" is akartok akkor kis méretű épületreflektort is kipróbálhattok pl. Praktiker, 2-3ezer ft, vagy a hideg sarura csatlakoztatható LEDes videó lámpát, Panasonic VW-LDC102E-S ami kb 20-30ezer Ft, de ez elég drága és nem biztatlak a megvásárlására, mert nem hinném hogy kihasználnátok
A Pana kamerában van egy ColorNiteCapture funkció... Na azt tessék elfelejteni! (ki lehet próbálni, de az (már bocsánat) csak parasztvakításnak van benne, mozgókép rögzítésre nem alkalmas) ha ezt a funkciót használtátok akkor ez is hasonló tüneteket produkál!
Van benne egy Optikai képstabilizátor ami kézben tartott kameránál elengedhetetlen... és ez a Panánál kiválóan működik, azt tessék használni mindig!
És végül beszerezhettek egy állványt a kamerához. Már egy olcsóbb 3-8 ezer Ftos pl. MarcoPolo, Hama márkájú tripod állvány is megteszi a rezgés mentes felvétehez... ez akkor is hasznos ha magadat vagy az egész családot akarod filmezni.... a felvételt meg távirányítóval kezeled...
Videós ambíciótól és pénztárcától függően komolyabb állványt is vehettek amivel komolyabb kamera mozgásokat is tudtok kivitelezni szaggatás és remegés nélkül... de az már egy másik történet!
Elküldve: 2008. 10. 30. 19:07
Most nekem lenne egy kérdésem/kérésem.
Szituáció: éjszakai horgászat, értelem szerűen teljes sötétben és ennek megörökítése minDV kamerával.
Problema: Panasonic NV-GS330 adott, kellene vennem hozzá egy Panasonic VW-LDC102E-S videólámpát a fényviszonyok miatt... de kb. 25ezerbe kerül, olyan sokat viszont nem kellene. Valamint a vízparton, csónakban félteném is a drága jó Panát (koszolódik, vizbeeshet)
Megoldási alternatíva: Arra gondoltam keresek vmi használt olcsó miniDV kamerát, amiben van éjszakai felvételi lehetőség, pontosabban beépített infravörös fény alapú Night Capture/Power Night Capture/NitePix mód ami állítólag 0Lux fénynél is kiváló képet ad (zöldes színben) néhány méter távolságból, illetve lassú zársebesség állítás azaz SlowSlutter. Ezen kívül nem kell sokat tudjon (miniDV formátum, 0,8Mp 1CCD, FireWire kimenet, alap dolgok)
Szeretném a segitségét kérni a tisztelt miniDV tulajdonosoknak, hogy akinek van ilyen infrás kamerája, tapasztalata vagy tud érdemben ajánlani kamerát ami a feladatra megfelel az kérem irjon ide!
(márka+pontos típus szám, az infravörös fénnyel 0Lux fénynél vak sötétben készített felvételek minősége)
A válaszokat előre is köszönöm!
lord111
Elküldve: 2008. 10. 30. 19:24
Idézet: lord111 - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 18:07
Most nekem lenne egy kérdésem/kérésem.
Szituáció: éjszakai horgászat, értelem szerűen teljes sötétben és ennek megörökítése minDV kamerával.
Problema: Panasonic NV-GS330 adott, kellene vennem hozzá egy Panasonic VW-LDC102E-S videólámpát a fényviszonyok miatt... de kb. 25ezerbe kerül, olyan sokat viszont nem kellene. Valamint a vízparton, csónakban félteném is a drága jó Panát (koszolódik, vizbeeshet)
Megoldási alternatíva: Arra gondoltam keresek vmi használt olcsó miniDV kamerát, amiben van éjszakai felvételi lehetőség, pontosabban beépített infravörös fény alapú Night Capture/Power Night Capture/NitePix mód ami állítólag 0Lux fénynél is kiváló képet ad (zöldes színben) néhány méter távolságból, illetve lassú zársebesség állítás azaz SlowSlutter. Ezen kívül nem kell sokat tudjon (miniDV formátum, 0,8Mp 1CCD, FireWire kimenet, alap dolgok)
Szeretném a segitségét kérni a tisztelt miniDV tulajdonosoknak, hogy akinek van ilyen infrás kamerája, tapasztalata vagy tud érdemben ajánlani kamerát ami a feladatra megfelel az kérem irjon ide!
(márka+pontos típus szám, az infravörös fénnyel 0Lux fénynél vak sötétben készített felvételek minősége)
A válaszokat előre is köszönöm!
lord111
többnyire a sony-k képesek erre.
nekem is lesz egy eladó, bár az 3mp-s Sony HC96
Elküldve: 2008. 10. 31. 10:59
Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 19:24
nekem is lesz egy eladó, bár az 3mp-s Sony HC96
Köszi, de nekem egy nagyon alap kamera kell, használtan, olcsón, a fent említett feladatra...
Egyébként ha a tied (Sony HC96) tudja az infra fényes 0Lux felvételt, akkor mesélhetnél róla, hogy működik, milyen távolságban, milyen képminőséggel?
Közben a neten olvasgattam és régi Samsung modellek is tudnak vmi ilyesmit... pl. Samsung VP-D305, Samsung VP-D353. A Sonyk között is láttam olyat amire azt mondják van benne infra fény, pl. Sony DCR-HC51, DCR-HC53, DCR-HC62
A technikai leírások alapján nehéz eldönteni mire képesek...
Továbbra is kérdésem, hogy éjszakai vaksötétben normálisfelvétel készítésére, tudtok ajánlani vmilyen infrás kamerát? Van vkinek tapasztalata, milyen felvétel készíthető?
Elküldve: 2008. 11. 01. 13:17
Kinéztem 3db pici-ócó mini-dv kamerát és nem tudok dönteni...
Főleg gyermek videózására használnám (szabadtér és beltér), majd kiírnám dvd-re a pc-mel...
Ezeket néztem ki:
1. Panasonic NV-GS90 - 44.990,-
2. Sony DCR-HC51E - 39.900,-
3. Samsung VP-D382 - 33.900,-
Szerintetek melyiket érdemes "home" videózásra megvennem?
(Lehetőleg hozzáértő válaszokat kérek, azért kérdezek, mert valamit nem tudok...)
Előre is köszönöm a segítséget!
(véletlenül nyitottam egy új témát, sorry...)
- Alex -
Elküldve: 2008. 11. 01. 17:59
Idézet: alexalex - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 13:17
Kinéztem 3db pici-ócó mini-dv kamerát és nem tudok dönteni...
Főleg gyermek videózására használnám (szabadtér és beltér), majd kiírnám dvd-re a pc-mel...
1. Panasonic NV-GS90 - 44.990,-
2. Sony DCR-HC51E - 39.900,-
3. Samsung VP-D382 - 33.900,-
Szerintetek melyiket érdemes "home" videózásra megvennem?
(Lehetőleg hozzáértő válaszokat kérek, azért kérdezek, mert valamit nem tudok...)
Szia Alex!
Ezek között a kamerák között nincs nagy különbség. Mini Dv formátumban rögzítenek, 1CCDs érzékelővel mindegyik 800000 képpontot tud, mindegyiknek 20szorosnál nagyobb optikai zoomja van (szerintem feleslegesen), kézben tartott kameránál nagy "zoom" mellett nagyon remeg a kép mindegyiknél, pláne, hogy ocsó kamerákban csak digitális képstabilizátor van ami igaz sokat segít a remegés kiszűrésében, de kevésbé hatékony mint az Optikai. Objektívek különbözhetnek (a Samsung saját fejlesztést használ, míg a Pana az ha jól tudom Leica optikával ellátott, és a Sonynak Carl Zeiss Vario-Tessar objektívje van ami a legjobb). Mindegyikben 1/6"-es 0,8Megapixeles CCD chip van
De a technikai adatokat a gyártó honlapján te is megtalálod...
Dönteni, garancia, elektronika megbízhatósága, FireWire PC csatlakozás, Optika és Ár alapján dönts első sorban, és csak másodsorban a faxnik alapján, (zoom, beépített effektek, menürendszer, plusz funkciók)
De bármelyik jó "home" videózásra!
Ajánlom a Sonyt, márkás, jó, mindent tud ami Neked kell...
És ha már megvetted beszámolhatnál róla, hogy milyen az infravörös éjjeli módja
Komolyan érdekelne!
Valakinek esetleg van tapasztalata Night Shot, NitePix, Night Capture funkciókról infravörös fénnyel, bármely márkájú és típusú kameráról???
Elküldve: 2008. 11. 01. 18:02
Idézet: lord111 - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 17:59
zöld és zajos képet ad, az infraledek néhány méterre világítanak el, a szemek pedig világos pöttyöt kapnak középre, mert a retina visszaveri a fényt
Elküldve: 2008. 11. 01. 18:24
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 18:02
Zöld és zajos az addig ok, azzal nincs is gondom, láttam olyasmi felvételeket youtubon, csak sajna nem irják oda milyen kamerával csinálták! Egyedül ezt a Sony DCR-HC51E-t találtam meg...
Megköszönném, ha tudnál mondani más akár régi márkát és típust ami infrát használ!
Elküldve: 2008. 11. 01. 18:33
Elküldve: 2008. 11. 01. 20:23
Idézet: lord111 - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 17:59
Ezek között a kamerák között nincs nagy különbség. Mini Dv formátumban rögzítenek, 1CCDs érzékelővel mindegyik 800000 képpontot tud, mindegyiknek 20szorosnál nagyobb optikai zoomja van (szerintem feleslegesen), kézben tartott kameránál nagy "zoom" mellett nagyon remeg a kép mindegyiknél, pláne, hogy ocsó kamerákban csak digitális képstabilizátor van ami igaz sokat segít a remegés kiszűrésében, de kevésbé hatékony mint az Optikai. Objektívek különbözhetnek (a Samsung saját fejlesztést használ, míg a Pana az ha jól tudom Leica optikával ellátott, és a Sonynak Carl Zeiss Vario-Tessar objektívje van ami a legjobb). Mindegyikben 1/6"-es 0,8Megapixeles CCD chip van
De a technikai adatokat a gyártó honlapján te is megtalálod...
Dönteni, garancia, elektronika megbízhatósága, FireWire PC csatlakozás, Optika és Ár alapján dönts első sorban, és csak másodsorban a faxnik alapján, (zoom, beépített effektek, menürendszer, plusz funkciók)
De bármelyik jó "home" videózásra!
Ajánlom a Sonyt, márkás, jó, mindent tud ami Neked kell...
És ha már megvetted beszámolhatnál róla, hogy milyen az infravörös éjjeli módja
Komolyan érdekelne!
Valakinek esetleg van tapasztalata Night Shot, NitePix, Night Capture funkciókról infravörös fénnyel, bármely márkájú és típusú kameráról???
Szia!
Hát igen, valami ilyesmire számítottam... Szerintem is a Pana és a Sony az, ami a befutó típus lehet...
A Panára picivel jobb, szebb nappali felvételeket írnak (sötétben siralmasat...), a Sony-n meg van éjjeli videó....de kevés fénynél szobában az is behal...
Mivel a keret max 50e, ezért nagyon nem tudok válogatni, most már csak azt kellene kiderítenem, hogy melyiknek van kevesebb szervízigénye, (nem hibásodó típus), és melyikhez olcsóbbak és persze használhatóbbak is az utángyártott aksik, stb...
- Alex -
Elküldve: 2008. 11. 01. 20:32
különbség még, hogy a sony a kamerán tölti az akksit, és a töltőt a kamerába kell dugni, a pana meg a töltőn, és ha tápról akarod hajtani, akkor egy akksi formájú izét kell a hátára tenni az akku helyére. (persze bekapcsolva a sony sem tölt)
úgyhogy én azt javaslom, hogy vedd kezedbe mindkét jelöltet, és vedd meg azt, amelyiket kényelmesebben használhatónak tartod. ebből a választékból én valószínűleg a panát venném (pedig világéletemben sony kameráim voltak), mert utálom az érintőképernyőt
jja. mikrofonbemenet van ezeken? meg fejhallgatókimenet?
Elküldve: 2008. 11. 01. 20:56
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 20:32
különbség még, hogy a sony a kamerán tölti az akksit, és a töltőt a kamerába kell dugni, a pana meg a töltőn, és ha tápról akarod hajtani, akkor egy akksi formájú izét kell a hátára tenni az akku helyére. (persze bekapcsolva a sony sem tölt)
úgyhogy én azt javaslom, hogy vedd kezedbe mindkét jelöltet, és vedd meg azt, amelyiket kényelmesebben használhatónak tartod. ebből a választékból én valószínűleg a panát venném (pedig világéletemben sony kameráim voltak), mert utálom az érintőképernyőt
jja. mikrofonbemenet van ezeken? meg fejhallgatókimenet?
"jja. mikrofonbemenet van ezeken? meg fejhallgatókimenet? "
Ezt nem tudom, majd megérdeklődöm...
Köszönöm a válaszokat.
Elküldve: 2008. 11. 01. 21:06
Elküldve: 2008. 11. 02. 09:32
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 21:06
Nincs rajtuk, megnéztem...
Mostmár csak azt nem tudom, hogy mi a különbség a HC51E és a HC53E kamera között?
(leszámítva a 12e Ft többletet)
- Alex -

Súgó
A téma zárva.