HWSW Informatikai Kerekasztal: Minőségi hangkártyák topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minőségi hangkártyák topicja stereo, és nem sokcsatorna 3d effektek..

#81 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:39

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:14

a megvesztegetés összeesküvéselmélet kategória, és igazán ok sem lett volna rá, nem volt akkora piaci szereplő a GUS
mindenesetre: ki akadályozta meg a Gravist abban, h drivert írjon?

Ez igaz, de azt elfelejted, hogy érdekes módon a DOS alá készólő játékból, egyre többször kimaradt a GUS támogatás. Természetesen a Creatív "nyomására" a játékfejlesztők felé. Ami a mai napig is tart (EAX 3,4,5) + NV/ATi, stb. mind ezt csinálják.

Szerkesztette: Csokis 2006. 12. 29. 13:39 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#82 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:45

Van egy ragyogó példa a creative módszereire. Egyszerű megnézni mi és hogyan történt az Aureallal.

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 29. 13:45 -kor

-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#83 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:15

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 12:14

a megvesztegetés összeesküvéselmélet kategória, és igazán ok sem lett volna rá, nem volt akkora piaci szereplő a GUS
mindenesetre: ki akadályozta meg a Gravist abban, h drivert írjon?
nem várható el a MS-tól, h ők készítsék el mindenhez, ezt most sem teszik...
(a Win98 viszont már csak azért sem tartozik ide, mert a Gravis már 1997-ben kiszállt a hangkártyaiparból)

kor és kategóriatársakat kell összehasonlítani, márpedig a GUS Classic a SB16-al jelent meg egyidőben (1992 nyara, míg a SB1.0 még a 80-as évek végén), és árban is kb egyformák voltak
a PnP már 3-4 évvel későbbi, annak az AWE32 volt a vetélytársa

Szerintem a Picipuha akadályozta meg, ahogy a Creative megkapta a forrásokat, a Gravis meg nem...
A Winfos 98 tudtommal 1997-ben jelent meg, és a fejlesztésből akkorra már teljesen kizárták a Gravist.
Kor szerint szerintem felesleges az összehasonlítás. Miért baj az, hogy valaki több ideig dolgozik hasonló kategóriájú fejlesztésen, és végül jobb lesz, mint a vetélytársa??? GUS Classicot 1998-ban vettem...
Szerencsére van jobb hangkártya is a Creative dolgoknál, így akkor sem vennék, ha agyonütnének...

Érdekes, hogy az Extreme-ről nem nyilatkozol... Én hallottam szólni azt a cuccost, agyonvert minden mást akkoriban, mégpedig kategóriára való nélkül! Jel/zaj viszony sem 68DB volt, mint a Live!-nak...

nutria, úgy-úgy!!! :)
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#84 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:21

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 15:26

Mellesleg a GF1-nél szebben szóló (hardware-es alapon működő) chipet még nem hallottam (PC-s körökben). Talán a Yamaha YMF7xx sorozat mellé tehető, és slussz...

Kurzweil MA-1 (Turtle Beach Pinnacle, AVM Apex), ill. Dream SAM9233+Crystal CS4232 kombinciot (Terratec Maestro 32/96) ajanlom szives figyelmedbe. A GF1 es a Yamaha7xx ezekhez kepest sehol sincs.

#85 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:57

Idézet

Szerintem a Picipuha akadályozta meg, ahogy a Creative megkapta a forrásokat, a Gravis meg nem...

jajj, ne már... :(
egyszerű összeesküvéselmélet
semmi okuk nem lett volna ilyen botrányt megkockáztatni, a Gravis addigra sikeresen legyengítette a saját pozícióját: pl rengeteg elégedetlen vevő vitte vissza a kártyát kompatibilitási nehézségek miatt, amiért jópár bolt egyszerűen fölhagyott a forgalmazással

Idézet

Kor szerint szerintem felesleges az összehasonlítás. Miért baj az, hogy valaki több ideig dolgozik hasonló kategóriájú fejlesztésen, és végül jobb lesz, mint a vetélytársa??? GUS Classicot 1998-ban vettem...

hogy lenne fölösleges? akkor akár rögtön a Live-ot lehet a GUS Classiccal összevetni - az is annyival idősebb, mint amaz a SB1.0-hoz képest
ugyanazon a piacon osztozik minden gyártó, és a kortárs, azonos kategóriájú termékek versenyeznek egymással
ha azonban az egyik sokkal hamarabb megjelenik, a késlekedőnek már nehéz dolga van, mert addigra az előbbi behozhatatlan előnyre tehet szert - itt is ez történt: hardverszintű SB kompatibilitás nélkül akkora hátrányba került, amit nem is tudott ellensúlyozni a nagy piacon (egy rész-szeleten, a demókhoz, otthoni zenéléshez igen - de az kevés volt a túléléshez)

Idézet

Érdekes, hogy az Extreme-ről nem nyilatkozol...

nyilván azért, mert nem ismerem, olyanom nem volt
a leírások alapján egyszerű GF1, egy SB kompatibilis chippel kiegészítve: ha ezzel nyitottak volna az elején, valszeg fönnmaradnak

#86 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:58

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:21

Kurzweil MA-1 (Turtle Beach Pinnacle, AVM Apex), ill. Dream SAM9233+Crystal CS4232 kombinciot (Terratec Maestro 32/96) ajanlom szives figyelmedbe. A GF1 es a Yamaha7xx ezekhez kepest sehol sincs.

Stopstopstop!
YMF-7xx az alapja a Yamaha PSR sorozatnak is...télleg, elég gagyik több százezerért...
Egyébként az AMD Interwave is ugyanazt a Kurzweil patch-készletet használta, amit az MA-1, de már szofveresen dolgozta fel a jeleket, a GF1 ezt hardveresen csinálta (ezért nem volt rajta memória).
A Crystal chipek egyébként sosem voltak a szívem csücskei, talán azért, mert rengeteget szívtam az SB-klónokkal, és mindegyiken ilyen volt... A Turtle Beach más tészta, valóban király kari, de mégi jobban tetszett a GUS PnP Pro hangja (MIDI), ezért nem vettem meg, bár jel/zaj viszonyban jobb volt! (Bár nem sokkal... Fülre legalábbis ;) )

Degeczi, ha a Classicom (sajna  :( ) már nincs is meg, a PnP Prót még szívesen versenyeztetném a Live!-val, valószínűleg ma is megverné, mint régen :p Extreme-re sajna nem futotta (vmi 28E pénz volt), de volt szerencsém hozzá, és hallottam szólni.

Szerkesztette: Big Jimmy 2006. 12. 29. 18:59 -kor

#87 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 19:27

Idézet

Stopstopstop!
YMF-7xx az alapja a Yamaha PSR sorozatnak is...télleg, elég gagyik több százezerért...

A PSR valoban nem nagy szam, de akkor a YMF-7xx-et kicsit konkretizaljuk talan. Gondolom a PSR-ekben nem annyi es olyan cucc van, mint az atlag YMF-719/724 alapu kartyakon, vagy eppen az alaplapra integralt YMF-740 mellett.
Egyebkent nem akarom bantani a Yamahat, sot...

Idézet

Egyébként az AMD Interwave is ugyanazt a Kurzweil patch-készletet használta, amit az MA-1, de már szofveresen dolgozta fel a jeleket, a GF1 ezt hardveresen csinálta (ezért nem volt rajta memória).

Min nem volt memoria? Valamirol lemaradtam.
Legjobb tudomasom szerint mindharom chip (GF1, Interwave, MA-1) kezel memoriat, a GF1 1024k-t, az Interwave 16megat, az MA-1 meg 64megat. Tovabba a tobbseg szerint az MA-1 a legdurvabb cucc, amit valaha PC-s hangkartyara tettek.

Idézet

A Crystal chipek egyébként sosem voltak a szívem csücskei, talán azért, mert rengeteget szívtam az SB-klónokkal, és mindegyiken ilyen volt...

A CS4232 elsosorban CODEC (a SAM9233 a DSP), meg mondjuk a directsound/mme is azt hasznalja, de ez most masodlagos. (En amugy az ESS, OPTi, Mozart, es egyeb nagynevu SB klonokkal szivtam csak:)

Idézet

A Turtle Beach más tészta, valóban király kari, de mégi jobban tetszett a GUS PnP Pro hangja (MIDI), ezért nem vettem meg, bár jel/zaj viszonyban jobb volt! (Bár nem sokkal... Fülre legalábbis ;) )

Ezt most megint nem teljesen ertem (az elobb mintha nem nagyon lettel volna elajulva az MA-1-tol), de sebaj. Nekem az MA-1 hangja jobban tetszett a default soundbankkal is.
Mondjuk a Terratec is jobban tetszett:)

BTW nalam vanik Ultrasound Classic, ACE, MAX, PnP, es Extreme is, mindegyik dobozaban, tobbnyire eredeti driverlemezekkel, leirassal:)

#88 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 20:12

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 14:45

Van egy ragyogó példa a creative módszereire. Egyszerű megnézni mi és hogyan történt az Aureallal.

Mehetsz tüntetni, barátom....nekem is van Aureal kártyám, hát nem sajnálom, amire árulták arra pont xart se ért....gyorsan váltottam.

Ki nem xarja le hogy Creative-ék mit csinálnak, jól csinálják, úgy kell. Én is ezt tettem volna. A business az business, lázadhatsz, senki le se xarja....én sem, mások sem....

Aureal Vortex DSP, hát....de linux alatt ment, lefordítottam a drivert hozzá, hát qurva hasznos és használható volt....kár volt az időért.... :Đ
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#89 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 10:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 18:27

A PSR valoban nem nagy szam, de akkor a YMF-7xx-et kicsit konkretizaljuk talan. Gondolom a PSR-ekben nem annyi es olyan cucc van, mint az atlag YMF-719/724 alapu kartyakon, vagy eppen az alaplapra integralt YMF-740 mellett.
Egyebkent nem akarom bantani a Yamahat, sot...

Min nem volt memoria? Valamirol lemaradtam.
Legjobb tudomasom szerint mindharom chip (GF1, Interwave, MA-1) kezel memoriat, a GF1 1024k-t, az Interwave 16megat, az MA-1 meg 64megat. Tovabba a tobbseg szerint az MA-1 a legdurvabb cucc, amit valaha PC-s hangkartyara tettek.

A CS4232 elsosorban CODEC (a SAM9233 a DSP), meg mondjuk a directsound/mme is azt hasznalja, de ez most masodlagos. (En amugy az ESS, OPTi, Mozart, es egyeb nagynevu SB klonokkal szivtam csak:)

Ezt most megint nem teljesen ertem (az elobb mintha nem nagyon lettel volna elajulva az MA-1-tol), de sebaj. Nekem az MA-1 hangja jobban tetszett a default soundbankkal is.
Mondjuk a Terratec is jobban tetszett:)

BTW nalam vanik Ultrasound Classic, ACE, MAX, PnP, es Extreme is, mindegyik dobozaban, tobbnyire eredeti driverlemezekkel, leirassal:)

Hallottál már szólni PSR-730-ast vagy 3000-et? ;)

Nem mondtam, hogy a GF1 nem kezel memóriát, csak azt, hogy a kártyákon nem volt, csak a ROM, az meg ugye kell...

ESS és OPTi drivereimet féltve őrzöm ma is, hátha kell még valamikor...valakinek... :)

Az MA-1-el semmi bajom, csak mást használok, bár azért elismerem a jó tulajdonságait. Jómagam anno Turtle Beach Santa Cruz cuccost akartam venni a GUS Classic után, oszt jóval drágábban jutottam volna hozzá, mint a PnP-hez sikerült, és mint említettem ugyanazok a patch-ek voltak mellette, bár csak 4 MB erejéig. Régi gépemből kivettem az EDO RAM-okat, megtoldottam vele a karit :)

:eek: Küldhetnél legalább egy-egy képet róluk...  :eek:

#90 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 11:00

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:12

Mehetsz tüntetni, barátom....nekem is van Aureal kártyám, hát nem sajnálom, amire árulták arra pont xart se ért....gyorsan váltottam.

Ki nem xarja le hogy Creative-ék mit csinálnak, jól csinálják, úgy kell. Én is ezt tettem volna. A business az business, lázadhatsz, senki le se xarja....én sem, mások sem....

Aureal Vortex DSP, hát....de linux alatt ment, lefordítottam a drivert hozzá, hát qurva hasznos és használható volt....kár volt az időért.... :Đ

Kedves elvis.

Namost én Csokis írására válaszoltam, és kapcsolódik hozzá.
De hogy az alábbi fantazmagóriád és az én írásom között milyen logikai összefüggés van, azt nem tudom.
Kérlek fejtsed ki már kicsit részletesebben.
Mert én a CT üzleti módszereiről beszéltem, míg te erre jöttél az egyéni szocproblémáddal. Persze ha van kapcsolat a két dolog között, akkor úgy legyen.

Ja mégvalami. Egyszer szeretnék már látni olyan írást tőled, amiben nem szereplik a DSP szó. A3D meg a maga idejében nagyon is használható volt, erről tanuskodnak az akkori cikkek is, amelyek a mai napig fennvannak a neten. Habár én nem igazán éltem vele. De ha neked nem megy, akkor majd megmutathatom egyszer. Komolyan. Mutatok majd igazi DSP-t is.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#91 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:01

Hat, sajnos en nem cikkekbol mondom a velemenyt, hanem a gyakorlatbol, ugyanis 1-2 jatekban olyan xar eredmenyt produkalt a fos drivereivel meg a fagyasokkal, hogy mar reg megbantam hogy megvettem az "okos" szakvelemenyek alapjan. A DirectSound 3D tamogatast meg nem is emlitenem...

Az igazsag az hogy nincs mit keressen ebben a temaban Aureal alapu dolog.

Le lehetne mar szallni a jelfeldolgozo processzor temarol, nem gondolod, hogy masok is unjak mar?
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#92 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:02

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2006. Dec. 30., Saturday - 10:28

Hallottál már szólni PSR-730-ast vagy 3000-et? ;)

Nem, csak valami 'kis' PSR-t hallottam, de nem nagyon tetszet... Valahogy a full muanyag, ezust szinu haz gagyi-feelingje volt a feltunobb, nem a hangja.

Idézet

Nem mondtam, hogy a GF1 nem kezel memóriát, csak azt, hogy a kártyákon nem volt, csak a ROM, az meg ugye kell...

Na ne mar... Az osszes GF1 alapu kartyan volt minimum 256k gyarilag (2x128k), az ujabbakon meg 512k (1x512k), amit minden esetben 1024k-ra lehetett boviteni (8x128k, ill. 2x512k-s chipekkel). Abban pedig nem vagyok teljesen biztos, hogy volt ROM a kartyakon, en ugy emlekszem, hogy a vinyorol tolotte fel a driver a kartya memoriajaba a megfelelo patch-eket szukseg eseten (ez nagyobb patch-eknel nem is volt tul gyors, de megvolt az az elonye, hogy lehetett sajat patch-eket hasznalni minden kulonosebb problema nelkul).

Idézet

ESS és OPTi drivereimet féltve őrzöm ma is, hátha kell még valamikor...valakinek... :)

En kivagtam az osszeset:) Aki nosztalgiazni akar, az nosztalgiazzon normalis kartyakkal:) (azokhoz meg nyilvan van driverem)

Idézet

:eek: Küldhetnél legalább egy-egy képet róluk...  :eek:

Az oldalamon vannak kepek, de elegge hianyos, kene megint lejmolni egy digitalis fenykepezogepet:)
Ize, azt hiszem a Classic-nek nincs meg a doboza...:/

Szerkesztette: NEUROFiRE 2006. 12. 30. 14:17 -kor

#93 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:59

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 14:01

Hat, sajnos en nem cikkekbol mondom a velemenyt, hanem a gyakorlatbol, ugyanis...

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 19:48

SA-AX530-asmoról szól, amit anno Sztereo magazin is ajanlott bnelépőszintre

Ez az egyik, ugye aki nem gyakorlat alapján vásárol class-h-t, hanem cikkekből. :D
Namost a másik az, hogy a te személyes tapasztalataidat és valóságot ne mossuk össze kérlek. Én szívesen felajánlottam neked a segítségemet.

Idézet

Az igazsag az hogy nincs mit keressen ebben a temaban Aureal alapu dolog.

Tulajdonképpen nem is keresett semmit sem, mert a CT üzleti módszereiről volt szó, egyészen addig amíg be nem hozta az Aureallal kapcsolatos egyéni problémáidat.

Idézet

Le lehetne mar szallni a jelfeldolgozo processzor temarol, nem gondolod, hogy masok is unjak mar?

Igaz az előző oldalon van, de azt hiszem a DSP témát te hoztad be (köszönöm, hogy meghalgattál és más szavakat is használsz helyette :up:), legalábbis szerintem mindenki számára világos... persze ami a topikban offnak minősül.
De tudod mit, a gyengébbek kedvéért idézlek:

Idézet

Aureal Vortex DSP, hát....de linux alatt ment, lefordítottam a drivert hozzá, hát qurva hasznos és használható volt....

Szóval szerintem az offal és a dsp-zéssel neked kellene felhagyni, nem gondolod?
Nevetséges amit művelsz. Témához szólok, majd valami egészen más dologgal offolsz és még engem bírálsz, hogy én vagyok az okozója. Na ne nevettess.

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 30. 15:59 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 20:02

Legyen vmi ontopic is, mit találtam:

http://www.audiotrak.co.uk/home_theatre/pr...igy71hifi.shtml

Mivel jelen pillanatban is egy Terratec Aureon Sky-t használok Prodigy-vé flashelve, nem tűnik rossz továbblépésnek, kíváncsi vagyok beszerezhető lesz-e nálunk mostanában és főleg az árára. Head-fi.org-on már több ember birtokol belőle...

#95 Felhasználó inaktív   payskin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:34

Az a gáz, hogy a Download oldalukon még mindig nem szerepel a Vista szó, "Driver updates for Prodigy 7.1 HiFi" meg "Coming Soon". Ez mókamiki, nem terméktámogatás.
# Blazkowicz Aztkopizdki: híres lengyel tudós, a Ctrl+C feltalálója. | blog

#96 Felhasználó inaktív   Thas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 13:10

Tudtok ajánlani nekem olyan hangkártyát ami kifejezetten csak I/O kártya, analóg és S/PDIF ki- és bemenetekkel? Szóval az ilyen MIDI, DSP meg szoftszinti cuccok egyátalán nem kellenének (lényegében egy "félbevágott" EMU0404-et szeretnék :) ).

Köszi.
Üdv.: Thas

#97 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:14

A felbevagott emu megoldhato;>

BTW ESI Julia, Audiotrak Maya MKII, Terratec Phase22. Szoftszinti mindegyiken van, meg a Phase22-n van MIDI is. Ha sallangmentes kartyat szeretnel, akkor azt 150-200k alatt nem nagyon uszod meg, nezz korul az Apogee, Digidesign es a Motu oldalan:)

#98 Felhasználó inaktív   Thas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:07

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 9:14

...

Ha ezek az alternatívák akkor (sajna) marad az EMU. 200K nekem már horror kategória egy kártyáért, annyiért inkább lecserélném a szintimet egy nagyobb, sampleres jószágra.

#99 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 12:39

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:02

... Az osszes GF1 alapu kartyan volt minimum 256k gyarilag (2x128k), az ujabbakon meg 512k (1x512k), amit minden esetben 1024k-ra lehetett boviteni (8x128k, ill. 2x512k-s chipekkel). Abban pedig nem vagyok teljesen biztos, hogy volt ROM a kartyakon, en ugy emlekszem, hogy a vinyorol tolotte fel a driver a kartya memoriajaba a megfelelo patch-eket szukseg eseten (ez nagyobb patch-eknel nem is volt tul gyors, de megvolt az az elonye, hogy lehetett sajat patch-eket hasznalni minden kulonosebb problema nelkul).

Hát az a 2x128 ill az 512 volt a ROM... :) A GUS PnP Prót 4 MB-osra bővítve használhatóvá vált a 4 MB-os Kurzweil patch-készlet, amelyet valóban a vinyóról töltött be: C:\Gravis\Ultrasnd\Patches\Gsfull4m.dat és Gsfull4m.fff)

#100 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 12:44

Idézet: Thas - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 12:10

Tudtok ajánlani nekem olyan hangkártyát ami kifejezetten csak I/O kártya, analóg és S/PDIF ki- és bemenetekkel? Szóval az ilyen MIDI, DSP meg szoftszinti cuccok egyátalán nem kellenének (lényegében egy "félbevágott" EMU0404-et szeretnék :) ).

Köszi.

Nézd meg ezt: http://www.absolute....?pid=591&back=4 , meg ezt: http://www.absolute....?pid=111&back=4

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.