HWSW Informatikai Kerekasztal: Lehet-e boldogulni angol nélkül? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lehet-e boldogulni angol nélkül? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 13:35

fogd a nyuszira... és a fórummotorra. Lassul és dupláz. :)

Szerkesztette: lameXpert 2004. 12. 15. 13:40 -kor

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#122 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 13:36

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:30

Úgy látom az a nagyon is helyes hozzászólás megtalálta az (egyik) címzettjét - még ha nem is voltak benne nevek.  :rolleyes:

Tökéletesen igaz, amit notaricon írt.

Csak halkan jegyezném meg, hogy az a 42, amit oly lelkesen felírsz aláírásnak, nos az egy angol ember találmánya. :) ..... úgyhogy valóban tökéletesen jellemzed magad. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#123 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 13:38

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:30

Úgy látom az a nagyon is helyes hozzászólás megtalálta az (egyik) címzettjét - még ha nem is voltak benne nevek.  :rolleyes:

Tökéletesen igaz, amit notaricon írt.

Igen, ez az igazi mentalitásod. :) Nem mondunk neveket... de gondolunk. És erősen gondolunk. :)

Csak halkan jegyezném meg, hogy az a 42, amit oly lelkesen felírsz aláírásnak, nos az egy angol ember találmánya. :) ..... úgyhogy valóban tökéletesen jellemzed magad. :)
¤

#124 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:38

Akik itt akarnak maradni Magyarországon fizikailag és gondolkodásmódban is, azoknak tényleg semmi szükségük nincs nyelvet tanulni.
Magam részéről viszont szeretném megismerni az egész világot, jelentse ez akár azt is, hogy Magyarországról, anélkül, hogy fizikailag el kéne utaznom valahova. De nyelvek ismerete nélkül ez lehetetlen. Aki pedig tovább szeretne létezni Magyar világában, magyar mentalitással, az ne is próbáljon nyelvet tanulni, mert a végén még felnyílik a szeme.

Magyarországot megismerheted nyelvtudás nélkül is, de a világot nem.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#125 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:39

Ez most hogy jött ide? Ezzel, hogy egy általam magyarul olvasott és nekem nagyon-nagyon tetsző regényből  aláírásomként idézek EGY SZÁMOT, (AZ ÉLET, A VILÁGMINDENSÉG MEG MINDEN) ezzel én aztán hűde magyartalan vagyok. Hát ne is haragudj, de ez nagyon  :p  :nevet2:  :bolond:  :pokeas2:  :lol:  .
42

#126 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:40

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:39

Ez most hogy jött ide? Ezzel, hogy egy általam magyarul olvasott és nekem nagyon-nagyon tetsző regényből  aláírásomként idézek EGY SZÁMOT, (AZ ÉLET, A VILÁGMINDENSÉG MEG MINDEN) ezzel én aztán hűde magyartalan vagyok. Hát ne is haragudj, de ez nagyon  :p  :nevet2:  :bolond:  :pokeas2:  :lol:  .

Hogy is hívnak, NagyMedve?  :cool:
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#127 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 13:41

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:38

bbence, ezzel a mentalitással meddig lesz mit megismerni?
¤

#128 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 13:42

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:28

Az rendben van, hogy ha külföldre megy valaki akkor nem várhatja el, hogy a hazaiak értsék meg a saját nyelvén. DE itthon ne kényszerítsen már egy cég sem ilyen team leader, meg team, meg hasonló kifejezésekre, mert ez itt Mo. itt csoport, meg csoportvezető van! Szerintem! :reklamacio:

Igazad van, Mikeee

Szerkesztette: lameXpert 2004. 12. 15. 13:43 -kor

¤

#129 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:43

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:41

bbence, ezzel a mentalitással meddig lesz mit megismerni?

Ne hozd elő belőlem az apátiát!  ;)

#130 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:46

Akik itt akarnak maradni Magyarországon fizikailag és gondolkodásmódban is, azoknak tényleg semmi szükségük nincs nyelvet tanulni.
Magam részéről viszont szeretném megismerni az egész világot, jelentse ez akár azt is, hogy Magyarországról, anélkül, hogy fizikailag el kéne utaznom valahova. De nyelvek ismerete nélkül ez lehetetlen. Aki pedig tovább szeretne létezni Magyar világában, magyar mentalitással, az ne is próbáljon nyelvet tanulni, mert a végén még felnyílik a szeme.

Senki nem "nagyonmagyarvagyokpusztújanakazidegeneknyelvettanulók-oskodik". Nem erről van szó. Olvasd el notaricon hozzászólását. Szerintem nagyon találó. Nem azzal van a probléma, hogy nyelvet tanul az ember, vagy szeretne idegen kultúrákat megismerni, megérteni másokat.
A probléma azzal van, hogy rengeteg olyan ember van, aki egész egyszerűen lenézi, leingyenélőzi azt, aki nem ismer idegen nyelveket, nem tud idegen nyelven beszélni, és netán meg meri kérni ŐT, hogy legyen olyan jó és fordítsa már le amit beírt, mert nem érti, (netán még szótárral se).

Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 15. 14:05 -kor

42

#131 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:48

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:42

Igazad van, Mikeee

Sajnos a Miki már foglalt volt!

#132 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 13:49

Valahogy éreztem, hogy előjönnek  a nagy magyar(kod)ok is a barlangjukból...

Köszi, hogy elkúrtátok ezt a topikot (is).

Zárható.

#133 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:50

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:40

Hogy is hívnak, NagyMedve?  :cool:

BigBear-nak. Ez tetszik vagy sem, úgy 20 éve rámragadt. Eleinte nem értettem de nem is érdekelt, hogy mit jelent, amikor megértettem, akkor meg MÁR nem izgatott, megszoktam. (Egyébként haverok hívnak ugyanúgy Mac, Maci, Medve, Nagymedve, Nagymaci, Smaci, Mackó, Smackó, Bigbear stb. néven. Totál mindegy.
Fórumokon, vagy egyéb helyeken többnyire azt használom, ami éppen nem foglalt...)
Rengeteg idegen szót használunk. Ezzel sincs probléma. Ettől még senki nem lesz magyartalan.
Az előző hozzászólásomban pedig már leírtam a lényeget...

Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 15. 14:03 -kor

42

#134 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:00

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:49

Valahogy éreztem, hogy előjönnek  a nagy magyar(kod)ok is a barlangjukból...

Köszi, hogy elkúrtátok ezt a topikot (is).

Zárható.

Miért mit vártál több száz NEM, NEM LEHET ANGOL NÉLKÜL MEGLENNI hozzászólást?
Miért kúrta el bárki is a topikot? Szerintem kulturált vita folyik, az enyhén lesajnáló szagú hozzászólásokat leszámítva!
Senki nem vitatja el itt a nyelvtudás szükségességét, nekem is pl németből középfokú C nyelvizsgám van és nem újkeletű akárhol letett, hanem a régebbi állami fajtából és terveim között szerepel az angol letétele is a jövőben! Csak egyszerűen nem bírom ha a saját hazámban idegen nyelvre kényszerítenek fölöslegesen.

#135 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:10

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:00

egyszerűen nem bírom ha a saját hazámban idegen nyelvre kényszerítenek fölöslegesen.

Tudod a kényszerítéshez is két ember kell: kényszerítő és kényszerített. A kényszerített pedig sokszor még kényelmes is. És ez az, ami egyeseknek nem tűnik fel, pedig szerintem lameXpert is valami hasonlóról beszél.

#136 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:11

Vissza lehet térni a normális beszélgetés medrébe, a burkolt személyeskedéseket pedig hanyagoljátok pls/plíz/please/kérem (igény szerint).

Thx/thanks/köszi/köszönöm. (igény szerint)

#137 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:11

Idézet

Enélkül is hazugság úgy, ahogy van.

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?

Idézet

Ezzel együtt pedig ez a finom kis csúsztatásos magyarkodás, rágalmazás nem lenne az, ami.

Ezt is, ha kérhetem.

Idézet

Saját jellemképed. Csomagolva. Kívül is barna, belül is.

Mesélj még egy kicsit rólam, hátha segít az önvizsgálatban. Talán még nem késő új életet  kezdeni...
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#138 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:16

Aki pedig tovább szeretne létezni Magyar világában, magyar mentalitással, az ne is próbáljon nyelvet tanulni, mert a végén még felnyílik a szeme.

Ez jo. ;) Azt meg hozzatennem, ha mar ugy alakul, hogy elkezdesz egy nyelvet tanulni akkor az az angol legyen, mert lehet hogy van nala szebb, neked kedvesebb nyelv... de a vilag egyre inkabb angolul beszel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#139 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:19

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 15:10

Tudod a kényszerítéshez is két ember kell: kényszerítő és kényszerített. A kényszerített pedig sokszor még kényelmes is. És ez az, ami egyeseknek nem tűnik fel, pedig szerintem lameXpert is valami hasonlóról beszél.

A lényeg a FÖLÖSLEGESEN! Nyilván ha olyan helyzet van, hogy külföldi delegáció érkezik és feladatul kapod pénzért(vagy benne van a munkakörödbe) a tolmácsolást/idegenvezetést az nem fölösleges az egy feladat olyan, mint pl. könyvelj le ezt meg azt, de ha cégen belül állandóan angolul kell beszélni ill angol kifejezéseket használni az már pofátlanság! Kíváncsi vagyok hány angol tanulna meg kinnt magyarul a kedvedért ha te lennél  egy cég vezetője. Elárulom senki és nem is várnád szerintem el, mert nem tartjuk magunkat mindenkinél különbnek, mint az angolok! Tisztelet a kivételnek!
Édesanyám (orvos) egyik betege mesélte, hogy kinnt dolgozott egy családnál és még azt sem engedték neki, hogy egy asztalnál egyen velük, de azért mi csak nyaljunk be nekik! :mad:

#140 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 14:24

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:11

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?

Ezt is, ha kérhetem.

Mesélj még egy kicsit rólam, hátha segít az önvizsgálatban. Talán még nem késő új életet  kezdeni...

Isten őrizz, hogy ez te lennél. Találtad valahol, és tanulságul betetted. :)
¤

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.