HWSW Informatikai Kerekasztal: Lehet-e boldogulni angol nélkül? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lehet-e boldogulni angol nélkül? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 11. 10:06

Nem szeretek veszekedni, de csatlakozom Öregszemhez én is. Mivel Mulydely SZÁNDÉKOSAN írhat a magyar nyelvet sértően, ezért BÁRKI más is írhat így szándékosan.
Nem tudom milyen alapon van itt kivételezés?
Ráadásul ha szólt neki valaki (pl én) akkor még tök tahón is válaszol hogy ő nem változtat és kész.
Ne írjon ide aki nem tud magyarul, ez egy magyar nyelvű fórum. (Nem az ékezetekről, elírásokról van szó hanem a szándékos, a magyar nyelvet megcsúfoló, a közösséget semmibevévő írásmódról.)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 10:10

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 23:55

Így van! Törekedjünk erre!

Csak az a baj, hogy a helyesírni akarók kisebbségbe kerültek, a nagypofályú lyópofák meg nem is akarnak foglalkozni a helytelen írásukkal.

Viszont ezen a logikán közeledve nem sértem kisebbségi törvényt, mert a töbséget gunyulom.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#3 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 10:51

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:10

Csak az a baj, hogy a helyesírni akarók kisebbségbe kerültek, a nagypofályú lyópofák meg nem is akarnak foglalkozni a helytelen írásukkal.

Viszont ezen a logikán közeledve nem sértem kisebbségi törvényt, mert a töbséget gunyulom.

Üdv Öregszem

Ez csupán igényesség kérdése valamelyest. Az viszont szerinted mennyivel jobb, hogy X-Y beleszól, hogy ezt "így és így kell írni", erre még jönnek még 3-man, és akkor aztán tutti jó a topiknak. Erre mondtam az, ha nagyon zavar privátban, egyrészt nem "égeted" nyilvánosan, másrészt ha nem akar helyesen írni, akkor úgysem fog. Persze van aki tudna helyesen írni, és bizony van olyan, aki nem tud sajna. Privátban megbeszélve sokkal célszerűbb, mert a reakcióból leszűrheted, mi is az ábra. Engem jobban  zavar a "helyesírással foglalkozó tagtársak nyilvános kioktatása", mert 1 helyesírási hibából lesz akár 3 teljesen OFF hozzászólás, és........, erre én kevésbé vagyok kíváncsi például. Netán priviben le is írhatják az illetőnek, mit, s hogyan kéne írnia helyesen. Mert az egésznek ekkor lenni értelme (!!), ha erre nincs energia, akkor inkább hagyni kéne az egészet szerintem.

Üdv
       macska ;)

Ui: Én sem írok mindig helyesen, csupán törekszem minnél kevesebb hibát elkövetni. ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 11. 10:56 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#4 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:23

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:06

...................
Ne írjon ide aki nem tud magyarul, ez egy magyar nyelvű fórum. (Nem az ékezetekről, elírásokról van szó hanem a szándékos, a magyar nyelvet megcsúfoló, a közösséget semmibevévő írásmódról.)

Üdv Gabibácsi

Angolul lehet???? Ez például engem kifejezetten zavar. Információk weblapokról. Rendben, ok, de azért a lényeget le lehetne írni magyarul. Én sem vagyok sajna perfekt angol, ( :( )s bizony néha jól jönne, ha érteném miről van szó. ;)

Üdv
      macska ;)

Ui: Ha valaki fontos infót idéz angol weblapról, megtehetné hogy a lényeget magyarul is. Igaz, kis fáradságba, munkába kerül, de.... segítene olyan tagtársaknak is, akik nem perfekt angol tudással rendelkeznek. :respect: ;) Köszönet azoknak, akik megteszik. :respect:  :respect: Ez egy magyar fórum.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 11. 11:36 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:41

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 10:51

ha erre nincs energia, akkor inkább hagyni kéne az egészet szerintem.

Ui: Én sem írok mindig helyesen, csupán törekszem minnél kevesebb hibát elkövetni. ;)

Nalátod, halgatva rád, énmár aba is hagytam. 2004. decembertől kezdve nem tudok hejesenírni. Persze törekszem rá, hogy tudjak.
"Minél előbb, annál jobb."
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#6 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:45

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 10:10

No, azért a válaszomnak volt némi éle, mert Jarethről köztudott, hogy hódol a felkiáltójel fétishnek. :) De visszatérve az alapkérdésre: szerintem ha valaki próbál helyesen írni és mégis vét 1-2 hibát (de esetleg a későbbiekben még képes tanulni is belőlük), azt az embert én sokkal többre tudom becsülni, mint aki elüti egy szar poénnal a dolgot (nincs ly gomb a billentyűzetemen) és letojja az egészet, miközben dagad a melle, hogy ő mekkora ősmagyar.

Egyébként a gúnyolódásnak is vannak fokozatai. Pl.: míg Mulder gúnyt űz anyanyelvéből, addig Te maximum karikírozod őt avagy úgymond görbe tükröt tartasz Mulder és tsai elé.

#7 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:45

Üdv Macska!

Szerintam az angolul beidézgetés az más téma, én személy szerint nem  szeretem ha valaki angolul idéz, vagy ír, sőt, nem szeretem azt semha angolul próbál meg trendin írni (pl hy, meg ilyen baromságok.)
A többieknek nem tudom mi a véleményük. ;)

#8 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:49

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:23

...

:offtopic:
Sztem meg lassan ideje lenne ezeknek a fórumtársaknak megtanulni legalább megértés szintjén angolul, ha ebben az életben még  vinni szeretnék valamire.

#9 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:54

Szerintem meg nem. Miért is kellene? :think:
Sokan más nyelveket tudnak. Akkor miért nem tanulunk meg mi, angolul tudók pl spanyolul?

#10 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:01

Üdv Öregszem

Egész másról beszélsz. Amire te célzol, másról szól, nem a helyesírásról, ;) , inkább arról, hogy milyen kép is alakulhat ki rólad, egy közösségben a stílusod, megnyilvánulásaid által. (Nekem számít, bár sokan "megróttak" már a sok, felesleges "Üdv" miatt, de én mindig is fórumoztam, és már szerintem "beletörődtek" a tagtársak.  ;) )

Üdv
      macska ;)
Ui: Ha két névvel jönnék, akkor meg is buknék rögtön. :D Sec-perc alatt. :D Így nem is próbálkozom. :p  ;) 

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 11. 12:23 -kor

#11 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:02

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:45

Üdv Macska!

Szerintam az angolul beidézgetés az más téma, én személy szerint nem  szeretem ha valaki angolul idéz, vagy ír, sőt, nem szeretem azt semha angolul próbál meg trendin írni (pl hy, meg ilyen baromságok.)
A többieknek nem tudom mi a véleményük. ;)

Üdv!

Azért az angol idézgetésről csak annyit, hogy az informatikához tartozó szakirodalom nagyon nagy százaléka angolul van. Ha informatikával kívánsz foglalkozni elengedhetetlen egy bizonyos irányú szókincs, mely szükséges a megértéshez. Nem azt mondom, hogy nem lehet úgy élni, hogy nem ismered ezeket, csak ha mélyebben bele akarsz túrni egy témába, akkor egy idő után szembe kerülsz az angol irodalmi problémákka. Ha pedig valaki nem érti, akkor bepötyögi, hogy nem beszél angolul és úgyis lesz pár kedves fórumtárs, aki kisegíti ;)

A trendi írjunk mindent angolosan mondatoddal száz százalékosan egyetértek. Bár engem az annyira nem zavar, ha valaki Hi!-al köszön, de amikor magyar szavakat angolosítanak, attól idegrohamot tudok kapni. Persze ezt valahol kifejtettem, de megkaptam, hogy öregurasan fogom fel az egészet...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#12 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:06

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:54

Szerintem meg nem. Miért is kellene? :think:

Monduk mert:

-világnyelv, a világon ez a közös nyelv ha úgy tetszik
-nyelvvizsga nélkül nincs diploma
-mert az állásajánlatok 98%-ában követelmény az angol nyelvtudás

Azt én nem tudom, hogy Te miért tanulsz spanyolul. Viszont angol HELYETT nincs értelme spanyolul tanulni, mert nem biztos, hogy ugyanannyi holland, szerb, kínai, dél-afrikai, stb. ember beszél spanyolul, mint angolul. És bármikor rákényszerülhetsz majd, hogy velük meg kell értetned magad (neadj' Isten tárgyalnod kell velük). És akkor sajnálni fogod, hogy nem tudsz angolul. Vagy elkönyveled magadban, hogy ezek milyen bunkók már, hogy nem tanultak meg spanyolul/magyarul.

#13 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 11. 12:08

Hi fellow topicreaders,

Bocs, hogy belepofazok, de kezdunk nagyon :offtopic: lenni.

Best regards
          nyunyu :p

#14 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:11

Nekem semmi bajom sincs azzal, ha valaki angol szavakat használ magyar helyett. Nyugodtan tegye, de ha nem tud angolul akkor inkább ne is próbálkozzon!
JóSebesség

#15 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:12

Igen, pls. abbahagyni, szigeten vagy társalgóban topikot nyitni: lehet-e boldogulni angol nélkül címmel és ott folytatni.

Légyszíves.

#16 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:12

[offtopic]

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:06

Monduk mert:

-világnyelv, a világon ez a közös nyelv ha úgy tetszik

Ezt meseld el az oroszoknak is.

Hiaba tudok angolul, meg nemetul, ha a kutya sem tudott Moszkvaban valaszolni arra a kerdesemre, merre van az arra, innentol mar csak kezzel labbal mutogatas a terkepre, meg hasonlo jopofa dolgok johettek szoba...
[/offtopic]

#17 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:15

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:02

...
A trendi írjunk mindent angolosan mondatoddal száz százalékosan egyetértek. Bár engem az annyira nem zavar, ha valaki Hi!-al köszön, de amikor magyar szavakat angolosítanak, attól idegrohamot tudok kapni. Persze ezt valahol kifejtettem, de megkaptam, hogy öregurasan fogom fel az egészet...

Így van, bár az ellenkező véglet sem túl szimpatikus (nekem): aki minden infromatilai kifejezést erőltetetten magyarosítani akar, hasonlóképpen irritáló, mint a szándékosan és feleslegesen angol szavakat a mondanivalójába keverő ember.

Gabibácsi: sajnos nem lehet kikerülni az angol idézeteket egy informatikával foglalkozó szakmai fórumban, én is idéztem már angol nyelvű oldalról, pontosan azért, mert magyarul egyszerűen nem volt elérhető az adott információ.

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 11. 12:27 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:16

Nem válaszolok, mert off topic lenne, és megrónának.

#19 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:20

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:49

:offtopic:
Sztem meg lassan ideje lenne ezeknek a fórumtársaknak megtanulni legalább megértés szintjén angolul, ha ebben az életben még  vinni szeretnék valamire.

Üdv FakeJack

Amire céloztam itt, az főként "szakmai jellegű, számítógépes infó", amiben persze jártasság is kell. Alap angol tudás nem mindig elég a teljes megértéshez. Az ettől eltérő angol idézetek pedig egyáltalán nem erre a fórumra valók. Szerintem. Értem azt is amit mondani szerettél volna, van is igazság benne, nem is kevés, de egyenlőre a nagy többség nem perfekt angol, (néha ez is kevés lenne, szakmaiság is kell), így bátran mondhattam, amit mondtam. Szerintem. ;)

Üdv
    macska ;)

Ui: Az angol tanárom anno amikor fordított konferenciákon anno, (szikrontolmács), azt mondta, hogy tele van angol szakkönyvekkel, és mindig tanult, felkészült, amikor fordítani ment. Angolul, franciául totál perfekt volt, tehát ha nyelvet váltott, észre sem vette. Nagy tudású, idős úr volt, nagyon tisztelem. :respect:

#20 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:22

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 13:12

Igen, pls. abbahagyni, szigeten vagy társalgóban topikot nyitni: lehet-e boldogulni angol nélkül címmel és ott folytatni.

Légyszíves.

OK

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.