Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 18:49
(kár, hogy nem olvastál el végig, [sőt, teljesen ismeretlen vagyok számodra] és így alkotsz rólam véleményt)
Végigolvastalak, hogyne olvastalak volna.
Segítek is értelmezni az előző hozzászólásom.
Odáig jól csináltad, h észlelted a "karcokat". De utána:
Idézet
Enyhén nedves frottír anyaggal törölgettem ... de amikor már 10. alaklommal sem tompult ...
Gondolom a sokadik próbálkozásoknál egyre kevésbé nyomtad rá (a pontosan mit is?), mert láttad, h nem jön le ...
A leírásban levő monitor tisztítás fejezet a por, esetleg kisebb, foltosan megszáradt (tüsszentés)cseppek eltávolítására vonatkozik.
Beidézném a teljeset, angolul:
Idézet
To clean your monitor safely, follow these steps:
1. Disconnect the power cord.
2. Spray a small amount of non-abrasive cleanser on a lint free cloth, (not directly on the monitor)
3. Gently wipe the surface. Use as little pressure as possible.
You should never use any harsh chemicals to clean your LCD monitor. Cleansers with the following agents are OK to use:
- Water
- Vinegar (mixed with water)
- Isopropyl Alcohol
- Petroleum Benzene
Do Not use cleaners that contain the following agents:
- Acetone
- Ethyl Alcohol
- Ethyl Acid
- Ammonia
- Methyl Chloride
Warning: Do not spray any liquids directly on the monitor. Always apply the solution to your cloth first, not directly to the parts you are cleaning. Apply as little pressure as possible when you clean.
Applying too much pressure or spraying liquids directly onto the screen or case of the LCD Monitor may cause damage to the display which will not be covered under warranty.
Ha ragacs van a monitorodon, hiába a monitortisztító spay, ha nem nyomod rá, nem fog lejönni. Továbbmegyek. Ha rányomod erősen ( persze nem annyira, mint amennyire Bruce Willis nyomja a szemét a másiknak a "Drágán add az életed" 1-2-3 valamelyikében ) akkor sem fog lejönni elsőre. Másodikra sem, csak sokadikra. Ha ezt ráadásul sima vízzel teszed [mert úgy vettem ki az írásod alapján, h azzal], még kevesebb az esély a gyors sikerre. Annál nagyobb a mikroszkópikus karcolódásra.
Ezért ítram, h nem nekiesni ezerrel vmi vizes ronggyal, hanem
1. megnézed a körmöddel, barázda vagy kitüremkedés
2.a, ha barázda, nincs mit tenni
2.b, ha ragacs, még mindig nem nekiesni ezerrel, hanem maradunk a körömnél
--------
Leírás:
Idézet
(mivel a kábeleket ki sem vettem a csomagolásból, és a hálózati csatlakozót még csak meg sem közelítettem, így az „áramütéshez vezethet” könnyen elkerülhető volt.)
Ez nagyon tetszik. Ennyire ragaszkodni a leírásban foglaltakhoz. Mindeközben pedig elveted a többiek a többiek által leírt dolgokat a CRTről vagy egyéb dolgokról

Ugyanakkor: 1. hibásnak ítéled meg a kijelzőt, ennek ellenére összerakod, bekapcsolod
2. de nem a saját kábelével, hanem "egy kölcsön (kínai szar) VGA kábellel"
Te nem sok monitort teszteltél/raktál össze életedben, ez biztos. Ennek ellenére most mégsem a Felhasználói kézikönyv alapján jártál el ... no comment. Így születnek az alaptalan monitorfikázások.
Szerencsére később kipróbáltad a sajátjával is ...
Idézet
Csak a kis karc, vagy horzsolás, ami csak fekete háttér mellett lászik...
Ha karc, akkor biza látszik mindig, ha nem szemből nézed a monitort. Járt már nálam karcos, foltos, pixelszínhibás, homályos, fényerőbeteg LCD is. Ha gondolod, lemegyek a pincébe, megkarcolok egyet, ha nekem nem hiszel ...
-----
3A+os szakember: természetesen csak az próbálja ki a módszert, amit leírtam, aki elég ügyesnek érzi magát ahhoz, hogy sérülést ne okozzon.
Aki nem meri/tudja megcsinálni, forduljon szakemberhez ( vagy olyanhoz, aki jobban ért hozzá, mint te [azaz 3A+os]). Még mindig okosabban jár el, mintha "nekiesne ezerrel" csihatolni.
Szerkesztette: fram 2004. 12. 25. 21:44 -kor