Szal én már régebb óta ismerkedek a témával, sokat olvastam mindenféle elméletről, kísérletekről stb. Konkrétabban érdekel a részecskefizika, a kvantummechanika, a tér-idő elméletek, kvantumgravitáció, meg minden ami ezekkel kapcsolatos.
Nos mivel a részecskefizikán, és a kvantummechnaika alapjain (úgy gondoltam..) már nagyjából átrágtam magam (tehát már az újdonságokra tudok koncentrálni), vettem egy könyvet, amiben Stephen Hawking, és Robert Penrose tér-idő elméleteiről (előadásairól) van szó - noha ezek ugye nem újdonságok annyira, inkább érdekességek, alapok. Nos asszem ebben az esetben egy kicsit túllőttem a célon, ugyanis olyan magasröptű szöveg van a könyvben, hogy majdnem minden 2. szónál le kell álljak értelmezni
Itt el is jutottam az első kérdésemhez, ami miatt végülis a topikot nyitottam. A könyvnek eléggé az elején rögtön el is akadtam egykét fogalommal, amiket nem birok hova tenni. A fő problémám a szingularitásokkal van, mivel nem birom felfogni, hogy lényegében mik ezek. Vagyis, a száraz szöveget értem róluk, de nem tudom elképzelni őket sehogysem. Talán azért, mert azt sem értem, hogy mi az a geodetikus, meg fényvonal az egyes jövő és múlt-leképezési (vagy oksági) grafikonokon. Márpedig ha a szövegből jól vettem ki, ezek anomáliáiból alakul ki a szingularitás.
Ezután már továbbhaladtam, de mindig újra és újra beleütközök a szöveg értelmezése során a falba, hogy valójában nem tudom elképzelni a szingularitást. Szal ha valaki tud esetleg hozzászólni, vagy valami olyan linket adni ahol emberi nyelven is le vannak irva, azt megköszönném
Ezenkívül persze jöhet ide bármi, ami a témával kapcsolatos. Remélem azért többeket is érdekel az ilyesmi. :confused: Ha valaki érdekes híreket, újdonságokat talál a témával kapcsolatban, az is jöhet

Súgó
A téma zárva.