HWSW Informatikai Kerekasztal: Az egészséges számítógéphasználat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az egészséges számítógéphasználat avagy gondolj a jövőre is Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 04:44

Ebben igazad lehet.
Olvastam róla 1-2 tesztet, ott egy ollóval kicsit "moddolták" a cuccot (a kisujjnál lévő darabot lenyisszantották), és állítólag utána már ők is gond nélkül hozzászoktak.
Még mindig érdekel a téma, most egy olyan helyet keresek, ahol elfogadható az ára is...
Vidéki vagyok, így nekem a pk. sokat rárak :(
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#102 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 14:13

rocker69: végülis szereztél ilyen kesztyűt? Mostanában sokat fáj az egerésző kezemen a kisujjam izülete, gondolom azért, mert mivel nem használom, mereven eltartom az egértől és az egérpadtól is, így elfárad. A megoldás az lenne, hogy a kisujjal és a gyűrűsujjal egyszerre támasszam az egeret jobb oldalról, de ha nem figyelek, akkor már nem sikerül a "beállítás", a kesztyű viszont úgy tartaná...

#103 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 19:48

Azt hiszem erről még nem volt szo...

Szoval a hosszu monitorleséstől a szemgolyó hőmérséklete megemelkedik. Ettől szokott égni, szúrni a szem, sőt ez erek megpattanását is okozza, a szemnyomás megemelkedésével. Olyan mintha lázas lenne... Hosszutávon persze ennek számos, ismert káros hatása van.

Óránként érdemes hidevizben leöbliteni, sőt belepislogni a tenyerünkbe vett hidegvizbe.

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#104 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 00:11

Nem sajnos azóta sincs...
Most vehettem volna, de inkább megvettem a Guild Wars-t :)
De ami késik nem múlik...
Amint lesz, leírom a tapasztalatokat :)

P.S.: Ez a szemgolyós ötlet érdekes...Sajna én utálom, ha víz megy a szemembe, víz alatt sem merem kinyitni... hülyeség, tudom  :(
:respect:
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#105 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 16:36

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 20:48

Azt hiszem erről még nem volt szo...

Szoval a hosszu monitorleséstől a szemgolyó hőmérséklete megemelkedik. Ettől szokott égni, szúrni a szem, sőt ez erek megpattanását is okozza, a szemnyomás megemelkedésével. Olyan mintha lázas lenne... Hosszutávon persze ennek számos, ismert káros hatása van.

Óránként érdemes hidevizben leöbliteni, sőt belepislogni a tenyerünkbe vett hidegvizbe.

Üdv
Adept

Hali!

:tired:

Szemész mondta nekem, hogy a hosszú ideig tartó merev bámulás a monitorra és a kevés pislogás az, amitől kiszárad a szem és ég, viszket meg bepirosodik. Ja, és a céges szemvizsgálaton mondta...  :Đ

Az ő jótanácsa az volt, hogy nézzünk időnként másfelé. Ez azért kicsit nehezen kivitelezhető.  ;) Meg használjunk visine szemcseppet, azt viszont minden hétközben bulizós emberke ismeri, nem?  :D 

A SuMMer által beképelt csúszkálós egérpadot ismerem, barátom egy-két éve használja már, és rengeteg ellent szétlőtt már vele (rajta?)  :shoot: , szerinte nagyon kényelmes. 

Szerkesztette: Ariadne 2005. 10. 26. 16:39 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#106 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 20:50

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 14:14

A nagy testvér nevével fémjelzett Natural Keyboard (ez azt hiszem az eredeti változat, de fut Pro, Elite és Media néven is)
KépKép
Ilyeneket bárhol be lehet szerezni, szerintem megéri.

Legujabb reinkarnacioja a Natural Ergonomic Keyboard 4000:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Parnazott csuklotamasz :lollypop:

Lenyegesen kenyelmesebb rajta gepelni, mint a regi Logitech Cordless Comfort-omon.

Mondjuk szepen megkerik az arat... (~10+fa)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 27. 20:54 -kor

#107 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:15

Nekem az eredeti változat van (nyunyu hozzászólásában a felső képeken), kicsit tuningolva. Egy egyenes billentyűzethez való textilfelszínű szivacsos csiklótámaszt formára vágtam (rárakod a billentyűt a támaszra, toll végighúz, tapétavágó), eléraktam, így még kényelmesebb.
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#108 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:33

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 21:50

Legujabb reinkarnacioja a Natural Ergonomic Keyboard 4000:

Kép

Parnazott csuklotamasz :lollypop:

Lenyegesen kenyelmesebb rajta gepelni, mint a regi Logitech Cordless Comfort-omon.

Mondjuk szepen megkerik az arat... (~10+fa)

Pfff! Az M$ ezen a billentyűzeten visszatette az insert gombot a helyére (nincs hosszú del)?!  :omg:  :omg:

Ilyen "megemelt" változatban egészen jól néz ki:  :)

Kép
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#109 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 20:44

Eszméletlen jó topik!!!

tapasztalatom:
mezei ("puhagombú", nem mint a legtöbb) bill + csuklótámasz, megfelelő magaságban,
halk gépház (örülök, h ez is fontos sokaknak),
1024*768@100hz, tűéles Philips Brilliance, már taglalt magaságban,
mezei görgős, légrugós széken törökülésben ülve, így nem zavar, h a nyomtatópolctól nem tudom kinyújtani a lábam, illetve, ha megunom, akkor arra fel tudom rakni a lábamat.
sok szellőztetés,

térdeplős széket (ikejás) meg aakrtam szokni sznobizmusból, mert akkor még senkinek se volt, de nem ment sehogyanse.
.SzPA

#110 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 23:57

Idézet: adik - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:44

Eszméletlen jó topik!!!

tapasztalatom:
mezei ("puhagombú", nem mint a legtöbb) bill + csuklótámasz, megfelelő magaságban,
halk gépház (örülök, h ez is fontos sokaknak),
1024*768@100hz, tűéles Philips Brilliance, már taglalt magaságban,
mezei görgős, légrugós széken törökülésben ülve, így nem zavar, h a nyomtatópolctól nem tudom kinyújtani a lábam, illetve, ha megunom, akkor arra fel tudom rakni a lábamat.
sok szellőztetés,

térdeplős széket (ikejás) meg aakrtam szokni sznobizmusból, mert akkor még senkinek se volt, de nem ment sehogyanse.

Pedig az "ikejás" tédepelős szék szerintem jó.Az meg régen rossz ha a használata sznobizmus kérdése. :) Az más kérdés ha tényleg kényelmetlen.Ez is többtényezős(pl az illető magassága, asztalmagasság stb)Nekem is van.Sztán veszettül nem érdekel ki mit szól hozzá.
Egyébként régen volt belőle görgős is ami szerintem jobb volt.
Más, a volt munkahelyemen ezekig dolgoztam egy ősrégi Syncmasterrel.10 hónapja hagytam ott őket.Addig  hiába mondogattam nem vettek.Most van 2 FS 19"-os monitor,de csak egy valaki tud a gépen dolgozni. :D
Szóval némelyik főnök mind egyforma... :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#111 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 23:59

Bocs az "ezekig" persze évekig lett volna.Csak még most is elszáll az agyam ha az eszembe jutnak! :mad:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#112 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 12:49

Kicsit furcsállom ezeket a csuklótámasz dolgokat. Annak idején volt szerencsém gépírást tanulni rövid ideig, és ott azt tanultam, hogy a csuklómat mindig magasabban tartsam a gombokhoz képest, így kisebb terhelésnek van kitéve a kézfejen található sok ínszalag. A módszert és a gépírási tudásomat azóta is kamatoztatom, és messze kerülöm a csuklótámaszos billentyűzeteket. Szerintem ezek csak akkor jók, ha az ember billenytűzeten játszik, és a gombokon folyamatosan rajta tartja az ujjait (pl. stratégiai vagy fps játékoknál), de semmiképp sem akkor, amikor az ujjaid a billentyűk sokasága között 'cikázik'.

Az én bevált billentyűzetem a Logitech UltraX Flat. Sajna elég nehéz volt hozzájutni (itt a fórumon valakinek importáltak kb. 10 db-ot), de biztosan van hasonlóan jó megoldása más gyártóknak is. Kb. egy éve nyúzom, de még a billentyűk szitázása sem kopott még meg, a többi billzetemről ezt nem mondhatom el.

#113 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:05

Ezert van a Natural Ergonomic Keyboard 4000-en inverz csuklotamasz. (Lasd ottel feljebbi hozzaszolas)

#114 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 15:32

Szerintem félreértetted, igazából bármilyen 'pihentető' alkalmatosság káros valamilyen szinten szvsz.

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 15:44

Idézet: melon - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 12:49

Az én bevált billentyűzetem a Logitech UltraX Flat. Sajna elég nehéz volt hozzájutni (itt a fórumon valakinek importáltak kb. 10 db-ot), de biztosan van hasonlóan jó megoldása más gyártóknak is.

Akkor ezt a billt itthon DTKnak hívják, úgy meg már nem is nehéz beszerezni. De hasonlók vannak mindenfelé, Delux és egyéb gyártmányokban, végig kellene nyomkodni.
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 18:58

Amikor vettem, még nem igazán volt semmi ilyesmi a piacon. Azóta kíváncsiságból nyomkodtam egy Fujitsu-Siemens és egy noname kombót is, de a billentyűk minősége messze elmaradt. Sok olyan is van, amelyikre ráírják, hogy flat, pedig a gombok magassága csak kb. fele a 'hagyományosokhoz' képest, mint a gagyitron krumpli notebookoknak. A DTK ilyen billentyűzetét nem ismerem (bár ők Logitech OEM forgalmazók is, ha jól tudom.)

#117 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:25

Idézet: rocker69 - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:52

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kikérni a következő cuccról. (bocs ha ez már lett volna, de a keresőben nem találtam ilyet)
Szóval így fest a drága :) :

Steel Gaming Glove

Ez nem csak "hardcore" játékosoknak jó, szvsz az átlagember is nyugodtan használhatja.
Nekem azért lenne fontos, mert a csuklómon a sok egerészéstől keletkezett egy kis csontkinövés, és ha nem csinálok vele/ellene v.mit, akkor pár év múlva irány az ortopédia.... :(
De ez a kesztyű védi a csuklót a súrlódástól+csuklószorító is egyben. Ha valaki használt már ilyet, az igazán megoszthatná a tapasztalatait.
Előre is köszi!  :)
:respect:

Én nemrég (3 napja :D ) vettem iylen kesztyűt haverral együtt! 1X kicsit megrémültem ,mivel nemigazán volt kényelmes.. vagyis nem is kényelmes hanem furcsa volt.. nem éreztem ugy benne az egeret.. de már kezdem megszokni.. csuklomat teljesen védi! tehát több orai játék után sem érzek semmi fájdalmat! Kicsit a kusujnál kényelémetlen de meglehet aszt is szokni.. főképp játékra használom.. szerintem joo cucc :cool:  bár 3800 at nemigen érte meg.. szerintem házilag vagy moddolt sima csuklószoritó is megteszi.. :D  én ITT vettem

#118 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 02:16

ok ez a topic!

kimaradt: electromágneses és pszihoszomatikus/szociáis kihatások.

#119 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:37

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 2:16

ok ez a topic!

kimaradt: electromágneses és pszihoszomatikus/szociáis kihatások.

Naja, én is elég antiszociális vagyok, amikor számítógépezem, a múltkor a húgom akart a Neptunhoz hozzáférni amikor éppen Silkroadoztam, és majdnem megharaptam... :pitbull:

#120 Felhasználó inaktív   Daneee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:56

Én ilyen billenytűzetet használok és sztem ennek a kialakítása az egyik legkényelmesebb. Volt egyszer egy A 
kialakítású billem de ez sokkal jobb annál.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A tehén bonyolult állat. De én megfejtem.

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.