Segítség! Totál elakadtam!
Ugyanis van egy iP4000-esem már vagy 1 hónapja. Minden szuper volt eddig, fotók, szöveg, még a CD-t is jól tudtam byomtatni miután (eddig) sikerült az első 6 oldalát a topicnak elolvasni. Nyomtattam családi fotókat és szuper! DE:
Ma PhotoShop-al kreáltam egy montázst, fejekből. A kép méretét beállítottam 4000:3000 pixelnek hogy tartsam a 4:3-as (vagy 3:4es kinek hogy tetszik) képarányt, ez ugye ugyanaz mintha 1600x1200ra állítottam volna (arányában). A képet úhy képzeljétek el mint egy tablót, fejek vannak rajta sorokban és oszlopokban. Elkészült a kép egy óra alatt ami végülis 4958x3712-es lett, de ha leosztod ez is 0,748 arányú, szal jó elvileg. És mikor megnyitottam a nyomtató Easy-PhotoPrint programjával akkor a Preview ablakban a legfelső és legalsó sor fejsorainak a felét lecsippentette. Nem értettem.

Próbáltam beállítani mindent de nem. Aztán jobb híján elkezdtem a kép szélességét növelni végül 6000x3712-es lett és majdnem jó volt, de még a fejek búbját illetve állakat még mindig levágott a Preview ablak!!

Jó, kezdtem ideges lenni... Aztán fogtam és megnyitottam egy fényképezővel csinált 4megapixeles, ÉÉÉS annyit nem, de a Preview ablak lecsippentett belőle is jobb olalt és alul kicsit!!!

De nyomtatás után egyetlen pixel sem hiányzik róla, ahogy eddig sem hiányzott korábbi fotókról. Na ekkor gondoltam arra, hogy 'nem is én vagyok béna csak xar szoftver és xar Preview ablak!'. És kinyomtattam a krációm és PERSZE frankón levágta a fejek felét alul és felül is!!!

Ekkor totál elegem lett, a képet arányőrzés nélkül átkonvertáltam 1600x1200-ba "úgy jónek kell lennie" alapon és UGYANÚGY lecsípte a tetjét s alját. Aztén egy fotógéppel készített 1600x1200-as kép Preview ablakában ugyan lecsípett a képből, de nyomtatás után már nem!!!

A KÉRDÉSEM: amit csinálok Adobe PhotoShop-al kép azt miért NEM TUDOM KINYOMTATI holott ugyanakkora felbontású és kiterjesztésű lesz mint egy digifotó az Olympusomról?!?!??!?! Valamit tuti én szúrok el, de már idegesít!

Nem vagyok gyakorlott ebben, de ilyen dolgokkal szoktam azért foglalkozni és kiakasztó hogy egyszerűen nem jó!!
Én azt viszont fentartom hogy az EasyPhoto Print Preview ablaka az csak Kvázi-Preview ablaknak jó, mert sosem azt mutatja mi lesz valójában!
Szal plíz help!!!