HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 16:35

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 15:30

Helló!

Ez egy teljesen normális jelenség, és valóban tud ilyen gondot okozni. A nyomtató működéséből adódóan egyrészt a párolgás (mire kiér a nyomtatóbó, már száraznak kell lennie a nyomatnak!), másrészt a nagy sebességű tintacsepp becsapódásakor keletkezó permet miatt tinta köd van  a nyomtató belsejében. Ha elég intenziv és folyamatos a nyomtatás, akkor ez már jelentősebb kicsapódással jár.
Mellékesen jegyzem meg, hogy az első mikrofinomos fejjel készült nyomtató, a BJC-8500 tintapára elszívó rendszerrel volt ellátva. 2 venti szívta a levegőt a fej pályája mentén és a belső térből, amit egy szűrőn keresztül engedett ki. Nos, ezt a rendszert rendszeresen tisztítani-cserélni kellett, és még így is volt kicsapódás a nyomtatóban!

Szóval semmi aggodalom, ki kell pucolni és jó lesz!

Pushy

Akkor ezek szerint nem árt, ha intenzív nyomtatás után szellőzteti az ember a nyomtatóját. Így talán kevesebb festék csapódik le az alkatrészekre. :)
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#482 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 16:56

Ma vettem egy Pixma 4000-est, és van belül, a bal oldalon egy kicsi fehér szivacs. Efölött pedig kicsi átlátszó műanyag lap, ami a nyomtató hátulja felé lejt. Ezt ki kell venni? (amikor kicsomagoltam, ki volt ugorva a helyéről, visszatettem, de a leírás erről nem mond semmit.)
Ha kell, tudok róla fényképet küldeni :D

#483 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 17:59

Idézet: marczi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 17:56

Ma vettem egy Pixma 4000-est, és van belül, a bal oldalon egy kicsi fehér szivacs. Efölött pedig kicsi átlátszó műanyag lap, ami a nyomtató hátulja felé lejt. Ezt ki kell venni? (amikor kicsomagoltam, ki volt ugorva a helyéről, visszatettem, de a leírás erről nem mond semmit.)
Ha kell, tudok róla fényképet küldeni :D

Hello

Két tippem van:

1. A fehér szivacs az elhasznált festéket szívja magába (absorber).
2. Az átlátszó műanyag lapon esetleg átvilágíthat a nyomtatófej alján lévő érzékelő - ha van ilyen rajta -, ami az absorber megtelt állapotát ellenőrzi.

Ismétlem tipp volt, főleg a második. Talán fénykép segít.

#484 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:15

Szétnéztem itt az IP 4000 alkatrészlistája itt be tudod azonosítani a fehér szivacsot és az átlátszó lapot.

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/150...NON_IP4000.html

#485 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:18

Köszi, mindjárt megnézem. Addig itt van két kép erről a fehér szivacsról, meg a kis műanyag lapról, ami valószínűleg kiesett:
http://www.dev-labs.com/IMG_2758.JPG
http://www.dev-labs.com/IMG_2763.JPG
Csak mert ha ezt tisztításhoz használja a nyomtató, akkor lehet, hogy baj, hogy visszatettem :)

#486 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:45

A kép alapján a szivacs az absorber, de az átlátszó lap furcsán áll nehogy megsértse a nyomtatófej alját. IP 4000 tulajok hajrá nálatok hogy áll az a lemez?

#487 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:49

Nekem is ez a bajom  :confused:

#488 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 19:49

Idézet: ferrum - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 19:45

A kép alapján a szivacs az absorber, de az átlátszó lap furcsán áll nehogy megsértse a nyomtatófej alját. IP 4000 tulajok hajrá nálatok hogy áll az a lemez?

Nálam ilyen:
Kép Kép
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#489 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:10

Örök hála. Akkor jól raktam vissza, és ott a helye :D

#490 Felhasználó inaktív   castorr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:11

Idézet: marczi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 19:18

Köszi, mindjárt megnézem. Addig itt van két kép erről a fehér szivacsról, meg a kis műanyag lapról, ami valószínűleg kiesett:
http://www.dev-labs.com/IMG_2758.JPG
http://www.dev-labs.com/IMG_2763.JPG
Csak mert ha ezt tisztításhoz használja a nyomtató, akkor lehet, hogy baj, hogy visszatettem :)

Nekem is olyan mint: Stormrider-nek  ;)
Gigabyte GA-M57SLI-S4, AMD Athlon 64 X2 4200+, 4x1024MB Kingmax DDRII, GeForce 7300 GT, Western Digital Caviar RE16 SATA 500GB+250GB 16MB Cache, Seagate Barracuda 200GB+200GB, Samsung 80GB+80GB, Pioneer 110D DVD-RW, S1690-GS Ház, Chieftec GPS-400AA-101A, Samsung 940N, Genius KB-19e NB, Logitech MX500 egér, Canon PIXMA IP4000 nyomtató, Canon Canoscan Lide 25, Creative Inspire P380, Sony VAIO 2.5"

#491 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:15

Akkor az átlátszó lap elvezeti csak a tintát a szivacsba.

#492 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:19

Idézet: castorr - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 20:11

Nekem is olyan mint: Stormrider-nek  ;)

Nekem detto.

Mire megtelik az a nagy szivacs téntával, addigra úgyis lecseréljük ezt a nyomtatót 1 jobbra. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#493 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:23

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:57

Látom neked is tetszett az IPM junior ALFA!

"Hajrá Fradix!"
és
"Egy terv akkor jó, ha jó!
De hol itt a hajó?"

Pushy

Hajjh, a régi szép idők. Arrulcoldus légionárius... :)

#494 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 00:12

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 21:19

Nekem detto.

Mire megtelik az a nagy szivacs téntával, addigra úgyis lecseréljük ezt a nyomtatót 1 jobbra. :D

Persze, majd az iP4600-asra, amibe már majd csak az ujjlenyomatazonosítós Canon patronok fognak menni. :D :D

#495 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 06:26

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 19:23

Hajjh, a régi szép idők. Arrulcoldus légionárius... :)

:D  :up:
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#496 Felhasználó inaktív   zso011 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 09. 15:50

Sziasztok !

Dvd nyomtatással akadtak gondjaim. Teljesen kezdő vagyok. Egy hete vettem egy ip4200-ast és azt már megtudtam, hogy a cd label progi elég buta és nem fogom tudni a külső átmérőt 118 mm fölé állítani. Olvastam a topicban, hogy valaki a sourthing... nevű programot használja, én is beszereztem, viszont egyelőre ezt sem sikerült beállítanom megfelelően. A gond az, hogy a felkínált nyomtatok között nem szerepel a Canon egyik típusa sem. Nyomtattam egy lemezt vele valamelyik epsonra állítva, ahol csak egy lemezes tálcát mutat a kép, de elcsúsztatva nyomtatta a dvd-re a címkét.
Szóval jól elbénáztam. Tud valaki segíteni ?

Kösz: Zso

#497 Felhasználó inaktív   uborka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 20:03

Ma sikerult megvennem az uj IP5200-asomat /akciosan 33333Ft-ert ipon.hu-nal/ . Az lenne a kerdesem hogy ehhez a 9600x4800-as felbontashoz erdemesebb vmi dragabb foto papirt venni vagy nincs elteres?
Koszi

#498 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 20:42

Idézet: uborka - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 20:03

Ma sikerult megvennem az uj IP5200-asomat /akciosan 33333Ft-ert ipon.hu-nal/ . Az lenne a kerdesem hogy ehhez a 9600x4800-as felbontashoz erdemesebb vmi dragabb foto papirt venni vagy nincs elteres?
Koszi

Én kipróbáltam 4800-on és 9600-on is, egy egyszerűbb de jó, és a canon saját photo paper pro-ján. Az eredmény: 4800 és 9600 dpi-t a mai legjobb boltban kapható papíron sem lehet megkülönböztetni egymástól. Tehát emiatt nem érdemes komolyabb papírt venni. Más kérdés, hogy egyébként sem, mert pl. a "Digital Imaging" v milyen papír nekem jobban bevált mint a canon pppro, és negyedannyiba kerül...
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#499 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 09:48

Én most ott tartok, hogy kipróbáltam összesen 6 gyártó 7 féle papírját, és még most várok egy nagyon jó epson papírt. A véleményem az, hogy mindenképpen megéri a nagyon-nagyon jó papír, sőt, nem is érdemes ez alatt nyomtatni. Piszok sokat számít a papír. Érdemes megtalálni azt az egyet, ami tényleg megfelel az ízlésednek, és akkor arra áldozni. Amit én ajánlok: canon semi-gloss, vagy ilford galerie, vagy epson arcival matte. Esetleg ha fényes, akkor canon fotó papír plusz fényes. A pro - szerintem - nem jó.
Ezeknél gyengébb papírra nem szabad fotót nyomtatni, mert az csak a tinta pazarlása, ezért kár nyomtatót üzemeltetni.
Ha 10x15-ben kellenek a családi fotók, akkor - és ez nem vicc - a tesco gazdaságos 50 db-os papírt ajánlom. Furcsa, de olcsó és jó. Ettől sokkal gyöngébbeket láttam drágábban. 200g/mm alatt ne vegyetek fényes, 180g alatt matt papírt.

#500 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 10:55

Idézet: zso011 - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 16:50

Sziasztok !

Dvd nyomtatással akadtak gondjaim. Teljesen kezdő vagyok. Egy hete vettem egy ip4200-ast és azt már megtudtam, hogy a cd label progi elég buta és nem fogom tudni a külső átmérőt 118 mm fölé állítani. Olvastam a topicban, hogy valaki a sourthing... nevű programot használja, én is beszereztem, viszont egyelőre ezt sem sikerült beállítanom megfelelően. A gond az, hogy a felkínált nyomtatok között nem szerepel a Canon egyik típusa sem. Nyomtattam egy lemezt vele valamelyik epsonra állítva, ahol csak egy lemezes tálcát mutat a kép, de elcsúsztatva nyomtatta a dvd-re a címkét.
Szóval jól elbénáztam. Tud valaki segíteni ?

Kösz: Zso

Hahó!

Nem kell megilyedni. Eddig jól haladsz. Válaszd Epson R300-as beállítást full lemezre vagy nem full-ra!
Aztán a Surething-ben printer setup-ban állítsd a lapméretet megfelelőre. Fontos, hogy mielőtt nyomtatsz engedélyezd a nyomtatás előtti képet. Így nem lősz mellé. ;)
BITTORRENT FOREVER!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.