HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 14:26

Idézet: ramses - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 23:12

Canon IP 5000-hez kellene eredeti tinta,(mind) hol a legolcsóbb, ti hol veszitek? Internetes is lehet természetesen, postai utánvétellel, vagy futárral.

hi!

http://www.webaruhaz...&openshop=toner

itt veszem. Mindig pontosak! ;)
BITTORRENT FOREVER!

#462 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:19

Idézet: CDDVD - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 13:26

hi!

Ez mitől olyan bazi olcsó?
Office Depoban 30Ft-val drágább csak

#463 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:49

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 19:19

Ez mitől olyan bazi olcsó?
Office Depoban 30Ft-val drágább csak

Írtam Neked privát.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#464 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:03

Hello!

Úgy nézem, kicsit lejjebb ment a CLI-8-as patronok ára. Nem sokkal, de remélem ez így folytatódik, ugyanis nekem is már "csak" 4200-as jutott.
Annyira mondjuk nem bánom, külsőre tényleg kicsit szebb a 4000-es, de már megbarátkoztam a 4200-as fizimiskájával is...
Nagyon az új patronokat sem tartom tragédiának, ha nem muszáj nem szeretnék nem eredeti patront használni... bár mondjuk még így is van majdnem egy ezres a patronok ára között, az ugye egy teljes garnitúránál majdnem 5e forint...:(
Remélem azért fognak csökkenni az árai....

üdv.: begbie

#465 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:23

Idézet: CDDVD - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 13:26

hi!

Végignéztem ezt-azt az árlistában. Mostmár nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet az az Epson Pro 10000 nevű nyomtató, MERT 47.800.- +ÁFA BELE EGY TINTAPATRON!!!  :OOO

#466 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:50

Hello!

Az ip4200-asommal kapcsolatban kérdeznék:

Elég sűrűn fordul elő, hogy CAD-ből is nyomtatok, A/4-ben építészeti vázlatokat... ezekben általában sok a fekete (falak, födémek tömör fekete kitöltés). Azt vettem észre, hogy a kész nyomatokon rengeteg fekete tinta van. normál papír, normál minőség. Ez normális? Kicsit pazarlónak érzem...amikor kijön a papír, a fekete felületeken szinte átázik a lap...
Vajon ilyenkor a fotófeketét, vagy a dokumentumfeketét használja?

#467 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 08:18

Idézet: begbie - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:50

Hello!

Az ip4200-asommal kapcsolatban kérdeznék:

Elég sűrűn fordul elő, hogy CAD-ből is nyomtatok, A/4-ben építészeti vázlatokat... ezekben általában sok a fekete (falak, födémek tömör fekete kitöltés). Azt vettem észre, hogy a kész nyomatokon rengeteg fekete tinta van. normál papír, normál minőség. Ez normális? Kicsit pazarlónak érzem...amikor kijön a papír, a fekete felületeken szinte átázik a lap...
Vajon ilyenkor a fotófeketét, vagy a dokumentumfeketét használja?

Fene tudja, melyiket használja, én a fotóra tippelek, mert ha kép, akkor a driver - ha minden igaz - abból vételez. Megoldás lenne, hogy nem normál papírra nyomtatsz, van olyan, hogy inkjet paper. Kb 10 ft-ra jön ki egy A/4-es, fene tudja hogy megéri-e (te döntöd el). Másik megoldás, ezt mások írták fentebb a normál papírra, hogy a driverben ne normál papírt válassz, hanem fotópapírt, mert tán akkor kevesebb tintát nyom ki. Próbáld ki.

#468 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 09:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 9:18

Fene tudja, melyiket használja, én a fotóra tippelek, mert ha kép, akkor a driver - ha minden igaz - abból vételez. Megoldás lenne, hogy nem normál papírra nyomtatsz, van olyan, hogy inkjet paper. Kb 10 ft-ra jön ki egy A/4-es, fene tudja hogy megéri-e (te döntöd el). Másik megoldás, ezt mások írták fentebb a normál papírra, hogy a driverben ne normál papírt válassz, hanem fotópapírt, mert tán akkor kevesebb tintát nyom ki. Próbáld ki.

Köszi, kipróbálom...
De ez tényleg így van, hogy fotópapírra kevesebb tintát használ? Én pont fordítva gondoltam...
Igen, az tiszta, hogy ha kép, akkor fotó tintát használ... de egy ArchiCAD rajzot nem tudom minek kezel... :confused:

Szerkesztette: begbie 2005. 11. 05. 09:31 -kor

#469 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 10:07

Idézet: begbie - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 8:30

Köszi, kipróbálom...
De ez tényleg így van, hogy fotópapírra kevesebb tintát használ? Én pont fordítva gondoltam...
Igen, az tiszta, hogy ha kép, akkor fotó tintát használ... de egy ArchiCAD rajzot nem tudom minek kezel... :confused:

Én is csak találgatok, hogy minek kezeli.

Én is pont fordítva gondoltam, hogy ha fotópapír, nyomja rá a sok tintát, mert az bírja. Aztán mások azt írták, hogy oda pont kevesebbet kell, mert annak olyan a felső rétege, hogy ottmarad kis helyen a tinta egy helyen, vagy valami ilyesmi. Nem értek hozzá. Egy srác itt írta be, hogy ha normál papírt használ képek nyomtatására, eláztatja a papírt, de ha valami fotópapírnak állítja be, akkor nem.

#470 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 21:41

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 9:07

Én is csak találgatok, hogy minek kezeli.

Én is pont fordítva gondoltam, hogy ha fotópapír, nyomja rá a sok tintát, mert az bírja. Aztán mások azt írták, hogy oda pont kevesebbet kell, mert annak olyan a felső rétege, hogy ottmarad kis helyen a tinta egy helyen, vagy valami ilyesmi. Nem értek hozzá. Egy srác itt írta be, hogy ha normál papírt használ képek nyomtatására, eláztatja a papírt, de ha valami fotópapírnak állítja be, akkor nem.

Most készítettem néhány szép A/4-es fekete-fehér nyomatot matt papírra az ip 4000-rel. Mostmár tényleg kíváncsi vagyok, hogy akinek problémás volt a ff mód, annak mi volt vele a baja, hátha tudok segíteni, mert nekem gyönyörű képeket csinál.

#471 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 08:17

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:41

Most készítettem néhány szép A/4-es fekete-fehér nyomatot matt papírra az ip 4000-rel. Mostmár tényleg kíváncsi vagyok, hogy akinek problémás volt a ff mód, annak mi volt vele a baja, hátha tudok segíteni, mert nekem gyönyörű képeket csinál.

Szerintem a nyomtató azt figyeli milyen nyomtatási módot állítasz, be mennyire "piszkozat" stb
Ha úgy gondolja a papír és a minőség beállításából, akkor af foto patront használja.
Ez csak az én gyanúm ;)

#472 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 06. 09:13

A téma címét módosítottam.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#473 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 19:55

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 7:17

Szerintem a nyomtató azt figyeli milyen nyomtatási módot állítasz, be mennyire "piszkozat" stb
Ha úgy gondolja a papír és a minőség beállításából, akkor af foto patront használja.
Ez csak az én gyanúm ;)

Lehet, hogy így van. Matt papíron kifejezetten jót tenne, ha a szöveghez való, pigment alapú feketéből is adna hozzá egy kicsit.

#474 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:05

Üdv!

Náhány kérdésre néhány válasz:

- A patron típusokat azért nem érdemes keverten használni, mert más-más színsűrűségű anyag van bennük. Ezért vegyes használat esetén színtorzulás léphet fel.
- Pigment tintát jobb nem keverni a fotó nyomtatásnál, mert kissebb felbontású a fejrész. Pl. 1200dpi-s nyomtatónál a pigment fekete fej 600dpi-s. Elég csúnyán látszanának a pontok.
- A papír minősége elég kritikus a tintás nyomtatóknál. Normál és normál papírok között brutálís különbségek lehetnek (vannak is). Az, hogy a CAD rajzok miért áztatnak, az nem biztos , hogy a nyomtatón múlik. Én inkább a papír minőségre gyanakszom. Ha egy félkövér betű kinyomtatásánál a nyomtatóból kibújva a festék még fénylik a nedvességtől, akkor az a papír alkalmatlan tintás nyomtatóhoz, vagy nedves (beitta a párát). Szintén jellemző a szőrösödés. Ez utóbbi inkább a színes tintával tesztelhető. Vékony vonal, közepes vastagságú vonal nyomtatása, aztán lássuk, kiszörösödik-e a kontúr határ. Ha igen, akkor szintén alkalmatlan, mert a rostok túl hosszúak, ezért a kapilláris elv miatt a tintacsepp szétterjed a papírban. A finom darálású papírban ilyen kevésbé, vagy egyáltalán nem jelentkezik.
- A fotó papír bevonatot kap, ami a felszínen megköti a tinta cseppeket. Minden papírnak van egy befogadó képessége, amit a drájverban beprogramoztak. A nyomtató helyes beállítások mellett nem tudja eláztatni a papírt.
Szintén téveszme, és rendszeres hiba, hogy 3. gyártó papírjával próbálkoznak. Ez nem megvetendő, csak nincs értelme anyázni, ha nem jó a nyomat. Mint említettem volt, a papír bevonata köti meg a tintát. Ha vegyileg nem összeegyeztethető a tinta a bevonattal, akkor nem fogja megkötni, vagy jóval hosszabb idő alatt, ezért a tintacseppek összefolynak, összeugranak. Elég ronda tud lenni a végeredmény.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe...

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#475 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:41

Azt én is tapasztaltam, hogy a legszebb minőséget a saját papírral lehet elérni, nekem idáig a canon félmatt papír volt a legjobb. Ez alól az egyetlen kivétel a forte fotópapír volt, szerintem eszméletlen jól sikerült. Kár, hogy már nem kapni. :(

Pushy: a mi nec vedelnis est nagyon tetszett az aláírásban. "Qui nec quella culimunca?" :) ;)

#476 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:11

Nos, vége a szünetnek és újra a 4000-es előtt, ismét ugyanazzal a problémával, lásd fent (képarányok,...) Tanácsotok után megcsináltam a képet 3:2 arányúra, a kép szélessége 5250px a magassága 3500px lett (a hányados tehát 0,66666) és NEMCSAK az előnézeti képben csípi le az alját és tetejét hanem NYOMTATÁSBAN is! Igaz már csak kicsit, de...  :reklamacio: :mad:  Ha fotót nyomtatok pl az Olympusról (akár közvetlen) nincs baj! NEM értem!!! Nem valami metainformácíót rak bele a Photpshop ami miatt .. nemtudom?!  :confused:  Most azt fogom kipróbálni hogy csinálok a fotómasinával egy 3:2 arányú gépet és azt nyomtatom ki, AKKOR MI LESZ!  Bocs, ha uncsi, de nekem is!!  :(

Ha valaki nagyon ráér és nagyon segíteni akar  az lécci csináljon már egy képet fotosoppal, rajzoljon bele egy napocskát meg a széleire egy vonalat és próbálja csak megnézni EasyPrint-tel hogy nektek is levágja?  :(

#477 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:37

Sziasztok!

Kb. 1 éve vettem egy Pixma 5000-t, nagyon meg vagyok elégedve vele. Viszont most olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy a fedél alatt erősen könnyes festék párára leltem. Nem foglalkoztam vele, de 1x csak nem akart cd/dvd-re nyomtatni. Nem emelte fel a továbbító görgőket.  Felhívtam 1 szervízest és azt mondta, hogy sok nyomtatást csináltam és lecsapodó festék pára lerakodik a mozgó alkatrészekre és így nem tud megfelelően működni, gátolja a mozgást. Csak eredeti festéket használtam. Holnap leadom a szervízbe egy nagy takarításra és kívácsian várom a fejleményt.

:confused:
BITTORRENT FOREVER!

#478 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:23

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:11

Nos, vége a szünetnek és újra a 4000-es előtt, ismét ugyanazzal a problémával, lásd fent (képarányok,...) Tanácsotok után megcsináltam a képet 3:2 arányúra, a kép szélessége 5250px a magassága 3500px lett (a hányados tehát 0,66666) és NEMCSAK az előnézeti képben csípi le az alját és tetejét hanem NYOMTATÁSBAN is! Igaz már csak kicsit, de...  :reklamacio: :mad:  Ha fotót nyomtatok pl az Olympusról (akár közvetlen) nincs baj! NEM értem!!! Nem valami metainformácíót rak bele a Photpshop ami miatt .. nemtudom?!  :confused:  Most azt fogom kipróbálni hogy csinálok a fotómasinával egy 3:2 arányú gépet és azt nyomtatom ki, AKKOR MI LESZ!  Bocs, ha uncsi, de nekem is!!  :(

Ha valaki nagyon ráér és nagyon segíteni akar  az lécci csináljon már egy képet fotosoppal, rajzoljon bele egy napocskát meg a széleire egy vonalat és próbálja csak megnézni EasyPrint-tel hogy nektek is levágja?  :(

Oké. Betöltöttem egy teljesen 3:2 arányú képet. A tetejéből és az aljából egy kicsit, de nem észrevehetetlen mértékben, levág. Mivel 10x15-ös papírt állítottam be, nem értem én sem. Egyébként újabban szinte sosem nyomtatok keret nélküli képet, szeretem, hogy van egy fehér sáv körben, ahol meg lehet fogni a fotót.

#479 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:57

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 12:41

Azt én is tapasztaltam, hogy a legszebb minőséget a saját papírral lehet elérni, nekem idáig a canon félmatt papír volt a legjobb. Ez alól az egyetlen kivétel a forte fotópapír volt, szerintem eszméletlen jól sikerült. Kár, hogy már nem kapni. :(

Pushy: a mi nec vedelnis est nagyon tetszett az aláírásban. "Qui nec quella culimunca?" :) ;)

Látom neked is tetszett az IPM junior ALFA!

"Hajrá Fradix!"
és
"Egy terv akkor jó, ha jó!
De hol itt a hajó?"

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"

#480 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:30

Idézet: CDDVD - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:37

Sziasztok!

Kb. 1 éve vettem egy Pixma 5000-t, nagyon meg vagyok elégedve vele. Viszont most olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy a fedél alatt erősen könnyes festék párára leltem. Nem foglalkoztam vele, de 1x csak nem akart cd/dvd-re nyomtatni. Nem emelte fel a továbbító görgőket.  Felhívtam 1 szervízest és azt mondta, hogy sok nyomtatást csináltam és lecsapodó festék pára lerakodik a mozgó alkatrészekre és így nem tud megfelelően működni, gátolja a mozgást. Csak eredeti festéket használtam. Holnap leadom a szervízbe egy nagy takarításra és kívácsian várom a fejleményt.

:confused:

Helló!

Ez egy teljesen normális jelenség, és valóban tud ilyen gondot okozni. A nyomtató működéséből adódóan egyrészt a párolgás (mire kiér a nyomtatóbó, már száraznak kell lennie a nyomatnak!), másrészt a nagy sebességű tintacsepp becsapódásakor keletkezó permet miatt tinta köd van  a nyomtató belsejében. Ha elég intenziv és folyamatos a nyomtatás, akkor ez már jelentősebb kicsapódással jár.
Mellékesen jegyzem meg, hogy az első mikrofinomos fejjel készült nyomtató, a BJC-8500 tintapára elszívó rendszerrel volt ellátva. 2 venti szívta a levegőt a fej pályája mentén és a belső térből, amit egy szűrőn keresztül engedett ki. Nos, ezt a rendszert rendszeresen tisztítani-cserélni kellett, és még így is volt kicsapódás a nyomtatóban!

Szóval semmi aggodalom, ki kell pucolni és jó lesz!

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26