HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:13

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 15:30

Helló!

Ez egy teljesen normális jelenség, és valóban tud ilyen gondot okozni. A nyomtató működéséből adódóan egyrészt a párolgás (mire kiér a nyomtatóbó, már száraznak kell lennie a nyomatnak!), másrészt a nagy sebességű tintacsepp becsapódásakor keletkezó permet miatt tinta köd van  a nyomtató belsejében. Ha elég intenziv és folyamatos a nyomtatás, akkor ez már jelentősebb kicsapódással jár.
Mellékesen jegyzem meg, hogy az első mikrofinomos fejjel készült nyomtató, a BJC-8500 tintapára elszívó rendszerrel volt ellátva. 2 venti szívta a levegőt a fej pályája mentén és a belső térből, amit egy szűrőn keresztül engedett ki. Nos, ezt a rendszert rendszeresen tisztítani-cserélni kellett, és még így is volt kicsapódás a nyomtatóban!

Szóval semmi aggodalom, ki kell pucolni és jó lesz!

Pushy

Szóval hívtak a szervizesek és közölték, hogy megtelt a szivacs amibe gyüjti a nyomtató a felesleges festéket. Állítólag tocsogot a festék a szivacsban. Ez azért van mert ha szín, fuvóka tisztitást, csinálsz akkor ebbe a szivacsba gyűjti a felesleges tintát. Közölték azt is, hogy még senkinek sem kellet cserélniük én vagyok az első. Külföldről szerzik be. Hétfőre már jó lesz!  :respect:

Úgy legyen!!
BITTORRENT FOREVER!

#502 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:46

Idézet: CDDVD - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 10:13

Szóval hívtak a szervizesek és közölték, hogy megtelt a szivacs amibe gyüjti a nyomtató a felesleges festéket. Állítólag tocsogot a festék a szivacsban. Ez azért van mert ha szín, fuvóka tisztitást, csinálsz akkor ebbe a szivacsba gyűjti a felesleges tintát. Közölték azt is, hogy még senkinek sem kellet cserélniük én vagyok az első. Külföldről szerzik be. Hétfőre már jó lesz!  :respect:

Úgy legyen!!

Hát, akkor Te meghajtottad, mint Singer azt a bizonyos varrógépet...

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#503 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 11. 13:13

Idézet: zso011 - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 15:50

Sziasztok !

Dvd nyomtatással akadtak gondjaim. Teljesen kezdő vagyok. Egy hete vettem egy ip4200-ast és azt már megtudtam, hogy a cd label progi elég buta és nem fogom tudni a külső átmérőt 118 mm fölé állítani. Olvastam a topicban, hogy valaki a sourthing... nevű programot használja, én is beszereztem, viszont egyelőre ezt sem sikerült beállítanom megfelelően. A gond az, hogy a felkínált nyomtatok között nem szerepel a Canon egyik típusa sem. Nyomtattam egy lemezt vele valamelyik epsonra állítva, ahol csak egy lemezes tálcát mutat a kép, de elcsúsztatva nyomtatta a dvd-re a címkét.
Szóval jól elbénáztam. Tud valaki segíteni ?

Kösz: Zso

Itt találsz IP4000-hez template-eket.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#504 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 13:32

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 13:46

Hát, akkor Te meghajtottad, mint Singer azt a bizonyos varrógépet...

Pushy

ÁHH, CSAK 6 GARNITÚRA FESTÉK VOLT! :rolleyes:

ENNYIT BÍRNIA KELL :D
BITTORRENT FOREVER!

#505 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 10:07

Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Két nyomtató között vacillálok. ip 1500 és ip1600.  Szerintem az ip 1600 elég csúnya. Egyik nyomtatónak sincs alsó tálcája. 1500 -as fotó nyomatait láttam, azért nem igazán tudok véleményt mondani, mert a fotók nem voltak valami profik. Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?

#506 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 17:01

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 9:07

Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Két nyomtató között vacillálok. ip 1500 és ip1600.  Szerintem az ip 1600 elég csúnya. Egyik nyomtatónak sincs alsó tálcája. 1500 -as fotó nyomatait láttam, azért nem igazán tudok véleményt mondani, mert a fotók nem voltak valami profik. Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?

Csak a specifikációkat megnézve egyértelműen az 1600-as, jobbnak tűnik a fotónyomtató része, és támogatja a chromalife festékeket.

#507 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 12:09

És (ha vannak) mik a tapasztalatok a Pelikan fotópapírról? Ugyanis a szegedi hülyeazértnemvagyok (vagy igen..) bolt mellett lakom, nyilván ide megyek először (habár szerintem itt csak levegőt szabad venni) de 2500 buznyákért van 40 darabos 270 grammos Pelikan, meg egyféle elégdrága Epson és Canon pro van még darabja 100/110ft körüli áron :o ...ennyi.

Tescos fotópapír jó? Esküszöm veszek! :))

Amúgy megnéztem nekem is persze ott a szivacs és rajta a kis átlátszó csúszda lefelé. Az nem gáz hogy 6 patronszett után megtelt a szivacs? Azért az nem olyan húdesok! Vagy az is számít hogy évente 6 vagy kétévente 6 pölö?

#508 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 15:46

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 11:09

És (ha vannak) mik a tapasztalatok a Pelikan fotópapírról? Ugyanis a szegedi hülyeazértnemvagyok (vagy igen..) bolt mellett lakom, nyilván ide megyek először (habár szerintem itt csak levegőt szabad venni) de 2500 buznyákért van 40 darabos 270 grammos Pelikan, meg egyféle elégdrága Epson és Canon pro van még darabja 100/110ft körüli áron :o ...ennyi.

Tescos fotópapír jó? Esküszöm veszek! :))

Amúgy megnéztem nekem is persze ott a szivacs és rajta a kis átlátszó csúszda lefelé. Az nem gáz hogy 6 patronszett után megtelt a szivacs? Azért az nem olyan húdesok! Vagy az is számít hogy évente 6 vagy kétévente 6 pölö?

Én kipróáltam a 260gr-ost hófehér gyönyörű felület és sztem kifogástalan nyomatot ad. Bármikor oda lehet tenni a legjobb canon mellé :fly:

#509 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 18:41

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 15:46

Én kipróáltam a 260gr-ost hófehér gyönyörű felület és sztem kifogástalan nyomatot ad. Bármikor oda lehet tenni a legjobb canon mellé :fly:

Tanusíthatom: A Tesco gazdaságos fotopapír naggyon jó minőség! És tényleg azonnal szárad. A tasakján lévő leírás szerint műanyag bevonatú, ami nem tudom, hogy tényleg az-e, de olyan tapintású. :up:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#510 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 18:46

Ezeknek a led-es patronoknak szvsz nagyon nincs értelme :D Szép, piros, olyan, mint KITT, mikor a nyomi dolgozik, csak azt nem nagyon látni és villog, ha ürülnek a patronok, amit a szoftver is kivillog nekem a képernyőre meg mittomén.
Be fogok ruházni egy IP4200-ra azt hiszem.. Most csak annyi a dilemmám hogy az 5200 a magyar leírások alapján a fotónyomtatás sebességében több (sokkal), a 4200 meg jelentősen gyorsabb normál üzemmódokban. Ezen kívül nem látok lényegi eltérést-jól látom?
Ami pozitív, hogy az IP5200 gyári patronyai elég jól meg vannak pakolva. Ez azért sem baj, mert a nyamvadt nagykerben még mindig nincs patron, ami azért ciki...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#511 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:06

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 18:46

Ezeknek a led-es patronoknak szvsz nagyon nincs értelme :D Szép, piros, olyan, mint KITT, mikor a nyomi dolgozik, csak azt nem nagyon látni és villog, ha ürülnek a patronok, amit a szoftver is kivillog nekem a képernyőre meg mittomén.
Be fogok ruházni egy IP4200-ra azt hiszem.. Most csak annyi a dilemmám hogy az 5200 a magyar leírások alapján a fotónyomtatás sebességében több (sokkal), a 4200 meg jelentősen gyorsabb normál üzemmódokban. Ezen kívül nem látok lényegi eltérést-jól látom?
Ami pozitív, hogy az IP5200 gyári patronyai elég jól meg vannak pakolva. Ez azért sem baj, mert a nyamvadt nagykerben még mindig nincs patron, ami azért ciki...

Patronellátás szempontjából ezért jobb választás egy 3000/4000/5000. Ezek olyan tintát használnak, ami már régebb óta forgalomban volt, és amelyet sok canon használ.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#512 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:14

Igazad van, ügyfélszempontból ez lett volna helyes, csakhogy az 5000-es már nem volt, mire odaértem, se 4000-es. Ennél alább meg nem akartam adni. Árlistában benne volt, de raktáron már bnem volt és nem is lesz, ahogy elnézem, kong a nagyker.

Szerkesztette: didyman 2005. 11. 17. 19:15 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#513 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:21

A tesco papír tényleg jó. A tartósságáról nincs információm.
A pelikan, már a névből is kiindulva, egyszerűen nem lehet rossz. Az utángyártott tinták között nagyon jónak számít, szerintem tudnak már ezt-azt ebben a témában.

Még mindig nem jött meg az epson archival matte papírom. Ha meglesz, azonnal nyomtatok pár képet, és megírom milyen!

#514 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 01:16

Jah, az előző oldalon elírtam, a Pelikan 10x15-ös az 260 grammos igen, nem 270.  De ha már tényleg ilyen jó a tecsós, akkor 1850fötöért 50 darab jobb üzlet mint 2500ért 40 darab Pelikan. :D

Ma kicsit szenvedtem a nyomtatással, mert borítékokat nyomtattam és szomorúan tapasztaltam hogy a MO-on leggyakrabban használt LC6-os (114x162es) boríték nincs méretként alapértelmezésbe véve... Sebaj, egyéni papír... De elkövettem azt a hibát hogy a felső lapadagolót úgy állítottam, mint az A4-nél, tehát álló helyzetre. Így UGYAN az előnézeti kép remek volt, keresztbe nyomtatta rá. A papír tájolásánál mikor átállítottam hogy fekvő, akkor is keresztbe nyomta. Aztán harmadszor meg a boríték csak elindult  lapadagolón, de elakadt, a gép későn vette észre és a semmire nyomtatott 2 mp-ig  :mad: , így utána mindent maszatolt kicsit, még 3 tálca tisztítás után is... Aztán a borítékot fekve raktam az adagolóba, úgy már jó volt, csak fura így... MINDEN EGYEDI méretnél (ami nem nyégyzetes) fekve kell az adagolóba rakni a papírt? 

Má: Photo Record. Próbáltátok? Csudabogár albumot össze lehet vele rakni! Csak:
- talán pazarlás még az albumot is nyomtatni
- utána a TÚRÓVAL rakom össze az A4-es lapokat? Összetűzzem tűzőgéppel? Vagy köttetni kell??!  :confused:

#515 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 15:35

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 0:16

Má: Photo Record. Próbáltátok? Csudabogár albumot össze lehet vele rakni! Csak:
- talán pazarlás még az albumot is nyomtatni
- utána a TÚRÓVAL rakom össze az A4-es lapokat? Összetűzzem tűzőgéppel? Vagy köttetni kell??!  :confused:

Pont a canon árul olyan papír + album együttest, hogy van benne asszem 20 darab A/4-es fotópapír, meg egy olyan album, aminek a közepe becsípteti a lapokat. Nos, ezt most értelmesen elég nehezen tudnám elmagyarázni, az a lényeg, hogy ha kinyitod az albumot, és a teljesen lapjára fektetett, 180 fokos nyitásnál jobban nyitod, akkor a közepe szétválik, és közé tudod tenni a lapokat, és ez után a "megtörés" után összetartja őket. A fenti kombináció lapokkal albummal 7 ezer forint körül van a merhülyeazértnemvagyok-ban.

#516 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 21:11

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 17:41

Tanusíthatom: A Tesco gazdaságos fotopapír naggyon jó minőség! És tényleg azonnal szárad. A tasakján lévő leírás szerint műanyag bevonatú, ami nem tudom, hogy tényleg az-e, de olyan tapintású. :up:

Mekkk fogom nézni, elvégre a TESCO gazdaságos termékek között van jó minőségű is amit márkanévvel joval többért árulnak. :reklamacio: 
Csak 1 féle van vagy van választék?

#517 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 21:14

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 18:21

A tesco papír tényleg jó. A tartósságáról nincs információm.
A pelikan, már a névből is kiindulva, egyszerűen nem lehet rossz. Az utángyártott tinták között nagyon jónak számít, szerintem tudnak már ezt-azt ebben a témában.

Még mindig nem jött meg az epson archival matte papírom. Ha meglesz, azonnal nyomtatok pár képet, és megírom milyen!

Van-e a pelikán utángyártott patronról valami komolyabb )minőségi) tapasztalatod?
Ez az egyetlen ami állítólag tényleg elfogadható!

Kinek van tapasztalata? :confused:

Egyenlőre mearadok a gyárinál.

#518 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 23:30

Üdv! ;)
kb 2hónapja használok ip3000-rest eddig minden oké, igaz csak normál papíros nyomtatás csináltam és a hozzá adott patronokkal....kb300old.

Végigolvasva a forumot látom kb80%ban ellentábora van a töltésnek/utángyártottnak. Én is gondolkodom rajta, voltam már 'töltőszakinál' is aki riogatott hogy utángyártottat(500-700körül) ne vegyek igy meg úgy elszarja a fejet....., majd ő tölti garantáltam eredeti jó minőséggel kb 900ft/patron áron. Csak neki lenne jó festéke?

+Érdekelne hogy bele tehető-e IP3000-be(káros következmények nélkül) a BCI-3eYCM (színes sorozat) méretben, felépítésben megegyezik  'szerintem' a BCI-6ossal.
A tintában lehet különbség?
Más folyástulajdonság?

#519 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 07:06

Idézet

Most csak annyi a dilemmám hogy az 5200 a magyar leírások alapján a fotónyomtatás sebességében több (sokkal), a 4200 meg jelentősen gyorsabb normál üzemmódokban. Ezen kívül nem látok lényegi eltérést-jól látom?

Senki?

#520 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:11

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 7:06

Senki?

Mintha a leírás alapján a 4200 valamivel kevesebb tintát használna, de hát ez csak a papírforma ;)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.