HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 15:55

Passz. Gondolom a papir minősége és az egyéb beállitások döntik el. Nem hiszem hogy nagyon érdekli hogy milyen filebol nyomtatsz. De általában nem szokás féényes fotópapirra jegyzeteket nyomtatni.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#22 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 22:39

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 15:45

2 db fekete patronja van, egy kicsi és egy nagy. A nagy a szövegfekete-nyomtatáshoz van, a kicsi a fotófeketéhez.

Azt kitaláltam, hogy az IP4000-es mire használja a patronokat, a kérdésem az S750-esre vonatkozik, ami 4 patront használ, nem pedig 5-öt.  :think:

#23 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 08:26

Idézet: kukola2 - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 21:39

Azt kitaláltam, hogy az IP4000-es mire használja a patronokat

Megosztanád velünk is? :kocc:

#24 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 11:16

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 9:26

Megosztanád velünk is? :kocc:

IP4000: 5 patron

cyan
yellow
magenta
black
------------
fotónyomtatáshoz

black 2
------------
doksinyomtatáshoz

Ez hogyan próbálható ki egyszerűen?

Elindítod a Word-ot, beírsz egy fekete szöveget, kinyomtatod és tadam: a nagy darab fekete tintával nyomtatja
Elindítod a Corel-t beírsz egy fekete szöveget, kinyomtatod és tadam: nem a nagy darab fekete tintát fogja használni, hanem a kicsi feketét.

Hogy miért? Mert a képeket "színes patronokból" (Canon-3By talán a neve), az irodai nyomtatás (pl. Word) meg a nagy darab fekete patronból megy (Canon-6By talán a neve).

Azt, hogy mi alapján dönti el hogy mi számít képnek és mi nem, háááát...  :think:

S750-nél csináltam a fennt írt tesztet, az eredmény:
fekete szöveget Corel alól kiszedett fekete patronnal is nyomtat -> tehát tuti, hogy a 3 színből keveri a feketét, ami a nyomat színén is látszott.
Word alól nyomtatva szépen a fekete patront használta (bát itt ne szedtem ki a színes patronokat)

Tehát ez okozza, hogy az IP4000 sokkal szebben nyomtatja azokat a képeket, amiken fekete, vagy sötét színek szerepelnek, mert külön patron van rá.

Az, hogy az S750 miért nem használja  a fekete patront a színes képek nyomtatására, továbbra is nyitott kérdés, amire a választ várnám  :confused:

#25 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 22:59

Nekem az a kerdesem lenne hogy probáltatok-e mar DVD-re nyomtatni. Mert nekem olyan rohadt vilagosban hoz ki mindent hogy hihetetlen és ez nem tul jol mutat. Hol a hiba?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#26 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 10:47

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 23:59

Nekem az a kerdesem lenne hogy probáltatok-e mar DVD-re nyomtatni. Mert nekem olyan rohadt vilagosban   hoz ki mindent hogy hihetetlen és ez nem tul jol mutat. Hol a hiba?

A hordozótípusnál biztos hogy a "nyomtatható lemez (javasolt)" beállítást választottad?

#27 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 10:55

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 10:47

A hordozótípusnál biztos hogy a "nyomtatható lemez (javasolt)" beállítást választottad?

Igen

#28 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 11:05

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 11:55

Igen

akkor nincs más tippem.

#29 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 11:12

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 11:05

akkor nincs más tippem.

Thnx, esetleg ha senki nem talál ki semmit akkor addig keresek valami más, erre alklamas progit. (megprobálom Photoshoppal)

Szerkesztette: Wyco 2005. 01. 15. 11:13 -kor

#30 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 18:11

Idézet: kukola2 - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 19:15

Ezúton szeretnék megkérdezni egy hozzáértőt, hogy ha egy nyomtató 4 patront használ, akkor miért nem használja a színes képek nyomtatásánál a fekete színt? (csak dokumentum nyomtatására használja szerintem) - a nyomtató egy Canon S750, de szerintem a többi típusnál is így van.

:paci:

Üdv!

Amit tudni kell: a BCI-3eBk patron pigment alapú tintát tartalmaz. A BCI-6Bk patron dye tintát tartalmaz. Minden BCI-3eC,M,Y és BCI-6C,M,Y dye tintát tartalmaz. A különbség az, hogy a dye tinta a papír rostjai közé itatódik (ill. fotópappíron a vegyi bevonat megköti a papír felszínén), a pigment tinta viszont megtapad a papír felszínén, mert aránylag nagy méretű pigment szemcsékből áll (ezért az ilyen tintát használó fej "csak" 600dpi-s) és aggresszívan szárad.
A válasz tehát: Szöveg nyomtatásánál az éles karakter él és a fényes (nem fakó, lézer nyomat hatását utánzó) felület fontos, itt a BCI-3EBk a használatos.
Kép nyomtatásánál, a minőség (1200dpi-s fejek) a fontos, és mivel a tinta a vegyi bevonat miatt a felszínen marad, és a bevonat nem tud kompatiblis lenni több féle tintaösszetétellel, ezért itt az árnyalat képzés a színes tinták keveréséből adódik (ip4000-nél van dye fekete is - BCI-6Bk - aholis az árnyalatképzésbe besegít a ez a tinta).
Szegélynélküli módnak kizárólag fotónyomtatásnál van értelme, itt akármilyen minőségi beállításnál kizárólag dye tintát használ, akár a fekete kinyomtatásához (azaz a 3 színből kikeveri a feketét).

A driver van olyan inteligens, hogy felismeri a küldő progit (persze bizonyos határok között), ezért pl. fotosoppból nem vár szöveget. Vördből meg nem vár képet. De, ha magasabb minőséget állítasz be, vagy átkapcsolsz szegélynélkülire, akkor itt is dyt fog csak használni.

Az S750 nem ismeri a féltintacsepp üzemmódot, az ip4000 igen, ezért jobb minőségű nyomatra képes.
Igazi fotónyomtatók (6 vagy a fölötti patronszám) foto színes tintákat is használ, melyek optikai sűrűsége kb 1/6, igy a halvány árnyalatok képzéséhez ezt is használja + féltintacsepp üzemmód variációi. Nagyon komoly fotó nyomtatók zöld (GREEN) és vörös (RED) színeket is használnak az élethű színek (tájkép, emberbőr) kihozásához (ugyanis ezeket a színeket a régebbiek csak keveréssel tudják előállítani (additív kontra szubsztraktív színkeverés).

Pushy

Ui.: Az előzőekből következik, hogy nem minden tinta kompatibilis minden papírral. Ugyanis nem feltétlenül tudja megkötni a tintát a papír bevonata. Sokan szembesültek már ilyen gonddal Canon nyomtatóban HP vagy TDK (egyes) papír típusaival
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#31 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 01:11

Pushy: köszönöm a választ!

Körülbelül egy ilyen magyarázatra vártam! Ha lenne KCS kapnál, így legfeljebb marad a virtuális vállveregetés!  :respect:

#32 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 17:49

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 11:05

akkor nincs más tippem.

Nyomtattam Photoshopbol, onnan jonak tunik de majd még kisérletezek. Lehet a hozzá adott program süsü?

#33 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 18:06

Wyco: a hozzaadott Cd-Labelprint progit hasznaltad? Csak mert én azt hasznalom és nem tartom vilagosnak...bar ez szubjektiv....

a progin megjelent kepnel vilagosabb??

#34 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 20:52

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 21:59

Nekem az a kerdesem lenne hogy probáltatok-e mar DVD-re nyomtatni. Mert nekem olyan rohadt vilagosban   hoz ki mindent hogy hihetetlen és ez nem tul jol mutat. Hol a hiba?

Üdv!

1. kérdés: ICM, optimizer, meg más egyébb segéd kütyü be van kapcsolva a drájverban?

2. kérdés: Nem véletlenül BCI-6P(C,M,Y) patronokat vettél bele?

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"

#35 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:11

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 18:06

Wyco: a hozzaadott Cd-Labelprint progit hasznaltad? Csak mert én azt hasznalom és nem tartom vilagosnak...bar ez szubjektiv....

a progin megjelent kepnel vilagosabb??

A hozzáadott progit használom igen. és a képernyőn megfelelő sötétséégű, amit nyomtat, az meg washed out kategoria, nemhogy világos.

#36 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:12

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 20:52

Üdv!

1. kérdés: ICM, optimizer, meg más egyébb segéd kütyü be van kapcsolva a drájverban?

2. kérdés: Nem véletlenül BCI-6P(C,M,Y) patronokat vettél bele?

Pushy

Asszem az ICM.mel kapcsolatos dolgokat defaulton hagytam benne.
A gyári szett van még a nyomtatóban, tehát biztos jo patronok vannak benne mert nem cseréltem.

Egyébként a P az miben más mégmielott megveszem esetleg?

#37 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:15

Megnéztem, automata-ra van állitva az ICM, de a monitorét hozzáadtam.
Csak azert fura mert Photoshopbol nyomtam most egy DVD-t és az jo volt, de még majd tesztelem.

#38 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 10:44

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 21:11

A hozzáadott progit használom igen. és a képernyőn megfelelő sötétséégű, amit nyomtat, az meg washed out kategoria, nemhogy világos.

Én is a gyárilag kapott patronokat hasznalom, a hozzáadott progival, s nekem ugyanugy adja vissza, bar nekem az i865-os nyomtatom van.

#39 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 20:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 20:15

Megnéztem, automata-ra van állitva az ICM, de a monitorét hozzáadtam.
Csak azert fura mert Photoshopbol nyomtam most egy DVD-t és az jo volt, de még majd tesztelem.

Üdv!

A fotosop saját profilt használ a nyomtatásokhoz, nem befolyásolja a win drájverben beállított gamma. Valszeg túl magasra van állítva a drájverben ez a paraméter (gamma korrekció).

Pushy

A P tinta= fototinta, 1/6 színsűrűségű. 6 patronos fotonyomtatókban a CMYK mellett PC és PM is van.
Árnyalat képzéshez használatos.
"Mi neck vedelnis es't!"

#40 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 22:23

Pushy, lehet köszönöm megnezem a dolgot.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó