HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:04

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 8:56

IP6000D!!!!!

Ez a Canon leginkabb fotonyomtatasra valo gepe!!!

:lollypop:

És mikor lesz róla beszámoló??? :(
Egyébként figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt:
Toplista

Az IP5000 jobb választás fotonyomtatásra. :up:

De félreértés ne essék, nem kötekedni akarok. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#162 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:25

Hali!

Valoban nehez a dontes az IP5000 es a 6000D kozott.

A pontok alapjan nagyjabol azonosak (72/100 ill. 71/100).

Kinek mi a fontos:

IP5000

+1 pl-es techonolia
+kulon fekete szin a dokumentum nyomtatashoz
+kompakt kivitel

IP6000D
+memoria kartya olvaso, kozvetlen nyomtatas a kartyarol
+2,5" LCD kijelzo a memoria kartyan talalhato kepek elonezetere ill. informacios panel is egyben
+Infra port amin a telefonrol kozvetlenul tudsz kepeket nyomtatni
+plusz 2 szin az elethubb szinek eleresehez

Arban kb. egyforma (6000D 3 ezerrel olcsob! ;) )

Szerintem az IP6000D a szolgaltatasai miatt jobb. DE ha fele-fele aranyban kell doksit ill. kepet nyomtatni , akkor 5000.

A perdonto az lehet, ha egymas melle tennenk a ket nyomtato altal keszult kepeket...

En benne lennek egy ilyen tesztben!  :dance:
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#163 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:47

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 20:09

Az i865-hez (ami a 4000-res elődje) nekem 25000+sarc árat mondtak a hivatalos Canon szervízben. El nem adják csak beszerelik.
Egyébként nagyon berágtam rájuk.
Az én i865-ös nyomtatóm novemberben múlt egy éves. Nemrég az történt, hogy kb 2-3 hónapig egyáltalán nem nyomtattam vele szöveget. Előtte se sokat, kb egy év alatt fogyott el egy szövegfekete patron.
Szóval a minap nyomtattam vele szöveget és a fejhibás Canonokra jellemzően csíkos lett a nyomat. A fotónyomatok hibátlanok voltak. Ezután nyomtattam egy fúvókatesztett, amiből egyértelműen kiderült, hogy a 3bk patron fúvókáival van a gond.
Ezt követte egy normál tisztítás a driverből, aminek semmi eredménye nem lett. Majd két fokozott tisztítás, amik után végre hibátlan lett a nyomat. Azonban másnap megint csíkos lett, igaz némileg kevésbé. Ismét fokozott tisztítás, majd megint jó nyomat. Gondoltam ez így nem lesz OK. Felhívtam a hivatalos központi Canon szervízt, hogy esetleg vennék egy új nyomtató fejet. (Korábban 10000 Ft körüli árakat láttam emlegetni a netes fórumokban). A szervízben közölték, hogy én mint végfelhasználó nem vehetek fejet, de ők szívesen tesznek bele újat 25000+Áfáért. Egy új 4000-res nyomtató kb hasonló árban van. Kapják be #1!
Ezek elmondtam, hogy az a bajom, csíkosan nyomtat. Szervízes válasza: "túl sokat nyomtattam vele". Mondtam, hogy kb 1,5 patron-on van túl. Válasz: "akkor túl kevesett" Kapják be #2!
Ezek után kifakadtam, hogy nehogy már egy 60000 Ft-os nyomtató (Én még 2003-ban 60000 Ft-ért vettem sulinetben ezt a nyomtatót) 1,5 patronnyi nyomtatás után elromoljon és a javítási költség egy új ára legyen! Válasz: "le van írva a használati mútatóban, hogy ennyit bír" Kapják be #3!
Itt jegyzem, meg, hogy használati útmutatót a vásárláskor nem kaptam, mert nem készült el időre a magyar verzió. Utólag jutottam hozzá egy online verzióhoz, amiben sehol sem szerepel, hogy 1,5 patron után tönkre fog menni a nyomtató.
Már épp a fogyasztóvédelemhez készütem fordulni, amikor utolsó próbaként nyomtam mégegy fokozott tisztítás és utána kinyomtattam vele kb 70 oldalt. Ráment a dologra kb fél patron, de azóta jó a nyomtató. Azóta hetente legyalább egyszer nyomtatok vele 1-2 oldal szöveget. Eddig minden OK.

Üdv!

Kissé könnyen osztogatod a szerviz számára a bekapásokat, ahhelyet, hogy olvasnál egy kicsit (még akkor is, ha nem azonnal kaptad meg a használatit). Apropó, CD-t kaptál hozzá, merthogy a TELJES használati utasítás azon van, a papír az csak beüzemelési utmutató.

Ha figyelmesebb vagy észreveszed, hogy 6 hónap a felbontástól számított felhasználhatósága a patronnak. Ha jól olvastam, neked meg több, mint egy évig benne volt a pigment fekete patron? Szoktál te savanyú tejet inni???

Az alkatrészárakat nem a szerviz találja ki, hanem a gyártó (marketingesei). Szerintem a szerviz sem ért egyet az árakkal, de attól még ez van...

Szóval a sok nyomtatással és a kicserélt (FRISS!) tintával kimostad a fejből a beleposhadt régit, ezzel megmentetted magad egy kis költségtől, azaz nem kaptad be a sajátodat... (bocs...)

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#164 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:52

Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 14:42

A nyomtatófej élettartalmával kapcsolatban én vmi olyasmit olvastam - talán a PH fórumán - hogy kb 10-15 széria patron után már a fejet is cserélni kell, ott kb. 12e FT-ot írtak az árra. Egy canon szervízes gyerek pedig az mondta hogy a mostani fejek kb 1 évet bírnak, szemben a régebbiekkel ahol 4-5 évig mentek! Ja persze mindezt eredeti patronokkal! Utángyártottal kb a felét jó esetben!

Mondjuk az elég fos lenne ha évente fejet vagy nyomtatót kellene cserélni...

Én is olvastam ,amire gondolsz, de az kazettákra vonatkozott , itt meg fejekről van szó. Ha jól tudom, akkor 3-5 év az élettartama egy ilyen nyomtatónak...

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#165 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:29

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:25

Szerintem az IP6000D a szolgaltatasai miatt jobb. DE ha fele-fele aranyban kell doksit ill. kepet nyomtatni , akkor 5000.

A perdonto az lehet, ha egymas melle tennenk a ket nyomtato altal keszult kepeket...

En benne lennek egy ilyen tesztben!  :dance:

Igen, csakhogy nekem a 6000 szolgáltatásai nem kellenek, csak gépről fogok nyomtatni, a kártyaolvasó meg nem izgat fel.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#166 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:33

:box2:  :nag:  :pokeas2:  :kma:

Persze, ez tenyleg a szemelyes tetszesen/nemtetszesen mulik.

Azert gondold meg az IP4000-t. Nem biztos, hogy az 5000 megeri a plusz penzt!!!

IP6000D THE KING :smoker:
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#167 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:40

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 14:33

:box2:  :nag:  :pokeas2:  :kma:

Persze, ez tenyleg a szemelyes tetszesen/nemtetszesen mulik.

Azert gondold meg az IP4000-t. Nem biztos, hogy az 5000 megeri a plusz penzt!!!

IP6000D THE KING :smoker:

Inkább válaszd a középutat!!

-- IP5000 --

:respect:  :respect:
BITTORRENT FOREVER!

#168 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 14:11

A megjegyzéseimet az adott szervízes számára és a Canon Hungária számára osztogattam. Nem feltételezem, hogy mindenki egyforma a szervízben, de nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt velük. Örültem volna, ha jót is tapasztaltam volna, de nem sikerült.
A 6 hónapban igazad van. Azt én nem vettem figyelembe. Megjegyzem a vételkor sem driver CD-t, sem használati útmutatót tartalmazó CD-t, sem papír használati útmutatót nem tudott adni a forgalmazó, pedig hivatalos magyar, Canon Hungáriás beszerzésből van. Sőt a vétel napján, nemhogy a magyar, de még az Europai Canon oldalon sem volt letölthető driver és manual semmilyen nyelven. Az ausztrál weboldaról kellett letölteni a drivert, hogy egyáltalán használni tudjam.

Engem a szervíz hozzáállása bosszantott fel ennyire. Az szóba sem került, hogy a patron mennyi idős. Az alapbeállás az volt, hogy bármi van én vagyok a hibás. Ha sokat nyomtattam azért, ha keveset, akkor azért. Mindezt félválról, lekezelő stílusban. Nyugodt ember vagyok, nem szoktam pampogni. Elhiheted, hogy ha én ennyire kikelek magamból, akkor a másik félnek igencsak szemtelennek kell lenni. Volt dolgom korábban a HP szervízével. Azt kell mondjam ég és föld a különbség. Udvariasak és segítőkészek voltak. Ott az volt a hozzállás, hogy megoldjuk az ügyfél gondját és nem az, hogy rábizonyítsuk, hogy ő a hibás.
Nemrég vettem egy Canon fényképezőgépet. A fentiek miatt már nem Canon Hungáriás forrásból,. Hibás volt. Visszamentem a boltba elmondtam mi a gond. Szó nélkül megoldották (cserélték), és nem azzal kezdték, hogy azért rossz mert én biztos elrontottam.

A 6 hónapos patronfelhasználásról: A fotópatronok is közel 9 hónapig voltak benne, de valószínű, mivel gyakrabban használtam őket, azzal a részével nem volt gond.
Valamint korábban volt egy - ha jól emlékszem- 250-es Canon nyomtatóm. Azt kb 3 havonta egyszer kapcsoltam be és 2 év alatt sem használtam el egy patront, mégis mindig működött. Vagy 5 évvel ezelőtt ez még megoldható volt, ma már nem?

#169 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 14:34

hali!

jelenleg én is az 5000 és 6000d között vacilálok. plussz funkciók (kártyaolvasó, lcd) nem döntési szempontok, ár nagyjából hasonló. fényképek minősége érdekelne. van egy hp 940-em, annál szeretnék jobbat, de a legfőbb ok a cd-re nyomtatás. ff doku nyomtatás minősége nem fontos, mert van irodai lézer, de azért nem zavar, ha korrekt szöveget nyomtat ki. na most akkor melyiket vegyem?
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#170 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 15:01

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:04

Egyébként figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt:
Toplista

hm, érdekes, hogy ezek alapján a 6000-sel kétszer annyiba kerül egy nyomat, mint az 5000-sel!  :eek:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#171 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 16:25

Idézet: probalaci - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 14:01

hm, érdekes, hogy ezek alapján a 6000-sel kétszer annyiba kerül egy nyomat, mint az 5000-sel!  :eek:

Bizonyám. :D
Pont ezt szerettem volna, hogy észrevegye valaki. :up:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#172 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:24

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 14:11

A megjegyzéseimet az adott szervízes számára és a Canon Hungária számára osztogattam. Nem feltételezem, hogy mindenki egyforma a szervízben, de nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt velük. Örültem volna, ha jót is tapasztaltam volna, de nem sikerült.
A 6 hónapban igazad van. Azt én nem vettem figyelembe. Megjegyzem a vételkor sem driver CD-t, sem használati útmutatót tartalmazó CD-t, sem papír használati útmutatót nem tudott adni a forgalmazó, pedig hivatalos magyar, Canon Hungáriás beszerzésből van. Sőt a vétel napján, nemhogy a magyar, de még az Europai Canon oldalon sem volt letölthető driver és manual semmilyen nyelven. Az ausztrál weboldaról kellett letölteni a drivert, hogy egyáltalán használni tudjam.

Engem a szervíz hozzáállása bosszantott fel ennyire. Az szóba sem került, hogy a patron mennyi idős. Az alapbeállás az volt, hogy bármi van én vagyok a hibás. Ha sokat nyomtattam azért, ha keveset, akkor azért. Mindezt félválról, lekezelő stílusban. Nyugodt ember vagyok, nem szoktam pampogni. Elhiheted, hogy ha én ennyire kikelek magamból, akkor a másik félnek igencsak szemtelennek kell lenni. Volt dolgom korábban a HP szervízével. Azt kell mondjam ég és föld a különbség. Udvariasak és segítőkészek voltak. Ott az volt a hozzállás, hogy megoldjuk az ügyfél gondját és nem az, hogy rábizonyítsuk, hogy ő a hibás.
Nemrég vettem egy Canon fényképezőgépet. A fentiek miatt már nem Canon Hungáriás forrásból,. Hibás volt. Visszamentem a boltba elmondtam mi a gond. Szó nélkül megoldották (cserélték), és nem azzal kezdték, hogy azért rossz mert én biztos elrontottam.

A 6 hónapos patronfelhasználásról: A fotópatronok is közel 9 hónapig voltak benne, de valószínű, mivel gyakrabban használtam őket, azzal a részével nem volt gond.
Valamint korábban volt egy - ha jól emlékszem- 250-es Canon nyomtatóm. Azt kb 3 havonta egyszer kapcsoltam be és 2 év alatt sem használtam el egy patront, mégis mindig működött. Vagy 5 évvel ezelőtt ez még megoldható volt, ma már nem?

Pushy!

Csak még annyit, hogy hazajöttem és átnéztem a CD-n kapott felhsználói kézikönyvet.

Szó szerint ez áll benne:

"Az optimális nyomtatási minőség biztosítása érdekében a tintatartályokat az első használat után hat hónapon belül használja el.

A már használt tintatartályokat ne vegye ki a nyomtatóból, és ne tárolja szabad helyen. A tintatartály kiszáradhat, és a nyomtatóba visszahelyezve már nem fog a megfelelő módon működni.

A színes tinta kis mértékben fekete-fehér dokumentumok vagy színes dokumentumok szürkeárnyalatos nyomtatásakor is fogy.
A rendszeres karbantartás részét képező tisztítás, valamint a nyomtatófej alapos tisztítása is fogyasztja a színes tintát."

Nos ez sehol sem említi, hogy ha 6 hónapnál tovább használom a tintapatront akkor tönkremegy a nyomtatófej. Pedig, ha valóban így van, akkor az én értelmezésemben, a nyomtató árának 90%-ba kerülő alkatrész tönkremenetelét annyival elintézni, hogy nem lesz optimális a minőség, igencsak unfair dolog.

#173 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:27

Na azert ezt nem hiszem.

Ez igy tul olcso. Sajna nem tudok nemetul.

Annyit kibogoztam a tesztbol, hogy az 5000-sel 87 mig az 6000D-vel csak 50 A/4-es meretu fotot tudtak kinyomtatni amig az egyik szin ki nem fogyott. Aztan megneztek, hogy mennyi fogyott a tobbibol (gondolom preciz merlegen lemertek) ez igy lehetett egy eleg pontos becslest adni.

Haaat.. nem tudom. Itt valami turpissag lehet a dologban. Mert egyik felso kategorias nyomtato meg a kozelebe sem ert a 75 Ft-os arnak!! Talan valahogy gyengebb minosegure allitottak be a nyomtatast veletlenul... Az persze igaz, hogy ez a printer rendelkezik egyedul 1pl-es technologiaval. De a felbontasa ketszer akkora mind a ket iranyban, tehat hiaba a kisseb terfogat, de abbol tobbet spriccel ki. Ketszer tobbet mint a 6000D.

Nem tudom....

Viszont ha ez igy van, akkor egyertelmuen 4000 vagy 5000... :omg:

De tovabbra is ketelkedem...

Megneztem. Az 4000-esnel is 75 Ft-ra hoztak ki egy oldalt... Ez mar tobb mint furcsa... 

#174 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:31

Meg annyit, hogy akkor a tobb szin-gazdasagosabb nyomtatas az egy kamu???

Harom szin oszt jovan? Mert ez a teszt arra utal.

Ezt ugye senki nem akarja nekem bemagyarazni!!! :(

#175 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 18:00

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 16:27

Haaat.. nem tudom. Itt valami turpissag lehet a dologban. Mert egyik felso kategorias nyomtato meg a kozelebe sem ert a 75 Ft-os arnak!! Talan valahogy gyengebb minosegure allitottak be a nyomtatast veletlenul... Az persze igaz, hogy ez a printer rendelkezik egyedul 1pl-es technologiaval. De a felbontasa ketszer akkora mind a ket iranyban, tehat hiaba a kisseb terfogat, de abbol tobbet spriccel ki. Ketszer tobbet mint a 6000D.

???
Kétszer többet, hol olvastad ezt?
Azért nem kéne azt gondolni, hogy azok a tesztelők ott hülyék. :)
"Talán valahogy gyengébb minőségüre állították be a nyomtatást véletlenül..."
Persze. :)
Csak nem azt akarod mondani, hogy elfogultak valamelyik Canon nyomtatóval?

Szerintem mielőtt vásárol az ember gyereke, előtte kéne olvasni a teszteket, utána dönteni.
Egyébként mi a gond? Neked a 6000-es a befutó és kész, király nyomtató az.
Vettem volna én is olyat, ha kellene az LCD meg a kártyaolvasó. De mivel van digikamerám, így nem azt választottam. De csakis Canont választanék ma is. :up:  :)

#176 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 18:15

IP5000:  9600 x 2400 dpi =  23040000 dot/inch^2 (x1 pl) 23040000 pl/inch^2
IP600D:  4800 x 1200 dp =    5760000 dot/inch^2 (x2 pl) 11520000 pl/inch^2

Ez pedig ketszer annyi.... Persze mivel nem tudom biztosan, hogy ilyen egyszeruen lehet-e szamolni.

Ezek a tesztek nem hivatalosak. Persze annak tunnek, de sok mindentol fugghetnek.

Es ott van a kettovel tobb szin. Ami kevesebb tintafelhasznalast kellene, hogy eredmenyezzen egyes szinekbol es nem ketszer annyit!!! Ha igy lenne, akkor ez teljes technikai vakvagany lenne!!

#177 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 18:54

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 17:15

IP5000:  9600 x 2400 dpi =  23040000 dot/inch^2 (x1 pl) 23040000 pl/inch^2
IP600D:  4800 x 1200 dp =    5760000 dot/inch^2 (x2 pl) 11520000 pl/inch^2

Ez pedig ketszer annyi.... Persze mivel nem tudom biztosan, hogy ilyen egyszeruen lehet-e szamolni.

Ezek a tesztek nem hivatalosak. Persze annak tunnek, de sok mindentol fugghetnek.

Es ott van a kettovel tobb szin. Ami kevesebb tintafelhasznalast kellene, hogy eredmenyezzen egyes szinekbol es nem ketszer annyit!!! Ha igy lenne, akkor ez teljes technikai vakvagany lenne!!

Hát ez az. Én sem tudom, hogyan kell itt számolni. De ha letöltöd a 6000-es és az 5000-es által készített nyomatot (a szemről) a weblapról, akkor érdekes dolgot fogsz látni. Kinagyítva alig van különbség, szóval én nem láttam az 1pl és 2pl közötti 2x különbséget. Talán az 5000-es képe hangyányit részletesebbenk tűnik.
De mi minősül neked hivatalos tesznek, ha nem egy csak és kizárólagosan nyomtatókkal foglalkozó weblap tesztje?

#178 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 19:09

A szabvanyban rogzitett teszt.

Az nem az.

Itt a hivatalos nyomtato teszt a Canon honlapjarol.

----------------------
PIXMA iP6000D

BCI-6BK: 430 oldal 5 % fedettség*2
BCI-6BK: 540 oldal (ISO/JIS-SCID N5 tesztábrával)*3

430 oldal 5 %-os fedettség tintapatrononként*3
Cián: 780 oldal, Bíbor: 580 oldal, Sárga: 360 oldal, Fotó cián: 410 oldal, Fotó bíbor: 260 oldal (ISO/JIS-SCID N5 tesztábrával)*3

----------------------
PIXMA iP5000

BCI-3eBK: 330 oldal 5 % fedettség
BCI-6BK: 440oldal 5 % fedettség*2
440 oldal 5 %-os fedettség tintapatrononként*3
ciánkék: 550 oldal, bíbor: 430 oldal, sárga: 360 oldal (ISO/JIS-SCID NS tesztábrával) *3

----------------------
*2. A nyomtatási kapacitás adatok a dokumentum tartalmától és a nyomtatási módtól függően változhatnak. A fekete tintára vonatkozó adatok négy nyomtató folyamatos, tinta kifogyásig tartó nyomtatásának átlagából származnak. 1500 átlagos karakter/A4 oldal/normál papír/Standard nyomtatási módban történő nyomtatására értendő Windows XP rendszer alól, Word 2003-mal.

*3. A nyomtatási kapacitás adatok a dokumentum tartalmától és a nyomtatási módtól függően változhatnak. A színes tintákra vonatkozó adatok négy nyomtató folyamatos, ISO/JIS-SCID N5-ös tesztábrát használva, tinta kifogyásig tartó nyomtatásának átlagából származnak. Standard nyomtatási mód mellett normál papírra nyomtatva Windows XP alól, PhotoShop 7.0-val.

#179 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 19:09

Vettem a fáradságot és szemrevételeztem a 3 nyomtató által készített fotonyomat minőségét. Persze itt most feltételeztem azt, hogy a nyomtatók tesztjét teljesen azonos körülmények között készítették.
De hát miért kételkednék? :)
Ime:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerintem kitűnően látszik, hogy a 4000-es és az 5000-es nyomata színre majdnem teljesen ugyanaz, hiszen ugyanazokat a patronokat használja mindkettő. A 6000-es nyomat kicsit más, mivel +2 fotopatront tartalmaz a képalkotáshoz.
Felbontásra viszont a 4000-es és 6000-es megegyezik hiszen 2pl-es mindkettő, viszont az 5000-es nyomata valamivel részletesebbnek tűnik, igazolva ezzel az 1 pl-es technológiát, de a különbség nem egetverő.

Szerintem egyébként a tisztánlátás távolságából (kb 25cm) egyik nyomat között sem lehet látni markáns különbséget emberi szemmel. :D

#180 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 19:11

És a hivatalos tesztet a Canon csinálta a saját nyomtatóiról???
Ne röhögtessé mán! :(

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.