HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:52

Most idézem saját magam az első patroncseréig mennyit tudtam nyomtatni:
(Bevallom elég kellemes meglepetés volt)

Idézet

Most fogyott ki a sárga patronom.
(ip4000)
Eddig kinyomódott:
-297 db 10x15-ös fotó. Ha ezt lepipálja a HP ....
-15 db dvd borító (normál papírra)
-20 oldal doku

A sárga csere után további 44 db 10x15 és a másik két szín még mindíg bírja.
Egyébként a patron teljesen kiürült amikor a jelzés jött, csak a szivacs alján volt egy nagyon pici maradék,

KB 400-nál cseréltem a feka fotó patront.
A nagy feka pedig 3/4 évig bírta )átlagos használat, tehát nem irodai).

Sztem Neked vmi negyedig töltött lehetett benne gyárilag, mert ekkora difi nem létezik!

#742 Felhasználó inaktív   takart 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:56

Sziasztok! Kb egy eve van IP 3000 nyomtatom,eddig nem volt semmi gaz vele.Csak utangyartott patront hasznalok, de most mar csikozik a magenta festek! A tesztnyomtatasnal csikos, a fokozott tisztitas sem segitett rajta! Mit lehetne elkovetni a nyomtatofejjel? Letezik valamilyen tisztito folyadek? Nagyon meg vagyok elegedve a nyomtatoval, nem szeretnem meg lecserelni,ha lehetseges kitisztitatni a felyet! A hozzaszolasokat elore is koszonom! Tamas

#743 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:47

na igen.

én is utángyártottat használok, csak nem noname gagyitront :) G&G eddig bevált, de 2 utángyártott patron => "mosó"folyadékkal töltött patronnal 1 teljes oldal nyomizása, (átmossa a fejet...),  )> egy eredeti patron.

eddig elhasználtam kb 15 patront, egyátalán nem csíkoz.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#744 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:52

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:42

Akkor kezd el főleg szólni, hogy cserélni kéne a patront, amikor a tartájban már nincs semmi, viszont a szivacsbanlévő festékkel még sokat ki lehet nyomtatni.
Én úgy spórolok amúgy, hogy a szinek intenzitását -20-ra húzom az összesnél, kicsit világossabb lesz a kép, de cserébe nem áztatja szét a papírt, illetve sokkal többet kilehet nyomtatni egy patronnal így.
Szerintem próbáld ki, ha nemis fényképnél, de a dvd borítóknál, hogy nekem megfelel-e úgy.

Köszi, ki fogom próbálni.

#745 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:54

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:50

Nem végeztél túl sok fejtisztitást? Az zabálja a festéket, főleg a fokozott tisztítás.

Még nem csináltam ilyesmit, még nincs fél éves se a nyomtató.

#746 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:55

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:42

Az elején ha visszaolvasol én közel 350db 10x15-ös fotót nyomtattam ki a gyárilafg benne lévő patronnal. Mondjuk én 1éve vettem lehet,hogy akkor tele gyári patronok voltak még benne!

Persze olvastam, ezért is volt furcsa, hogy nekem ilyen keveset sikerült.

#747 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:46

Idézet: takart - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:56

Sziasztok! Kb egy eve van IP 3000 nyomtatom,eddig nem volt semmi gaz vele.Csak utangyartott patront hasznalok, de most mar csikozik a magenta festek! A tesztnyomtatasnal csikos, a fokozott tisztitas sem segitett rajta! Mit lehetne elkovetni a nyomtatofejjel? Letezik valamilyen tisztito folyadek? Nagyon meg vagyok elegedve a nyomtatoval, nem szeretnem meg lecserelni,ha lehetseges kitisztitatni a felyet! A hozzaszolasokat elore is koszonom! Tamas

Nemfeltétlenül beszáradás miatt kezd el csikozni, szerintem más is "elfáradhat" egy fejben. Az enyém (865i) 14 hónapig bírta, igaz, heti egy patront megevett átlagban, szóval volt használva rendessen.
Idehaza nemhiszem, hogy fogsz fejet kapni hozzá, a szerviz meg nemtudom mennyiért csinálja meg neked a fejcserét. Az eBayen nézz körbe, én ott találtam a 865-ös nyomtatómhoz fejet, olyan 12000 Ft lenne, ha nem vámolják meg (csak az usában találtam).

#748 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:47

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 20:47

na igen.

én is utángyártottat használok, csak nem noname gagyitront :) G&G eddig bevált, de 2 utángyártott patron => "mosó"folyadékkal töltött patronnal 1 teljes oldal nyomizása, (átmossa a fejet...),  )> egy eredeti patron.

eddig elhasználtam kb 15 patront, egyátalán nem csíkoz.

Az a mosófolyadékos megoldás érdekelne, hogy hogyan csinálod? Mit töltesz bele? Gondolom külön nem kapható.

#749 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 00:51

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 21:47

Az a mosófolyadékos megoldás érdekelne, hogy hogyan csinálod? Mit töltesz bele? Gondolom külön nem kapható.

anno egy HP utántöltő kitben kaptam, 30 mles tégelyben. elosztottam 4 üres patronba. (alul kimeneti nyílást betömtem pzsvel, leragasztottam szigetelőszalaggal, felül a tartályrész fölött kifurtam, bele lötty, lyukba ventillátorrögzítő ritkamenetes csavar, így légmentesen zár, nem folyik át rajta.)

2 utángyártott set patron után be a 4 patron, 4 alapszinből 1-1 teljes oldalt nyomtatok, az kimossa fúvókákat. utána egy eredeti set, végül újra 2 utángyártott. és minden kezdődik előről.

#750 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 03:43

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 0:51

anno egy HP utántöltő kitben kaptam, 30 mles tégelyben. elosztottam 4 üres patronba. (alul kimeneti nyílást betömtem pzsvel, leragasztottam szigetelőszalaggal, felül a tartályrész fölött kifurtam, bele lötty, lyukba ventillátorrögzítő ritkamenetes csavar, így légmentesen zár, nem folyik át rajta.)

2 utángyártott set patron után be a 4 patron, 4 alapszinből 1-1 teljes oldalt nyomtatok, az kimossa fúvókákat. utána egy eredeti set, végül újra 2 utángyártott. és minden kezdődik előről.

Francba... Én miért nem kaptam HP-s koromban olyan lötyit? :D
Én is csavarokat használok, mással nekem sem sikerült még légmentessen zárnom :)

Bár nemrég láttam valamelyik helyi boltban fejtisztító készletet. Néhány fültisztítóhoz hasonló pálca volt benne szivaccsal a végükön, megy valamilyen lötyi mellé. Asszem veszek egyet majd.

Szerkesztette: Aramir 2006. 01. 13. 03:45 -kor

#751 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:34

Hát én továbbra sem értelek benneteket ezzel az utángyártott patronozással! :lama:
Komolyan: dögöljön meg a lovam ha értem minek vállaljátok be a kockázatot!
Pusztán pénzkérdés, vagy csak a tudat, hogy olcsó?
Én akivel dumáltam eddig erről, még mind pórul járt hosszútávon, magamat is beleértve :think: 

Kíváncsi vagyok az érveitekre! Megtisztelnétek, ha valaki összefoglalva leírná!  :lollypop:

#752 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:46

én kezdetektől fogva töltögetem patronjaimat, nem ez az első. volt nálam kb 10 db nyomi, egyszer sem volt gondom velük. más megszivja a virtuális pacibrét mert hülyén csinálja - arrol én nem tehetek :)

egyébként HP 79es (InkMate) festékkel sokkal szebben nyomtat, mint eredeti festékkel.

#753 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:45

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 8:34

Hát én továbbra sem értelek benneteket ezzel az utángyártott patronozással!   :lama:
Komolyan: dögöljön meg a lovam ha értem minek vállaljátok be a kockázatot!
Pusztán pénzkérdés, vagy csak a tudat, hogy olcsó?
Én akivel dumáltam eddig erről, még mind pórul járt hosszútávon, magamat is beleértve   :think: 

Kíváncsi vagyok az érveitekre! Megtisztelnétek, ha valaki összefoglalva leírná!  :lollypop:

Akkor számoljunk.
Eredeti patron 2500/db*5=12500
Utángyártott patron 1000/db(legyen ennyi, mert itt ennyiért adják)*5=5000
De számolhatnám 400Ft-al is darabját, akkor még jobb lenne.
A kettő közötti különbség ugye 7500Ft, 10 töltés után 75000Ft. Ebből mennyi Canon Pixima 4200-as nyomit veszek? Kettőt kb. Kinek ment szét a feje 6 garnitúra gyári patron után és hajtották el, hogy annyit bír?
Szóval ezért így röviden :)
10 patron meg nekem nem olyan hosszútáv :D

#754 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:47

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 8:46

én kezdetektől fogva töltögetem patronjaimat, nem ez az első. volt nálam kb 10 db nyomi, egyszer sem volt gondom velük. más megszivja a virtuális pacibrét mert hülyén csinálja - arrol én nem tehetek :)

egyébként HP 79es (InkMate) festékkel sokkal szebben nyomtat, mint eredeti festékkel.

HP festéket Canonba? Működik a dolog? Mert én utángyártott 6-os patronokat veszek, és abból fejtem át a festéket egy fecskendővel a 8-as patronjaiba.

#755 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:22

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 9:45

Akkor számoljunk.
Eredeti patron 2500/db*5=12500
Utángyártott patron 1000/db(legyen ennyi, mert itt ennyiért adják)*5=5000
De számolhatnám 400Ft-al is darabját, akkor még jobb lenne.
A kettő közötti különbség ugye 7500Ft, 10 töltés után 75000Ft. Ebből mennyi Canon Pixima 4200-as nyomit veszek? Kettőt kb. Kinek ment szét a feje 6 garnitúra gyári patron után és hajtották el, hogy annyit bír?
Szóval ezért így röviden :)
10 patron meg nekem nem olyan hosszútáv :D

Én azt tapasztaltam, hogy az utángyártott tenták kivétel nélkül hígabbak. Kinyomtatva pl normál lapra sárga alapon feka betűnél a kontúrok elmosódottak, papír elázik, behullámosodik, a nyomtaó meg úgynéz ki mint a disznóól.

Tapasztalatom szerint fotó nyomtatásra fotópapírra alkalmatlanok mert a beállítások, árnyalatok az ablakban!
Lehet, hogy irodai célra vagy DVD borító nyomtatására elmegy, de ahhoz minek a 4000-es v. a 4200-as a többi drága nyomtatóról már nem is beszélek.

Én úgy vagyok a dologgal, hogy azért vettem drága fotó nyomtatót mert nagyon jó minőségű képeket akarok nyomtatni. Ezért vettem jó digitális fényképezőgépet is.

Most kérdem én: minek a sok pénz drága nyomtatóra ha a gyenge tentát teszed bele. Akkor most mivel is akarunk spórolni?
Ha azt mondod it egy ip1000-es és teszek bele utángyártottat, még megértem, hogy spórolni akarsz, de ilyen módon....

Most ne érts félre, nem kötözködni akarok Veled, ez távol áll tőlem, csak a logikádat nem értem.
Ha elmegyek pl a Bahamákra nyaralni (bárcsak  :rolleyes: ) akkor nem konzervet, meg zsíros kenyeret fogok enni. (bár a ZSK-t imádom!!!)
Megyek egy közelebbi, olcsóbb helyre, de eszem amihez kedvem van és jólesik!
Még egy csomó hülye analógiát írhatnék, de remélem érthető, mit akarok mondani.

Sztem nem lehet mindent pénzben kifejezni!
Bár a véleményedet tiszteletben tartom, de maximálisan nem értek vele egyet!

Más érv a pénzen kívül ?

#756 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:16

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:22

Én azt tapasztaltam, hogy az utángyártott tenták kivétel nélkül hígabbak. Kinyomtatva pl normál lapra sárga alapon feka betűnél a kontúrok elmosódottak, papír elázik, behullámosodik, a nyomtaó meg úgynéz ki mint a disznóól.

Tapasztalatom szerint fotó nyomtatásra fotópapírra alkalmatlanok mert a beállítások, árnyalatok az ablakban!
Lehet, hogy irodai célra vagy DVD borító nyomtatására elmegy, de ahhoz minek a 4000-es v. a 4200-as a többi drága nyomtatóról már nem is beszélek.

Én úgy vagyok a dologgal, hogy azért vettem drága fotó nyomtatót mert nagyon jó minőségű képeket akarok nyomtatni. Ezért vettem jó digitális fényképezőgépet is.

Most kérdem én: minek a sok pénz drága nyomtatóra ha a gyenge tentát teszed bele. Akkor most mivel is akarunk spórolni?
Ha azt mondod it egy ip1000-es és teszek bele utángyártottat, még megértem, hogy spórolni akarsz, de ilyen módon....

Most ne érts félre, nem kötözködni akarok Veled, ez távol áll tőlem, csak a logikádat nem értem.
Ha elmegyek pl a Bahamákra nyaralni (bárcsak  :rolleyes: ) akkor nem konzervet, meg zsíros kenyeret fogok enni. (bár a ZSK-t imádom!!!)
Megyek egy közelebbi, olcsóbb helyre, de eszem amihez kedvem van és jólesik!
Még egy csomó hülye analógiát írhatnék, de remélem érthető, mit akarok mondani.

Sztem nem lehet mindent pénzben kifejezni!
Bár a véleményedet tiszteletben tartom, de maximálisan nem értek vele egyet!

Más érv a pénzen kívül ?

Fotót nem nyomtatok, így az nemérdekes számomra, fentebb meg írtam, hogy -20-ra veszem a tintátak a szinegyensúlynál, így nem áztatja szarrá a fénymásoló papírt. Korongnyomtatást perpillanat csak ezzel lehet, ami kapható errefelé.
Minőségben én is látom a különbséget, bár nem olyan vészessen ahogyan te leírtad. Nemtudom te milyen nyomatot láttál, gondolom olyat, ami szétáztatta a papírt (akkor tényleg eltünnek a fekete élei, meg tiszta hullám lesz a papír), ha alkalmad lesz rá, akkor nézz meg egy olyat, ahol legalább -10-re van véve a szinintenzitás legalább a feketénél. Úgy már nem lesz akkora minőségbeli különbség, hogy nekem megérje az +75000/10 garintúra patron árát.
Ha nem értesz velem egyet nemgond.

#757 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:18

Hello!
Itthon van egy ip4000-rünk, már 1,5 éve data becker feltöltőcuccal töltjük a partonjainkat, bevállt.
Volt előtte benne G&G utángyártott patron is, az miaat garis fejcserét kellett csináltatni.
Nagyon sokszor lett már feltöltve így minden patron.
Egyik ismerősünk vett ip4200-at, apám ma elment oda ugyanazzel a szettel feltölteni a patronokat.
Sikerült is neki, de az előbb telefonált, hogy valami villogot a nyomtatón, hogy üres a patron, ez a villogás még a töltés után sem szünt meg, hogy lehetne megszüntetni, hogy ne jelezze, hogy üres a patron, igazából én azt sem tudom mi villog, de akinek van 4200-asa az biztos tudja.
Szóval mit kéne ott resetelni a nyomtatón?
Köszönöm
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#758 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:43

Idézet

Fotót nem nyomtatok....Minőségben én is látom a különbséget....

Ok így már értem, én viszont csak fotókat nyomtatok szinte.

Még egy gondolat záróakkordként:

Szinte az összes "töltős, utángyártott" megszólalás vmi problémát vet fel, nézd csak az előzőt ......

:lame:

Szerkesztette: pik20 2006. 01. 13. 14:45 -kor

#759 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:34

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:18

Hello!
Itthon van egy ip4000-rünk, már 1,5 éve data becker feltöltőcuccal töltjük a partonjainkat, bevállt.
Volt előtte benne G&G utángyártott patron is, az miaat garis fejcserét kellett csináltatni.
Nagyon sokszor lett már feltöltve így minden patron.
Egyik ismerősünk vett ip4200-at, apám ma elment oda ugyanazzel a szettel feltölteni a patronokat.
Sikerült is neki, de az előbb telefonált, hogy valami villogot a nyomtatón, hogy üres a patron, ez a villogás még a töltés után sem szünt meg, hogy lehetne megszüntetni, hogy ne jelezze, hogy üres a patron, igazából én azt sem tudom mi villog, de akinek van 4200-asa az biztos tudja.
Szóval mit kéne ott resetelni a nyomtatón?
Köszönöm

A 4200-asok patronjaiban van némi intelligencia beépítve:
Ha vernyog a nyomtató, hogy elfogyott a festék, csak fel kell csapni a tetejét, és amelyik patronon a led gyorsan villog, azt kell cserélni, amelyik meg lassan, annál lehet számítani, hogy nemsokára kiürül.

Nos lehet, hogy valami resetet kéne nyomni rajtuk, vagy ilyesmi :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#760 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:35

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:43

Ok így már értem, én viszont csak fotókat nyomtatok szinte.

Még egy gondolat záróakkordként:

Szinte az összes "töltős, utángyártott" megszólalás vmi problémát vet fel, nézd csak az előzőt ......

:lame:

Jah :)

Azt miért írnák, hogy utántöltök, és naonszépeket nyomítok? :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38