HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   golax 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 23:08

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 23:28

Egy kis adalék ... körbekérdezgettem egy két embert
Amikor anno én vettem az ip4000-esemet, utánna (miután látták a barátaim nálam meg nyomtattam nekik mindenfélét) még vettek kb 4en a környezetemben ip4000-est ... ezenkivül meg tudok másik 2 ip4000-esről amit én tartok karban bizonyos helyeken.

A sajátom feje tönkrement ugye kb masfél év után heti 1-2 garnitúra utángyártott patron (vegig azonos típusú patron volt használva) felhasználásával, tehát elég jelentős használat mellet. A jelenség a kék szín teljes dugulása, tehat azt a színt nem nyomtatta egyáltalán. Fejcsere.

a 4 ismerősem közül
1 hasonló intenzitással használja a nyomtatót mint én, ugyanazokkal az utángyártott típussal mint én használtam és még hibátlan a nyomtatója,
1 csak eredeti patronnal használja de nem olyan nagy intenzitással kb havi 1 garnitura patron, és még hibátlan a nyomtatója
2 vegyesen használja kb 3-4 utángyártott után mindig rak bele egy eredetit, és még hibátlan a nyomtatója

Viszont a másik helyen ahol karban tartom a dolgokat  és van két ip4000, ott természetesen csak eredeti patronokat használnak bele, lévén cég meg minden, az egyik, ami a régebbi már kb 2 éves lesz, az a múlt héten kezdte el ugyanazokat a tüneteket produkálni mint az enyém ammó. A kék színt néha nem nyomtatja. most még a tisztitás segít de nem sokaig szerintem.

Mindenki vonja le ebből azt amit akar ;), csak információként irtam be, hogy nagyjából lássuk mit tudnak produkálni ezek a nyomtatók.

Üdv

hehe...

Ördög ügyvédje :] : , de ezek szerint csak annak éri meg az eredeti patron, aki nagyüzemben nyomtat. Például én apám stylus color 400asába az ősidők óta (képzelhetitek, h nem két napja) utángyártottat veszek. És egy darab baja nem volt még vele. Csak persze ebben az is benne van, hogy ő két-három havonta cserél egy feketét... szal lehet, hogy itt van egy kis megalkuvási lehetőség a zsigebőlutángyártást/töltőtútáélók és az eredetiárátkifizetninemakarók közt:)

Kérdés: Canon mp 150 - ről tapasztalatok? esetleg minőségi utántöltők? :evil2:
Marketinges operaénekes

Egyedi erősítő tőlem :) Erősítő
3D TV oldalam: 3D tv

#1182 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 17:13

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 21:28

Egy kis adalék ... körbekérdezgettem egy két embert
Amikor anno én vettem az ip4000-esemet, utánna (miután látták a barátaim nálam meg nyomtattam nekik mindenfélét) még vettek kb 4en a környezetemben ip4000-est ... ezenkivül meg tudok másik 2 ip4000-esről amit én tartok karban bizonyos helyeken.

A sajátom feje tönkrement ugye kb masfél év után heti 1-2 garnitúra utángyártott patron (vegig azonos típusú patron volt használva) felhasználásával, tehát elég jelentős használat mellet. A jelenség a kék szín teljes dugulása, tehat azt a színt nem nyomtatta egyáltalán. Fejcsere.

a 4 ismerősem közül
1 hasonló intenzitással használja a nyomtatót mint én, ugyanazokkal az utángyártott típussal mint én használtam és még hibátlan a nyomtatója,
1 csak eredeti patronnal használja de nem olyan nagy intenzitással kb havi 1 garnitura patron, és még hibátlan a nyomtatója
2 vegyesen használja kb 3-4 utángyártott után mindig rak bele egy eredetit, és még hibátlan a nyomtatója

Viszont a másik helyen ahol karban tartom a dolgokat  és van két ip4000, ott természetesen csak eredeti patronokat használnak bele, lévén cég meg minden, az egyik, ami a régebbi már kb 2 éves lesz, az a múlt héten kezdte el ugyanazokat a tüneteket produkálni mint az enyém ammó. A kék színt néha nem nyomtatja. most még a tisztitás segít de nem sokaig szerintem.

Mindenki vonja le ebből azt amit akar ;), csak információként irtam be, hogy nagyjából lássuk mit tudnak produkálni ezek a nyomtatók.

Üdv

Egy kérdésem lenne. Ezt már többször olvastam, hogy pár utángyártott után raknak bele egy garnitúra eredetit. Technaikailag ez hogy van? Ugyanis a színek ugye nem egyszerre fogynak ki. Elképzelhető, hogy a 3 szín közül 2 már eredetivel megy (tisztítás végett), a harmadik meg még az utángyártottak karcolgat, vagy ha odakerül, hogy na akkor fogyás van, és tisztítás jön, akkor azt az utángyártott patront is kidobjuk, amiben még van.

Csak kérdezem, nem kötözködök!

#1183 Felhasználó inaktív   ordgab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 17:31

Sziasztok!
Most tervezem egy MP-170 vásárlását, és érdeklődnék, hogy va ne benne chip, illetve ha van benne hogyan lehet kilőnni?  :confused: A válaszokat előre is köszi.  :respect:

#1184 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:09

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 18:13

Egy kérdésem lenne. Ezt már többször olvastam, hogy pár utángyártott után raknak bele egy garnitúra eredetit. Technaikailag ez hogy van? Ugyanis a színek ugye nem egyszerre fogynak ki. Elképzelhető, hogy a 3 szín közül 2 már eredetivel megy (tisztítás végett), a harmadik meg még az utángyártottak karcolgat, vagy ha odakerül, hogy na akkor fogyás van, és tisztítás jön, akkor azt az utángyártott patront is kidobjuk, amiben még van.

Csak kérdezem, nem kötözködök!

Ehhez én nem tudok érdemben hozzászólni, mert en a 4000-est csak utángyártottal használom, az 5200-est meg csak eredetivel (mással nem is tudnám :)).

Annyit  sikerült megtudnom, hogy aki így felemásan hasznalja az kb úgy csinalja, hogy megvarja mig nagyjaból egyszerre fogyjanak ki a különböző patronok ki és akkor teszi bele az eredetit ...
Written By KovA

Konfig

#1185 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:26

Hagyjuk már abba megint a gagyipartádét  PLEASE    :pokeas:

#1186 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:48

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 19:26

Hagyjuk már abba megint a gagyipartádét  PLEASE    :pokeas:

Mire gondolsz konrétan ?
Mit nevezel te gagyiparádénak ?

Ha jól tudom ez itt a Canon Pixma nyomtatók topikja. Minden amit mondtunk és minden amiről beszeltünk fentebb azok ehhez a nyomtatótipushoztartozó észrevételek.

Szóval akkor mi is a baj ?
Written By KovA

Konfig

#1187 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:33

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 17:48

Mire gondolsz konrétan ?

Ha jól tudom ez itt a Canon Pixma nyomtatók topikja. Minden amit mondtunk és minden amiről beszeltünk fentebb azok ehhez a nyomtatótipushoztartozó észrevételek.

Az utángyártott patron. Ne ingereljük a kollégát  ;)

#1188 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:52

A Rolls-Royce topicban sem vennék jónéven, ha műbőr üléshuzatokról kezdenétek beszélgetni :D

#1189 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:25

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 17:48

Mire gondolsz konrétan ?

Olvass vissza barátom , és ha én nyitottam a topikot, ne vedd zokon, hogy nemtetszésemet fejeztem ki a korábbiakban leírtak alapján!
A topici címének semmi köze az utángyártott patronokhoz.

#1190 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:26

Jóóól van ...

De szerintem ehhez a tipusú nyomtatóhoz hozzátartozik ez a fajta tapasztalat is ...
Hogy mit okoznak az utángyártott patronok ténylegesen és mi a legenda .. hogy mennyi idő alatt megy tönkre a fej milyen intenzitású hasznalat mellet függetlenül hogy milyen tintát használsz.

Szerkesztette: KovA 2006. 04. 19. 19:27 -kor

Written By KovA

Konfig

#1191 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:27

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 17:52

A Rolls-Royce topicban sem vennék jónéven, ha műbőr üléshuzatokról kezdenétek beszélgetni :D

Így igaz, főleg miután korábban megbeszéltük, hogy nem beszélünk róla!    :help:

#1192 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:28

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:26

Jóóól van ...

De szerintem ehhez a tipusú nyomtatóhoz hozzátartozik ez a fajta tapasztalat is ...
Hogy mit okoznak az utángyártott patronok ténylegesen és mi a legenda .. hogy mennyi idő alatt megy tönkre a fej milyen intenzitású hasznalat mellet függetlenül hogy milyen tintát használsz.

Ezekre a választ megtalálod a megfelelő topicban, sztem van már ilyen!

#1193 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:33

Lugosi!
Tök jó az epson papír!

Bevásárolok belőle, mert még a Pelikánnál is olcsóbb és lehet kapni 13x18-asban is.
Ennek a fele a 9x13 (NNNa hogy kiszámoltam?), amit még nem láttam sehol.

Úgy látszik a félelmeim ellenére mégis szereti a canon tenta az epson papírt, nem bíztam benne!

#1194 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:35

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:25

Olvass vissza barátom , és ha én nyitottam a topikot, ne vedd zokon, hogy nemtetszésemet fejeztem ki a korábbiakban leírtak alapján!
A topici címének semmi köze az utángyártott patronokhoz.

Barátom ... de jó megszólítás ... :)
Ok legyél a barátom ..  :rolleyes:

Na mindegy .. ha jól emlékszem a hozzászólásaimban nem CSAK az utangyártott patronról volt csak szó, hanem az eredetiről is és azok hatasairól.

:offtopic:
Vannak tapasztalataim mind a két féle patronokkal .. többféle pixma nyomtatókkal, de úgytünik téged ez nagyon zavar ha csak megemlitem az utángyartottpatronokkal tapasztalt dolgokat. Így inkább nem irok semmit. Sem most sem később  .. sem vitázni nincs kedvem sem OFF-olni ...

PEACE
Written By KovA

Konfig

#1195 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:40

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:35

Barátom ... de jó megszólítás ... :)
Ok legyél a barátom ..  :rolleyes:

Na mindegy .. ha jól emlékszem a hozzászólásaimban nem CSAK az utangyártott patronról volt csak szó, hanem az eredetiről is és azok hatasairól.

Vannak tapasztalataim mind a két féle patronokkal .. többféle pixma nyomtatókkal, de úgytünik téged ez nagyon zavar ha csak megemlitem az utángyartottpatronokkal tapasztalt dolgokat. Így inkább nem irok semmit. Sem most sem később  .. sem vitázni nincs kedvem sem OFF-olni ...

PEACE

Köszi a megértésed!  :beer:
Azért úúútálom a témát mert 2db canon nyomtatóm bánja és mert abszolút minőségpárti vagyok.
Én szinte kizárólag fotókat nyomtatok és ahogy a Keresztapában elhangzott:
"Olaj és víz, nem fér össze..."

Természetesen a tapasztalataidat ha megosztod velünk, örülni fogunk neki, a gyári kategóriában!

Bocs, hogy már megint berágtam!

Szerkesztette: pik20 2006. 04. 19. 19:46 -kor

#1196 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:44

Tud-e valaki olyan topicot itt vagy máshol, ami fotók retusálásával javításával, Photoshop tippek trükkökkel foglakozik ebben a témában?

Előre is köszi!

#1197 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:51

www.digiretus.hu

#1198 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:53

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:40

Köszi a megértésed!  :beer:
Azért úúútálom a témát mert 2db canon nyomtatóm bánja és mert abszolút minőségpárti vagyok.
Én szinte kizárólag fotókat nyomtatok és ahogy a Keresztapában elhangzott:
"Olaj és víz, nem fér össze..."

Ha csak fényképekre használnám a nyomtatókat amik nekem vannak (ip4000 és ip5200) akkor nagyon törekednék a minőségre, valószínűleg nem is hasznalnék u.patront.
De mivel én alig alig használom fényképnyomtatásra, ellenben naponta több oldal színes dolgot nyomtatok (DVDborítótól a dvd lemezeken át a színes prezentáciokon keresztül), ahol inkább a minőség/ár/mennyiség arányok számítanak. Ezert elég nagy tapasztalatom van az utanygartott patronok terén is ...

Mindegy ha ez nem kívánatos ide, akkor nem írok róla, de ugyanúgy ahogy nem használ mindenki csak canon papirt a nyomtatóhoz ugyanúgy nem használ mindenki eredeti patront a nyomtatóhoz. (Megjegyzem nem találtam direkte canon utángyártott patronokkal foglalkozó topikot.)
Egyikről lehet írni másikról nem ...  :confused: ?

mindegy én nem követtem végig a topikot és nem is fogom végig olvasni most .. te nyitottad  :respect: igy ha nem akarod nem írok róla, de nem értek egyet az ilyenfajta tartalmi szűréssel  :reklamacio:
.. akinek van kérdése a témában keressen meg priviben.

Szerkesztette: KovA 2006. 04. 19. 19:54 -kor

Written By KovA

Konfig

#1199 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:26

Szia!

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:53

mindegy én nem követtem végig a topikot és nem is fogom végig olvasni most

Pedig megtehetnéd... :rolleyes:

Idézet

..., de nem értek egyet az ilyenfajta tartalmi szűréssel  :reklamacio:

Ez nem szűrés, azon egyszerű konklúzió levonásával (és a levonás körüli harccal - fölöslegesen) foglalkozott eddig (sokáig) a topik, hogy a nem gyári cuccok által okozott hiba nem garanciális jellegű, és bosszantó. Az ugy. patronokkal megspórolt pénz esetlegesen belefolyhat egy-egy fej-, vagy más cseréjébe... Aki ezt belátja, nem bosszantja az itt írókat-olvasókat, aki pedig sportot űz belőle... :eek:

Na, de ez  :offtopic: , mindenkinek szép nyomatokat kívánok! :up:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1200 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:30

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:33

Lugosi!
Tök jó az epson papír!

Bevásárolok belőle, mert még a Pelikánnál is olcsóbb és lehet kapni 13x18-asban is.
Ennek a fele a 9x13 (NNNa hogy kiszámoltam?), amit még nem láttam sehol.

Úgy látszik a félelmeim ellenére mégis szereti a canon tenta az epson papírt, nem bíztam benne!

Igen, úgy tűnik egyedül a HP-t nem szereti.

Ja, valamelyik nap beszéltem a Canon Hungáriával. Jön ki két A/3-as fotónyomtatójuk, az egyik ha jól emlékszem pro 9000, a másik 9500. Úgy emlékszem, hogy a 9000-es hagyományos patronokat használ (elképzelhető hogy jó bele a betankolt 6-os széria), míg a 9500-as pigment alapú. Azt mondták, hogy egy hónapon belül be lesz árazva, most még nem tudnak rá árat mondani. A weblapjukon már fent van, szerintem érdemes megnézni.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.