HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:01

Az már aztán az ipari méret. Otthonra minek?

#1202 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 21:36

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:51

www.digiretus.hu

Köszi ezt ismerem!

#1203 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 23:18

két kérdés, mindkettő pixma 3000el kapcsolatos:

fej kb hány ezer  oldal után hal meg, normális tinta használatával? havonta hány ezer oldal a max terhelhetősége?

előre is  :respect:
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1204 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 23:28

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:26

Pedig megtehetnéd... :rolleyes:

Igérem amint időm engedi meg fogom tenni :)
Written By KovA

Konfig

#1205 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 23:35

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:26

... Aki ezt belátja, nem bosszantja az itt írókat-olvasókat, aki pedig sportot űz belőle... :eek:

:rolleyes:
Nem szándékoztam sportot űzni belőle, de nekem érdekes módon nem olyanok a tapasztalataim, mint az itt sokak által leírt dolgok.
Gondoltam leírom, hogy mindenki lássa hogy ilyen is van.

De értettem mi a helyzet nem is erőltetem a dolgot. :) Én továbbra is úgy használom a nyomtatóimat ahogy eddig, megjegyzem nagy megelégedésemre.
Written By KovA

Konfig

#1206 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:16

Peace KovA! Csak amikor beolvasnék egyéb praktikákért a topikba (papírok, cd-k minősége, melyiket érdemes, stb...), akkor mindig az "utángyártott" szóval van tele az oldal.

De ez  :offtopic: , The Show Must Go On! :cool:

:D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1207 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:21

lugosi: ha van lehetőséged rá, megtennéd, hogy nyomtatsz egy fekete-fehér képet Epson papírra, és ha van még a fiókban, teszkó gazdaságos papírra is, és az eredményről felraksz valahova egy fényképet? Kíváncsi vagyok, hogy amikor fekete-fehér képet nyomtatok, a zöldes árnyalat a festék, avagy a papír hibája-é. :)
Egyébként azt vettem észre, hogy a végleges kép kialakulása nem akkor fejeződik be, amikor kijön a papír a nyomtatóból, úgy 12-24 óra hosszat érdemes kitenni száradni valahova, akkor jönnek elő igazán a színek. Erre van valakinek praktikája, hogy érdemes szárítani? (hűvös levegőn, melegebb levegőn, sötétben, lámpafénynél, napra rakva stb.)

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 21. 07:23 -kor

#1208 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 21. 12:59

Sziasztok,

Segítéget szeretnék kérni. IP5200-asom van (gyári festéket használok, asszem utángyártott nincs is), és DVD borítókat akarok nyomtatni. Milyen papírt ajánlanátok, ami megfelel ehhez, tehát min. olyan minőségű, mint a gyári borítókhoz használt papír?

Kicsit visszaolvasgattam, az Epson Premium Glossy-ról és Fortre Profoto Professional-ról írtatok jókat. Valamelyik ezek közül, vagy ezek túl jók (drágák) is?
És milyen paraméter fontos még, vagy ezek a nevek egyértelműen beazonosítják őket, el se tudom rontani? Az életben nem vettem még papírt, fogalmam sincs, mire kellene figyelnem.

A közelemben MediaMarkt és Tesco van, ahol tudomásom papírt árulnak. Esetleg Auchan. Remélem messzebbre nem kell mennem. :-)

Mindent választ megköszönnék...

#1209 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 14:04

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 13:59

Sziasztok,

Segítéget szeretnék kérni. IP5200-asom van (gyári festéket használok, asszem utángyártott nincs is), és DVD borítókat akarok nyomtatni. Milyen papírt ajánlanátok, ami megfelel ehhez, tehát min. olyan minőségű, mint a gyári borítókhoz használt papír?

Kicsit visszaolvasgattam, az Epson Premium Glossy-ról és Fortre Profoto Professional-ról írtatok jókat. Valamelyik ezek közül, vagy ezek túl jók (drágák) is?
És milyen paraméter fontos még, vagy ezek a nevek egyértelműen beazonosítják őket, el se tudom rontani? Az életben nem vettem még papírt, fogalmam sincs, mire kellene figyelnem.

A közelemben MediaMarkt és Tesco van, ahol tudomásom papírt árulnak. Esetleg Auchan. Remélem messzebbre nem kell mennem. :-)

A fényes papírokat felejtsd el. Csúnyán összetapadnak a fóliával.
Nekem abszolut bejött a TDK nyomtatópapírja ilyen célra. Ez egy nagyfelbontású nyomtatópapír, ha jól emlékszem 120 grammos. Ezzel messze van a fotópapíroktól, de nagyon szépen nyomtat rá a 4000-es nyomtatóm és nem drága. (Olyan 1500-2000 pénz/50db)

Szerk: ezt használtam: Kép
Ennyi pénzért tökéletes.

Szerk2: illetve Epson matt fotópapírt használgattam még, az is nagyon bejött. De az árát már nem tudom.  :(

Szerkesztette: BigBear 2006. 04. 21. 14:16 -kor

42

#1210 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 19:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:01

Az már aztán az ipari méret. Otthonra minek?

Szeretek fotózni, falra kitenni jól jönne az A/3-as méret.

#1211 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 19:37

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 6:21

lugosi: ha van lehetőséged rá, megtennéd, hogy nyomtatsz egy fekete-fehér képet Epson papírra, és ha van még a fiókban, teszkó gazdaságos papírra is, és az eredményről felraksz valahova egy fényképet? Kíváncsi vagyok, hogy amikor fekete-fehér képet nyomtatok, a zöldes árnyalat a festék, avagy a papír hibája-é. :)
Egyébként azt vettem észre, hogy a végleges kép kialakulása nem akkor fejeződik be, amikor kijön a papír a nyomtatóból, úgy 12-24 óra hosszat érdemes kitenni száradni valahova, akkor jönnek elő igazán a színek. Erre van valakinek praktikája, hogy érdemes szárítani? (hűvös levegőn, melegebb levegőn, sötétben, lámpafénynél, napra rakva stb.)

debaj: persze, van mind a két papírból. Semmi akadálya.
Milyen beállításokkal csináljam? Úgy értem, hogy a driverben fotó papír plusz fényest állítottál be? Szürke nyomtatás opciót bepipáljam-e? ICM-et jó ha a photoshop csinálja?

Egyébként én is azt olvastam, hogy 24 órát száradni "kell" hagyni a fotókat, én is úgy szoktam. Persze nem percre, de körülbelül egy napot száradnak míg elteszem őket, van amikor többet is, mert lusta vagyok. :)
Nálam a szobában közvetlen napfény soha nincs, normál szellőzés szokott lenni, arra vigyázok, hogy nedvesség nem kerüljön rá.

#1212 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 19:43

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 11:59

Sziasztok,

Sajnos a Forte papír gyakorlatilag nem kapható. Elég olcsón nagyon-nagyon jó volt.

Az az epson amit én vettem, annak az a neve, hogy Premium Glossy Photo Paper. Nagyon jó minőségű, talán az egyik legjobb amit eddig próbáltam (szerintem fényes és matt papírokat együttvéve olyan 10 típuson már túlvagyok, csak a fotópapírokat nézve). Ezt a media marktban lehet kapni, valami epson promóció keretében egy 50-es és egy 100-as egybe van csomagolva, és 2700 ha jól emlékszem a 150 darab. Ez így baráti. Ez 10x15-ös papír. A/4-esben van avery papírom, meg kétféle matt, és egy kevés Forte Prophoto Professional. Mindegyik nagyon jó, leggyengébb közülük az avery, de az is bőven jó. Méretproblémák miatt viszont ezt a márkát többet nem veszem. Még az életben nem ragadtak össze fényes papírjaim, nem tudom hogy ehhez mit kell produkálni. :o TDK-t még éppen nem próbáltam, de biztos nagyon jó.
Én fotóra 200 g/négyzetméter alatt papírt nem vennék, sőt inkább 230 és felette.

#1213 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 19:47

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:43

Sajnos a Forte papír gyakorlatilag nem kapható. Elég olcsón nagyon-nagyon jó volt.

Az az epson amit én vettem, annak az a neve, hogy Premium Glossy Photo Paper. Nagyon jó minőségű, talán az egyik legjobb amit eddig próbáltam (szerintem fényes és matt papírokat együttvéve olyan 10 típuson már túlvagyok, csak a fotópapírokat nézve). Ezt a media marktban lehet kapni, valami epson promóció keretében egy 50-es és egy 100-as egybe van csomagolva, és 2700 ha jól emlékszem a 150 darab. Ez így baráti. Ez 10x15-ös papír. A/4-esben van avery papírom, meg kétféle matt, és egy kevés Forte Prophoto Professional. Mindegyik nagyon jó, leggyengébb közülük az avery, de az is bőven jó. Méretproblémák miatt viszont ezt a márkát többet nem veszem. Még az életben nem ragadtak össze fényes papírjaim, nem tudom hogy ehhez mit kell produkálni. :o TDK-t még éppen nem próbáltam, de biztos nagyon jó.
Én fotóra 200 g/négyzetméter alatt papírt nem vennék, sőt inkább 230 és felette.

Ööööö... nem fotóról, DVD borítóról volt szó. A tapadás a papír és a borító fóliája (vagy minek nevezzem) között értendő. Erre a célra a fényes fotópapírok nem jók szvsz.
42

#1214 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 19:55

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 18:47

Ööööö... nem fotóról, DVD borítóról volt szó. A tapadás a papír és a borító fóliája (vagy minek nevezzem) között értendő. Erre a célra a fényes fotópapírok nem jók szvsz.

Jaaaaa... azt a részét nem olvastam el, mert a fórummotor zölddel aláhúzta (hogy DVD), és a szemem úgy van beállítva, hogy az ilyen nyominger reklámpróbálkozásokat automatikusan igorálja  :D

Így teljesen más, DVD-borítóra tök felesleges bármilyen fotópapír. Amellett, hogy nem is biztos, hogy nem nyomja ki a borító fóliáját a vastagsága miatt, ha feszül.

#1215 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 19:59

Ja, ma jelzett a nyomi, hogy a cián patronban lévő festék alászállt a nirvánába. Csere. Kivettem a tartályt, és láttam, hogy a szivacsban még maradt némi tinta. Nosza, megpróbáltam okosabb lenni mint kellett volna, és visszatettem az üres patront. A nyomtatót nem hatotta meg, mert közölte velem, hogy miután elmentem a fenébe, ugyan cseréljem már ki a kazettát, mert amit betettem, az szép üres. :) Vagyis ha a pikszma azt mondja hogy kifogyott, akkor tessék elhinni, mert úgyis ő mondja meg, hogy kifogyott. Kezdenek ezeknek a gépeknek emberi tulajdonságokat adni. Megvan a makacsság! ;)

#1216 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 21. 22:02

Köszi szépen, srácok! Külön köszi a képet (azt nem is mertem kérni :)), ez alapján még nekem is sikerülni fog papírt venni :)

Ha valaki tud még ajánlani papírt (hogy azért többet is kipróbáljak), kérem ne tartsa magában! :-)

#1217 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 23:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:37

Úgy értem, hogy a driverben fotó papír plusz fényest állítottál be?

Nem, TG fotópapír -> Fényes fotópapír, ahogy a mellékelt papírlap javasolta. Az Epsonra nem tudom, hogy mit javasol, de múltkor mondtad, hogy közel tökéletes FF nyomatot kaptál, na, az a beállítás tökéletes lesz :D

Idézet

Szürke nyomtatás opciót bepipáljam-e?

Nem tudom, csináld úgy, ahogy szoktad. Én nem pipáltam be, gondoltam, hogy a szürke árnyalataitól különböző szín nincs a képen, tehát színes tintát se fog használni, színes képet meg nem szeretnék fekete-fehérben nyomtatni, gondolom, hogy ekkor úgy forgatja át a színeket, mintha PS-ban nyomnék egy desaturate parancsot, az meg minden, csak nem fekete-fehér. (Szürkeárnyalatos, de az nem ugyanaz, mintha megfelelően kikutyulod a tónusokat.) Ha már fekete-fehér, akkor harapjon, ha csak a színinformációt akarom eldobni, akkor már eleve kár volt színesben fényképezni :)

Idézet

ICM-et jó ha a photoshop csinálja?
Tökéletes, szemre összelőttem, hogy a nyomtatón kb. ugyanazt lássam, mint a monitoron PS közben, úgyhogy a Nyomtatás gomb lenyomása után már nem kell színeket állítgatni. :)

Idézet

Megvan a makacsság!

Az IP4000 patronjában ugye még nincs chip? Rázd meg jó alaposan, hátha. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 22. 23:57 -kor

#1218 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 07:09

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 6:21

A mesterséges szárítás meleglevegőn  ellenjavalt, állítólag a tenta 3-4 órát dolgozik a rétegekben, de papírja válogatja.

#1219 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 07:10

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 18:59

Ja, ma jelzett a nyomi, hogy a cián patronban lévő festék alászállt a nirvánába. Csere. Kivettem a tartályt, és láttam, hogy a szivacsban még maradt némi tinta. Nosza, megpróbáltam okosabb lenni mint kellett volna, és visszatettem az üres patront. A nyomtatót nem hatotta meg, mert közölte velem, hogy miután elmentem a fenébe, ugyan cseréljem már ki a kazettát, mert amit betettem, az szép üres. :) Vagyis ha a pikszma azt mondja hogy kifogyott, akkor tessék elhinni, mert úgyis ő mondja meg, hogy kifogyott. Kezdenek ezeknek a gépeknek emberi tulajdonságokat adni. Megvan a makacsság! ;)

Ezt  a fotoszenzor teszi veled!    ;)  ;)  ;)
Nagyon okos!

#1220 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 09:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 22:55

Nem, TG fotópapír -> Fényes fotópapír, ahogy a mellékelt papírlap javasolta. Az Epsonra nem tudom, hogy mit javasol, de múltkor mondtad, hogy közel tökéletes FF nyomatot kaptál, na, az a beállítás tökéletes lesz :D

Nem tudom, csináld úgy, ahogy szoktad. Én nem pipáltam be, gondoltam, hogy a szürke árnyalataitól különböző szín nincs a képen, tehát színes tintát se fog használni, színes képet meg nem szeretnék fekete-fehérben nyomtatni, gondolom, hogy ekkor úgy forgatja át a színeket, mintha PS-ban nyomnék egy desaturate parancsot, az meg minden, csak nem fekete-fehér. (Szürkeárnyalatos, de az nem ugyanaz, mintha megfelelően kikutyulod a tónusokat.) Ha már fekete-fehér, akkor harapjon, ha csak a színinformációt akarom eldobni, akkor már eleve kár volt színesben fényképezni :)
Tökéletes, szemre összelőttem, hogy a nyomtatón kb. ugyanazt lássam, mint a monitoron PS közben, úgyhogy a Nyomtatás gomb lenyomása után már nem kell színeket állítgatni. :)

Az IP4000 patronjában ugye még nincs chip? Rázd meg jó alaposan, hátha. :)

Oké, megcsinálom.

Egyébként azt olvastam, hogy FF nyomtatásnál is használ színes tintát, de már nem utdom hogy hol. Most próbálkozok vele, hogy a FF képeimet, amin a channel mixer és egyebek be lettek állítva, úgy nyomtatom ki,  hogy bepipálom a szürke nyomtatást (eddig nem tettem). Kicsit elszíneződésmentesebb a kép, más karakterű, bár az az igazság, hogy a kép, amit újranyomtattam, nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy ugyanolyan papírra ment.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.