HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:58

Nem érzem én ezt akkora hiányosságnak, csak meglepődtem, és efy fél A4 -es papírt elpocsékoltam. Más papírral még nem igazán próbálkoztam fotó minőségben nyomtatni, csak canon pípírral. De elég érdekes, hogy amit egy helyi boltban vettem 20 papírt 3600 -ért, az a Media -ban 5000 körül volt.

#1282 Felhasználó inaktív   kicsavo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:02

A Media árai tényleg magasak.....köszönhető ez a magas beszállitási árnak amit a Media idéz elő. De ott jó a választék a papírok terén. Illetve ott szokott lenni mindig valamelyik cégtől ember aki segjt a választásban vagy elmondja melyik papírrol mit kell tudni és melyik papír melyik nyomtatóhoz nem ajánlot. Azért ha másért nem ezért érdemes ott is szétnézni :D

#1283 Felhasználó inaktív   DUCE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:09

Sziasztok! A Canon High Grade 100 g/m2 papirról mi a véleményetek?

#1284 Felhasználó inaktív   kicsavo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:15

Idézet: DUCE - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:09

Sziasztok! A Canon High Grade 100 g/m2 papirról mi a véleményetek?

Az a papír még C kategóriás. Ennél van jobb is, de ez igényektől függ szerintem. Ugyan jó a papír de nem a felső kategória :)

#1285 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:11

Sziasztok! Mivel itthon fekszem tüdőgyulladással, sokat nézem az üsmeretterjesztő csatornákat. Pont ma volt egy műsor a HP gyárából, hogy hogy fejlesztik, meg tesztelik a tintákat, milyen körülmények között gyártják, stb. Érdekes volt a nyomtatófejek fizikájáról szóló rész is. Nagyon durva hőmérséklet van a nyomtatófejben.
Ezért (sem) hiszem azt, hogy egy másik, kis cég, ugyanilyen körültekintéssel készítené és tesztelné a tintákat, illetve ugyanolyan pontosan ismerné, hogy mi játszódik le a nyomtatófejben, mint a gyártó.

#1286 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:16

Azért nem mindegyikben. Az a bubblejet, amiben nagy hőmérsékletek vannak, hamar el is öregszik. A piezós fej valamivel tovább bírja. A Pixmák mikropiezó-fejesek, egy piezokristály "löki ki" a cseppeket.

#1287 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 17:16

Azért nem mindegyikben. Az a bubblejet, amiben nagy hőmérsékletek vannak, hamar el is öregszik. A piezós fej valamivel tovább bírja. A Pixmák mikropiezó-fejesek, egy piezokristály "löki ki" a cseppeket.

Én úgy tudom, hogy csak az Epsonok piezósak, vagy tévednék? Legalábbis a PIXMA fejeit inkjet-nek említik mindenhol, akkor az piezós lenne?
Nekem ugyan mindegy, fő a minőség, csak jó lenne tudni. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1288 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 21:07

Az inkjet és a bubblejet nem ugyanaz :) Előbbinél a piezokristályok áramimpulzus hatására bekövetkező alakváltozása löki ki a fúvókából a csöppet, kb. úgy, mint amikor kinyomod a tubusból a fogkrémet, bubblejet rendszernél meg egy kis fűtőszál vagy mi felforralja a cseppet, kis gáz válik ki, az nyomja ki a cseppet.

Egyébként a biztonság kedvéért rágugliztam a "pixma piezo" szavakra, mikropiezo technológiával készülnek a fejek. Maga a piezós nyomtatófej Epson szabadalom, a bubblejet technológia pedig HP szabadalom (thermal inkjet néven van bejegyezve, de mindenhol máshol bubblejet néven említik.

Találtam jó képeket is:

(Piezo-)inkjet:

Kép

Bubblejet (thermal inkjet):

Kép

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 15. 21:15 -kor

#1289 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:37

THX a képekért!

Mongyuk a működési elveket ismerem, csak azt nem tudtam, hogy canonék áttértek a piezós technikára, mert a régebbi nyomtatóik bubblejetek voltak.

Egyébként a driver még mindig "bubblejet".
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1290 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:41

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:37

THX a képekért!

Mongyuk a működési elveket ismerem, csak azt nem tudtam, hogy canonék áttértek a piezós technikára, mert a régebbi nyomtatóik bubblejetek voltak.

Egyébként a driver még mindig "bubblejet".

Én is pont ezt akartam írni, hogy a régiek azok buboréknyomtatók voltak.

Valószínűleg viszont ezért bír ki sok garnitúra patront, és a HP-nál ezért van a konzumer kategóriában a fej a patronnal egybeépítve.

#1291 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 09:53

Sziasztok!

Épp baromi ideges vagyok, mert IP5200-assal nyomtattam Verbatim Photo Printre. (Nem ettől vagyok ideges, hanem ami most jön.) Tegnap este egy icipicit elmaszatoltam az ujjammal a nyomatot, amikor kivettem, de gondoltam, majd mára megszárad. De nem, a rohadt anyját. Eltelt 14 óra, és _ugyanúgy_ el tudom maszatolni (el is maszatoltam). Sötét, jórészt fekete a nyomat, az igaz, de mi a fenét csinálok rosszul? Le kéne még valamivel fújnom nyomtatás után, vagy mi? Mondjuk lelakkozni? De mivel?

Segítsetek légyszi, mert le fogom harapni az egyik ujjam mérgemben.

#1292 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:01

Milyen típusú pontosan a lemez? Én nyomtattam már nyomtatható Verbatimra, a kollégáim közül páran rendszeresen használják, még egy se kenődött el, sőt, ahogy kijött a nyomtatóból, már száraz volt. (IP4200). De hát a papírvászon-szerű felületnél így is van jól.
Hol vetted? Picit papírszerű a nyomtatható felülete?
Nem lehet, hogy valami hamisítványt vettél?

#1293 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:28

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 10:01

Milyen típusú pontosan a lemez? Én nyomtattam már nyomtatható Verbatimra, a kollégáim közül páran rendszeresen használják, még egy se kenődött el, sőt, ahogy kijött a nyomtatóból, már száraz volt. (IP4200). De hát a papírvászon-szerű felületnél így is van jól.
Hol vetted? Picit papírszerű a nyomtatható felülete?
Nem lehet, hogy valami hamisítványt vettél?

Verbatim Photo Print(able) 16x, MCC-s MID, én biztos vagyok benne, hogy eredeti.
Szárazon jött ki ez is, de minimális nedvességgel már elkenhető, még most is.
Papírszerű a felület.

#1294 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:40

Nem kell kenegetni :) Száraz kézzel nem tudom elkenni, megnyálazott ujjal igen, bár az sem vészes.

Egyébként fotópapírra is javasolják a 24 óra száradási időt, szerintem a DVD-nek sem árt nyomtatás után pihentetni egy napot.

#1295 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:40

Üdv!

Annyit szeretnék mondani, hogy asszem itt ezen a fórumon olvastam, hogy írták mások, hogy az iP4000-el nyomtattak 200-300 fotót és még 10-20 DVD borítót is. Én elnyomtattam a gyárilag adott 10 darab 10x15-ös lapot, majd vettem még 50-et. Most az 50ből a 42.nél kiírta hogy a Magenta és Sárga elfogy, és tényleg már csak a szivacsban van.  Szal kissé legend ez a 300 fotó szerintem... hacsak nem draft módban nyomták!  :D

Az viszont tény, hogy a 3BK is kifogy (nagyon nagyon sok doksit nyomtattam) de a 6BK NEM fogyott!

#1296 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:54

Lassan túlvagyok a századik fotón (és nem draft minőségben nyomtam, hiszen a nyomtatóhoz adott szoftver automatikusan a legjobb minőségre rakja ;) ), a magenta meg a sárga úgy 1/3-ig van, a ciánban már határozottan kialakult a buborékból a folytonossági hiány, a PGBK meg a fotófekete patron csurig van. :)

#1297 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 14:41

A minap véletlenül éppen az egyik ismeretterjesztő csatornát néztem, amikor a tintapatronok gyártásáról volt szó. Egy rövid részletet a filmből feltöltöttem a netre, amiből kiderül, hogy nem kispályás technikáról van itten szó. Mongyuk a film a HP technológiáját mutatja be, de gondolom, hogy a többi gyártó is hasonlóan komolyan veszi ezt a témát

Itt alább letölthető a film (Divx avi, 8,3 Mbyte):
TintapatronTech

Csak 1 kérdés merült fel bennem a film közben: vajon az utángyártott cuccokat is ilyen körülmények között készítik? :D

#1298 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 15:56

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 11:40

Üdv!

Annyit szeretnék mondani, hogy asszem itt ezen a fórumon olvastam, hogy írták mások, hogy az iP4000-el nyomtattak 200-300 fotót és még 10-20 DVD borítót is. Én elnyomtattam a gyárilag adott 10 darab 10x15-ös lapot, majd vettem még 50-et. Most az 50ből a 42.nél kiírta hogy a Magenta és Sárga elfogy, és tényleg már csak a szivacsban van.  Szal kissé legend ez a 300 fotó szerintem... hacsak nem draft módban nyomták!  :D

Az viszont tény, hogy a 3BK is kifogy (nagyon nagyon sok doksit nyomtattam) de a 6BK NEM fogyott!

A 200-300 fotó szerintem túlzás, de 50-nél többet kell bírnia. Én elég sok 10x15-ös fotót nyomtattam, és nagyon sok A/4-eset is, mire elkezdett fogyni a tinta.

#1299 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 15:57

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 13:41

A minap véletlenül éppen az egyik ismeretterjesztő csatornát néztem, amikor a tintapatronok gyártásáról volt szó. Egy rövid részletet a filmből feltöltöttem a netre, amiből kiderül, hogy nem kispályás technikáról van itten szó. Mongyuk a film a HP technológiáját mutatja be, de gondolom, hogy a többi gyártó is hasonlóan komolyan veszi ezt a témát

Itt alább letölthető a film (Divx avi, 8,3 Mbyte):
TintapatronTech

Csak 1 kérdés merült fel bennem a film közben: vajon az utángyártott cuccokat is ilyen körülmények között készítik? :D

:D

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=4066311

#1300 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 16:34

Hát, a dzsunkán biztos van hajkorpa a padlón :D
OFF: Csak ez a darab van meg, vagy az egészet fölvetted?

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 20. 16:35 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.