HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:43

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:18

Erre még csak annyi, hogy az eredeti ha neten rendeled, akkor 2100 ft. Ez nincs olyan messze az 1500-tól, ha gondolod, ezt ki lehet bírni.

és 4200-ba való patronok mennyi neten rendelve?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1362 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:49

12 körül van a teljes készlet.

#1363 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:06

Hol? Én 14-ért tudok venni :/
レラクス

#1364 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:09

Asszem webaruhaz.hu-n láttam, nemtom. Én a ramirisből szeressek hozatni :)

#1365 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:57

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 12:09

Asszem webaruhaz.hu-n láttam, nemtom. Én a ramirisből szeressek hozatni :)

háát... webáruházban 16-ra jön ki az 5 patrony :s
レラクス

#1366 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:09

Akkor azóta emeltek. Vagy két hónapja néztem. :)

#1367 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 13:22

A 4200-asba 2790.- darabja ahol én néztem. Érdekes, a 4000-be 2250.- úgy látszik időnként változik egy kicsit az ára.
Így a 4200-ba 11160.- a 4 fotó tartály, a fekete szöveges meg engem nem nagyon érdekel, mert a szövegnyomtatást a munkahelyemen igyekszem megoldani.

Nézzétek meg őket, nagyon korrekt áraik vannak:
http://shop.gigacity.hu

#1368 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 14:16

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 17:30

Bizony én annyira rosszmájú leszek helyből, mint más nekifutásból.

Mijaza utánnagyártott patron? Muszáj ijjeneket használni? :think:

Semmi sem kötelező...

De a vitát egyszerűen le lehet zárni (van némi tapasztalatom...): Van jó minőségű és gyenge minőségű utángyártott. Kevés a tapasztalat és sok a márka, ráadásul sok különféle dobozban van ugyanaz a patron, héha meg ugyanabban a dobozban mindig más...

Tehát nem kell fikázni az ugy. patronokat, csak tapasztalatot kell róluk gyűjteni, lehetőleg nem a saját bőrünkön  ;)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1369 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 14:35

Idézet: ramses - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 12:48

Nem folyt egyik sem, csak miután betettem. A Garancia október elejéig még jó. Ha véglegesen behalna megpróbálom szervizbe vinni. Természetesen az utángyártott patronokról egy szót se szólnék. Megvan mind a 24 üres gyári patronom ha esetleg számitana valamit.

Hát nehéz ügy lesz a CANON garancia. Állítólag van valami a Canon nyomikban ami felismeri az idegen tintát és eltárolja. Így hiába takarítod át a fejet eredeti tintávan az elektronikából kiolvasva kapásból visszadobják a garit.
Nos ezt kicsit kétkedéssel fogadom, de ez megtörtént:
Eddig 1 olyan Canon nyomi volt fejproblémás amit eredeti és kizárólag eredeti tintával üzemeltettek. Ezt a szervíz ki is cserélte. Az összes többit visszavágték, hogy nem eredeti patronnal lett üzemeltetve a fejre azonnali hatállyal visszavonták a garit és a nyomtató többi részére is korlátozták !!!

Idézet

Lugosi: Végül is valószínű hogy nem fogják a tintát vegyi analízsnek alávetni, hogy hátha.

Miért ne? A tinta, a tintagőz (ami lecsapódik a nyomiban belül), a tintasár (beszáradt tisztítási tinta) is nagyon árulkodó lehet. Esetleg kis költséggel bizonyítani is lehet.
Ha a nyomiban kifolyt a tinta az már a szerviznek eleve gyanús, ha totál letakarítod akkor azért gyanús mert miért annyire tiszta, miért nincs tintagőz.
Mivel eleve fejhibával viszed be ezért szerintem tüzetesen átnézik ezeket. Még nem próbáltam, de az eddigi tapasztalatokból az sem kizárt hogyha megölöd az elektronikát és elektronika hibával viszed be akkor nem nézik-e meg a fejet is.
Ha mégis sikerül legariztatni vagy másnak van valami ötlete számoljon be róla.

#1370 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 19:56

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 14:16

Tehát nem kell fikázni az ugy. patronokat, csak tapasztalatot kell róluk gyűjteni, lehetőleg nem a saját bőrünkön  ;)

Ja. Más f@arkával verni a csalánt tényleg jó móka. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1371 Felhasználó inaktív   alfonzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 03. 12:16

Többen kerestek fejet a kedvenc nyomtatójukba.
Találtam egy magyarországi céget, akinél lehet rendelni.

Érdemes megkérdezni a pontos árat, mert pl. az 5000-resbe 14.900+ÁFA (árlistán 18.150+ÁFA).CSP Service

#1372 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 16:08

Látom kicsit punnyad a topik. :) Nyár van.

Éppen ezért aktuális amit írok. Hazajöttünk a nyaralásból, készült 382 db fénykép. Másnap 8 képet kinyomtattam itthon, hogy azonnal meg lehessen mutogatni a kollégáknak. A héten leadtam a rendelést interneten a képekre, 94 db-ot kidolgoztattunk. A Foto Art-ban lezajlott laborteszt győztesét, a foto.hu -t választottuk. Minden szuper volt, gyorsan kész lettek a képek, futárszolgálat hozta ki, korrekt áron, korrekt minőségben. Ez a labor Fuji laborgépet használ.

Betettük a képeket a fotóalbumba, maradt ki pár hely, no gondoltam beteszem az üres helyekre az általam kinyomtatott képeket, de persze azokat kidolgozásra is elküldtem, így csak beletettem az albumba egy borítékban. Kíváncsiságból összenéztem az azonos képeket: hát döbbenet  :OOO

Ugyanis: saját magam és a család (laikus) véleménye szerint is a kis 30e ft-os ip 4000-rel készült képek egyszerűen lenyomják a több milliós laborgéppel készült képeket! Nem vicc. Élénk színek, "élnek" a képek. Hangsúlyoznom kell, tök ugyanazokat a jpg-ket küldtem el, mint amiket kinyomtattam. Emlékeztek, egyszer írtam hogy vettem egy csomó 10x15-ös Epson papírt, és hogy mennyire tetszett. Arra nyomtattam, ráadásul tök olcsó is a papír. A megoldás az lehet, hogy a nyomtató driverében bekapcsoltam a photo optimizer meg mittudomén-milyen opciót, ami alatta vagy felette van. PS nincs egyáltalán a képeken. Tényleg döbbenetes a különbség. Nem értem, hogy egy pár milliós laborgép ezt miért nem tudja. (Esetleg egy "optimize image menüpont? olyan processzora lehet egy ilyen célgépnek, hogy megenné reggelire azt a számítási igényt, ami ilyesmit igényelne.) Igaz, nem 31.- ft-ba kerültek az itthon készült képek, de 5 év múlva mikor nézegetjük, akkor már senkit nem fog érdekelni 10 ft különbség...
A laborgépnek nagyobb színtere is van... Áhh, mindegy :)

Úgyhogy számomra innentől fogva a laboros előhívás halott, éljen az otthoni fotónyomtatás.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy kíváncsi lennék egy nagyobb kategóriás canon nyomtatóra, pl az ImagePrograf 5000-re, ami most jelent meg, egy jó minőségű papíron, hogy mit tud...) Lassan tekintgetni fogok egy A/3-as nyomtató felé.
Labor az olcsó tömegtermelés, nyomtatás a kompromisszum nélküli minőség?

#1373 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 18:32

Csak annyit árulj el, hogy gyári volt a tenta, vagy ócsó? :) (gondolom gyári)
レラクス

#1374 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 19:29

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 17:32

Csak annyit árulj el, hogy gyári volt a tenta, vagy ócsó? :) (gondolom gyári)

Gyári.

#1375 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 21:02

Gondolom, az lehet, hogy a nyomtatót vagy a monitort szépen behangoltad, hogy úgy nézzen ki a kép (és ezzel együtt a nyomat), ahogy szeretnéd, és ez szépen el is van mentve egy színprofilba. Egy laborgép pedig úgy van beállítva, hogy a húszezer forintos Hoszoangteng márkájú lyukkamerával meg a Canon EOS 5-tel készült képek is többé-kevésbé jól nézzenek ki. Futószalagon nyomja a képeket a gép, nem fognak azzal foglalkozni, hogy "hú, itt ezen a képen a piros kicsit narancssárga lett", nem profi igényeket akarnak kiszolgálni, hanem olyan képeket szeretnének adni a vásárlónak, amit kézbe lehet venni, meg a nagyi fogsora nem tündököl bíborlila színben. Aki csúcsminőségű képet akar, annak otthon úgyis van nyomtató vagy valami laborgép. :)
(A filmes előhívásnál is ez van, a fekete-fehér filmet simán levetítik színes fotópapírra, nem tökölnek vele sötétkamrában a penge kontraszt és az ütős tónusok érdekében. Ott annyival könnyebb a helyzet, hogy nem kell tökölődniük színterekkel meg színprofilokkal, tudják, hogy a százas érzékenységű, napos filmet milyen papírra kell hívni, és ha mázlid van, akkor a kétszázas, általános filmet nem ugyanerre a papírra hívják. :) )

A laborgép határozott előnye: olcsó, és gyors. Sajnos ennek a gyengébb minőség az ára.

Idézet

Labor az olcsó tömegtermelés, nyomtatás a kompromisszum nélküli minőség?

Igen, nem egészen. A nyomtatás sem kompromisszum nélküli, hiszen egyrészt rádverik a tinta és a papír árát (laborgépnél ez elhanyagolható, hiszen tinta nincs, a papír meg egy hosszú tekercsen van, így egy kép anyagköltsége elenyésző), másrészt a földi halandók száméra megfizethető nyomtatók még mindig lassan nyomtatnak fotót. Nyolc-tíz képnél ez nem gond, de ha mind a 94 képet te nyomtattad volna, lehet, hogy még mindig ott ülnél. :)
Másrészt ott van egy szó, amit kiemelnék: tömegtermelés. A manufaktúrák megjelenése óta tudjuk, hogy a tömegtermelés és a minőség a legtöbbször kizárja egymást. :)
Harmadrészt: azért a nyomtató sem mindenható a minőség terén. Emlékszem, pont azért választottad annó az Epson matt papírt, mert a Canon papíron a fekete kicsit zöldes árnyalatú lett. :) Egy másfajta nyomtatóban, vagy utángyártott patront használva lehet, hogy a HP papír vagy a Tesco gazdaságos papír lett volna a befutó, az Epson pedig ótvar vörösbarna árnyalatokat adott volna vissza. :)

Idézet

(Esetleg egy "optimize image menüpont? olyan processzora lehet egy ilyen célgépnek, hogy megenné reggelire azt a számítási igényt, ami ilyesmit igényelne.)

Biztos lehetne optimize image menüpont, de ha nincs beágyazott színprofil a képben (a legtöbb digitális fényképezőgép nem is tud ilyet), akkor nem igazán tud mihez optimalizálni. Volt már olyan képem, ami az itthoni, igényeim szerint beállított monitoron baromi jól nézett ki, a melóhelyen meg olyan volt, mint amit odahánytak. :) Minden fényképezőgép máshogy "látja" a színeket (a tesztekben összehasonlítási alap a színes tesztábra fényképe), meg jobb képességű gépeknél ki is hangsúlyozzák, hogy "nézzétek, de baromijó a piros szín", "a bőrtónust tökéletesen visszaadja", "a zöld egy kicsit gyengécske" satöbbi. Azt a gépet úgy kell beállítani, hogy a lehető legkevesebbszer forduljon elő, hogy a zöld teljesen kéknek tűnik, a piros meg narancsnak. Ez azzal jár, hogy egyik kép sem lesz tökéletes, viszont a legtöbb képen többé-kevésbé elfogadhatóak a színek.

#1376 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 12:51

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 20:02

Gondolom, az lehet, hogy a nyomtatót vagy a monitort szépen behangoltad...

Lehet, hogy körbe tudjuk járni a kérdést, és kitaláljuk, hogy mi lehetett az ok.
Egyébként a képeket színkezelést nem nagyon támogató programból nyomtattam (tudomásom szerint nem az...), a Picasa-ból, kiválasztottam azokat a képeket, amik nagyjából elmondták hogy merre voltam, és rákattintottam a nyomtatásra. A nyomtató driverében be voltak pipálva ezek az optimize image dolgok (amiket egy PS-ből való nyomtatásnál, beállított kontrasztnál, levelsnél, szaturációnál stb természetesen kikapcsolok), meg betáraztam pár papírt, és kész. A labor gyors? Persze, olyan szinten, hogy ott állsz a gép mellett, akkor gyorsan dobja ki a képeket. Az ip 4000 10x15-ös fotóra 36 másodpercet ír (még sose stoppereltem), itt van: http://www.canon.hu/...fr_termek2.html
Ha elfogadjuk, hogy ez olyan 40 másodperc körül van, akkor a 94 kép valamivel több, mint 62 perc alatt kijön. Ha beleszámolom, hogy valamit úgyis elrontok, meg kifogy közben két patron, és azokat ki kell cserélni, meg egyszer úgyis fagy közben a gép :), akkor is megvan két óra alatt, legrosszabb (!) esetben. A megrendeléses verzióra 40 órát vártam. Mi a gyors? :p
Én csak arra jutok, hogy előhívatni olcsóbb, de semmi más előnyét nem látom. Van a foto.hu-nál olyan lehetőség, hogy képenkénti korrekció, de persze fizetős, és pl egy pirosszem-csökkentésért 10 ft-ot kérnek, ez mondjuk ha végigfotózom a haverom eskövőjét csak hogy legyen róla pár képem, 100 képnél egy ezres. Ha olyan szintre próbálom hozni, mint egy otthoni jó kis fotónyomtató, akkor nem is olcsóbb csak lassabb. Nem abszurd ez így már egy kicsit?  :confused:

#1377 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 13:09

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 13:51

Egyébként a képeket színkezelést nem nagyon támogató programból nyomtattam (tudomásom szerint nem az...)

Attól még a monitorod színprofilját "kölcsönveszi" a nyomtató. :)

Idézet

A labor gyors?

Igen, olyan szinten, hogy pár kattintással elküldöd a képeket, és majd hozzák valamikor, nem kell ott ülnöd a gép előtt, patronokat, papírt cserélgetni, efféle. A 40 másodperc az szerintem elég durva kerekítés, nálam biztosan hosszabb ideig nyomtat egy 10×15-öset. (Gondolom, a papírképek nem azonnalra kellenek, arra ott a monitor. :) ) Nekem nincs arra két, három, sok órám, hogy üljek a nyomtató mellett, illetve szerkeszgessem az x darab fotót, hogy mind tökéletes legyen, amikor ócsó pízé megcsinálják helyettem. A legtöbb családi kép úgysem a penge színekről szól. :) Meg azért sokan nem is értenek hozzá, nem is akarnak otthon nyomtatni, lehet, hogy számítógépük sincs.
Másrészt úgy is gyors, ahogy írtad, két óra alatt nem csak a te fotóidat nyomja ki, hanem mellette még párszázat. :)

Idézet

Én csak arra jutok, hogy előhívatni olcsóbb...

...és kényelmesebb. Én pl. kifejezetten örülök annak, hogy egyre több helyen helyen csak be kell dugni a memóriakártyát a készülékbe, és leszipolyozza a képeket róla, mire hazaérek a nyaralásból, már ott is lesznek a képek, nem kell vennem memóriakártyát. :)

#1378 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 13:55

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 12:09

Attól még a monitorod színprofilját "kölcsönveszi" a nyomtató. :)

Igen, olyan szinten, hogy pár kattintással elküldöd a képeket, és majd hozzák valamikor, nem kell ott ülnöd a gép előtt, patronokat, papírt cserélgetni, efféle. A 40 másodperc az szerintem elég durva kerekítés, nálam biztosan hosszabb ideig nyomtat egy 10×15-öset. (Gondolom, a papírképek nem azonnalra kellenek, arra ott a monitor. :) ) Nekem nincs arra két, három, sok órám, hogy üljek a nyomtató mellett, illetve szerkeszgessem az x darab fotót, hogy mind tökéletes legyen, amikor ócsó pízé megcsinálják helyettem. A legtöbb családi kép úgysem a penge színekről szól. :) Meg azért sokan nem is értenek hozzá, nem is akarnak otthon nyomtatni, lehet, hogy számítógépük sincs.
Másrészt úgy is gyors, ahogy írtad, két óra alatt nem csak a te fotóidat nyomja ki, hanem mellette még párszázat. :)

...és kényelmesebb. Én pl. kifejezetten örülök annak, hogy egyre több helyen helyen csak be kell dugni a memóriakártyát a készülékbe, és leszipolyozza a képeket róla, mire hazaérek a nyaralásból, már ott is lesznek a képek, nem kell vennem memóriakártyát. :)

Nincs beállított színprofilja a monitoromnak. No azt aztán nyugodtan kölcsönveheti :)

Nem szerkesztettem egy darabot se, ezért írtam le, hogy rákattintottam a picasa-ban a nyomtatásra, és kész. Gyakorlatilag ha azt mondom száz képre ideális esetben, hogy max másfél óra, ez alatt megírom az e-mailjeimet és válaszolok a fórumokban.

"amikor ócsó pízé megcsinálják helyettem."

Pont hogy nem. Nem csinálnak semmit helyetted. Átmegy egy automata laborgépen, és csók. Ha a kiválasztott képekre a picasa-ban ráadok egy tömeges szerkesztés/automatikus kontraszt-ot, az kb 100 képnél 30 másodperccel "megdrágítja" a dolgot. Azt hiszem kibírom :)

Az meg, hogy az én képeim mellett még párszázat kinyomtat, miért érdekel? Én ugyanúgy majd' 2 nap múlva kaptam meg a képeimet, mikor 2 ÓRA múlva is vihetném magammal. Még a kattintás is kevesebb  :D  bár ez már durva.

Persze sokaknak tényleg jó választás a labor, pl édesapám, nem nagyon akar vacakolni saját nyomtatással (inkább kinyomtattatja a fiával, de ezt hagyjuk :) ) hanem elmegy egy media marktba és a kioszkban kiveszi a kész képeket. Ez is megoldás.

Az általad írt módszer, hogy leszedi a kártyáról a képeket, és mire hazaérsz, otthon a papírkép, számomra csak akkor megoldás, ha cd-re is kiírná a képeket, mert a jpg-ket mindenképpen el akarom tenni, ha anélkül megy, akkor nem ér semmit. Akkor - nem viccelek - már inkább a filmes megoldás, mert nyaralás közben is leadhatod kidolgozni, de a negatívot visszakapod.

Most már kezdem érteni, miért hangsúlyozzák újabban a számítógép nélküli fotónyomtatást: van az illetőnek egy kompakt gépe, meg hozzá egy nyomtatója, összedugja a kettőt, és kész van a képekkel.

#1379 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 17. 15:24

Mi is most kaptunk ip4200-hez valami WOX nevezetű patronokat, ahonnét rendelni szoktunk papírboltan, azt mondták már csak ilyet hoznak mer a gyári drága. Azt gondoltuk oké. Ők tudják, ha így nekünk is ócsób, és marad a minőség, hát nem baj.
Most qrvára ideg vagyok, az eggyik kezem tiszta magenta! A nyomat szintén tiszta magenta! Nem beszélve arról hogy egyáltalán hogy nyomtatni tudjak, az eredeti patronokról le kellett szednem a csippeket és át kellett berhelnek az utántöltöttre! Az ideg maj' szét *asz! Ilyen hülyéket, ha csinálnak valamit azt vagy jól vagy sehogy tegyék!  :omg:  :reklamacio:

#1380 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 17. 15:26

még 1 kérdés: valaki próbálta már vista alatt életre kelteni egy ip4200-es nyomtatót? tudom ez nem a vista topic, de ott hiába kérdem.  :respect:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.