HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 31. 14:29

Néhány gondolattal beszállnék:
- Az aki arra panaszkodott, hogy az utángyártott tintája kicsordogált valószínűleg nemcsak a sokadik, hanem a sokadik fajtát is használta. Én ugyanazt a márkát használom, nincs vele gondom.
- Aki azt magyarázza, hogy tönkremegy a fej, és cserélni kell sokpénzért üzenném: 10.000 forinttal olcsóbb egy készlet. Gyakorlatilag a 4. után a nyomtató is ingyenbe van.
- A fekete (feltéve, hogy tényleg az) az fekete. Nem szürke, fekete. Az, aki aztállítja, feketéből szürkét kever, az csal. A mostani nyomtatók vagy a színekből, vagy féltónusú (szürke) tintából kevernek szürkét.
- Az én 3000-resem a színes nyomatokra igenis ráfed feketével, ha olyan a kép. Lehet, hogy nem keveredik a kétféle tinta, de akkoris.
- A TG papír nekem is sárgulódik.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1442 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 14:53

Idézet: Tron65 - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 15:29

- Az én 3000-resem a színes nyomatokra igenis ráfed feketével, ha olyan a kép. Lehet, hogy nem keveredik a kétféle tinta, de akkoris.

Értelmezési probléma. A 3000-esben van külön fotófekete meg szövegfekete patron? Nem azon vitatkoztunk, hogy használ-e feketét, hanem azon, hogy a fotófeketét vagy a szövegfeketét használja gyengébb minőségű nyomtatásnál a képekhez.

Idézet

Gyakorlatilag a 4. után a nyomtató is ingyenbe van.

Nem azért vettem fotónyomtatót, hogy ki tudja honnan pancsolt tintákkal nyomtassak. Ha a gazdaságosság lenne az elsődleges, valószínűleg kéthavonta vennék egy akciós Lexmarkot hatezerért. Plusz a fejcsere nem megy olyan gyorsan, mint a patroncsere, ha kifogod, hetekig a szervizben dekkol a nyomtatód, míg a patronokat csak bepattintod, és kész.

Idézet

- Az aki arra panaszkodott, hogy az utángyártott tintája kicsordogált valószínűleg nemcsak a sokadik, hanem a sokadik fajtát is használta. Én ugyanazt a márkát használom, nincs vele gondom.
Utángyártott és utángyártott között is van különbség.

Szerkesztette: debaj 2006. 07. 31. 14:54 -kor

#1443 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:50

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 8:38

Én Epson papírra nyomtam fekete-fehér képet vagy négy hónapja, és semmi baja a nyomatnak, ugyanolyan penge fekete, mint ahogy a nyomtatóból kijött, pedig szabad levegőn áll a kép. A színeket is egész jól tartja, véleményem szerint szebb a nyomat, mint a Photo Paper Pro-n. (Bár abból még csak kettőt nyomtattam.)

A TG papír hajlamos színeződni egy idő után. :)

Érdekes, amit írsz. Melyik Epson papír ez pontosan? Valamelyik fényes? Az epsonnál valami glossy photo paper vagy mi?
Azért kérdezem, mert mostanában kellene kinyomni pár fekete-fehér képet úgy, hogy legalább 5 db A/4-es készüljön belőle, jó minőségben, és ez nekem az elérhető árkategóriában csak canon, vagy epson papírt jelent.
Matt papírból van epsonom is és canonom is, ha egymás mellé teszem ugyanazt a nyomatot rajta, akkor az epson papíron látok egy nagyon-nagyon kicsi elszíneződést (ja, fekete-fehér kép), és meg kell hogy mondjam hogy bár elszíneződés, de kifejezetten jól néz ki. Egy kicsit barnás, kicsit melegebb a színe. De mind a két papír nagyon jó (epson archival matte - jóhogy nagyon jó, és a canon matte photo paper).

#1444 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:57

Idézet: Tron65 - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 13:29

- Aki azt magyarázza, hogy tönkremegy a fej, és cserélni kell sokpénzért üzenném: 10.000 forinttal olcsóbb egy készlet. Gyakorlatilag a 4. után a nyomtató is ingyenbe van.

Innen is meg lehet közelíteni. Sőt, azt mondom, hogy ez egy kockázat, amit el kell dönteni, hogy megéri-e vagy nem. Ha jól megy, megéri. Kockázat nélkül nem lehet nagyot nyerni, lásd lottó. :) Biztos csomó ember van, akinek nem megy tönkre vele a fej.
Azonban az is lényeges, hogy mire használod a nyomtatót. Ez egy relatíve olcsó, otthoni nyomtató, ami nagyon sokmindenre jó, szövegre, dvd-borítóra, prezentációra is. No én ezekre gyakorlatilag egyáltalán nem használom, csak fotóra. Itt viszont nekem lényeges, hogy ha kinyomtatok egy fotót, és elrakom az albumomba, akkor később meg tudjam nézni, hogy milyen papírra, milyen nyomtatóval készült, és mivel a nyomtatóm állandó, csak a papírt kell adott márkájút vennem, hogy PONTOSAN ugyanazt tudjam nyomtatni.
És itt jön be az, hogy esetleg kell produkálnom 5-10 darab ugyanolyan nyomatot. Ez az ip4000 az olcsósága mellett nagyon szép nyomatokat csinál, olyan minőségben, amit akár a falra is ki lehet tenni. Namost, azt mondom, hogy ha esetleg egy A/4-es fotómat el tudok adni véletlenül 5e ft-ért, akkor baromira nem érdekel, hogy 400 vagy 40 ft-ba került rá a tinta. Sőt, inkább úgy vagyok vele, hogy nem bánom, ha esetleg megbízható minőségben, fakulásmentesen látható lesz az a kép pár évig. Mert akkor lehet, hogy vesznek még egy képet. Ma egy jobb fotót olyan 5 és 15e között el lehet adni, és most nem a vérprofi, brutálisan jó, állati tehetséges ember által készített fotóról beszéltem. Ez az összeg nem tűnik alapvetően soknak, mert egy jó fotós képe ennyi euro is lehet akár, de azért mellékesnek nem olyan rossz. És a tinta ára azért kijön belőle  :lollypop:

#1445 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:58

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 13:53

Nem azért vettem fotónyomtatót, hogy ki tudja honnan pancsolt tintákkal nyomtassak. Ha a gazdaságosság lenne az elsődleges, valószínűleg kéthavonta vennék egy akciós Lexmarkot hatezerért.

Ez a lényeg.

#1446 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 19:01

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 19:50

Érdekes, amit írsz. Melyik Epson papír ez pontosan? Valamelyik fényes? Az epsonnál valami glossy photo paper vagy mi?

Rögtön mondom, csak megkeresem a dobozát: Epson Premium Glossy. Száz darab volt a múltkor vagy ezerötszáz a Tescoban, hülye lettem volna otthagyni. Nem is bántam meg.

#1447 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 19:51

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 19:57

Innen is meg lehet közelíteni. Sőt, azt mondom, hogy ez egy kockázat, amit el kell dönteni, hogy megéri-e vagy nem...
Azonban az is lényeges, hogy mire használod a nyomtatót...
No én ezekre gyakorlatilag egyáltalán nem használom, csak fotóra...

Na ez itt a lényeg. Amit Te és már más(ok) is írtak vagyis hogy ki mire használja.
Fotót kivéve 1 jó utángyártott tintával nagyon minimális eltéréssel egyméletlen olcsón tudsz nyomtatni.
Fix fej esetén ha 3-8 garnitura utángyártott patron elment már meg is van az uj fej/nyomtató ára.
Fotóra is lehetnek jók. De itt már jóval nagyobb különbségek lehetnek. Ha belegondolsz mennyi gagyi automata vacak van akkor lehet hogy a különbség el is mosódik.
De komoly fotós használatra kevés kivételtől eltekintve alkalmatlan az utángyártott tinta.

Fakulás: láttam már (sőt minden nap látom) olyan nyomatot eredeti epson patronból ami 1 hónap után elkezdett fakulni direkt napsugárzás nélkül. Utángyártottal meg kibírt fél évet napsütött kirakatban.

Színhűség,reprodukálhatóság:
hát nagyon sok fotólabornál eszméletlen különbségek lehetnek 2 előhívás közt. Ugyanez a különbség fennálhat cserélhető fejes nyomikkal is. Legjobb a fixfejes eredeti gyári patronnal, ugyanolyan márkás papírra nyomatva.

#1448 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 15:44

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 18:01

Rögtön mondom, csak megkeresem a dobozát: Epson Premium Glossy. Száz darab volt a múltkor vagy ezerötszáz a Tescoban, hülye lettem volna otthagyni. Nem is bántam meg.

Jóhogy megérte! De ugye 10x15-ös, nem A/4-es? Mert ha A/4 akkor vadászom! :)

#1449 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 15:45

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 18:51

Színhűség,reprodukálhatóság:
hát nagyon sok fotólabornál eszméletlen különbségek lehetnek 2 előhívás közt. Ugyanez a különbség fennálhat cserélhető fejes nyomikkal is. Legjobb a fixfejes eredeti gyári patronnal, ugyanolyan márkás papírra nyomatva.

A fotólaboros megoldásra véglegesen és visszavonhatatlanul csalódtam. Maximum a nyaralás képeit, százas tételben hívatnám elő ilyen helyen, "komoly", értékes fotót nem bíznék rájuk. Akkor inkább printeltetném, profival. De az itthoni megoldásból is sokat ki lehet hozni (lusta is vagyok).

#1450 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 16:37

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 16:44

De ugye 10x15-ös

Persze. :)

#1451 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:07

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 15:37

Persze. :)

Azé'.  :p

#1452 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 07:16

Még nem nyomtattam A4-re, jobb szeretem az albumméretet, meg a Tescoban nagyon olcsó az az üveg-fémkapocs-furnér képkeret, és szerintem dekoratív is.

A poszternyomtatást (amikor több lapra darabolja a képet, úgy nyomtatja) próbálta már valaki? Kell barkácsolni vele, vagy egymás mellé pakolod és kész is? :think:

#1453 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 16:10

Idézet

Még nem nyomtattam A4-re, jobb szeretem az albumméretet, meg a Tescoban nagyon olcsó az az üveg-fémkapocs-furnér képkeret, és szerintem dekoratív is.

Nekem az albumom is A/4-es  ;)

Idézet

A poszternyomtatást (amikor több lapra darabolja a képet, úgy nyomtatja) próbálta már valaki? Kell barkácsolni vele, vagy egymás mellé pakolod és kész is? :think:

Ilyen lehetőség is van a driverben? Ezt a szűk egy év alatt nem is vettem észre :)

#1454 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 21:34

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 17:10

Nekem az albumom is A/4-es  ;)

És A4-es képeket raksz bele? :omg:

Idézet

Ilyen lehetőség is van a driverben?

Az Oldalbeállítás lapon, az Oldalelrendezésnél lehet kiválasztani a Poszternyomtatást. Itt, ha kiveszem a két pipát, akkor tud szegély nélkül is nyomtatni, vagy mindenképp vagdosni kell?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: debaj 2006. 08. 02. 21:35 -kor

#1455 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 10:46

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 20:34

Idézet

És A4-es képeket raksz bele? :omg:

Igazából ez egy ilyen bazi nagy album, A/4-nél persze nagyobb rendesen, és kétoldalán ragadós rag.szalaggal vannak belerakva a képek. Persze, csak A/4-eseket rakok bele.

Idézet

Az Oldalbeállítás lapon, az Oldalelrendezésnél lehet kiválasztani a Poszternyomtatást. Itt, ha kiveszem a két pipát, akkor tud szegély nélkül is nyomtatni, vagy mindenképp vagdosni kell?

Huhh, ezt a funkciót még sosem néztem, de azt mondanám látatlanból, hogy annyira intelligens ez a nyomi az eddigi tapasztalataim alapján, hogy én megbíznék benne. De: miért nem próbálod ki? Ha nem akarsz 4 A/4-es fotópapírt elpazarolni, csinálj egy ilyet 10x15-ös lapokkal, vagy normál nyomipapírra A/4-ben, valami draft minőségben. Mostmár én is kíváncsi vagyok!  :think:

#1456 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 10:53

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 11:46

Igazából ez egy ilyen bazi nagy album, A/4-nél persze nagyobb rendesen, és kétoldalán ragadós rag.szalaggal vannak belerakva a képek. Persze, csak A/4-eseket rakok bele.

Hehh, azért ez mégse családi fotóalbum :)

Idézet

De: miért nem próbálod ki?

Kipróbálnám én, csak a téntát már közel szárazra szíttam, a fotópapír is fogyadozik :) De majd alkalomadtán kipróbálom géppapírral. Az a baj, hogy újabban leginkább csak aludni járok haza. :)

#1457 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 14:10

Idézet

Hehh, azért ez mégse családi fotóalbum :)

Jaaa, nem :)
Arra van hagyományos kicsi.

Idézet

Kipróbálnám én, csak a téntát már közel szárazra szíttam, a fotópapír is fogyadozik :) De majd alkalomadtán kipróbálom géppapírral. Az a baj, hogy újabban leginkább csak aludni járok haza. :)

Azt máshol is lehet ;)

#1458 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 14:37

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 15:10

Azt máshol is lehet ;)

Kipróbálni, vagy aludni? :Đ

#1459 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 16:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 13:37

Kipróbálni, vagy aludni? :Đ

Há' mind2. :)

#1460 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 19:53

Mi lehet a különbség az ip4200, és az ip4200x között?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »