HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 06:57

Idézet: Rossing - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 19:01

Sziasztok!
Vettem egy canon pixma170-es multifunkcionális készüléket. Nyomtatás és a fénymásolás tökéletesen müködik, viszont mikor scannelnék az alábbi kedves üzenetet írja ki: "Cannot communicate with scanner. Scanner maybe turned off,  a cable may be disconnected. Please check the status and try again. Scanner driver will be closed". Körülnéztem már a netem sokan vannak hasonló problémával de müködő megoldást sajna sehol se találtam :( . Mindent a leírás szerint csináltam ahogy a kiskönyvben :)  meg volt írva. Próbáltam újra felrakni a drivert, másik USB-t használni, alaplap drivert úra intalálni. Valakinek valami ötlete?  előre is Köszi.

Nekem van egy különálló canon scannerem. Ez régen csinált hasonlót, olyankor, mikor a program, amibe szkenneltem, lefagyott, és (nem tudom szakszerűen megfogalmazni) "nem engedte el" a szkennert. Ilyenkor újraindítás segített. Szerintem valami hasonló lehet az oka nálad is.
Persze nem fagyásra gondolok, hanem arra, hogy pl lehet, hogy nyomtattál, és úgy érzékeli ezután a driver, hogy használatban van az eszköz. Nem tudom. Esetleg úgy megpróbálnád, hogy újraindítás után egyből szkennelni próbálsz? Persze, anélkül is működnie kéne (jóhogy), de legalább valahol induljunk el.

#1562 Felhasználó inaktív   Rossing 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 09:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 6:57

Nekem van egy különálló canon scannerem. Ez régen csinált hasonlót, olyankor, mikor a program, amibe szkenneltem, lefagyott, és (nem tudom szakszerűen megfogalmazni) "nem engedte el" a szkennert. Ilyenkor újraindítás segített. Szerintem valami hasonló lehet az oka nálad is.
Persze nem fagyásra gondolok, hanem arra, hogy pl lehet, hogy nyomtattál, és úgy érzékeli ezután a driver, hogy használatban van az eszköz. Nem tudom. Esetleg úgy megpróbálnád, hogy újraindítás után egyből szkennelni próbálsz? Persze, anélkül is működnie kéne (jóhogy), de legalább valahol induljunk el.

Sajna úgy sem müködik. Szerintem az alaplap (asus a7n8x-x) hibája lehet mert pl. 1 rakás cuccot nem ismer fel a windows mikor rádugom az usbre. Telefont, fényképezőgépet, de pl 1 másik telefont vagy  mp3 lejátszót simán felismeri. Ha a caon készüléken megynyomom a scan gombot majd kiválasztom a scanelés módját elméletileg a leírás szerint el kéne indulni a pc-n a gyári scanelős proginak de az se indul el. A Windowson minden "update" rajta van. Azon gondolkodtam,h frissítem a biost ez nemtudom mennyire segíthet rajta, vagy veszek egy nyomtató port USB átalakítót  és úgy próbálom meg. Ezért nem szabad olcsó alaplapot venni :(.

#1563 Felhasználó inaktív   s110l 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 12:49

Az volna a kérdésem, hogy miért akadhat össze a Bluetooth-os egér és nyomtató?
Amíg nem kezdek el nyomtatni, addig nincs gond, szépen megy az egér.
Amikor nyomtatást küldök, akkor az egér szinte teljesen leakad, a nyomtatás rettentő lassú.
Amikor végre kinyomtat mindent, akkor visszaáll a régi sebessége az egérnek...

Az egér egy Genius (nem tudom milyen, majd megnézem), a nyomtató egy Cannon Pixma 6600-as BT opcióval.

Kerestem a neten ebben a témában, s talált is egy oldalt a Google, csak már nem érhető el a régi PW Segélyvonal fóruma. Vagy azok a témák elérhetőek valahol az új fórumban is?

Köszi a segítséget előre is!

Lala

#1564 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:34

Ha valaki használ iP6600d nyomtatót, megdobhatna 1-2 infoval a nyomtatási kapacitásáról, mivel igen gyér infot sikerült összeszednem ezügyben.

Amit találtam: CLI-8BK fekete patron 450oldal 5%fedettségnél, ill. CLI-8C,Y,M,PC,PM 450oldal 5%fedettségnél, ami azért elég soványnak tűnik, ha fényképet kellene nyomtatni.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1565 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:55

Idézet: Rossing - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 8:24

Sajna úgy sem müködik. Szerintem az alaplap (asus a7n8x-x) hibája lehet mert pl. 1 rakás cuccot nem ismer fel a windows mikor rádugom az usbre. Telefont, fényképezőgépet, de pl 1 másik telefont vagy  mp3 lejátszót simán felismeri. Ha a caon készüléken megynyomom a scan gombot majd kiválasztom a scanelés módját elméletileg a leírás szerint el kéne indulni a pc-n a gyári scanelős proginak de az se indul el. A Windowson minden "update" rajta van. Azon gondolkodtam,h frissítem a biost ez nemtudom mennyire segíthet rajta, vagy veszek egy nyomtató port USB átalakítót  és úgy próbálom meg. Ezért nem szabad olcsó alaplapot venni :(.

Hm, legutolsó információim szerint az Asus nem gyártott sose vackot, de közel 4 éve foglalkoztam utoljára számtekkel, azóta csak használom, és az ismereteim nem naprakészek.

Így viszont, ha más usb eszközöket se ismer fel, akkor megvan a hiba. A soros átalakítót szerintem nem kéne erőltetni.
Olyat próbálj meg, hogy másik usb portba dugod a nyomtatót (pl amiben most az egér van), próba jelleggel. Ilyen hibát viszont már láttam. Egy hozzáértőbb ismerősöm szerint egyszerűen elkopott a csatlakozás az usb portban.

#1566 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:57

Idézet: s110l - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 11:49

Az volna a kérdésem, hogy miért akadhat össze a Bluetooth-os egér és nyomtató?
Amíg nem kezdek el nyomtatni, addig nincs gond, szépen megy az egér.
Amikor nyomtatást küldök, akkor az egér szinte teljesen leakad, a nyomtatás rettentő lassú.
Amikor végre kinyomtat mindent, akkor visszaáll a régi sebessége az egérnek...

Az egér egy Genius (nem tudom milyen, majd megnézem), a nyomtató egy Cannon Pixma 6600-as BT opcióval.

Kerestem a neten ebben a témában, s talált is egy oldalt a Google, csak már nem érhető el a régi PW Segélyvonal fóruma. Vagy azok a témák elérhetőek valahol az új fórumban is?

Köszi a segítséget előre is!

Lala

Én eléggé csodálkozok azon, hogy Bt-vel nyomtatást is lehet csinálni. Maga a bluetooth szerintem egy irtó kicsi sávszélességű dolog, még az 1.0-s usb-hez képest is a gyakorlati felhasználás szempontjából.

#1567 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:58

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 10:34

Ha valaki használ iP6600d nyomtatót, megdobhatna 1-2 infoval a nyomtatási kapacitásáról, mivel igen gyér infot sikerült összeszednem ezügyben.

Amit találtam: CLI-8BK fekete patron 450oldal 5%fedettségnél, ill. CLI-8C,Y,M,PC,PM 450oldal 5%fedettségnél, ami azért elég soványnak tűnik, ha fényképet kellene nyomtatni.

A többi pixma nyomi patronjára is hasonló kapacitásokat írnak, és elég jól elnyomtatgatunk itt vele. Szerintem ne aggódj, ha meg már úgyis megvan a nyomtató, akkor meg minek :) A használat közben majd elválik.

#1568 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 13:08

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 13:58

A többi pixma nyomi patronjára is hasonló kapacitásokat írnak, és elég jól elnyomtatgatunk itt vele. Szerintem ne aggódj, ha meg már úgyis megvan a nyomtató, akkor meg minek :) A használat közben majd elválik.

Az még nincs meg, merthogy előbb nézelődgetek HP, Canon háza táján aztán próbálom az értelmesebb (gazdaságosabb) megoldást választani.

Nem nekem lesz a nyomtató, hanem egy irodába, de megkértek, hogy keressek egy gazdaságos (mint kiderült) színes nyomtatót.

HP adatok mellett sajnos elég gyengének tűnnek az iP6600d adatai. Mondjuk itt azért eléggé sok marketing is benne van ezért kellene egy kis tapasztalat, mert a "hiszem ha látom" eset jobban meg tudna győzni ill. nem hinném, hogy a gyakorlatban a hivatalos oldalakon tapasztalható különbségek lennének.

#1569 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 16:37

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 12:08

Az még nincs meg, merthogy előbb nézelődgetek HP, Canon háza táján aztán próbálom az értelmesebb (gazdaságosabb) megoldást választani.

Nem nekem lesz a nyomtató, hanem egy irodába, de megkértek, hogy keressek egy gazdaságos (mint kiderült) színes nyomtatót.

HP adatok mellett sajnos elég gyengének tűnnek az iP6600d adatai. Mondjuk itt azért eléggé sok marketing is benne van ezért kellene egy kis tapasztalat, mert a "hiszem ha látom" eset jobban meg tudna győzni ill. nem hinném, hogy a gyakorlatban a hivatalos oldalakon tapasztalható különbségek lennének.

Azt vedd figyelembe, hogy a HP-nél általában viszont nem szokás a színenként cserélhető tinta. Ez általában hátrány, én azonban kizárólag azért, mert írtad, hogy irodába lenne, most előnyként jegyezném meg: nem kell a titkárnőnek 6 féle, hanem csak 2 féle patront rendelni, ugyanúgy cserélni is. Szerintem nyugodtabb lenne, ha csak 2 patront kéne cserélnie. Szerintem meg irodai használat mellett a gazdaságosságuk között nincs számottevő eltérés. Ha az üzemeltetési gazdaságosság lenne az elsőrendű szempont, akkor színes lézert kéne venni. Persze attól függ mire kell...

#1570 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 19:19

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 17:37

Azt vedd figyelembe, hogy a HP-nél általában viszont nem szokás a színenként cserélhető tinta. Ez általában hátrány, én azonban kizárólag azért, mert írtad, hogy irodába lenne, most előnyként jegyezném meg: nem kell a titkárnőnek 6 féle, hanem csak 2 féle patront rendelni, ugyanúgy cserélni is. Szerintem nyugodtabb lenne, ha csak 2 patront kéne cserélnie. Szerintem meg irodai használat mellett a gazdaságosságuk között nincs számottevő eltérés. Ha az üzemeltetési gazdaságosság lenne az elsőrendű szempont, akkor színes lézert kéne venni. Persze attól függ mire kell...

Kép nyomtatásra kellene a színes nyomtatás. Arra meg 25k-s színenkénti toner árakkal meg 12k-s színenkénti újratöltetéssel nemhinném, hogy megéri egy színes lézer a maga 2000oldalas kapacitásával, természetesen 5%os fedettség melletti érték!!

Ami nyomtatót néztem HP-nál az 4 patronos lenne (OfficeJet K550). Hasonló áru mint az iP6600d csakhogy ott ilyen értékeket találtam: fekete 59ml, 6500Ft, 2580oldal[5%fedés]; színes 17ml, 4600Ft, 1870oldal[15%fedés]

Canonéknál meg: fekete 16ml, 195oldal[5%fedés]; színes 12ml 155oldal[5%fedés]
árat nem kerestem itt, mert egyből a nagy kapacitású patronok árait néztem, amik fekete 22ml 5800Ft, színes 21ml 7000Ft. A nagy kapacitású patronról meg nyomtatási infot nem tettek közzé Canonék, de jelentős növekedés a színes nyomtatásnál lehetne a tinta mennyiségéből kalkulálva.

Ezekre az értékekre mondtam, hogy halovány a HPs értékek tükrében. Persze nem tudom, hogy ebből mi a marketing és mi a valóság.

Mindenesetre annyi infot kaptam, hogy szöveg nyomtatásakor 40ml tintából közel 2500 oldal lehet nyomtatni.

Jelenleg üzemel egy multi készülék (faxminden1ben) az irodában, mondanom sem kell, hogy HP, így a 2 patronos gép megvan, de kívánság volt (na meg most lesz rá pénz) a színes lézer nyomtató.

Csakhogy szerintem ilyen 70000Ft körüli lézernyomtatót nem éri meg megvenni, mert nem lenne gazdaságos az üzemeltetése (fentebb ecseteltem).

Azt azért még hozzátenném, hogy nemsokat konyítok nyomtatási téren, így az előbbiekben leírt következtetések és vélemények szigorúan amatőr szemmel készültek. Biztos vannak olyan szempontok, amiket figyelmen kívül hagytam tudatlanságom miatt.

#1571 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 19:46

Fénykép nyomtatásra a színes lézer egyszerűen nem üti meg az olcsó tintasugaras szintjét sem. Ez van.

Azt hittem általános irodai célra kell.

A festékpatron milliliter kapacitása meg alapvetően ne befolyásoljon, én is azt hittem korábban, hogy hű, de a tartály nagy része oldószer.

Egy kérdésem lenne. :) Ha ennek a cégnek ilyen jól megy, hogy van pénz egy színes lézerre, akkor mit pöcsöl a képek nyomtatásának %-ra és milliliterre lebontott lapköltségén? A házi fotónyomtatás nem éri meg, de én is csinálom, más előnyei miatt. Tulajdonképpen tudják mit akarnak egyáltalán? Azon kívül, hogy olcsón nyomtasson szuper képeket, és egy darab 500 ft-os patron legyen elég két évig, papír se kelljen bele, és mondja meg a jövőt? :)

#1572 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 19:54

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 20:46

A festékpatron milliliter kapacitása meg alapvetően ne befolyásoljon, én is azt hittem korábban, hogy hű, de a tartály nagy része oldószer.

Ezt kifejtenéd bővebben?

Nem az oldószer festék arányt hanem azt, hogy a ml-el miért is nem kell foglalkozni?

#1573 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:10

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 20:46

Fénykép nyomtatásra a színes lézer egyszerűen nem üti meg az olcsó tintasugaras szintjét sem. Ez van.

Azt hittem általános irodai célra kell.

Egy kérdésem lenne. :) Ha ennek a cégnek ilyen jól megy, hogy van pénz egy színes lézerre, akkor mit pöcsöl a képek nyomtatásának %-ra és milliliterre lebontott lapköltségén? A házi fotónyomtatás nem éri meg, de én is csinálom, más előnyei miatt. Tulajdonképpen tudják mit akarnak egyáltalán? Azon kívül, hogy olcsón nyomtasson szuper képeket, és egy darab 500 ft-os patron legyen elég két évig, papír se kelljen bele, és mondja meg a jövőt? :)

Szóval ez a cég egy nonprofit szervet és pályázaton nyert egy bizonyos öszeget, amit meghatározott célra lehet csak fordítani (lesz egy komplett sz.gép, egy nyomtató (színes), meg egy TV amiről tudok)

Asszem a többit nem kell ecsetelnem, de van egy jó sztorim erre, igaz az itt nagyon OFF

:offtopic:

Naszóval történt egyszer, hogy építettek egy víztisztító telepet (önkormányzati pénzből meg még valamiből, annyira részletesen már nem emlékszem), amit miután elkészült odaajándékozták az illetékes vízműnek. A vízmű ezt örömmel fogadta és rögtön megemelte a víz árát, mivel a víztisztító telep üzemeltetése neki plusz költség lett.

#1574 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:19

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 21:10

de van egy jó sztorim erre, igaz az itt nagyon OFF

Jó régen voltmár, de manapság is megeshet: Önkormányzati lakás. A bérlő (már 15 éve) csinált főrdőszobát stb. Senki nem járult hozzá anyagilag, a költséget nem lakhatta le stb. igaz akadályt se gördítettek az útjába. Ellenben 70%-kal megnőtt a bérleti díj mivel félkonfortosból összkomfortos lett.

#1575 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 08:11

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 18:54

Ezt kifejtenéd bővebben?

Nem az oldószer festék arányt hanem azt, hogy a ml-el miért is nem kell foglalkozni?

Kb mert ha mondjuk 40 ml-ben 10 ml festék, 30 oldószer, illetve 60ml-ben 10ml festék, 50 oldószer az egyes márkák közötti eltérés miatt, akkor nem ugyanott vagyunk?

Plusz még az sem mindegy, hogy pigment-alapú-e, vagy festék alapú a tinta. Milyen a fedőképessége, milyen cseppmérettel dolgozik. Így a ml csak egy tényező a sok közül.

De ha bővebben érdekel, szerintem keress rá a neten, nagyon tanulságos. Szerintem itt a fórumban is be lett linkelve.

Szerkesztette: lugosi 2006. 10. 04. 08:12 -kor

#1576 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 08:15

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 19:10

Szóval ez a cég egy nonprofit szervet és pályázaton nyert egy bizonyos öszeget, amit meghatározott célra lehet csak fordítani (lesz egy komplett sz.gép, egy nyomtató (színes), meg egy TV amiről tudok)

Nos, mindenképp számításba veendő, hogy ezt a nyomtatót működtetni is kell valóban, és ez költségekkel jár. Megérzésem szerint nem lesz nagyságrendi különbség az egyes márkák ft/db költségénél. Én akkor egy olyan nyomtatót javasolnék, ami a fotót 3-4 színből keveri, plusz szövegre is alkalmas. Pl ami most is kapható, a pixma 4200, 4 szín (és patron) a fotóhoz, +1 a szöveghez. Kétoldalas nyomtatást is tud, sokmindenre jó. Én a 4000-et használom, elégedett vagyok vele.

#1577 Felhasználó inaktív   TopGun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 18:20

Sziasztok! Van egy kerdesem, van itt most valaki akinek IP5200-as nyomtatoja van? vagy olyan aki nyomtatott mar CD/DVD lemezre? esetleg kisebb verzioszamu nyomtatoval?
Kene egy fekvorendor... egyenruhas? Beton! te ALLAT!

#1578 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 08:39

Idézet: TopGun - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 17:20

Sziasztok! Van egy kerdesem, van itt most valaki akinek IP5200-as nyomtatoja van? vagy olyan aki nyomtatott mar CD/DVD lemezre? esetleg kisebb verzioszamu nyomtatoval?

Én 4000-essel nyomtattam már párszor lemezre.

#1579 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 13:08

rendszeresen nyomtatok pixma 3000emmel. családi felvételeket archiválom VHS-Cről dvdkre.

vizont: csak zölden volt hajlandó nyomtatni. nyomtam egy fejtisztítást, ment tovább hibátlanul. buktam egy nyomtatható verbát...  :mad:

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 10. 07. 13:09 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1580 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 20:57

Érdekel valakit eladó IP1500?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78