Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 17:37
Azt vedd figyelembe, hogy a HP-nél általában viszont nem szokás a színenként cserélhető tinta. Ez általában hátrány, én azonban kizárólag azért, mert írtad, hogy irodába lenne, most előnyként jegyezném meg: nem kell a titkárnőnek 6 féle, hanem csak 2 féle patront rendelni, ugyanúgy cserélni is. Szerintem nyugodtabb lenne, ha csak 2 patront kéne cserélnie. Szerintem meg irodai használat mellett a gazdaságosságuk között nincs számottevő eltérés. Ha az üzemeltetési gazdaságosság lenne az elsőrendű szempont, akkor színes lézert kéne venni. Persze attól függ mire kell...
 Kép nyomtatásra kellene a színes nyomtatás. Arra meg 25k-s színenkénti toner árakkal meg 12k-s színenkénti újratöltetéssel nemhinném, hogy megéri egy színes lézer a maga 2000oldalas kapacitásával, természetesen 5%os fedettség melletti érték!!
Ami nyomtatót néztem HP-nál az 4 patronos lenne (OfficeJet K550). Hasonló áru mint az iP6600d csakhogy ott ilyen értékeket találtam: fekete 59ml, 6500Ft, 2580oldal[5%fedés]; színes 17ml, 4600Ft, 1870oldal[15%fedés]
Canonéknál meg: fekete 16ml, 195oldal[5%fedés]; színes 12ml 155oldal[5%fedés]
árat nem kerestem itt, mert egyből a nagy kapacitású patronok árait néztem, amik fekete 22ml 5800Ft, színes 21ml 7000Ft. A nagy kapacitású patronról meg nyomtatási infot nem tettek közzé Canonék, de jelentős növekedés a színes nyomtatásnál lehetne a tinta mennyiségéből kalkulálva.
Ezekre az értékekre mondtam, hogy halovány a HPs értékek tükrében. Persze nem tudom, hogy ebből mi a marketing és mi a valóság.
Mindenesetre annyi infot kaptam, hogy szöveg nyomtatásakor 40ml tintából közel 2500 oldal lehet nyomtatni.
Jelenleg üzemel egy multi készülék (faxminden1ben) az irodában, mondanom sem kell, hogy HP, így a 2 patronos gép megvan, de kívánság volt (na meg most lesz rá pénz) a színes lézer nyomtató.
Csakhogy szerintem ilyen 70000Ft körüli lézernyomtatót nem éri meg megvenni, mert nem lenne gazdaságos az üzemeltetése (fentebb ecseteltem).
Azt azért még hozzátenném, hogy nemsokat konyítok nyomtatási téren, így az előbbiekben leírt következtetések és vélemények szigorúan amatőr szemmel készültek. Biztos vannak olyan szempontok, amiket figyelmen kívül hagytam tudatlanságom miatt.