HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 16:56

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 17:01

A vita elkerülése végett: természetesen univerzális MINDEN nyomtató márkához-tipushoz jó tinta forgalmazása szélhámosság (szvsz).

Ugyan már. Igenis van olyan tinta, ami minden nyomtatóhoz jó.

Egy darabig, legalábbis.  :Đ

#2042 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:23

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:56

Egy darabig, legalábbis.  :Đ

egydarabig vagy 1 darabig ?  :Đ

Szerkesztette: PcCave 2007. 04. 09. 17:23 -kor

#2043 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:23

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 18:23

egy darabig vagy 1 darabig ?  :Đ

Több-kevesebb ideig. :D

#2044 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 18:50

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:01

A G&G-nél is elég hosszúnak tűnik a kiolvashatatlan tipusszám ami hasonló esetre utalHAT.
De NEM utal  :Đ Megnéztem a hivatalos oldalt: az univerzálisból 1 fekete és 1 színes létezeik, kompatibiláslista hiányzik. Azért ez már aggodalomra ad okot. Ha a hírdető válaszol a kérdéseimre kivonatolva eljuttatom ide is.

Hello. Ez a termék minden tintasugaras nyomtató patronjának az utántöltésére alkalmas. Üdv.  :eek:  :eek:  :eek:
Elszomorító :(

csak fekete tintánál:
hp : min. 3 fajta
canon : min. 3-4 fajta
Epson : passz, de 1-nél több
más márkák : esetek nagyrészében valamelyik fenntebbi tintával elérhető általános irodai minőség.
Ez ugyi min. 8 fajta.  :Đ

#2045 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 19:24

Mindig van aki mesteri fokon nézi hülyének az embert!
Vagy: a hozzánemértés szorgalommal párosul.
Ez az utóbbi a legroszabb!!!

#2046 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:15

:offtopic:

Nekem az volt a kedvencem, amikor egy doboz Forte fotópapírt árult egy illető, kiborítva az asztalra és pofánvakuzva. Nahoppá. :D

#2047 Felhasználó inaktív   ChoSimba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 15. 19:47

Hali

Van vkinek MP600-asa ? Két kérdésem lenne.
1. kérdésem az, hogy az övé is piszok lassan indul-e el ? Az enyém akár 1,5 percig is szöttyöghet. Nem mindig, de 70%-ban. Kever-kavar-kattog-szuszog. Hihetetlen idegesítő, nem lehet vele gyorsan fénymásolni vagy nyomtatni.

2.
Bekapcsolás után a tintapatront néha nem ismeri fel, hogy melyiket, az változó. Ilyenkor a patront kivesz-visszatesz hadművelet segít. Gyári patron, eredeti.

Ha a két problémát összerakjuk, akkor el tudjátok képzelni kb mennyi idő alatt jön ki az első lap ?
Kb 3 perc. Ennyi idő alatt kézzel rajzolok egy A4-est :(

Thx

UI:
Esetleg tudtok valami más nyomtatót, ami tud CD-re nyomtatni ? Nem cimkét, hanem magára a CD-re.
És szintén multifunkcis legyen. És ne Canon.

#2048 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 20:05

Gondolom, szerviz még nem látta...

#2049 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 20:34

Papír. LIDL-ben UNICORN PREMIUM PHOTO GLOSSY A4, 210g, 9800dpi, 50lap. 1499 ft. Nekem bizony  tetszik.

#2050 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 21:28

Idézet: ChoSimba - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 18:47

Hali

1. kérdésem az, hogy az övé is piszok lassan indul-e el ? Az enyém akár 1,5 percig is szöttyöghet. Nem mindig, de 70%-ban. Kever-kavar-kattog-szuszog. Hihetetlen idegesítő, nem lehet vele gyorsan fénymásolni vagy nyomtatni.

2.
Bekapcsolás után a tintapatront néha nem ismeri fel, hogy melyiket, az változó. Ilyenkor a patront kivesz-visszatesz hadművelet segít. Gyári patron, eredeti.

Ha a két problémát összerakjuk, akkor el tudjátok képzelni kb mennyi idő alatt jön ki az első lap ?
Kb 3 perc. Ennyi idő alatt kézzel rajzolok egy A4-est :(

Thx

UI:
Esetleg tudtok valami más nyomtatót, ami tud CD-re nyomtatni ? Nem cimkét, hanem magára a CD-re.
És szintén multifunkcis legyen. És ne Canon.

Egy hasonló problémára korábban az volt a megoldás, hogy tartsd állandóan bekapcsolva. A Canon szervíz ajánlotta az illetőnek.

#2051 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 21:54

Idézet: ChoSimba - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 20:47

Hali

Nekem ugyan MP510-es van, de ugyan ezt műveli! :( Megkérdeztem én is a Canon-t emailbe és azt írták vissza, hogy ilyenkor ellenőriz mindent és fűvőkákat is tisztít, ergo normális. :rolleyes: Engem meg az ideg kerülget, hogy mit szüttyög annyit, mikor gyorsan fénymásolnék valamit! :omg: :mad:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2052 Felhasználó inaktív   retekes 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 16. 23:15

Sziasztok!

Nekem Canon mp 600 nyomim van, és úgy kezdek nyomtatni, hogy nyomi be kapcs. pl. kép kiválaszt,
S mire nyomira kerül a sor a nyomtató készen áll. KB 1perc.(Nagyon meg vagyok vele elégedve.)
Más: korában sokan panaszkodtak, a drága gyári patronokra az áruk miatt, ez így is van drága, na de a minőség megéri, ha valaki drága nyomit vesz, az ne sajnálja az eredeti patronra. Én több DVD borítót nyomtatok, mint fényképet, de ha képet szeretnék nyomtatni, akkor legyen jó minőségű, ami joggal várható el, egy drága nyomtatótól. Persze ehhez gyári patron kell. Én ehhez egy kis trükköt alkalmazok,(gondolom mások is, de hátha segít valakinek). Mégpedig a DVD és címke nyomtatáshoz a következő beálltásokat alkalmazom.(Ezekkel a beálltásokkal még el fogatható minőségű borítót lehet nyomtatni persze ez nagyban, befolyásolja a borító minősége eredeti, készített stb.…) és ha hiszitek, ha nem ezekkel a beálltásokkal 110 DVD borítót nyomtattam ki. Persze egy garnitúra patronnal a címkét nem számoltam, de az is volt. Ezt vékony A4 fotópapira nyomtattam, (sajnos több infót nem tudok a papiról, mert kaptam) Fotópapír plusz fényes beállítással. A profilokban létre hoztam egy profilt és akkor csak DVD nyominál csak meg adom a profilt és azzal nyomtatok.  Szerintem ezek az adatok azt bizonyítják, hogy lehet vele olcsón nyomtatni. És nem kell egyből Mede in Shankhaj és társait használni. ;)  :up:

#2053 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:22

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 22:54

Nekem ugyan MP510-es van, de ugyan ezt műveli! :( Megkérdeztem én is a Canon-t emailbe és azt írták vissza, hogy ilyenkor ellenőriz mindent és fűvőkákat is tisztít, ergo normális. :rolleyes: Engem meg az ideg kerülget, hogy mit szüttyög annyit, mikor gyorsan fénymásolnék valamit! :omg: :mad:

A tintasugaras nyomtató már csak ilyen.

Vegyél lézert, de az is melegít, ha ki van kapcsolva :), a céges KonicaMinolta bizhub digitális A3-as gépnek is kell 30 mp, mire az első másolatot elkezdi.

Persze kinek mi a "gyors".

Milyen páratartalmú a levegő, ahol van a nyomtató?

Szerkesztette: Kory 2007. 04. 17. 07:23 -kor

#2054 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 21:45

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 8:22

A tintasugaras nyomtató már csak ilyen.

Sajnos. :( Még a 24 tűs mátrixomhoz vagyok szokva! :D Nekem eddig megfelelt, de tönkrement és nem akartam ismét mátrix nyomit, ezért maradt a tintás. Ez van.

Persze kinek mi a "gyors".

A volt mátrixom 2 sec-es nyomtatási várakozása! :Đ

Milyen páratartalmú a levegő, ahol van a nyomtató?

Hogy őszinte legyek, fogalmam nincs! :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2055 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 07:47

"Milyen páratartalmú a levegő, ahol van a nyomtató?"
Attól tartok ha tovább gondolom a dolgot, kiderülhet, hogy a fürdőszobában másként működik mint a spájzban a kolbászok között. Azért az meglepne!

#2056 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 10:40

Idézet: gyben - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 8:47

Azért az meglepne!

Mi a meglepő benne? Minél páradúsabb a levegő (persze a megengedett tartományon belül!), annál lassabban szárad a nyomtatófejen, fúvókákban maradt festék (szándékosan nem beszáradást írtam, az már komolyabb probléma lenne!), így annál kevesebbet kell tisztogatni bekapcsoláskor a fejet.

#2057 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 14:15

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 10:40

Mi a meglepő benne? Minél páradúsabb a levegő (persze a megengedett tartományon belül!), annál lassabban szárad a nyomtatófejen, fúvókákban maradt festék (szándékosan nem beszáradást írtam, az már komolyabb probléma lenne!), így annál kevesebbet kell tisztogatni bekapcsoláskor a fejet.

Na akkor járjuk kicsit körül a dolgot. A fej a szervizpadon ül. Gumiharang zárja a fúvókákat.
A rendszer zárt.
Honnan tudja meddig kell tisztogatni a fejet?
Ha a dolog ilyen tudományos akkor miért "ír" beszáradt fúvókákkal?
Ha két nap múlva kapcsolom be  miért kefél ugyan annyit mint egy hónap múlva?
Az üzemkész állapotig a folyamat meghatározott rend szerint zajlik. Feltéve persze ha az  összes feltétel teljesül. De a páratartalom vagy annak esetleges hatása közömbös. (10%-90% között)

#2058 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 28. 19:42

Idézet

A rendszer zárt.

Elvileg. Gyakorlatilag sose tökéletes.

Idézet

Honnan tudja meddig kell tisztogatni a fejet?

Idézet

Ha két nap múlva kapcsolom be  miért kefél ugyan annyit mint egy hónap múlva?

Nemtudja. Annyi tintát köp ki, amennyivel biztosan átmossa a fejet. Lehet, semennyit nemkéne, de mivel nincs benne óra, nemtudja mikor kapcsoltad ki utoljára, mennyit állt.

Idézet

Ha a dolog ilyen tudományos akkor miért "ír" beszáradt fúvókákkal?

Mert nemtudja, hogy beszáradt. Honnan is tudhatná???

Ha még ehhez hozzávesszük, hogy normál nyomtatás (szöveg) közben egyáltalán nembiztos, hogy valamennyi fúvóka dolgozik, teljesen jogos a bekapcsoláskori (és üzem közbeni) fejtisztítás. A tisztítás egyébként nem csak aztjelenti, hogy nyomja ki a tintát a vakvilágba, hanem egy egy gépkocsi ablaktörlőhöz hasonló dologgal az esetlegesen a fejen maradt cseppeket is letörli.
Érdeklődők figyelmébe tudom ajánlani a HP egybeépített fej/tinta egységek állapotát akár csak néhány nap használat után. Több mint borzalmas, pedig állítólag azok is pucolják magukat néha.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#2059 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:44

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 19:42

Elvileg. Gyakorlatilag sose tökéletes.

Nemtudja. Annyi tintát köp ki, amennyivel biztosan átmossa a fejet. Lehet, semennyit nemkéne, de mivel nincs benne óra, nemtudja mikor kapcsoltad ki utoljára, mennyit állt.

Mert nemtudja, hogy beszáradt. Honnan is tudhatná???

Ha még ehhez hozzávesszük, hogy normál nyomtatás (szöveg) közben egyáltalán nembiztos, hogy valamennyi fúvóka dolgozik, teljesen jogos a bekapcsoláskori (és üzem közbeni) fejtisztítás. A tisztítás egyébként nem csak aztjelenti, hogy nyomja ki a tintát a vakvilágba, hanem egy egy gépkocsi ablaktörlőhöz hasonló dologgal az esetlegesen a fejen maradt cseppeket is letörli.
Érdeklődők figyelmébe tudom ajánlani a HP egybeépített fej/tinta egységek állapotát akár csak néhány nap használat után. Több mint borzalmas, pedig állítólag azok is pucolják magukat néha.

A kérdések korábbi hozzászólásra reagáltak, de köszönöm, hogy megválaszoltad helyettem.

#2060 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 20:26

Többször dícsértük már az epson papírokat, hogy milyen szép képet adnak a canon nyomtatókkal. Nekem egy kicsit az az álláspontom, hogy szebbet, mint a canon papírokkal. Ugye nagyon jó tapasztalataim voltak (de másoknak is) a 10x15-ös fényes epson papírral. A múlt héten vettem két csomag Premium Glossy Photo Papert A/4-ben, most ez is összecsomagolt promóciós csomagban van. Hát mit mondjak? Lehet szépen elballagni és megvenni  ;)  Nagyon jó papír. Most nyomtam ki egy fekete-fehér és egy színes képet, hozza ugyanazt mint amit eddig az epson papíroktól megszoktam. Kíváncsi vagyok rá napfényben is nagyon, most még csak ugye lámpafényben tudom megnézni. Az a véleményem, hogy a canon photo paper pro <> epson premium glossy és a canon matte photo paper <> epson archival matte közül egyértelműen az epson papírok tetszenek jobban. A különbségeket a fekete-fehérnél lehet a legjobban észrevenni, sokkal szebbek a tónusok az epsonon, a canon papírokon kicsit élettelenek a fekete-fehérek. Szóval, megint egy jó epson papír.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.