Ahogy ígértem, itt a beszámoló a
Fujitsu Siemens Amilo M1425-ről.
A noti dobozán ígéretes felirat: „Good looks are just the beginning.”
A csomagolás szerintem elég jó.
Doboz tartalma:
noti, könyvek, cd, tápkábel, modemkábel
Maga a notebook nekem kifejezetten tetszik, igaz ez az első laptopom.
Ezüst és fekete színű. A fedelén Fujitsu Siemens felirat. A fedél könnyeden nyitható.
A design nekem nagyon tetszik.
Örülök, hogy nincs benne olyan tervezési hiba, mint a régebbi fusikban, hogyha bedugtál valamilyen pcmcia kártyát akkor nem tudtad használni az optikai drive-t. Ez itt nem áll fennt, hiszen a noti baloldalán van a LAN, Modem, DVD. Hátul a külső monitor. Jobboldalt táp, 3 usb, firewire, audio, pcmcia, másik külső megjelenítő. Elöl pedig a kártyaolvasó és a wifi kapcsoló valamint a állapotjelzőledek.
Kijelző:
Kifejezetten tetszik, 1280x800 pixel, kényelmesen elférek rajta. Oldalról is elég jól látni. Néha kellemetlen, hogy tükröződik.
Üzemidő:
Word, internetezés (kábellel), vírusirtó teljes scan , így2.5 órát bírt a 4400mAh-s aksi.
3 óra körül tölti fel használat közben.
Hangszórók:
Notebookhoz képest nagyon jó hangzás. A készülék alján van egy subwoffer.
Érintőpad:
A szürke pad jobb részén van a fel-le görgetősáv. Az alsó részen pedig a jobbra-balra. A pad előtt van a szokásos két gomb, ezek hangosan kattannak. A magam részéről nem szeretm a tapipadokat, ezért beszereztem egy usb-s egeret a laptophoz.
Amikor gépelek, néha hozzáér a csuklóm és elkattint.
Billentyűzet:
A billentyűzet használata kényelmes, kíváncsi vagyok meg fognak-e kopni mint az asztali fusi billek. Billentyűzetről lehet vezérelni a monitor fényerejét, hangerőt, külső monitort.
3 külön gombja van: email, internet, ventillátor sebességcsökkentő.
Tesztek:
3D Mark 2001 2
Everest Mem delay
Everest Mem read
Everest Mem write
PC Mark 04 2
PC Mark 04 3
PC Mark 04 4
PC Mark 04 5
PC Mark 04 6
PC Mark 04 7
PC Mark 04 8