HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   csukaz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 01. 11:05

Idézet: Burn - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 11:29

amilo-król annyira nem vagyok jó véleménnyel, főleg az alkalmazott anyagok, és az összerakás minősége miatt, de ez a gép még akkor is megéri. Bár használtba valósz olcsóbban meg lehetne kapni, ha lenne belőle már használt :)
Én használtan vettem a gépemet, és az a tippem, hogy mo-n kb 350-ért árulták, ha árulták egyáltalán, én 180-ért vettem úgy, hogy apró szépséghibái voltak.

szvsz egy jobb minőségű anyagokból készült gép sztem szintekkel drágább

Köszi szépen valószínűleg megnézek 1et élőben és majd azután döntök.

Mégegyszer kösz.

#142 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 01. 11:33

Idézet: csukaz - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 11:10

Köszi Burn,
nekem minden tekintetben megfelelne, csak sokan lebeszéltek a Fujitsu Siemens gépekröl, neked mi a véleményed róluk (tartosság, összerakottság 1szóval minőség tekintetében)?

Amilokról, és az olcsóbb Lifebookokról én sem tudok túl jókat nyilatkozni, ellenben a Lifebook P7010-em, nagyon korrekt, minőségi darab, bár az időtállóságról nem tudok nyilatkozni, két hetes még csak :cool: ) de összerakottságban alig marad alul az általam etalonnak tekintett Thinkpad X és T sorozattól. Én is azt javaslom, mindenképp nézz meg egyet élőben is, próbálgasd, és csak utána dönts, elvégre nem kis összegről van szó.

#143 Felhasználó inaktív   csukaz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 13:26

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 12:33

Amilokról, és az olcsóbb Lifebookokról én sem tudok túl jókat nyilatkozni, ellenben a Lifebook P7010-em, nagyon korrekt, minőségi darab, bár az időtállóságról nem tudok nyilatkozni, két hetes még csak :cool: ) de összerakottságban alig marad alul az általam etalonnak tekintett Thinkpad X és T sorozattól. Én is azt javaslom, mindenképp nézz meg egyet élőben is, próbálgasd, és csak utána dönts, elvégre nem kis összegről van szó.

Köszi, nagyjából én is ezt szürtem le a hallotakból + az olvasottakból,
most néztem meg 1 Amilo A7640-est - nem volt rossz igy első találkozásra, elég masszívnak nézett ki - és hát a Amilo M3438G majd 1,5x annyiba kerül szóval az csak jobb lehet. Nem? Vagy nincs egyenes arányban az ár és a minőség?

Viszont láttam egy Sony Vaiot (a pontos tipusszámra már nem emlékszem) 350.000 körül volt az is nagyon tetszett, gyönyörű volt a képe (XBRITE™), tényleg klasszisokkal szebb volt bármelyik másik laptopénal amit eddig láttam (kb 10-12db), erröl mi a véleményetek

sonynotebook

#144 Felhasználó inaktív   Burn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 14:50

Idézet: csukaz - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 14:26

Köszi, nagyjából én is ezt szürtem le a hallotakból + az olvasottakból,
most néztem meg 1 Amilo A7640-est - nem volt rossz igy első találkozásra, elég masszívnak nézett ki - és hát a Amilo M3438G majd 1,5x annyiba kerül szóval az csak jobb lehet. Nem? Vagy nincs egyenes arányban az ár és a minőség?

Viszont láttam egy Sony Vaiot (a pontos tipusszámra már nem emlékszem) 350.000 körül volt az is nagyon tetszett, gyönyörű volt a képe (XBRITE™), tényleg klasszisokkal szebb volt bármelyik másik laptopénal amit eddig láttam (kb 10-12db), erröl mi a véleményetek

sonynotebook

a sony-k aránytalanul drágák szerintem, én nem vennék olyat, még ha milliárdos lennék, akkor sem :)

szeretem a minőséget, de nincs kedvem megfizetni, hogy az van ráírva, hogy sony
Asus Striker Extreme, Core 2 Duo E8500 3,16GHz 6MB, 2 x 2GB CSX , ~4TB HDD, nVidia GTX 280, Sharkoon világítós bill, Logitech MX-1000 Potkány, Samsung 244T

Tools, Brushes, Tapes
Egyedi óra
HuBid ingyenes aukciós portál

#145 Felhasználó inaktív   csukaz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 05:19

Idézet: Burn - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 15:50

a sony-k aránytalanul drágák szerintem, én nem vennék olyat, még ha milliárdos lennék, akkor sem :)

szeretem a minőséget, de nincs kedvem megfizetni, hogy az van ráírva, hogy sony

Szia Burn,

teljesen igazad van, nekem is drágának tűnik ahhoz képest hogy 1 ATI MOBILITY RADEON 9700/64MB-os videokártya van benne, ami valószínűleg nem bővíthető tovább...
Igazából az hogy 17" notbookot keresek ennyi pénzért az erősen leszükíti a választékot, mekkora különbség az effektív látható képernyőterületbe a 15" és 17" között (van értelme a 17"-osnak vagy inkább egy 15,4" nagyobb 1440x1050 felbontással)? Sajnos 17-es laptopot még nem láttam élőben, mert ilyeneket nem nagyon vesznek, ezért nincsenek is belőle bemutatópéldányok (Szeged).

Kérdésem elsősorban arra irányul hogy megéri-e az a + 50.000-70.000 különbség a 17"-ost, vagy nem olyan borzaszto nagy a differencia, ami miatt az ember ennyivel többet költene?

#146 Felhasználó inaktív   csukaz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 05:20

Idézet: csukaz - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 6:19

Szia Burn,

teljesen igazad van, nekem is drágának tűnik ahhoz képest hogy 1 ATI MOBILITY RADEON 9700/64MB-os videokártya van benne, ami valószínűleg nem bővíthető tovább...
Igazából az hogy 17" notbookot keresek ennyi pénzért az erősen leszükíti a választékot, mekkora különbség az effektív látható képernyőterületbe a 15" és 17" között (van értelme a 17"-osnak vagy inkább egy 15,4" nagyobb 1440x1050 felbontással)? Sajnos 17-es laptopot még nem láttam élőben, mert ilyeneket nem nagyon vesznek, ezért nincsenek is belőle bemutatópéldányok (Szeged).

Kérdésem elsősorban arra irányul hogy megéri-e az a + 50.000-70.000 különbség a 17"-ost, vagy nem olyan borzaszto nagy a differencia, ami miatt az ember ennyivel többet költene?

Bocs elírtam -notebook-

#147 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 06:44

...teljesen igazad van, nekem is drágának tűnik ahhoz képest hogy 1 ATI MOBILITY RADEON 9700/64MB-os videokártya van benne, ami valószínűleg nem bővíthető tovább...

Nem is gondoltam volna, hogy notebooknál a videokártya bővíthetősége szempont lehet :Đ

Igazából az hogy 17" notbookot keresek ennyi pénzért az erősen leszükíti a választékot, mekkora különbség az effektív látható képernyőterületbe a 15" és 17" között (van értelme a 17"-osnak vagy inkább egy 15,4" nagyobb 1440x1050 felbontással)?...

Itt megint azt kell eldönteni, hogy számodra milyen fontos a hordozhatóság vs. képernyőméret. Biztosan sokat segít a nagyobb képernyőméret a tervezői alkalmazásoknál, de ha sokat cipeled, akkor egy 3 kg-nál nehezebb noti már elég hervasztó lehet. Érdemes még feltenni magadnak azt a kérdést is, hogy mennyire lehetsz produktív egy notebookon pl. Archicaddel. Én 10.6"-os képernyőn is kényelmesen használom a Photoshopot (igaz, nem nagy felbontású képekkel dolgozom rajta), de egy Archicadhez nem ülnék le 19" alatt, csak ha nagyon muszáj.

#148 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:58

Amilo L1300-ról vki vmit? Ismerősnek kéne, vélemények, tapasztalatok, ilyesmi. Thx  :respect:

#149 Felhasználó inaktív   muczy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 14:46

Helló mindenkinek!
Én is most vennék egy notebookot, max. 300.000 bruttóért.
Kinéztem magamnak az a1650-et, de tényleg ilyen gyenge a grafikája?
Half-life 2 menne rajta? Geforce FX5200-hoz képest gyengébb vagy erősebb? (az van most :)  )
Ha tényleg rossz, akkor pl. Acer 3022 LMI is rossz?
Tudnátok ajánlani esetleg egy hasonló árut?
Köszi!
Muczy, da 1 & only

#150 Felhasználó inaktív   muczy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 14:46

Vagy esetleg:
FUJITSU SIEMENS Amilo M7440G
Muczy, da 1 & only

#151 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 15:03

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:58

Amilo L1300-ról vki vmit? Ismerősnek kéne, vélemények, tapasztalatok, ilyesmi. Thx  :respect:

K és L szériát csak akkor ajánlj neki, ha utálod a csávót. kis aksi, gagyi, megbízhatatlan. ne kérdezz vissza, szar és kész :)

#152 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:24

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 16:03

K és L szériát csak akkor ajánlj neki, ha utálod a csávót. kis aksi, gagyi, megbízhatatlan. ne kérdezz vissza, szar és kész :)

Köszönöm, forwardoltam!

#153 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:49

Idézet: muczy - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 13:46

Helló mindenkinek!
Én is most vennék egy notebookot, max. 300.000 bruttóért.
Kinéztem magamnak az a1650-et, de tényleg ilyen gyenge a grafikája?
Half-life 2 menne rajta? Geforce FX5200-hoz képest gyengébb vagy erősebb? (az van most :)  )
Ha tényleg rossz, akkor pl. Acer 3022 LMI is rossz?
Tudnátok ajánlani esetleg egy hasonló árut?
Köszi!

bár nem fujitsu, viszont bőven 300 alatt van és sztem állat kis gép: msi m510a a típusa. 1,7-es dothan, 512 ram, 60 gigás vinyó, dvd író, és mobility radeon 9700 :) és még szép is. sokáig bírja az akksija is. egyedül a kijelzőjétől nem vagyok elájulva.. de azért nem vészes.

#154 Felhasználó inaktív   []G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 10:52

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:58

Nekem L1300-asom van, sztem elég jó kis gép. Az egyetlen gondom vele, hogy a space-t egy kicsit erősebben kell nyomkodni, de más notebookokon is szokott billentyűzet gond lenni. A kijelzője viszont messze veri az összes többi notebookét amit eddig láttam. És már nem egy csúcskategóriásat láttam (pl ASUS-ból)! Az akksija bír 2.5 órát ami szvsz megfelelő. A sebessége egész jó, viszont mivel osztott memóriás a grafkártya, ezért a memória sebessége hagy kívánnivalót maga után... A ventije egy kicsit zajos, de már készül hozzá a bios frissítés amivel ezt kiküszöbölik. És függetlenül attól, hogy néhányan mit hallottak az ismerőseik haverjának nagynénjének a szobatársától full megbízható. :)
Cserébe ehhez az intel grafikus csodához nem igen jó a linuxos driver, úgyhogy win ajánlott hozzá (még). Ja, és a kijelző kevésbé laza mint az említett ASUS csúcskategóriás csodának, pedig legalább annyit volt használva mint az.

#155 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 20:18

Idézet: []G - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 11:52

Ja, és a kijelző kevésbé laza mint az említett ASUS csúcskategóriás csodának, pedig legalább annyit volt használva mint az.

Szerintem nyugodtan írj típust, mindenkinek könnyebb... elvégre erről szól a topik. ;)

#156 Felhasználó inaktív   []G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 22:02

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 21:18

Szerintem nyugodtan írj típust, mindenkinek könnyebb... elvégre erről szól a topik. ;)

Nos nem mintha nem lenne mind1, de egy m6ne-ről van szó. Összességében nagyon jó gép az, csak az L1300-nak sokkal szebb képe van, legalább 2* akkora látószöggel és nincs akkora kilengése a kijelzőnek. Szerintem ezek számítanak egy gépnél erősen.

#157 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 22:26

Idézet: [

G,2005. aug. 9., kedd - 21:02] Nos nem mintha nem lenne mind1, de egy m6ne-ről van szó. Összességében nagyon jó gép az, csak az L1300-nak sokkal szebb képe van, legalább 2* akkora látószöggel és nincs akkora kilengése a kijelzőnek. Szerintem ezek számítanak egy gépnél erősen.

Az Amilo K és L szériát az FIC gyártja a Fujitsunak. Ez a tesco economy széria. Nálunk 3 naposban 5-10% körüli a hibaaránya, a későbbiekben is elég horror, másfél két év alatt gyakorlatilag széthullik. Össze lehet hasonlítani az ASUS-szal, de nem érdemes. Van aki peches, van akinek szerencséje van. Ennél a szériánál inkább a szerencsét érdemes emlegetni. ki kell várni egy kis időt. A wideos kijelzők látószöge áltlában nagyobb, lévén a panel aránya miatt.

Sokkal szerencsésebb az Amilo M-es szériát választani, mely Wistron. Az egy rossz kiindulás pont, hogy veszel 120-150K forintért egy notesz "akciósan" a sok hülye meg 200-ért ugyanazt nem akciósan.
Egy termék nem azért akciós, mert olyan kedvezményes az ára, hanem azért, mert ócsó. A 9000 forintos fűnyiró sem azért olcsó, mert akciós.
150 körüli pénzért nincs elfogadható minőségű, tartós notesz. Természetesen nem ugyanazt kapod, de ez csak később derül ki. Ha valóban érdekel mások véleménye, akkor ezt is tedd be a kalapba.

ps.: a lötyögő LCD panelnek is megvan az értelme. A nagy panelek zsanérja szakszerűen igy van meghúzva. Ha nem, akkor hamarosan el fog lepedni a kijelző fedlapja.

Szerkesztette: zsozso 2005. 08. 09. 22:28 -kor

#158 Felhasználó inaktív   []G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:04

Akkor úgy néz ki nekem mákom van, mert több mint fél éve semmi bajom nincs vele, pedig gyűröm rendesen, az asztali masinám azóta porosodik. :) Egyébként nemtom manapsághogyé adják, de év elején még valami 240-ért vettem 3 év biztosítással együtt, mert hallottam, hogy törékeny. (olyan 210 körül volt bizt. nélkül) Azóta még nem tört el. :)
Mellesleg az a lötyögő lcd az elején nem lötyögött és most engem zavarna a tulaj helyében, mert ahogy néztem az már nem fix helyen könnyen elmozdul magától.
Amit meg az anyagokról mondanak, azmeg egy vicc sztem. Az az ASUS, amit az ismerősöm vett olyan 350-400 körül, az manapság úgy néz ki, mint ha le lenne csiszolva ott, ahol a kezét pihenteti meg a fontosabb billentyűkön. Sztem gusztustalan. Nem mondom, én talán fele annyit se gépeltem ezzel, de én még olyan billentyűzetet nem láttam. A régi ECS notimról el tudnám ezt képzelni de egy drága ASUSról???? Mindezek ellenére az egy igen jó notebook, csak van 1-2 gagyi része.

#159 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 21:22

Idézet: [

G,2005. aug. 9., kedd - 23:02]Nos nem mintha nem lenne mind1, de egy m6ne-ről van szó. Összességében nagyon jó gép az, csak az L1300-nak sokkal szebb képe van, legalább 2* akkora látószöggel és nincs akkora kilengése a kijelzőnek. Szerintem ezek számítanak egy gépnél erősen.

Ugyan az én notim látószöge is kiváló, mégis inkább úgy gondolom, hogy minél kisebb annál jobb, elvégre nem mindenki szereti, hogy belenézzenek, hogy mit csinál vele pl. a buszon. Szvsz a fényerő sokkal fontosabb, hogy akkor is lásson mindent, ha kicsit rásüt a nap :smoker:

#160 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 22:20

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:22

Ugyan az én notim látószöge is kiváló, mégis inkább úgy gondolom, hogy minél kisebb annál jobb, elvégre nem mindenki szereti, hogy belenézzenek, hogy mit csinál vele pl. a buszon. Szvsz a fényerő sokkal fontosabb, hogy akkor is lásson mindent, ha kicsit rásüt a nap :smoker:

Sajnos ez nem egyszerű. Ugyanis a látószög nem azt jelenti, hogy azon kivül beláthatatlan a kijelző tartalma. Valójában csak a szinek romlanak el, illetve inverzbe futnak. nagyon zavaró tud lenni, ugyanis egy széles kijelző esetében akár a két szélén sem lesz élvezhető a kép.

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.