HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 10:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 0:24

Akkor laptopcsere, ez ennyit tud.

És legközelebb vásárlás előtt tájékozódni.

#1502 Felhasználó inaktív   Andariel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 16:22

Köszönöm :D Amikor vettük, akkor teljesen suta voltam hozzá, mi számít normálisnak és mi nem. Persze az eladót megkérdeztük, de konkrétan semmit nem mondott. ˇˇ
Na mindegy, így jártam :D Anyu gépe úgyis halálán van, megbeszéltük, hogy egyszer nekiadom majd ezt, és veszünk egy másikat. Talán jövőre érettségi után saját pénzből is megoldom :)

Legalább az a sikerélényem van most, hogy a WOW-ot tegnap sikerült úgy beállítanom, hogy szépen fusson, és egyáltalán ne menjen a grafikája rovására :D :)

Sziasztok! ^^

#1503 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 12:33

Sziasztok!

1 Kérdés: Az Amilo PA 1538-ban a wifi kártya ugye miniPCI foglalatban van? Ugyanis beadta a kulcsot és cserélném. (Gari már nincs...) Tudom, van USB-s is, de minek hurcoljam külön, ha ugyanannyiért belsőt kapok. Aki belenézett már ennek a típusnak a burkolata alá és tudja a választ, az légyszi irja meg...  :respect:

Előre is köszi!

#1504 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:19

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 13:33

Sziasztok!

1 Kérdés: Az Amilo PA 1538-ban a wifi kártya ugye miniPCI foglalatban van? Ugyanis beadta a kulcsot és cserélném. (Gari már nincs...) Tudom, van USB-s is, de minek hurcoljam külön, ha ugyanannyiért belsőt kapok. Aki belenézett már ennek a típusnak a burkolata alá és tudja a választ, az légyszi irja meg...  :respect:

Előre is köszi!

A Vista azt mondja róla: Atheros AR5006EG de fizikailag még nem vizsgáltam meg. Ami nem késik  :Đ

#1505 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:29

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 11:33

Sziasztok!

Előre is köszi!

miniPCIE (tehát mini PCI Express), és nem miniPCI, ha jol emlékszem, de kiszedhető : )

Szerkesztette: NightLord 2008. 06. 30. 17:30 -kor

GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1506 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:35

Igazából azért kérdeztem, mert ilyet láttam bruttó 2900-ért:
TP-LINK TL-WN660G
Gondoltam, ha jó lenne bele, jó barátságban lennének a (TP-LINK) routeremmel... :Đ

#1507 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 08:11

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 18:35

Igazából azért kérdeztem, mert ilyet láttam bruttó 2900-ért:
TP-LINK TL-WN660G
Gondoltam, ha jó lenne bele, jó barátságban lennének a (TP-LINK) routeremmel... :Đ

Lekaptam a gép alsó felét és láttam valami hasonlót, de dupla ekkora volt. Az egészet beborította valami fém kupak és a csatlakozóval átellenes végére két vezeték volt rögzítve (antenna?) ami bevezetett az alaplap alá. Ezen a linkelt képen nem látok ilyen csavarokat.  :think:
Valami ilyesmi

#1508 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 08:23

Hát ez tényleg nem lesz akkor jó. Láthatóan kisebb/rövidebb a csatolófelülete, mint amit linkeltem. Akkor marad az USB-s, vagy benézek valamelyik laptop/notebook üzletbe, bár ott biztos 2-3-szor ennyi egy modul.
Amúgy, ha jól megnézed, a kábelek csatlakozásai mellett van felirat. (ha jól emlékszem egyiknél AUX, a másik meg nemtudommi :Đ ) De ezek szerintem nem antennák, az a fém burkolat alatt van...

#1509 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 11:05

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 9:23

Amúgy, ha jól megnézed, a kábelek csatlakozásai mellett van felirat. (ha jól emlékszem egyiknél AUX, a másik meg nemtudommi :Đ ) De ezek szerintem nem antennák, az a fém burkolat alatt van...

Annyira figyelmesen nem vizsgáltam. Ki akartam szedni, aztán láttam két csavar rögzíti, meg van az a két tyúkbél, így ráhagytam.  :Đ

#1510 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 13:50

Tényleg tudja valaki, hogy honnal lehet beszerezni MiniPCIE foglalatba illő wifi kártyát?
Leetőleg draf n-est.
Egyébként ha ebbe a foglalatba belemegy, akkor működni is fog a Fujitsu Siemens pa1538-ban?

Köszi a válaszokat,
Lewis

#1511 Felhasználó inaktív   yolesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 15:59

Újabb bajok jöttek... 10 bekapcsolásból 3-szor a bios elfelejti az időt és kiirja hogy állítsam be. Nyomok egy F1-et, bejön a vista 2006.junius 1-es dátummal meg 0:02 idővel. Vista reinstall volt, bios update volt. Valakinek hasonló gond? megoldás? vagy kimozdult a elem az alaplapban? néztem de én nem találtam sehol
Fujitsu Siemens amilo Pa 1538

#1512 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 01:19

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 7:23

Hát ez tényleg nem lesz akkor jó. Láthatóan kisebb/rövidebb a csatolófelülete, mint amit linkeltem. Akkor marad az USB-s, vagy benézek valamelyik laptop/notebook üzletbe, bár ott biztos 2-3-szor ennyi egy modul.

A TPLINK, amit linkeltél, az miniPCI, a kép, amit Slyvanus linkelt az meg miniPCIE, ez a különbség, értelemszerűen a kettő nem kompatibilis. A kártyára rögzitett két vezeték pedig valóban az antenna, erre szolgáló csatlakozónak minden kártyán lennie kell sztm (régi gépemben miniPCI volt, azon is úgy voltak rögzítve).

Amugy itt van két miniPCIE kártya:

http://www.argep.hu/...uct_407495.html

http://www.argep.hu/...uct_442816.html
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1513 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 12:09

Nos Úgy néz ki, hogy befejezte a földi pályafutását a notim. FuSi pa1538.
Kezdeti tünetek: HDD lassulás
Aztán elkezdett vacakolni a VGA (driver fagyás, Vista alatt gyakori driver újrainduáls)
Aztán fájl sérülések
Aztán a gyári WinXP már nem tudja leformázni a HDD-t. De nem a HDD a rossz, beraktam egy másik gépbe, s szereztem tesztelésre egy újat is, azzal is azt csinálja: 16-17 %-nál tart a formázás és a gép lefagy. Vista esetén nem fagy le, de visszatér egy hibaüzenettel, hogy nincs meg a HDD.
Teszteltem a memórát is, másik gépben is, kölcsön memóriával a gépet is, nem azok a rosszak.

Szóval kizárásos alapon maradt az alaplap. "Hála az NVidiának". Egyébként az alaplapra vna még fél év garim, mert egyszer már cserélték => tehát "örökös" garancia van az alaplapra, mert csak fél évet bír? Ez vicc!!! Soha többet FuSi vagy NVidia...
Bocs minden érintettől, csak ki kellett adnom a mérgemet.

Üdv,
Lewis

#1514 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 22:35

Na gyerekek, akkor én is szaporítom a sort:
A 2007 februárjéban vásárolt Pa1538asom egy hete elfüstölt.
Ahogy visszaolvastam az utóbbi hozzászólásokat látom, hogy sajnos több embernek is komoly gondjai vannak hasonló típusú/korú laptopokkal. Elég szomorú :(.

Eddig tökölétesen működött. Egyik pillanatról a másikra leállt és nem tudtam bekapcsolni. Azt hittem túlmelegedett ezért vártam pár órát aztán újra bekapcsoltam, ekkor felpörgött pár pillanatra és füst jött ki a szellőzőjén és baromi égett szaga volt.
Bevittem a szervízbe ahol belenézett a srác és azt mondta, hogy szinte biztos, hogy az alaplap szállt el aminek a cseréje 80ezer forint körül lenne, mert sajna már nem garis.
Az tuti, hogy én az életbe többet Fusit nem veszek.
Egyenlőre meg se javitom inkább 140ezerért rendeltem e-bayről amcsiból egy asust ami még lényegesen jobb is. (Azon egy kicsit izgulok hogy a táp nem lesz jó az itteni hálózatba de sebaj max szerzek egy idevalót külön.)

Továbbá szintén e-bayn láttam PA1538as alaplapot kb 40ezerért. Azon gondolkodok, hogy majd ha lesz pénzem akkor megveszem azt és aztán itthon beszereltetem valakivel mondjuk egy 10esért. Még mindig jóval olcsóbban kijönnék, mint a szerviz.
Ti erről mit gondoltok? Vannak szervizek ahol vállalnak ilyet, hogy odaadom az alaplapot meg a gépet és beszerelik?

Szerkesztette: Neurot 2008. 07. 17. 22:41 -kor

http://www.online_penz.extra.hu
Ingyenes Internetes Pénzkeresési Lehetőségek.

#1515 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 12:33

No, akkor én mélyen kussolhatok.  :Đ
Éppen lejárt az egy éves gari a gépről. Nem vettem hosszabbítást, mert itt szegeden 40 ezret szerettek volna ezért kapni. Hát azt mondtam: kapják be.
A lényeg, hogy a masina nagyon szépen és megbízhatóan működik. Igaz, félúton volt egy vinyócsere (bad sectoros lett a gyári WD), ám ez szerintem nem a Fusi hibája. Néha bekapcsolás után nem áll le a venti, de ezt egy sleep-wake eljátszásával gyorsan lehet orvosolni. Vettem alá egy ilyet, a procit pedig az RMClockkal tartom kordában.
8-10 hónapig XP-vel, április óta Vistával használom. 2 gigára bővített memóriával tökéletes!
Asztali gép helyett használom, napi szinten. Nincs kikímélve, mégsem kopik sehol. 99%-ban hálózatról üzemel, akksi folyton benne. Havonta egyszer lemerítem, az elhasználódás mértéke 0% és végigviszi a két órát.
Évekkel ezelőtt volt Asusom. Na, azzal volt probléma rendesen. Egy év alatt kétszer járt szervizben, néha a kijelző elment, lekopott a festék a csuklótámaszról stb. Soha többé Asus!
Ez a Fusi viszont szuper. A következő gépem is ugyanettől a gyártótól veszem, az már biztos!  :up:

#1516 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 16:00

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 12:33

Ez a Fusi viszont szuper. A következő gépem is ugyanettől a gyártótól veszem, az már biztos!  :up:

Ha lesz még ilyen (nevű) gyártó. >>KLIKK<<
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#1517 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 17:08

Idézet: mucka - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 17:00

Ha lesz még ilyen (nevű) gyártó. >>KLIKK<<

Remélem megmarad! Mert ha nem, akkor kiesik egy jelentős tényező a megfizethető notebook piacról. Az Asus, HP stb. elszállnak maguktól és újra 200-250 lesz egy belépő szintű gép  :(

#1518 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 21:30

Apróbb VGA driver problémám lenne.

Jelenleg Omea driver van fent az utolsó, valami 2008 elején kiadott.
Most figyeltem fel egy cikkre ami a 8.7-es catalyst-et reklámozza.
Leszedtem, de telepíteni azt nem tudom. Azt írja hogy nem kompatibilis az oprendszeremmel.
XP Home-om van és az ahhoz való drivert szedtem le.
Próbálkoztam a mobilitis telepítővel, az meg azt írja hogy  köszöni az érdeklődést de nem tud frissíteni.
Év eleje óta elég sok javítás került a meghajtó programokba, én hogyan tudnám valamelyiket felrakni?

Bocsi, az Omega-t elsőre nem tudtam leírni

Szerkesztette: rhapsody 2008. 07. 24. 21:31 -kor

#1519 Felhasználó inaktív   Otis75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 20:53

Helló!
Segítségeteket kérném az alábbi ügyben: vettem egy Fujitsu-siemens Amilo PA2510-es Notebookot. Itthon feltelepítettem rá az xp-t és szembesültem vele, hogy hiányzik a video, audio és a hálókártya drivere is. Utánaolvastam, kiderült, hogy ez már vistára van tervezve. Felmentem a gyártó honlapjára és megadom a szériaszámot meg mindent de az istenért nem engedi, hogy letöltsem a fenti drivereket. Ha valaki tud megoldást a gondomra dobjon meg egy üzenettel!

#1520 Felhasználó inaktív   Cj.Cooler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 11:40

Sziasztok!

A problémám a következő!

Adott 1 törött lcd-s törött házas, törött dvdmeghajtós li 1705. VGA-ra kövtve tökéletesen működik winchester működik, videókari szintén, memória hibátlan, cpu szintén, a lap is (még a windows is feláll :D).
Namármost, beszereztem egy ugyanilyen alaplaphibás notit, rossz alaplap ki, a jó be, memória duplázódik, dvd meghajtó betesz.
Első indítás minden ok leszámítva, hogy egyik winchestert sem ismeri fel a gép.
Látja a dvd meghajtót a winchestereket viszont egyiket sem.  Mindkét winchester WD Scorpio és satás.
A biosban semmit nem talál, nincs lehetőség átállítani, hogy ide-ként használja.
Gondoltam nem problem, vettem egy 2,5-ös usb-s satás házat, úgy voltam vele, hogy majd úgyis kipróbálom.
Rádugtam a winchestert usb-n, dvd-ről boot xp telepítő sp3-as beintegrálva az összes sata driver.
Winchester partíció törlés után formázás, ami szépen végig is ment, utánna másolta a fájlokat.
Restart után töltené az xp-t de kékhalál :s
A következőt dobja "Stop: 0x0000007B (0xF78A2528,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
Olvastam már millió dolgot, de nem lettem okosabb :(
Valakinek 5lete, hogy mi lehet?
Most próbálok rátolni 1 Vistát, hátha azzal összejönne valami.

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.