HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 07. 19:50

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 22:14

Ismerőseim között több FuSi gép van, mind hibátlanok. Enyém már másfél éves, tökéletes masina.

Én meg több alapján ugyanezt, hogy elromlik. Akkor kinek van igaza?
Make love not Wor.

#1542 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:08

Mennyi lehet most bele egy új alaplap? Vagy inkább megérné új gépet venni, ezt meg darabjaiban eladni? (PH aprón láttam ilyen hirdetést, és működik a dolog... :think: :D)

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 12. 08. 21:09 -kor

#1543 Felhasználó inaktív   moldvan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 21:27

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 21:08

Mennyi lehet most bele egy új alaplap? Vagy inkább megérné új gépet venni, ezt meg darabjaiban eladni? (PH aprón láttam ilyen hirdetést, és működik a dolog... :think: :D)

Fullosan ugyanez jelentkezett nálam is, ami nálad kb. egy hete.

Elvittem két szervízbe, a másodikban szét is szedték darabokra és mondták, hogy alaplap halál.
Eleinte videókari volt a gyanú, mert az ebben lévő nVidiákra is sok a panasz, az "csak 35 ezer" lett volna, de kiderült, hogy alaplap, ami 80-nál kezdődik, plusz szervízdíj...

Mondták, hogy adnak árajánatot, de sztem felesleges, veszek picit drágábban valami mást.

Lenovot, meg Toshibát nézegettem, ami még így nagy hirtelen most belefér nekem a keretbe. Mert laptop sajna kell a munkámhoz, de 130-nál több nincsen rá.

Van valakinek ötlete amúgy, vagy javaslata??

Köszi előre is.

#1544 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 12:32

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek van tapasztalata Amilo Pa3515 ös notival kapcsolatban?
Egy két embernél láttam írva de a kereső nem dobja ki...

Főleg a hűtésre vagyok kíváncsi nagyon, hog mennyire hangos.
És a QL-62 es procisra vagyok kíváncsi mert annak 25W a TDP je a QL-60 nak meg 35W

bárminemű tapasztalatot szívesen fogadnék.

vagy itt Pü ben vagy emalben a lajosvigh@gmail.com ra. eléggé tetszik ez a noti, de ha már kiadom pénzt tudjam hogy mit veszek.

Előre is nagyön köszi a helpet.

#1545 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 13:01

Sziasztok!

Nekem egy Fujitsu Siemens Amilo pa1538 notim van. Sajnos a VGA és a Wifi modul ugyan azt az IRQ-t használja, ezért WinXP és Vista alatt is rendszeresen összeakadnak. Win 7 (beta) alatt azonban a Wifi kapot egy tlejesen új (Win 7-be integrált) drivert (a felépítése is más), s azzal csont nélkül megy az IRQ megosztás! A kérdésem az, hogy ezt a drivert át lehet-e vinni a régebbi Win-ekre?

Sajnos ez csak azután derült ki, hogy vettem egy új Wifi modult, ami USB eszközként viselkedik, de a régi helyére a MiniPCIE foglalatba kell tenni, s nem használ IRQ-t!

Erről a cuccról van szó:
http://www.delock.com/produkte/suche/WLAN_...wpdf&groupid=2&
és itt lehet kapni (kb 5300 HUF):
http://www.mobildigital.hu

Ha valakinek hasonló problémája lenne...

Egyébként Win 7 alatt is van egy hiba: nem lehet ezt az Atheros (gyári) modult kikapcsolni a dedikált gombbal. Érekességként az új modult ki lehet kapcsolni. Ráadásul az új modul access point-ként is tud működni...

Viszont amióta kicseréltem a régi modult, gyengébb a wifi jel minősége, a gyári modult visszatéve is, ugyanis ugyan abban a környezetben az átviteli sebességi maximum 800 Kbyte/sec lett a régi 2400-2500 Kbyte/sec helyett. Az antenna kábel nem sérült.

Van valakinek ötlete?

Üdv,
Lewis

#1546 Felhasználó inaktív   pappa87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 13:32

Sziasztok!!Van egy Amilo l1300-as notebokom.

Az a bajom vele hogy nincsennek hozzá vista driverke :(
Igaz a vista felismeri a hang és video kártyát de a wlan kárta az nem működik!

Ha valaki tudna hozzá drivert vagy helyetesítő progit amivel kompatibilis azt nagyon megköszönném! :respect:

A wlan kártya neve és tipusa:prism802.11g adapter

köszi :)

#1547 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 14:24

Idézet: lewisfm - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 14:01

Sziasztok!

Nekem egy Fujitsu Siemens Amilo pa1538 notim van. Sajnos a VGA és a Wifi modul ugyan azt az IRQ-t használja, ezért WinXP és Vista alatt is rendszeresen összeakadnak. Win 7 (beta) alatt azonban a Wifi kapot egy tlejesen új (Win 7-be integrált) drivert (a felépítése is más), s azzal csont nélkül megy az IRQ megosztás! A kérdésem az, hogy ezt a drivert át lehet-e vinni a régebbi Win-ekre?

Sajnos ez csak azután derült ki, hogy vettem egy új Wifi modult, ami USB eszközként viselkedik, de a régi helyére a MiniPCIE foglalatba kell tenni, s nem használ IRQ-t!

Erről a cuccról van szó:
http://www.delock.com/produkte/suche/WLAN_...wpdf&groupid=2&
és itt lehet kapni (kb 5300 HUF):
http://www.mobildigital.hu

Ha valakinek hasonló problémája lenne...

Egyébként Win 7 alatt is van egy hiba: nem lehet ezt az Atheros (gyári) modult kikapcsolni a dedikált gombbal. Érekességként az új modult ki lehet kapcsolni. Ráadásul az új modul access point-ként is tud működni...

Viszont amióta kicseréltem a régi modult, gyengébb a wifi jel minősége, a gyári modult visszatéve is, ugyanis ugyan abban a környezetben az átviteli sebességi maximum 800 Kbyte/sec lett a régi 2400-2500 Kbyte/sec helyett. Az antenna kábel nem sérült.

Van valakinek ötlete?

Üdv,
Lewis

Annyit tévedtem, hogy a Win7 is elkezdte ugyan azokat a hibákat produkálni a gyári WLAN kártyával, mint az XP vagy a Vista. DeLock vissza, minden OK.

#1548 Felhasználó inaktív   niki27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 14:12

Elkövettem azt a nagy baklövést, hogy Fujitsu Siemens Amilo L1310G laptopot vásároltam munkagépnek. Gépemet irodai munkára használtam (volna.) A vételára 4 évvel ezelőtt 224 000Ft volt. Azért választottam Fujitsu-t, mert a sulinetes támogatást még erre lehetett igénybe venni. A gépben 1 év után szinte minden cserés volt, se dvd író, se wlan, se kijelző nem működött. Kb. 8 filmet nézhettem anno a dvd lejátszón. A szervíz is hagy némi kivetnivalót. Lakóhelyemhez a szolnoki Karakter kft. volt legközelebb, alapból 3 hónapig benn volt, cseregépet nem adtak. 2x3hónap=6hónap. Hozzá kell számolnom még 1 évet, amikor életet sem tudtak belel lehelni. 2-szer cseréltek benne kijelzőt, amikor már vertem magam a pesti nagyfőnöknél, hogy befogjam a számat, adtak egy olcsóbb kijelzőt, ami annyit is ért. 1 év múlva tönkrement. Asztaligépnek használtam, szállítani esélytelen, némi rázkódás a buszon, kocsiban, hiper-szuper notebook táskában és megadta magát. (Dicota szériát használtam, azt is mondták, hogy esetleg "olcsó"  a notebook táska.) A laptop már megérett a cserére, most úgy döntöttem, nem javítgatom tovább. Némileg asztali dísznek használtam, esetleg virágtartónak még ha jó. A hugomnak Acer travelmate gépe van, 4 éves. Kifogástalanul működik, egyszer sem volt szervízben. Ahol az új laptopom vásároltam, már nem rendelhetők Fujitsu gépek és az iskolában, ahol dolgozom Acer projektorokat használunk. Kifogástalanul működnek, nem a legolcsóbbak, de rengeteg papírt, könyvárat spórolunk vele. A Fujitsu cégről annyit, hogy a nevétől is kiver a víz sajnos. A munkahelyem is okult a tapasztalatomból, nem vásárolnak Fujitsu termékeket. Kipróbálásra Epson projektort vettek, nagyon jó az is.

#1549 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 15:13

És ezt feltétlenül mindenhova be kellett írnod?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1550 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 15:20

Idézet: niki27 - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 14:12

Fujitsu cégről annyit, hogy a nevétől is kiver a víz sajnos. A munkahelyem is okult a tapasztalatomból, nem vásárolnak Fujitsu termékeket. Kipróbálásra Epson projektort vettek, nagyon jó az is.

Fujistsu HDD-k meg egyéb cuccok viszont legjobbak a piacon. ACer noteszről jót nyilatkoztál, régebbi szériáktól meg ez veri ki a biztosítékot nem kevés embernél.

Bár Fujitsu noteszt semmire sem tartom, azért nem ilyen egyszerű.
Make love not Wor.

#1551 Felhasználó inaktív   niki27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 21:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 15:20

Fujistsu HDD-k meg egyéb cuccok viszont legjobbak a piacon. ACer noteszről jót nyilatkoztál, régebbi szériáktól meg ez veri ki a biztosítékot nem kevés embernél.

Bár Fujitsu noteszt semmire sem tartom, azért nem ilyen egyszerű.

Mindenesetre nálam ügyintézésből levizsgáztak. 2 ismerősöm vásárolt még az Amilo szériából, abból az egyik ugyanúgy megadta magát. Egy ilyen cégnek azonnal notebookot kellett volna cserélnie, nem pofátlanul még elkérni a kijelző árát a garanciális gépre. (Önhiba-nem önhiba kérdése) Azért írtam elég sok fórumra, hogy okuljanak belőle az emberek. Ha ehhez hasonló tapasztalatot osztottak volna meg velem, biztos nem vásárolok tőlük. Egyébként kinek melyik jön be. Az Acerekkel jó a tapasztalatom, IBM-mel úgyszintén.

#1552 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 13:34

Idézet: niki27 - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 21:12

Mindenesetre nálam ügyintézésből levizsgáztak. 2 ismerősöm vásárolt még az Amilo szériából, abból az egyik ugyanúgy megadta magát. Egy ilyen cégnek azonnal notebookot kellett volna cserélnie, nem pofátlanul még elkérni a kijelző árát a garanciális gépre. (Önhiba-nem önhiba kérdése) Azért írtam elég sok fórumra, hogy okuljanak belőle az emberek. Ha ehhez hasonló tapasztalatot osztottak volna meg velem, biztos nem vásárolok tőlük. Egyébként kinek melyik jön be. Az Acerekkel jó a tapasztalatom, IBM-mel úgyszintén.

Háát nemtom...
Nekem több mint 1 éve van meg az amillo...
Azóta jócskán megkopott a teteje a tecsós notitáskától...
A kocsiban sem a legideálisabb körülmények között utazik. Jobb esetben a hátsó ülésen landol, de nem ritka a lábtérben, sőt a csomagtartóban sem.
Az ágyban gyakran az egyik sarkánál fogva van emelgetve, tehát tekeredni is szokott az egész szerkezet....
Filmet ugyan nem néztem rajta, de jópár DVD megíródott vele, és gyakran 12-18 órákat megy egyfolytában....
Eddig egyetlen hiba fordult elő vele, nevezetesen a képernyő felső harmadán egy pixel be szokott ragadni....
Ezt a kávára kiosztott határozott nyomással szoktam orvosolni, amitől jópár hétre eltűnik (mármint a hiba).
Szal ez ocso volt, és a ramdopping ota elfogadhatóan müxik...
Nekem bejött.... :D :cool:  :respect:  :Đ

SzerK:

Visszatérve a márkára:
A monitorom is ugyanez, sőt az ismerőseim közül is vettek jópárat, és senkinek nem volt gondja a cuccossal.
A húgomnak FS gépet vettünk az egyik multiban, és az is kifogástalanul teszi a dolgát....
Szal sztem ezt is ki kell fogni, és nem szabad általánosítani.... :think:

Szerkesztette: Sándor -P20- 2009. 03. 03. 13:39 -kor

#1553 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 03. 03. 14:05

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 15:13

És ezt feltétlenül mindenhova be kellett írnod?

megboldogult öregapám szokta volt mesélni a következő történetet:
volt a faluban egy apa-fiú páros, aki sokat jártak görbe utakon. egyszer, mikor mentek ki tolikapázni a  paprikaföldjükre, látták, hogy egy szép nagy X van belekaszálva saroktól sarokig a veteménybe. az öreg feltolta a kalapját a feje búbjára, megsimogatta a bajszát, majd ránézett a fiára, és azt mondta:
- gyanítom mink ennek az embernek valami rosszat tettünk. na, ideje hazaindulni.
:Đ   

Szerkesztette: avman 2009. 03. 03. 14:06 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1554 Felhasználó inaktív   anyany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 11:11

sziasztok!
segítséget szeretnék kérni. nem nagyon értek a szereléshez. fujitsu siemens amilo 1310g laptopom van. sokáig jól működött, aztán töltőt kellett cserélnem, ami mint kiderült már a boltban zárlatos volt. (univerzális töltő), ezután az alaplapot szétcsapta. megcsináltattam, működik is szépen indul.
a problémám viszont az, hogy a processzor hűtő ventillátora hol megy, hol nem. van amikor felmegy a hője 80fokra, pláne ha még több program is fut. de a ventillátor nem indul el.
a hőmérsékletet everest, vagy notebook hardware control ellenőrzi.
a biosban nem találok semmi olyat, ami alapján bármit is tudnék állítani, illetve a már előzőleg említett programok sem ismerik fel a dolgokat, pl a ventillátort.
valakinek valalmi ötlete?

#1555 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 19:12

Esetleg BIOS frissítés... :think: Persze csak ha van újabb, mint ami most neked van!

Szerkesztette: Bl@tty 2009. 03. 25. 19:14 -kor

#1556 Felhasználó inaktív   anyany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:01

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 19:12

Esetleg BIOS frissítés... :think: Persze csak ha van újabb, mint ami most neked van!

köszi, de már próbáltam. de semmi változás... :confused:

#1557 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 19:56

Idézet: anyany - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 12:11

sziasztok!
segítséget szeretnék kérni. nem nagyon értek a szereléshez. fujitsu siemens amilo 1310g laptopom van. sokáig jól működött, aztán töltőt kellett cserélnem, ami mint kiderült már a boltban zárlatos volt. (univerzális töltő), ezután az alaplapot szétcsapta. megcsináltattam, működik is szépen indul.
a problémám viszont az, hogy a processzor hűtő ventillátora hol megy, hol nem. van amikor felmegy a hője 80fokra, pláne ha még több program is fut. de a ventillátor nem indul el.
a biosban nem találok semmi olyat, ami alapján bármit is tudnék állítani, illetve a már előzőleg említett programok sem ismerik fel a dolgokat, pl a ventillátort.

Hello! Bocs a hozzászólásért tavaj elött hasonló problémám lett vacak univerzális notitöltőm zárlatos lett. Na ez még nem is fantasztikus,hanem!!! Napokban került rá sor hogy kezembe akadt a vezetéke ami a notiba ment leblankoltam mert használni szerettem volna erre nem találom belül a két szigetelt vezetőt. Jobban szemügyrevéve megmérve végülis elkülönithető volt két vezetőér de külön szigetelésük nem volt csak ugy. Rámérve kivülről szigetelt csak a végén vezető, oldalról nem vezet. gondolom speckó a szigetelése. Na de ez akkor is durva meg is lett az eredménye szétégett!!!
Tanulság némely gyártmánynál előfordulhat ez vacak vezetékkel szerelt megoldás mindenki figyelmét felhívom ajánlatos ezt a vezetéket ellenőrizni, kicserélni rendes szigetelt vezetékre és ez a hiba kiküszöbölhető. Jaa amugy áramra kötve a vezetéket melegszik vagyis mindkét vége szabad, tehát megsérült belül valahol a spec szigetelése.

#1558 Felhasználó inaktív   anyany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 21:21

Idézet: Haladó - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 19:56

Hello! Bocs a hozzászólásért tavaj elött hasonló problémám lett vacak univerzális notitöltőm zárlatos lett. Na ez még nem is fantasztikus,hanem!!! Napokban került rá sor hogy kezembe akadt a vezetéke ami a notiba ment leblankoltam mert használni szerettem volna erre nem találom belül a két szigetelt vezetőt. Jobban szemügyrevéve megmérve végülis elkülönithető volt két vezetőér de külön szigetelésük nem volt csak ugy. Rámérve kivülről szigetelt csak a végén vezető, oldalról nem vezet. gondolom speckó a szigetelése. Na de ez akkor is durva meg is lett az eredménye szétégett!!!
Tanulság némely gyártmánynál előfordulhat ez vacak vezetékkel szerelt megoldás mindenki figyelmét felhívom ajánlatos ezt a vezetéket ellenőrizni, kicserélni rendes szigetelt vezetékre és ez a hiba kiküszöbölhető. Jaa amugy áramra kötve a vezetéket melegszik vagyis mindkét vége szabad, tehát megsérült belül valahol a spec szigetelése.

köszi! ez nem semmi! legalább többet nem veszek univerzális töltőt...

#1559 Felhasználó inaktív   Lsilent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:49

Idézet: anyany - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 11:11

sziasztok!

Szia, a biostól én nem várok javulást. Kérdésem, most nem megy a venti egyáltalán, vagy azért néha néha beindul? Ha nem indul be, és volt már javítva, javaslom első körben, a csatlakozó környékén nézz szét, lehet kontakt, vagy lehet hogy csak a venti madzagja van megtörve, megszakadva, stb. Ha ez nem vezet eredményre, akkor valószínűleg, hardver probléma. Az alkatrészek listájában, már nem mennék bele. Van itt olyan ember akinek már találtunk megoldást a problémájára. Ha esetleg úgy gondolod segítség kell, akkor nyugodtan keress meg privátban, vagy kérdezd Bl@ttyt, ő tudja nem beszélek a levegőbe. :)

Szerkesztette: Lsilent 2009. 03. 30. 12:50 -kor

#1560 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 18:50

Idézet

Ha esetleg úgy gondolod segítség kell, akkor nyugodtan keress meg privátban, vagy kérdezd Bl@ttyt, ő tudja nem beszélek a levegőbe.

:up:  :respect:  :cool:

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.