HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 28. 14:39

HAli ezekről mi a véleményetek? TEljesítményile gmeg ilyesmi kollégista vagyok asztali helyett lenen a koliba. főleg irodai alkalmazások egykét tervező progi meg néha játék. Azért nem az őskövületekkel.:
http://www.notebook....pi/amilo_pi1536
http://www.notebook....pi/amilo_pi1505
http://www.notebook....pi/amilo_pa1510
válaszokat köszönöm .

#742 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:23

nekem 1510 van, es teljesen meg vagyok elegedve vele, bar ne amennyit meg amivel jatszom :)
ugyhogy arrol nem tudok nyilatkozni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#743 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 21:10

Smithy!
Az 1538Lx-et miért ugortad át? A proci ugyanaz mint az 1510-ben de saját, dedikált memóriás (Gef. Go 7400 128 MB (512 MB-ig !!! TurboCache)) videokártyája van, tehát nem a rendszer 1 gb-ját eszi (csak spec esetben, ha kis plusz szufla kell pl játékhoz  :D ). Pl. az én asztali gépemet (AMD 2200+@2100MHz, 1gb ram, 6600GT) simán kenterbe veri, ez pedig szvsz elég arra amit írtál.
Igaz az első 2 amit linkeltél Core Duo-s, de az elsőnek integrált vid.vez. van (én spec. sose szerettem az Inteles vezérlőket, de ez saját vélemény), a másiknak saját memóriás van de az egy 10-essel drágább is. Abból félig megvan a garibővítés!
Nem tudom, csak azért beszélek-e mellette, mert az enyém is ilyen, vagy mert kb 2 hét alatt, mióta megvan így meggyőzött... :rolleyes:  Inkább az utóbbi. :Đ
Ahogy nézem az akksi mindegyikben ugyanaz, lehet h. az általad nézett példányok tovább bírják vele (pont a vid. kari miatt), de ezt már te döntsd el mennyire használod akksiról...

Hangsúlyozom: ez SAJÁT VÉLEMÉNY! A döntés a Tiéd! :respect:

#744 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 21:34

Hát ezek közül szerintem pi1536:):)

#745 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 06:29

Azért ugrottam át mert nem győzött meg az nvidia oldala a kártyárólól. DE éppen ezért kérdeztem itt a fórumban,h írjatok tapasztalatokat mert a gyári oldalak nem nagyin segítenek ki. Szóval azt mondod,h elég jó gép. Ha arra elég amit írtam akkor jó lenne nekem.  És mivel még hónapok vannak hátra az esetleges vásárlásig :( Melyiket ajánlanátok inkább a pi1536ot vagy a 1538Lx-et-? Tényleg az Lx ati kártyájáról tudtok mondani valamit? Ja és igen Bl@tty Mennyit bír az akkuja??

#746 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 09:01

No igen, az akku mindig kényes dolog! :D
A gyártó max. 2 (!!!) órát ír. Nálam az a helyzet, hogy teljes feltöltés után bekapcsoláskor 2 óra és pár percet ír, de sajnos ez 4-5 percen belül 1 óra körülire redukálódik... :(
Lehet ez egyedi eset, mert hallottam már 1,5 órás üzemidőről is ugyanennél a modellnél. De az igazság az, hogy a videokártya, lévén hogy nem integrált egyed, biztosan többet eszik, mint az alaplapiak.
Fontos mérlegelni, hogy mennyit használnád hálózatról, mert ha sokat, akkor ez nem lehet akadály...

#747 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 11:30

Az a baj,h megközelítőleg sokat használnám akkuról is még ha ez jóval kevesebb is mint a hálós. :( tehát az a 2 óra jó lenne ha realizálható lenne valamelyik modellnél..:s Még ha ez teljesítmény csökkenét is eredményezne szóval az intelesek lehet kvesebbet fogyasztanak?

#748 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 11:57

Nah, ugy néz ki nálam van gond!
Bementem az üzletbe ahol vettem, és azt mondták, az 1 óra az gáz, menjek be a SZÜV-höz (fusi szerződéses szerviz, Szegeden ez van). Ott mondjam h. gáz van, ők rendelnek uj akksit, addig használjatom a régit, azaz nem kell gépet otthagyni, csak bevinni. Ez kb 1-2 hét, és akkor cserélik. Ha az új akksi is igy viselkedne, akkor van baj a gép belső tápjával (gondolom ami az akksi töltéséért felelős).

Tehát ma beviszem a masinát és intézkedek, remélem kapok "jobb" akksit.

Szerk.: Mikor megvettem azt mondták, ha nem "energiazabálóan" használom, lehet akár 2,5-3 óra is. És persze van a gépen energiatakarékos gomb is, amivel visszaveszi a procit meg a videokarit... :)

Szerkesztette: Bl@tty 2007. 03. 29. 11:59 -kor

#749 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 15:45

Nos tehát:
Bevittem a masinát! Azt mondták hagyjam ott, 1-2 nap alatt megvizsgálnák a gépet, mert nem én vagyok az első FU-SI panaszos a hónapban! Nem is a második, és ezért utánajárnának a dolognak, minthogy megint akksit rendeljenek szó nélkül. Mondtam nekik, hogy most nem jó, ámde...
Beszélgetésünk közepette a szervízes valami miatt azt mondta, volt olyan, hogy egy bios frissítés után egy gép fél órával tovább bírta akkuról!  :eek:
Na ekkor eszembejutott, hogy az én masinám 1.1D-s biossal bír, de a legfrissebb 1.1F. Mondtam neki kipróbálom otthon, ha nem jár garivesztéssel, hogy belesütöm az újabbat. Azt mondta természetesen lehet!

Az eredmény: 1 óra helyett kb 1óra 50 perces üzemidő folyamatos FreeCell mellett  :D  (+ pár perc winamp+avi)! Nem gondoltam volna hogy a bios is képes ezt befolyásolni... Így mindjárt más a helyzet!!!

#750 Felhasználó inaktív   MxRider 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 01:21

Sziasztok. Az lene a kérdésem, hogy lehet a F-S Amilo M7405-be videókártyát tenni?

Előre is kösz a válaszokat.

#751 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 06:57

Na bl@tty ez jó hír. így mindjárt másképp állok a dolgokhoz :) Viszont everybádi merészeltem volt érdeklődni az ati x1100 as kértyák teljesítményéről ha esetleg valamelyikőtök gépében ilyen van az mondana rólla egykét szót. Valami frisseg gamek futkosnak e rajta. Mint pl a fent említett stalker esetleg?? No meg villamosmérnökök programozók és egyéb elvadúlt népek a soros port hiánya mennyire aggasztó? mert vill. mérnök padavan vagyok és tudtommal jó lenne ha lenne rajta. Na mármost mennyire jó egy átalakítóval a dolog?  :think:

#752 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 07:20

Idézet: Smithy - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 12:30

Az a baj,h megközelítőleg sokat használnám akkuról is még ha ez jóval kevesebb is mint a hálós. :( tehát az a 2 óra jó lenne ha realizálható lenne valamelyik modellnél..:s Még ha ez teljesítmény csökkenét is eredményezne szóval az intelesek lehet kvesebbet fogyasztanak?

az enyem max fenyeron atlagos hasznalat (szol a winamp, emg word, meg ilyeenek) elhuzza 1:50-2 óráig, alacsony efnyerovel tovabb is.

#753 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 07:22

Idézet: Smithy - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 7:57

Na bl@tty ez jó hír. így mindjárt másképp állok a dolgokhoz :) Viszont everybádi merészeltem volt érdeklődni az ati x1100 as kértyák teljesítményéről ha esetleg valamelyikőtök gépében ilyen van az mondana rólla egykét szót. Valami frisseg gamek futkosnak e rajta. Mint pl a fent említett stalker esetleg?? No meg villamosmérnökök programozók és egyéb elvadúlt népek a soros port hiánya mennyire aggasztó? mert vill. mérnök padavan vagyok és tudtommal jó lenne ha lenne rajta. Na mármost mennyire jó egy átalakítóval a dolog?  :think:

milyen tesztre lennel kivancsi?

#754 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 07:27

Hát mondjuk valamelyik 3DMark még abból a sorozatból amit földi halandóknak szánt gépekre írtak mondjuk 2001-2003. meg esetlegesen tapasztalat,hogy az új játékok elfutnak e rajta. Mert nem arra kellene de néha előfordulna,h játszanék rajta, élvén én lenni fősulis. :) De a +dMarkos testek már engednek következtetni. Ja és eg ykérdés. Már az x1100 asok is vesznek el rendszermemóriát? És ha igen akkor meddig? köszi

#755 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 07:36

az en 1510-esembe nincs is dedikalt memoriaja, azt en allitaom be, hogy mennyi van neki a rendszerrambol (16-max a ram neygedeig)

jatekaim nincsenek, de 3dmark talan akad, hetvegen kiprobalom.
bar, alap driver van fent, ami a cd-n van, gondolom ez is szamit, de azert nem fogok frisebet eflrakni, joez.

#756 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 08:03

ok jó lesz köszönöm szépen a felvilágosítást. a dedikált memória hiánya meg gondolom jó hatással van az üzemidőre. :) És ha jól értem akkor ha teszek bele 2Gb memóriát akkor 512-őt odaadhatok a vidkairnak? :) az zsír.

#757 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 08:43

elvileg igen.
nekem egy giga van benne es igy 256-ot adhatok (az mas kerdes, hogy nekem teljesen a minimumon van a vga, mivel nem jatszok, vagy ha igen, az is olyan amihez nem kell vga :) )

amugy meg csak arra ugyelj, ohgy azonosat rakjal bele, mert akkor megy szepen dual-ba

#758 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 09:23

charlie ha megcsinálod a tesztet a hétvégén akkor légyszi a 16mb ról emeld már el a videó kártya által használt ramot :D

#759 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 17:06

hát itt a 37. helyen van az x1100-as

http://www.3dchip.co...mobilechips.htm

szerintem nem nagyon fogsz azon a vga-n s.a.l.k.e.r. -ozni..

ha gamel-ni akarsz akkor valami saját vidieomemóriás noti után nézz

#760 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:16

kem Pa1538 asom van. Semi bajom nincs vele, kivéve talán az akku időt (2 órát ír ki, de nem teszteltem hoyg valójában mennyit bír) és azt hogy XP alatt kifagy az egér. Ilyenkor eldobja a WLAN hátót is. Ez megy ugy 5-10 percig, aztán minden rendben van, majd megint ezt csinálja. Érdeke hogy csak XP alatt, mióta feltettem a VISTA-t semmi baj nincsen vele. Van valakinek ilyen gondja a 1538-cal? Jó lenne az XPt visszatenni, mert ha marad a VISTA akkor kell vennem még 1 GB RAMot mert szeretné... Ha tud valaki választ legyen szíves osza meg velem
Kösz!

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.