sziasztok!
meglehetosen szubjektiv leirasomat megosztom veletek, hatha segit a dontesben. nem akarok pocskondiazni, probalok a tenyeknel maradni.
mivel egy ideig nem tudok sajat gepet hasznalni, ezert a kollegaim kulonfele notebookjait hasznaltam par ora erejeig. leginkabb netet bongesztem rajta, kepeket toltottem le a fenykepezogepemrol (kartyaolvasoval) es ezeket processzaltam (komolyabb apparatus hianyaban leginkabb alapveto dolgokat csak)
amit probaltam: egy regebbi 2 eves FUSI Alimo, a pontos tipust nem tudom. van benne valamilyen grafikus kartya, 1 giga ram, XP-vel ment, 15"-os wide kijelzovel.
ami jo volt:
- az 1 giga ram miatt nem daralt a merevlemez
- notebook letere nem ereztem lassunak a merevlemez muveleteit
- a gep mukodese szamomra eleg gyorsnak tunt
- nem fagyott ki, nem villogott a kijelzo, nem volt pixelhiba sehol
- a ventilator fokozatosan kapcsol feljebb
- van benne kartyaolvaso (mondjuk CF pont nem, tehat szamomra tokmindegy)
ami nem tetszett:
- a gep nagyon "puhanak" tunt. tehat peldaul a kartamasz erezheton behajlott
- a tapipad nem volt kifejezetten erzeketlen, de valahogy kenyelmetlennek tunt (bar nem hagyott ki!)
- a billentyuzet erezhetoen berogyott gepeles kozben (nem tehenkedtem rajta, csak a nyomkodastol)
- a gomboktol par perc utan mar megfajdult a kezem
- a ventilator mar a legkisebb muvelettol is elkezd feljebb kapcsolni, nagyon hamar elkezd hangosan zugni. ugy tunik, hogy a gep hohaztartasa eleg kihegyezett
- a gep nagyon melegedett. csak chat ment rajta, bongeszes es msn, de siman futotte a kezemet
- a kijelzo nem tunt tul szilardnak, az asztalt mozgatva nyeklett-nyaklott elore-hatra
- a gep burkolata hosszabb tavon (mondjuk 20 perc mar annak szamit) kellemetlen tapintasu
az akksi kepessegeirol nem tudok nyilatkozni, mivel halozatrol ment. a hozza adott programokat sem firtatom, mivel mar teljesen atszabta a srac a sajat szaja ize szerint. a garanciaval kapcsolatban viszont pozitivum, hogy 2 eve problema nelkul hasznalja a masinat. mondjuk Angliaban vette, ott talan a jobban sikerult peldanyokat ertekesitik...
alapvetoen ugy tunt, hogy az atlagos notebook felhasznaloknak jo vetel. olcso, viszonylag eros, "tetszetos" (nos, ez aztan embere valogatja kategoria), amolyan kezdo notebook.
ha viszont valaki magasabbra helyezi a mercet vagy mar hasznalt korabban komolyabb vasat, akkor alighanem nem is fog ilyet valasztani, mert csak csalodna. egy dolog meg erdekesseg szintjen kapcsolodik hozza: gepeltem egy regebbi Acer modellen is es mar 5 perc utan fajtak az ujjaim. ennek fenyeben azert nem olyan rossz a FUSI 20 perces erteke
remelem, hogy nem sertek meg senkit a velemenyemmel es ugy fogadjatok a leirast, ahogy szantam. egy kis informacio azokrol a reszletekrol, amik nem derulnek ki a prospektus adatok alapjan.
udv!
.
.
.