HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 16. 10:07

Idézet: d3roe - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 10:54

Kösz a véleményt.  :respect:
Igazság szerint ez a tipus azért szimpatikus, mert Core prosszecor van benne, de inkább vegyek egy celeronost, de 1GB rammal, nagyobb winyóval?
Nem játékra kell(max a Starcraft menjen rajta), itthon van egy 8800-as PC-m :)

Mindenképp!!!
Én megbántam kicsit, hogy core procis laptopot vettem.
Az előzőm egy cerkás volt, igaz, még a régebbiből, de hát azok méggyengébbek voltak...
Ezt a laptopot nem tudom az ölembe tartani, annyira meleg néha, és
hangos a ventije. Viszont nekem szükségem volt erre, mert játszok rajta néha.
Ha nincs sok pénzed, akkor inkább vegyél cerkás laptopot min. 1 gb rammal,
azzal jobban fogsz kijönni. És csak tesztprogramokban fogod látni a teljesítmény-
különbséget, vagy ha éjjel-nappal videót szerkesztessz, de ez nem valószínű.
(Amúgy én elégedett vagyok a FS laptopommal, bár szinte mindenki fikázza a Fuji-t.
És elégedett vagyok rajta a Vistával is, tényleg eddig semmi gondom nem volt vele.)

Szóval szerintem Cerka, 1(2)gb ram, min. 120-as hdd, és ha már integrált Vga, akkor Intel!!
FS PI1536 - Core2350 - 1GB - 100GB - X1400

#1082 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 12:14

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 10:51

Vagy inkább új RMClock-ot kell letölteni. A 2.30 már vista kompatibilis. Tudtommal.

A kép XP alatt készült...
A windowsblinds-es vista skin ne tévesszen meg : )

Szerkesztette: NightLord 2007. 09. 16. 12:15 -kor

GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1083 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 12:18

Idézet: d3roe - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 8:54

Kösz a véleményt.  :respect:
Igazság szerint ez a tipus azért szimpatikus, mert Core prosszecor van benne, de inkább vegyek egy celeronost, de 1GB rammal, nagyobb winyóval?
Nem játékra kell(max a Starcraft menjen rajta), itthon van egy 8800-as PC-m :)

Nekem is az a velemenyem, hogy ha nem akarsz jatszani, akkor elég a celeroncs. Egyedül a speedstep miatt lehet erdekes a c2d, nemtom mennyit akarod akksirol hasznalni a gépet.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1084 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 12:42

sziasztok!

meglehetosen szubjektiv leirasomat megosztom veletek, hatha segit a dontesben. nem akarok pocskondiazni, probalok a tenyeknel maradni.

mivel egy ideig nem tudok sajat gepet hasznalni, ezert a kollegaim kulonfele notebookjait hasznaltam par ora erejeig. leginkabb netet bongesztem rajta, kepeket toltottem le a fenykepezogepemrol (kartyaolvasoval) es ezeket processzaltam (komolyabb apparatus hianyaban leginkabb alapveto dolgokat csak)

amit probaltam: egy regebbi 2 eves FUSI Alimo, a pontos tipust nem tudom. van benne valamilyen grafikus kartya, 1 giga ram, XP-vel ment, 15"-os wide kijelzovel.

ami jo volt:

- az 1 giga ram miatt nem daralt a merevlemez
- notebook letere nem ereztem lassunak a merevlemez muveleteit
- a gep mukodese szamomra eleg gyorsnak tunt
- nem fagyott ki, nem villogott a kijelzo, nem volt pixelhiba sehol
- a ventilator fokozatosan kapcsol feljebb
- van benne kartyaolvaso (mondjuk CF pont nem, tehat szamomra tokmindegy)

ami nem tetszett:

- a gep nagyon "puhanak" tunt. tehat peldaul a kartamasz erezheton behajlott
- a tapipad nem volt kifejezetten erzeketlen, de valahogy kenyelmetlennek tunt (bar nem hagyott ki!)
- a billentyuzet erezhetoen berogyott gepeles kozben (nem tehenkedtem rajta, csak a nyomkodastol)
- a gomboktol par perc utan mar megfajdult a kezem
- a ventilator mar a legkisebb muvelettol is elkezd feljebb kapcsolni, nagyon hamar elkezd hangosan zugni. ugy tunik, hogy a gep hohaztartasa eleg kihegyezett
- a gep nagyon melegedett. csak chat ment rajta, bongeszes es msn, de siman futotte a kezemet
- a kijelzo nem tunt tul szilardnak, az asztalt mozgatva nyeklett-nyaklott elore-hatra
- a gep burkolata hosszabb tavon (mondjuk 20 perc mar annak szamit) kellemetlen tapintasu

az akksi kepessegeirol nem tudok nyilatkozni, mivel halozatrol ment. a hozza adott programokat sem firtatom, mivel mar teljesen atszabta a srac a sajat szaja ize szerint. a garanciaval kapcsolatban viszont pozitivum, hogy 2 eve problema nelkul hasznalja a masinat. mondjuk Angliaban vette, ott talan a jobban sikerult peldanyokat ertekesitik...  :think:

alapvetoen ugy tunt, hogy az atlagos notebook felhasznaloknak jo vetel. olcso, viszonylag eros, "tetszetos" (nos, ez aztan embere valogatja kategoria), amolyan kezdo notebook.

ha viszont valaki magasabbra helyezi a mercet vagy mar hasznalt korabban komolyabb vasat, akkor alighanem nem is fog ilyet valasztani, mert csak csalodna. egy dolog meg erdekesseg szintjen kapcsolodik hozza: gepeltem egy regebbi Acer modellen is es mar 5 perc utan fajtak az ujjaim. ennek fenyeben azert nem olyan rossz a FUSI 20 perces erteke  :think:

remelem, hogy nem sertek meg senkit a velemenyemmel es ugy fogadjatok a leirast, ahogy szantam. egy kis informacio azokrol a reszletekrol, amik nem derulnek ki a prospektus adatok alapjan.  :up:

udv!

:respect:
.
.
.

#1085 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 15:44

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 12:14

A kép XP alatt készült...
A windowsblinds-es vista skin ne tévesszen meg : )

Igazad van, nálam is tévesen jelzi ki a feszültséget a cpu-z. De csak ha 0.8V alatt van az alsó határ.
0.7V-nál a CPU-Z szerint a proci az általad is linkelt kép szerinti 1,425V-tal megy, ami hülyeség.

#1086 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 16:12

donphobos: a környezetemben elég sok fusi gép van (mindenféle fajtábol), a melegedés, az tapasztalatom szerint, olyan fusis dolog (nem a cpu, hanem, hogy az egesz olyan meleg)

a noti billzet igazabol nem arra valo, hogy megirj rajta egy regenyt, pl. engem nagyon idegesit, hogy allandoan racsuszik a kezem a tapipadra, es igy elugrik a fenebe a kurzor. Ha sokat gepelek (és fix helyen vagyok) akkor billzettel gepelek. (amugy ez szerintem nem is fusi, a fonoknek dell laptopja van, a billzet majdnem ugyanolyan mint a fusis, marmint erzesre) meg ugye a laptopon a gombok is kozelebb vannak egymashoz (meret miatt)

az, hogy kényelmetlen, az meg megint egy relativ fogalom, pl. en kifejezetten szeretem hasznalni, mig a fonok a mai napig nem birkozik meg vele (egyszeruen nem tudja megszokni, ez van)

a kijelzo a sok fel-le nyitastol kilazulhat, ez termeszetes, valahogy meg elhet "szoritani" és akkor jo lesz.

a windows zabalja a cpu-t, vagy csak szimplan valami bios bug miatt mehetett a venti (volt rajt friss bios?)

mindegy, hogy hol veszed, ua. a gep, csak a billzet mas (de az meg modularisan cserelheto, te is kicserelheted akar)

a modern noti vinyok meg vannak mar olyan gyorsak mint sima tarsaik (jo, persze nem a legujabb csucsmodel, hanem az atlag), nomeg 7200-esek altalaban (pl. nekem az asztali gep utan gyorsabb volt, mivel az asztaliban egy majd 5 éves 60 gigas 5200-as hdd volt)

a sok ram, meg mindig jo, foleg notinal, ha akksirol hasznalod, mivel akkor mindent be lehet kesselni a ramba (legalabbis linux mindent berak oda, ha lehet)

ha megint notit veszek majd (mostanaban szerintem nem, engem jo sokaig kiszolgal ez a masina, az elozo asztali gepet is sokaig hasznaltam, aztan csak egy 1 gigas amd volt 512 rammal), valszeg akkor is fusi lesz.
(megintcsak egyéni vélemény, de nekem pl. ez az ezustos fekete szin tetszik ami az amilo gepeknel van)

sot, ha az ember megveszi a plusz ket ev garit (20, vagy 30 e nem pénz érte) akkor még megszivni sem fogja ha 1 év után megy tonkre.
no, és nem is olyan dragak azért a fusi gepek...

szerintem
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1087 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 19:05

Én még annyit tennék hozzá: Az előző Asus laptopom anno 240e forintba került, 2.2 celeron, 256 ram, integrált vga, 20gb hdd. Szóval akkor is alsó kategóriás volt, de nem olcsó semmiképp.
A Fuji-m 1.8 core, 1gb ram, 100gb hdd, x1400, és 170e volt vistával együtt.
Az Asus jó minőség volt, mindenre elég, de érzetre, fogásra nem volt jobb, mint a Fuji.
Az idők folyamán megkopott a felülete, tehát látszott rajta a használat. Összességében
jobb nem volt, csak drágább.
Igaz, hogy a Hp, Dell jobb, de sokkal drágább. És amúgy annyival nem jobb. A Fuji
középkategóriás, érzetre nem annyira gáz, viszont kifizetni jobb az árát, mintha kétszer
annyiba került volna.
Amúgy én nen érzem a billentyűzet minőségi problémáját, nekem nem gáz. A kijelző merevsége
nem ötös, viszont a fel és lehajtáson kivül nem masszírozom, csak nézem, és azt bírja.
Ha valaki MAXIMALISTA, ne vegyen Fujit, ez okés, de aki használni akar egy megfelelő minőségű,
jó teljesítményű gépet, szerintem nyugodtan megveheti.
Igaz, hogy melegszik a gép, de mivel hasonló teljesítményű márkásabb gépem nem volt, ezért nem
tudom, hogy azok hogy viselkednek a hűtés terén. Az Asusom halkabb és hidegebb volt, de az ugye
Celeronos volt, VGA nélkül, ami nagyon sokat számít.
Összegzés: Nem rossz vétel a FS., ár-érték aránya igazán elfogadható. Javasolt a 2 év gar., de csak azért,
hogy a felhasználó nyugodtan alhasson.

#1088 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 20:21

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 13:18

Nekem is az a velemenyem, hogy ha nem akarsz jatszani, akkor elég a celeroncs. Egyedül a speedstep miatt lehet erdekes a c2d, nemtom mennyit akarod akksirol hasznalni a gépet.

Azért a játék és a "nem csinálok semmit a géppel csak netezek" végletek között is van élet (programozás, grafika, akármi) és a core(2)duo nem csak az ereje miatt jön jól. Nekem CoreDuo-s Amilo Pro V3205-öm van. Az 1.86-os proci 800MHz-re leszabályozza magát, ha nincs terhelve, és ami nem mindegy, hogy így 800MHz-en sem érezni lassúnak, és bekapcsolt wifivel több, mint 3 órát megy akksiról. Mivel így leszabályozza magát, azért nem is melegszik, és a venti hangját nagyon ritkán hallani. Nálam szoftveres szabályzás nélkül 60 fok-ig engedi melegedni a procit, addig szerintem nem is megy a venti, vagy csak nagyon lassan, mert hangja egyáltalán nincs. Ha felpörög, akkor is csak addig megy -kb 1perc- kicsit hangosabban, amíg a proci hőmérsékeltet lenyomja 50 fok alá. De ez így sima netezés közben csak kánikulában fordult elő.
-ZsOlTi-

#1089 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 20:38

pontosan ezert mondtam, hogy a speedstep miatt lehet leginkább érdekes a c2d.

#1090 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 08:16

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 21:38

a speedstep miatt lehet leginkább érdekes a c2d.

Mondjuk ez érdekes dolog, igaz, nekem nem core2, csak sima coreduo procim van, de
én sose láttam, hogy magától levette volna a frekijét 800-ra.
Csak ha megnyomom a silent gombot, akkor. Ez normális??Vagy be kell ezt kapcsolni
valahol??

#1091 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:10

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 7:16

Mondjuk ez érdekes dolog, igaz, nekem nem core2, csak sima coreduo procim van, de
Csak ha megnyomom a silent gombot, akkor. Ez normális??Vagy be kell ezt kapcsolni
valahol??

"portable / laptop" -ra kell állítani a windows XP -ben az energiagazdálkodási sémát, Vista alatt pedig "balanced" -re, akkor működni fog a teljesítményfüggő órajel leszabályozás.

#1092 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:13

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 14:44

Igazad van, nálam is tévesen jelzi ki a feszültséget a cpu-z. De csak ha 0.8V alatt van az alsó határ.
0.7V-nál a CPU-Z szerint a proci az általad is linkelt kép szerinti 1,425V-tal megy, ami hülyeség.

Hat nem tudom hogy melyik ír hülyeséget, a CPU-z vagy az RMClock, mindenesetre, mivel nem forrt fel a proci, tételezzük fel, hogy az RMClock-nak van igaza : ) Ami viszont tenyleg jo, hogy az alap 1600Mhz-et RMClock-kal 1.075V -rol 0.9V -ig le lehet szabályozni (legalábbis nálam), es ez mar valóban jelentékeny, 6 fok körül hőmérsékletcsökkenést eredményez 100%os terhelés mellett.

#1093 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 18:55

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 16:13

Hat nem tudom hogy melyik ír hülyeséget, a CPU-z vagy az RMClock

Az RMClock lesz a nyerő, mert mértem. Ha az alsó értéket megemeltem 0.8V-ra (itt már a CPU-Z is pontos) akkor a proci hőfoka is emelkedett.

#1094 Felhasználó inaktív   krobert007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 19. 17:01

Sziasztok!

Hát kéne nekem egy nagy segítség és látom, hogy Ti tudtok segíteni!
Na szóval 2 laptoppal szemezek és mind a kettő Fuji-Siemens!
---------------------------------------------------------------------------
Az egyik:
AMD Turion64 X2 1600MHz, 1GB DDR2-533, 120 GB SATA, 15,4", 1280x800 Glare WXGA, nVidia® C51MV, nVidia GeForce Go7400/128MB TC, DVD+-RW DL, Integrált Wireless 802.11b/g, 4400mAh Li-ion, Microsoft® Vista Home Premium

Ár: 177.600 Ft
-------------------------------------------------

A másik:

Amilo Pa1536 15.4 WXGA Glare / ATI X1400 (128MB) / Core Duo T2250 (1.73GHz) / 2x512MB / 160GB SATA / DVD DL / WLAN / Linux BAT:HU-PXM06-PI2

Ár: 174 480 Ft

Mit tanácsoltok? Melyik éri meg jobban és meddig bírja az akksijuk, mert mind a kettőnek a leírásában azt találtam, hogy kb. 2 óra, de aki használja az gondolom, hogy pontosabban tudja. Játékra is kellene. Ezekkel szoktam játszani: Fps(cs,Half life 2), NFS, FIFA 07-08.

#1095 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:25

Hi
Nekem pi1536-om van, ami coreduo 1860mhz, amúgy hasonló.
2 óra 10 percet bír az aksi, de nem szoktam a fényerőt levenni, meg ilyesmi, szal
ha minden minimumon van, akkor talán kicsit többet is megy.
Játék: én most a moha airborne-al játszom. Legkisebb felbontásban megy szépen, sajnos
az 1280x800-at nem tudja, csak a 1024x768-at, ebben nagyon kicsit torzít a kijelző,
de játszható a játék.
Sajna a vista egy 1 évvel ezelőtti catalyst drivert használ, és egyenlőre nem tudom a frisset
telepíteni. Azzal talán még jobb lesz a teljesítmény.

Másik gép: nem vennék semmiképp amd-s laptopot, de akinek az van vagy asztaliban van amd,
az biztos azt ajánlaná. Én mindig szívtam az amd-vel.

#1096 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:39

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 9:16

valahol??

Én linuxot használok, ott kapásból leveszi 800MHz-re, és beállítástól függően vagy 800-on is tartja, vagy feljebb kapcsol -5 lépésben- ha kell a kakaó.

Csatolt fájl:

-ZsOlTi-

#1097 Felhasználó inaktív   krobert007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:52

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:25

Hi
Nekem pi1536-om van, ami coreduo 1860mhz, amúgy hasonló.
2 óra 10 percet bír az aksi, de nem szoktam a fényerőt levenni, meg ilyesmi, szal
ha minden minimumon van, akkor talán kicsit többet is megy.
Játék: én most a moha airborne-al játszom. Legkisebb felbontásban megy szépen, sajnos
az 1280x800-at nem tudja, csak a 1024x768-at, ebben nagyon kicsit torzít a kijelző,
de játszható a játék.
Sajna a vista egy 1 évvel ezelőtti catalyst drivert használ, és egyenlőre nem tudom a frisset
telepíteni. Azzal talán még jobb lesz a teljesítmény.

Másik gép: nem vennék semmiképp amd-s laptopot, de akinek az van vagy asztaliban van amd,
az biztos azt ajánlaná. Én mindig szívtam az amd-vel.

Szia!

Köszi az infót! Szóval akkor ha mondjuk csak az udvaron netelnék, akkor lehetséges 3 óra körüli idő?
A másik meg az igaz, hogy az Ati kártya jóval gyengébb, mint az nvidia? Én azt hallottam és cáfoljatok meg, ha nem, hogy az intel és az ati az aminek kicsi a teljesítmény felvétele és így jobban szeretik a laptop gyártók, mert jobb üzemidőt lehet vele elérni!
Ja meg most már az Ati-t az AMD cég megvette nem?

#1098 Felhasználó inaktív   krobert007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:55

Ja és még azt akarom megkérdezni, hogy ha játszol akkor 2 óra 10 perc vagy csak simán?

#1099 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 07:26

Idézet: krobert007 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:52

A másik meg az igaz, hogy az Ati kártya jóval gyengébb, mint az nvidia?

Nem szabad így általánosítani! Úgy sem, ahogy Dávid1969 teszi. Nekem pl. elég régóta vannak AMD-s gépeim és soha semmilyen problémám nem volt velük.
És igen, az nVidia 7400 erősebb, mint az Ati 1400. Persze így többet is fogyaszt, jobban melegszik, kevesebb ideig bírja az akksi.

#1100 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 16:17

Az akksi időt kb alapjáraton értsd 2 órának! Ha játszol, vagy esetleg wifi is megy, akkor jócskán rövidebb (főleg játéknál), ami a nagyobb terhelésnek/energiafelvételnek tudható be... Én speciel a Pa1538-cal játszani csakis hálózatra (konnektor :D ) csatlakozva játszom. Úgy elég sokáig birja :Đ . Wifi-n netezve eddig egyszer próbáltam akksival, kb. 1,5 óra (+/- 10 perc) alatt merült le.

El kell döntened nagyobb kakaó (Pa1538- GF7400 dedikált memóriával), vagy több tartalék (Pa1536- +40gb vinyó, kisebb energiaigényű de gyengébb x1400) kell, azaz játszani vagy netezni fogsz többet... Én mindenképp a Pa1538-at ajánlom, ha intel mániád van csak akkor az 1536-ot.  :Đ
Ja és utóbbi videokártyája a rendszer memóriát eszi, mig a 7400 saját 128 mb-val él, amit 512-ig bővíthet a rendszerből.

Szerk.: A wifi kártyákkal sokaknál szokott gond lenni (IRQ19 ütközés a videokártyával), gondoltam jobb ha ezt is tudod. Ennek ellenére csak ajánlani tudom őket, és asszem már bios frissítéssel ez is megoldódik...

Szerkesztette: Bl@tty 2007. 09. 20. 16:20 -kor

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.