HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 16:33

Nekem az építőiparról annyi ugrik be, hogy folyamatosan csúszó határidők, fizetési problémák, százhúsz alvállalkozó egymás alatt és a felelősség teljes elkenése, téliesítés nélküli villanyszerelések, betonozás, új korában sem megfelelő műszaki színvonalú lakások és a legnagyobb arányú feketemunka. Persze csak pár általam ismert példából interpolálok. Pénz, az van benne, ez tény.

#82 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 09:44

Idézet: tasp - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:19

mivel en is az egyik ilyen suli padjait koptatom melo mellett, es szinte az osszes muszaki foiskolarol
egyetemrol vannak ismeroseim, probalok valami velemenyt formalni... : :D

elso hely : BME, azaz a muszaki egyetem.
2.           : BMF-NIK azaz a neumann.
3.           : osszes tobbi egyeb. (egyetem foiskola)

persze itt csak a muszaki informatikus szakiranyokat vettem figyelembe.

es miert ezek?

mert elismert iskolak, van hirnevuk, er valamit a diploma amit ott kapsz. es rengeteg ceggel
allnak kapcsolatban ahova bekerulhetsz.

de arra keszulj fel, hogy szivatni fognak, lesznek almatlan ejszakaid, stb. stb. :)

ami a neumann javara gorditi a dolgot az az, hogy mar ott is elindult a BSC MSC kepzes.
azaz lehetoseged lesz a foiskola utan 2 evet radobni es kapni egy egyetemi diplomat.

tasp

:respect:  Nagyon köszi, egy fokkal jobban látom a dolgot.  :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#83 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 10:22

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:33

Nekem az építőiparról annyi ugrik be, hogy folyamatosan csúszó határidők, fizetési problémák, százhúsz alvállalkozó egymás alatt és a felelősség teljes elkenése, téliesítés nélküli villanyszerelések, betonozás, új korában sem megfelelő műszaki színvonalú lakások és a legnagyobb arányú feketemunka. Persze csak pár általam ismert példából interpolálok. Pénz, az van benne, ez tény.

igen, pont a százhúsz alvállalkozó miatt csúsznak mindig, ez tény
de ez főleg a lakásoknál van így, ott is a nagyobb lakóparkoknál
én az ipari részben voltam ( westend, mamut2, gyárak, élelmiszerláncok... ), itt annyival volt egyszerűbb, hogy tizedannyi alvállalkozó volt, és ráadásul én, mint világítástechnikus, csak 1 alvállalkozóval kellett, hogy számoljak, nomeg be kellett hozatnom a "lámpát" ( nem konkrétan én, hanem a cég, ahol dolgoztam.  én csak terveztem az adott terek bevilágítását, és kiszámoltam, hogy ez mennyibe kerül ( általában nagyon sokba ) )

Szerkesztette: Lord 2005. 01. 26. 10:23 -kor

#84 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 11:21

Idézet: FeW - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 11:59

Szépjónapot mindenkinek.

Remélem tudtok nekem segíteni hiszen elég sokan vannak itt akik tolják a felsőoktatást vagy már végig is tolták.

Kellene nekem egy suli (és szak) lehetőleg BP-en ahol
a következő dolgokból oktatnak valamit
-Web programozás ez lenne a legjobb mert szeretem csinálni és jó lenne profin tanulni
-Windows 2003 és/vagy Linux szerver konfigolás
-Rendszer informatikus képzés (Rendszergazda?)
-Esetlegesen olyan oktatás ahol a Cisco-t végzett fejem tudádát hasznosíthatnám.
-Programozás NE vagy nagoyn alap szinten legyen
-Linuxos SHELL programozás lehet mert azt szeretem
-A matekot szeretem és azt hiszem értem is bár csak szakközé sulis szinten vagyok mert már 2 éve nincs matekom de az érettségiig 5-ös voltam (az is 5 lett).

Hát úgy kb ennyi ha valakinek van jó ötlete az mondjon valamit legyen szíves

Tavaj gondolkodtam a progmaton de haveroktól nem igazán azt hallom amit onnan várnék. szal ilyesmik kilőve.
köszönöm a segítséget
sziasztok

hali!

el kell keseritselek, ezeket a temakoroket az utolso 2 felevben fogod max tanulni. :)
addig vegig kell vergodnod :p
matek mindenhol van. szigorlattal raadasul.
infos suliban meg nyomatjak a programozast mint allat.

szakiranyok vannak, amikor mar szakosodsz, pl : cisco, rendszergazda, robotika.

az hogy szakkozepiskolabol mesz tovabbtanulni ne riasszon vissza, ha kicsit is normalis nehezsegu volt a sulid.
sot.
oriasi elonyod szarmazik abbol h van szakmai tudasod.
elso 2 felevben a gimnazistak hullanak ki a muszaki sulikbol (nagy atlagban), akik mondjuk meg eletukben nem programoztak, es nagy elszantsaggal elmennek infosnak... :/

a matektanar anno elso felevben elso oran, elkezdte oktatni a matekot.
majd ora vegen megszolalt. na kb ennyivel voltak elorebb a gimnaziumot vegzok.
kovetkezo oran, mar mindenkinek uj anyag jon... :D

ja es meg valami... a foiskola/egyetem elvegzese es az altala adott diploma nem arra fog felminositeni, hogy te ertesz ahhoz a dolgokhoz. nagyon keves szakmai gyakorlatot ad az osszes felsooktatasi intezmeny.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#85 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 18:08

Idézet: tasp - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 11:21

az hogy szakkozepiskolabol mesz tovabbtanulni ne riasszon vissza, ha kicsit is normalis nehezsegu volt a sulid.
sot.
oriasi elonyod szarmazik abbol h van szakmai tudasod.
elso 2 felevben a gimnazistak hullanak ki a muszaki sulikbol (nagy atlagban), akik mondjuk meg eletukben nem programoztak, es nagy elszantsaggal elmennek infosnak... :/

a matektanar anno elso felevben elso oran, elkezdte oktatni a matekot.
majd ora vegen megszolalt. na kb ennyivel voltak elorebb a gimnaziumot vegzok.
kovetkezo oran, mar mindenkinek uj anyag jon... :D

Gimnaziumban komolyabb melysegben oktatjak a matekot, mint szakkozepben, nagyobb esellyel erti meg az eloadason a muszaki matekot egy gimnazista, mint egy szakkozepes.

Emlekszem en is az elso fizika eloadasunkra, mikor az eloado 2 ora alatt elmagyarazta, mi az a derivalas, meg integralas. (kovetkezo eloadason mar integralt ezerrel...)
Mi, matek faktos gimnazistak is csak pislogtunk, hogy mi van, alig birtuk kovetni, mit ir a tablara, erosen gondolkozni kellett rajta, hogy mit is csinal tulajdonkeppen.
Aki meg meg nem latott derivalast, plane nem integralt, annak eselye sem volt kovetni.

Aztan persze analizisbol oktattak, hogyan kell derivalni, integralni, igy kesobb helyrekerult az anyag, de annak megertese is konnyebb volt, hogy mar lattam olyasmit.

Szakmaibb targyaknal persze a szakkozepesek voltak elonyben, pl. mereslabor ellenorzo meresen ugy kellett megkerdeznem, hol a bekapcs gomb a digitalis szkopon :)
(Merotarsam szakkozepes volt, nyomkodta a gombokat ezerrel, nem birtam szemmel kovetni...)

Programozas oktatas:
Aki meg nem latott forraskodot, nem az egyetemen fog megtanulni programozni. (Talan masodik, harmadik kereszten ha atcsuszik :))
Aki mar latott, az viszont megtanul _rendesen_ programozni.
Papiron mitirki rulz :D

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 26. 18:13 -kor

#86 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 08:29

azert irtam hogy attol fugg melyik szakkozepiskola.
mert pl mi szakkozepben gimis konyvekbol tanultunk + szakmai targyaink is voltak :)

papiron programozas tenyleg rulez. meg kell 5-10 ev mire a tanarokkal egyutt
kimegy a divatbol ...  :down:

tasp

Szerkesztette: tasp 2005. 01. 27. 08:29 -kor

A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#87 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 12:32

Up

Nem tudtok valami olyan OKJ-s képzéseket összegyujto helyet amit mostanában frissitettek? (mondjuk az emlult fél évben). Ha Budapesten van és jogi jellegűeket részletezi csak, az is megfelel.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#88 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 12:49

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 12:46

NIK-rol par szo:

Anno 350embert vettek fel elso felevre, es vilagosan megmondtak, hogy 150 fore lesz keret 2felevre... minket akkor a programozassal szivattak (POA / Problemaosztalyok es Algoritmusok) Ebbol a targybol vagtak meg mindenkit, ebbol voltunk ugy elsoben, hogy senkit nem erdekelt, hogy tanitottak-e mar masik oran amire szukseg volt a feladathoz, ugy voltak vele, hogy biztosan igy is lesz 150diak, aki valahogy osszehozza... igy is lett (egyebkent a 150 tovabjutott emberbol 50%-a masodik nekifuto volt). Sosem felejtem el az elso POA gyak oramat... tanar: tudnak maguk programozni? (csend) Legalabb lattak mar olyan embert, aki tud programozni? (nemi kacaj) Remek, akkor holnap ZH-t irunk a konyv elso 100oldalabol + nehany alapveto feladatbol (alapveto feladat= norton commander stuktogrammjanak megirasa volt)

Aztan kb a 3.felevtol teljesen mas lett, tanarok total mashogy alltak mindenhez, es tenyleg elkezdtunk hasznos dolgokat is tanulni...

Ez van, az elso 2 felevet tul kellett elni...

Na,  megvolt az idei diploma.  Kezdtünk több mint 300-an, diplomáztunk kb. 120-130-an (ebből 2 bukott államvizsgán).
Csak igaz lett amit a gólyatáborban mondtak: a Kandó (akkor még Kandó, ma már BMF-NIK) valójában 5 éves suli, csak van aki 3 év alatt is elvégzi. Nekem is 5 év alatt sikerült (egy bukás, egy év kooperatív) :D :D De megvan végre :)

#89 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 13:54

Idézet: Nevl - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 13:42

Igazi infós suli egyedül a Gábor Dénes, de nem egy álláshírdetésben láttam olyat, hogy KIVÉVE G.D. szal ez nem tudom, hogy jó ötlet e.

Ilyen hírdetést mindenki látott már csak én nem? Kicsit "misztöri" ez nekem, szerintem csak más sulik hallgatói terjesztik ezt a baromságot, de ha tesz be valaki scannelt képet újságcímmel/dátummal akkor elhiszem.

Egyébként meg aki így hírdet állást oda ne is menjen normális infós, mert akkor annak a cégnek fogalma sincsen róla mi alapján válogasson... Én is GDF-re jártam, mai napig lusta voltam lediplomázni mégis rendszergazdaként dolgozok egy jó ideje és még a kutya sem kérdezte tőlem, hogy milyen papírom van. egy dolgot kérdeztek: értesz/nem értesz hozzá?

A GDF egyébként egy jó suli lenne ha nem lenne szar  :cool: . Az oktatási tematikájuk zsír lenne, csak a fele oktató szart sem ért ahhoz amit tanít, meg egy csomó dolgot nem kezelnek olyan komolysággal ahogyan kellene.

Más iskolák végzős infósaival is csomót beszélgettem, és a híres-neves iskolák végzett infósai sírtak, hogy szart sem értenek a gyakorlati informatikához. Azért mondták mert volt önkritikájuk, a többi hülye meg feszít, hogy neki eltés/műegyetemes/pollack-os papírja van, de érteni valamihez az luxus.

Múltkor egy veszprémi állásbörzén végzős infósok mögött jártam végig a standokat és hallgattam miket beszélnek/kérdeznek a cégek képviselőitől. Hááát a helyek 90%-ról mosolyogva tessékelték el őket mert szegények azt hitték, hogy ha megvan a papír akkor adnak nekik olyan munkát amilyet ők szeretnének. Hát nem kissrácok.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#90 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:21

Kicsit upolom a témát

Nem tudom mennyire van tapasztalatotok az amerikai/brit egyetemekkel kapcsolatban, de en kimennék vmerre MA-t csinálni. Ami viszont megfogalmazodott bennem, hogy az amcsi egyetemek sokkalta drágábbak mint az angolok, ellenben erős kételyem van arra vonatkozólag, hogy valóban annyival jobbak is.
Mindamellett nézegettem a kulonféle ösztöndíjakat és azt sem látom egyértelmuen hogy melyik országba konnyebb kapni egy ilyen egyéves programra támogatást. (Leginikább egyikbe sem :D)
Ha van valami véleményetek vagy javaslatotok a témában szoljatok :)
[egyebkent marketing és kommunikácio téma ami érdekel]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#91 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:26

Egyik haver most ment ki fél évre spanyolba erasmusra... fél milla saját önerő.
Az amerikai egyetemekkel nem vagyok kibékülve, főleg a képzés minősége miatt.

Amerika

#92 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:33

amúgy.. visszaolvasgatva a topicot, remélem a BMF-NIK megváltozott már, vagy változik (bár ha jól hallom tanrend az tényleg változik), mert szeptembertől ott fognak kínozni, viszont nem mindegy, hogy hogyan :D
Bár még nem eldöntött, hogy Óbudán vagy Fehérváron fogok tanulni, remélem nincs akkora különbség a kettő közt sem képzésben, sem minőségben. :cool:

-C0pp3rM!n3-

#93 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:49

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 12:33

amúgy.. visszaolvasgatva a topicot, remélem a BMF-NIK megváltozott már, vagy változik (bár ha jól hallom tanrend az tényleg változik), mert szeptembertől ott fognak kínozni, viszont nem mindegy, hogy hogyan :D
Bár még nem eldöntött, hogy Óbudán vagy Fehérváron fogok tanulni, remélem nincs akkora különbség a kettő közt sem képzésben, sem minőségben. :cool:

-C0pp3rM!n3-

Még nem tudod, hogy hol fogsz tanulni? :eek: Ez fölöttébb érdekes. Bár nem ismerem, ezt a BMF Óbuda, Fehérvár dolgot.
Faster! Harder! Cadaver!

#94 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:07

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 11:26

Az amerikai egyetemekkel nem vagyok kibékülve, főleg a képzés minősége miatt.

Tizenegykét évvel ezelőtt egy barátom bátyja a Harvard-on tanult, majd tanított. Amikor hazalátogatott úgy néztünk rá mint valami ufóra, hogy egy ilyen neves egyetemen tanít (akkor még vajmi keveset tudtunk/tudtam az amcsi oktatás színvonaláról). Amikor ezt mondtuk neki nevetett egyet a srác és közölte, hogy a speckó szakkal együtt amit ottkint csinál laza sétagalopp a dolog az ELTE-hez képest (ott végzett). Mi meg csak lestünk...  :omg:  :D

#95 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:06

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 10:49

Még nem tudod, hogy hol fogsz tanulni? :eek: Ez fölöttébb érdekes. Bár nem ismerem, ezt a BMF Óbuda, Fehérvár dolgot.

így van. mivel BMF-NIK Óbudai telephelyet jelöltem meg - mivel BP-n lakok vagy 1,5 éve. Viszont az állandó lakcímem Szombathely, így besorolás alapján székesfehérvári telephelyre tettek (állítólag az egész évfolyam 10%-a kerül oda)... úgyhogy írtam egy kérvényt, amit visszautasítottak a TO-ról, most meg írtam még egyet, ezt már a főigazgatónak... most épp várom a választ a kérvényre.

-C0pp3rM!n3-

#96 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 15:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 18:08

Gimnaziumban komolyabb melysegben oktatjak a matekot, mint szakkozepben, nagyobb esellyel erti meg az eloadason a muszaki matekot egy gimnazista, mint egy szakkozepes.

Hát erre azért nem vennék mérget.
Igaz, hogy még annó 5 éves SZKI-s képzésben mi is csak 4-5.-ben (13. oszály) integráltunk, deriváltunk. De mivel elektrotechnikusi szakon voltam, ezért már 2.-ban (10.) osztályban nagyon jól bántunk a komplex számok fogalmával, mivel ez elengedhetetlen a villamos ismeretekhez.
És ahogy észrevettem ezt a gimnazista haverok nem éppen nekünk oktatták.
Nomeg deriválás, integrálás amúgy sem annyira gáz.

Egyébként a fősulis szakmai oktatás nálunk, meg ahogy hallom mindenütt egy kalap kaki.
Villanymérnöknek tanulok automatizálási szakirányon, de inkább a matematika áll közelebb hozzá.
Mert aztán itt orrba-szájba nyomatják a laplace és inverz laplace, furier, inv. furier, meg mindenféle buzi integrálokat, nomeg a nagyonbuzi sokváltozós difegyenletek...
Nem mondom leszigóztam mindenből, matek 3 féléven keresztül volt, villanytanból is.. nameg nehezén már túl vagyok. kop-kop-kop
Van hátra 4 tárgyam, most kellene államvizsgáznom, azt szevasz. Én többet nem akarok a magyar oktatás része lenni. Mert ez egy szánalom.

"Nagynevű" szuperátlagú gimnáziumokkal sosem voltam kibékülve, ahol a gyerek 2 szép szeméért már beírják a 4-est, ha meg ismeri az ABC első 2 betüjét, akkor már 5-öst kap.. nomeg persze az év végén az osztályátlag is 4.9-es lesz. És mindenki zseni.. na persze.
Aztán majd amikor az egyetemen a tanárnéni és a tanárbácsi szarik a két szép szemükre torony magasan, és nem értik meg, hogy a bemagolt mondandójukat miután elmondták miért zavarja ki őket 3.szor is egy hatalmas nagy karóval mosolyogva, majd sírnak. :)

Szerkesztette: GI 2006. 08. 28. 15:21 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#97 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:06

Idézet: GI - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 15:19

Hát erre azért nem vennék mérget.

De nem ám... Nálunk is nyomatták a komplex számokat szakközépben az elektro miatt, bár amire a matekszigorlatomra sor került már nem sok mindenre emlékeztem belőle. Viszont egy csomó elektro tárgyat könyökből letettem a fősulin, volt amire az előadás alatt ajánlott meg jegyet az ember mert élből megválaszoltam a trükkösnek szánt kérdéseit :)

Legnagyobb előnyét azonban a műszaki rajznak láttam, főleg építész haverjaimnál. Ott aki jó rajztudással ment a felsőoktatásba az sok görcsös éjszakát megspórolt magának. Sok gimis ezen vérzett el elő félévében, hogy azt sem tudta mi az a tus. Aki tudja, hogy a megszállott rajztanárok milyen hibákért szoktak visszadobni egy rajzot az tudja miről beszélek. :D

Idézet: GI

"Nagynevű" szuperátlagú gimnáziumokkal sosem voltam kibékülve, ahol a gyerek 2 szép szeméért már beírják a 4-est, ha meg ismeri az ABC első 2 betüjét, akkor már 5-öst kap.. nomeg persze az év végén az osztályátlag is 4.9-es lesz. És mindenki zseni.. na persze.

Hehehe :) Figyeld meg, hogy az ilyen "zsenik" nagy százaléka bölcsész szakon folytatja ahol továbbra is ez a rendszer marad. Bazzeg volt csajom mindkét szakján kitűnő volt végig (na jó az egyiken 4,8 :)) Egy csomó szart kellett bebiflázniuk, de mire megvolt a diplomája (ami elvileg magasabb szint nyelvből mint egy felsőfokú nyelvvizsga) nem beszélte túl meggyőzően a nyelvet. Egyszer méltatlankodott, hogy a mérnököknek 3 egészre jár az az ösztöndíj ami nekik a jelesre, amikor elmagyaráztam miért akkor meg én voltam a bunkó...  :Đ

Szerkesztette: Zsul 2006. 08. 28. 16:11 -kor

#98 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:23

Tényleg többet ér egy közepes átlag egy Fazekas kaliberű intézményben, mint egy színjeles pl. egy kisvárosi gimnáziumban.

#99 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:28

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 16:23

Tényleg többet ér egy közepes átlag egy Fazekas kaliberű intézményben, mint egy színjeles pl. egy kisvárosi gimnáziumban.

Itt igazából arra gondoltunk, hogy egy neves gimiben ha az első évben úgy tekersz mintha a tour de france-on lennél, akkor ez rádragad és a tanárok eleve így könyvelnek el. Ezek után már minden bebiflázott dologra ami lehet máshol kettest sem érne megkapja a delikvens az ötöst, esetleg ritkán egy rosszalló négyest. Ez nagyon szvsz, de úgy látom nem csak az én tapasztalatom mutatja ezt... :rolleyes:

#100 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:42

Az biztos, hogy elsőnek azok a színötös magolós gyerekek hullanak ki, akik tényleges tudással nem rendelkeznek, csak a bemagolt dolgokkal. Legalábbis műszaki szakokon ez a jellemző. Ettöl függetlenül biztos profi versmondó lenne, vagy valami.
Lehet vannak elképesztően jól magoló emberek, de szeritnem egy reális, tényleg szivatós szigorlaton ahol a 2-es csodaszámba megy, 3-asnál már kérdően néznek rád, hogy nem-e nyújtottál extra szolgáltatást az irodában, az átlag pedig 1.1 körül lesz.. na ott szerintem képtelenség átmenni magolással.
szerintem.

Persze nem mondom vannak akik nálunk is totál sík hülyék és eljutottak. De szerintem, szigorúan szerintem a főiskolákon teljesen más normáknak kell megfelelni és mások a túlélési szabályok.
A korábbi elért eredmények pedig EGYÁTALÁN NEM lesznek mérvadóak az egyetemi évek során.
3 év tapasztalata alapján ez jött le.
Remélen 3.5 évnél tovább nem kell megtapasztalnom. :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »