Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene
Elküldve: 2006. 08. 28. 16:43
Elküldve: 2006. 08. 28. 16:47
Mi szki-s osztályunkban volt 2 csákó. Az egyik mindig b*szott az egészre, 3-asokat szedett össze, jobb esetben 4-est. Pontokkal jutott be (közben eszembejutott, hogy nem pontokkal), csodálkoztam is hogy hogyan. Na mindegy, tök jó arc értelmes.
A másik szinte minden dolgozaton 5-öst kapott, sokszor nem is szerettük, mivel nem mindig volt egyenrangú a tanárok hozzáállása a többiekkel szemben. Ettöl függetlenül tök jó arc ő is. Simán bekerült. Szinte színötöse volt.
Közben eszembejutott.. a rosszul tanuló srác szakmai versenyen jó eredményt ért el és így jutott be, nem pontokkal.
Namost mi együtt kezdtünk.
Az a srác, aki színötösökkel vitte végig az SZKI-t ő a 2. félév tantárgyait végzi. "Kicsit" csúszott.
A rosszul tanuló srác előző félévben diplomázott. Én meg remélem ebben a félévben.
Csak egy kis történet...
Szerk: tévedés
Szerkesztette: GI 2006. 08. 28. 16:49 -kor
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector
Elküldve: 2006. 08. 28. 16:59
Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 17:28
Egy OKTV eredménylista azért nem a biflázástól néz ki úgy ahogy. (A villanyász-infós szerencsére nem kap durva matekot, úgyhogy különösebb előnyt nem jelent az ilyen előképzettség.)
Elküldve: 2006. 08. 28. 17:02
Ugyanis így jónagyot csúszok. Látszólag volt csak 3 vizsgaalkalom.. na ilyen vagy sikerül vagy nem feeling.
Asszem valami 260 körüli tételünk volt, ami számra nem sok, meg feladatok. Egytölegyig buzi matematikai levezetések, persze volt 1-2 könnyebb is, de ahogy hallom azokat visszakellett tenni, majd húzni újat.
Szóval beszarás. Istenbizony már laplace és z transzformációkkal álmodtam, pedig a laplaces feladatokat szerettem is, a z-s feladatokat meg már kiráztam a kisujjamból.
A Maxwelles tételekért mondjuk még a mai napig sem rajongok és nem is akarok.
Így utólag annyira nem tűnik gáznak, de az idő mindent megszépít. Mindenesetre nem kivánnám az embereknek.
Nameg méréstechnikából.. az is érdekes volt. A történet az, hogy van egy baromi vastag könyv és tudd.
Bekérdez, hogy dobd fel a heterodin spektrumanalizátor tömbvázlatát, dalold el az áramló kaloriméteres teljesítménymérű működését vagy egy vektorimpedanciamérőjét és utána imádkozz.
Mondjuk a tag kicsit részeges volt mindig és különös kacaj között mondta: "Önök megfognak bukni"
De én bírtam.
Bementem mérés 2-re, 10 kérdést tett fel. Mivel az első 3-4 után rajtakapott valakit elhatározta, hogy méggecibb lesz.. Na én mindet tudtam, puskáztam. Úgy gondoltam talán eljutok szóbelire.
Kinn kiderült, hogy hülye fejemmel egyik feladatot összekevertem és rossz választ adtam a kérésre.
Ez volt az a pillanat, amikor majdnem hazamentem, hiszen mérés 2-ből egy 90%-os írásbelivel szinte biztos, hogy nem lehet továbbjutni szóbelire.
Haverékat azonban megvártam. Csodák csodájára továbbjutottam.
No azt bemegyek szóbelire, szemtől szemben bekérdezi újból azt, amire rossz választ adtam. Szerencsére hibátlanul elmondtam, értettem is.
És látom hogy a korábi 1-es vizsgaredményem mellé beír egy 4-est. Hát mondom ilyet európa nem b*szott.. micsoda átlagom lesz egy 7 kredites mérés 2-vel.
Nézegeti a tag, áthúzza a 4-est, melléír egy 3ast.. majd áthúzza az 1-est és a 3-ast, aztán beír középre egy 2-est
No mindegy, én azért baromira örültem a jegyemnek
Szóval így mennek ezek felénk
Nem mondom voltam úgy, hogy a tantárgy nevén kívül mást nem tudtam a témáról , a tanárt sem ismertem és átmentem. De azért voltak igazán kemény pillanatok
Elküldve: 2006. 08. 28. 17:08
Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 16:59
Hát akkor ki kap durva matekot???? :confused: Én nem akarom a saját szakomat itt a fellegekbe emelni.
De szerintem te még nem láttál villamossátan, folyamatirányítás és tsa tárgyakat, tananyagot. Mert elárulom, hogy nevével ellentétben ezeknek KÖZE sincs a villamossághoz, színtiszta matematika.
Nálunk azt tudom, hogy a műinfósok matekja (matek 1-2) nem oly vészes, többi matektárgyukról nem tudok nyilatkozni..
De szóval kiváncsian várom hogy a matematika szakosokon kívül ki kap durva matekot.
Egy valamit kérek, hogy ne a gépészekkel gyere.
Elküldve: 2006. 08. 28. 17:39
Idézet: GI - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 18:08
A fizikusok.
Elküldve: 2006. 08. 28. 17:59
Fizikusok matekjáról: analízis tanárunk magyarázta egyszer, hogy az igazán komoly matematikai fejtegetéseket fizikai lapokban kell keresni. A matematikai szaklapok messze nem olyan vadak...
Elküldve: 2006. 08. 28. 20:41
Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 17:39
Ez azért elég magas labda volt.
Mindenesetre tudomásom szerint azért villamos szakmában az átlaghoz képest eléggé erős matematikát oktatnak. Szerintem. Persze lehet ezt cáfolni.
Meg azt is elhiszem, hogy a fizikusok komolyabb szinten tanulnak matematikát, nem vitatom.
De hogy a többi szakhoz képest nem kapunk durva matekot nevetséges kijelentés, már ne is haragudj.
Infósok matekja tényleg hasonló, mint nekünk volt.
Különbség csak az, hogy főtantárgyaik nekik pogramozás volt. Nekünk meg villamosságtan és szabályzástechnika, folyamatirányítás, fizika villamosmérnököknek és hasonló álnévek alatt színtiszta matematika.
No mindegy, nem akarok vitázni, mert nincs értelme. Az biztos viszont, hogy aki villamosmérnöknek tanul és arra számít, hogy kevés matekot tanul, az elég nagyot téved. Mert szinte kizárólag abból áll az egész.
szerk: az mondjuk igaz, hogy matek néven csak 3 félévig fut a dolog.
Szerkesztette: GI 2006. 08. 28. 20:48 -kor
Elküldve: 2006. 08. 28. 22:11
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2006. 08. 29. 04:24
Idézet: GI - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 21:41
BME-VIK villanyon elég kemyény matek van, de alig (vagy inkább semmivel) sem nehezebb mint az építőké, vagy a vegyészeké a BME-n. A vége már más tészta, de az eleje hasonló.
VIK-re csak az jöjjön aki mazohista, mindenki tudja, hogy kemény, mégis mindenki hátast db amikor megtudja, hogy mit is jelent az, hogy "kemény".
Elküldve: 2006. 08. 29. 12:10
a kérdésem az lenne, hogy egy pécsi pollackos, műszaki infós diploma mennyit jelent az elhelyezkedésben? Milyen típusú munkaköröket lehet betölteni, ha van ilyenem és ha mondjuk grafikai szakirányon vagyok, mennyit lehet keresni műszaki infó mérnökként?
Azért kérdezem ezt,m nemtok dönteni: másoddiplomás szakon tanulom éppen ezt, de még hátra van 3 év (1 már meg van). Ugye költségtérítés, albi (mivel nem vagyok pécsi), ezeket a pénzeket szívesen félretenném. Mennyire érdemes befejezni és mennyire érdemes inkább valami más 1-2 éves tanfolyamot helyette megcsinálni?
Elküldve: 2006. 08. 29. 12:33
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2006. 08. 29. 13:17
Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 12:10
Pont annyit, amennyi tudás és gyakorlat áll mögötte. Talán egy két kivételtől eltekintve nem is nagyon érdekli a munkáltatókat a papír (most csak az infóról beszélek) annál inkább a szaktudás. Igazán használható szaktudást pedig az életben fogsz szerezni. Van pár végzettség MCSA, MCSE, Cisco aminek tényleg van értelme és a megszerzése után értéke is, bár ezek nem olcsók viszont cserébe qrvadrágák
Szerintem a sulit ettől függetlenül érdemes befejezni, mert pl az állami szaktor a végzettségek után fizet (bár én vagyok az ellenpélda
Elküldve: 2006. 08. 30. 08:39
Aha, ok, köszi a hozzászólásokat! Emiatt gondolom én is, hogy felesleges elvégeznem a sulit.
Idézet
Ezek akkor tanfolyamok? Ha igen, mely iskolában/cégnél lehet őket elvégezni és mennyi kpért?
Elküldve: 2006. 08. 30. 20:31
Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:39
Aha, ok, köszi a hozzászólásokat! Emiatt gondolom én is, hogy felesleges elvégeznem a sulit.
Ezek akkor tanfolyamok? Ha igen, mely iskolában/cégnél lehet őket elvégezni és mennyi kpért?
Ezek nem light verziós vizsgák, olyan 200 000-től indulnak a normálisabb tanfolyamok.....
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 08. 30. 21:33
Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:39
Ezeket nem kezdőknek szánják alapvetően, hanem olyanoknak, akik aktívan használják az adott technológiákat már x ideje a munkájuk során, árazásuk meg a cégek pénztárcájához van igazítva. Mondjuk az Iqsoftnál lehet szörnyülködni.
Elküldve: 2006. 09. 21. 07:47
Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 20:33
És ha az olyan embereknek (pl.: én
Elküldve: 2006. 09. 21. 07:56
Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 7:47
Szerintem ők egy kicsit máshogy értelmezik a "számtechez értek" dolgot... Ha jól emlékszem anno a techNet-ben volt is egy válasz valamelyik olvasói levélre, amiben kifejtette a szerkesztő, hogy kéretik megérteni, hogy az újság alapvetően gyakorló rendszergazdák számára lett kitalálva és tessék őket békénhagyni a "miért fagy az Xp-m" típusú kérdésekkel...
"Halkan hozzáteszem: sikerült már olyan kérdést feltennem, amire a Fóti Marcell is azt válaszolta: keressem meg a picipuha központi szápportját
De a témánál maradva, szerintem azt teszed a legjobban, ha először magyar nyelvű könyvek segítségével megpróbálsz elmélyedni egy kicsit a szerverek világában, valahová bekuncsorgod magad rendszergazda mellé egy kis gyakorlatot szerezni majd ha ez megvan akkor beszerzed a megfelelő könyveket (pl: MCSA, MCSE) és szépen tematikusan a tesztkérdések alapján körüljárod a témákat. Ezek után kezdődhetnek a vizsgák. A 2-3-400e pengős tanfolyamokról, jó ha tudod hogy kb 2-3 naposak és nagyrészt arra találták ki őket, hogy a cégek elküldjék az embereiket "továbbképzésre". Szvsz megy ez tanfolyam nélkül is...
Elküldve: 2006. 09. 21. 09:54
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2006. 09. 21. 12:07
Amiket leírtatok abból elég jó képet kaptam ezekről a tanfolyamokról, uh. köszönöm!
A rendszergazda ötletre meg eszembe jutott, h van is egy ilyen ismerősöm...

Súgó
A téma zárva.