HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 21. 19:26

Elsősorban PPétertöl várnék segítséget, de persze minden infót köszönök.
A problémám az, hogy volt egy Pio-105-ös írom amivel a Prassi PrimoDVD 2.0 V-2.0.749. program tökéletesen írta a DVD, és X-box lemezeket. Az írót lecseréltem egy Pio-109-re és sajnos ezt már nem támogatja. A problémám az, hogy honnan lehetne letölteni valahonnan frissitést ehez a programhoz, mert amugy nagyon jó kis program.

#1542 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 07:32

Nem tud valaki olyan programrol vagy registry tweakrol amivel udma 4-rol udma 2-re lehet atallitani egy csatornat?
Kiprobalnam en is udma 2-on az irot, de ha lehet biosos turkalas meg ujrainditas nelkul.

Szerkesztette: Douglas 2005. 07. 22. 07:45 -kor

#1543 Felhasználó inaktív   Abbath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 07:44

A 109-es kapható feketében?
"Spirits rideth with the ones that know no fear
They are the Sons of Northern darkness..."

#1544 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:25

Idézet: discovery - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 20:26

Elsősorban PPétertöl várnék segítséget, de persze minden infót köszönök.
A problémám az, hogy volt egy Pio-105-ös írom amivel a Prassi PrimoDVD 2.0 V-2.0.749. program tökéletesen írta a DVD, és X-box lemezeket. Az írót lecseréltem egy Pio-109-re és sajnos ezt már nem támogatja. A problémám az, hogy honnan lehetne letölteni valahonnan frissitést ehez a programhoz, mert amugy nagyon jó kis program.

A Prassi ha jól tudom leállt a fejlesztésével és nincs hozzá több update. De nem pótolhatatlan program, a Nero és a Decrypter minden tekintetben kiváltja.

#1545 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 14:50

Nah, sikerült letesztelnem a Pio 109XL EFMkódolási és gyengeszektorírási képességeit, magyarul melyik Safediscet tudja még reprodukálni. 27 CD-t írtam, mindet Safedisc 3.1-es védi.
CloneCD, Alcohol, Blindwrite és főleg az első 2 opcióinak kombinálásával próbálkoztam, a lehető leglassabb (4x) sebességen. Szinte az összes variációt végigpróbáltam és jelentem, hogy a 109XL 2.9 felett semmivel sem képes megbírkózni 1:1 backuphoz. Emulációs megoldással nem foglalkozom, az nem 1:1. A 2.9-et viszont rásegítés nélkül produkálja, azaz nem kell erősíteni a gyenge szektorokat.

Sajna a navigációmhoz kénytelen vagyok venni egy LG (valszeg 4163B) írót is, mert annak Mediatek chipsete EFM-kódolási és gyenge szektor írási szempontból megoldja a problémámat.

Minden másra ott a Mastercard  :D

#1546 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 18:06

Idézet: Abbath - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 8:44

A 109-es kapható feketében?

Talán ha legalább egy számtech bolt árlistáját megnéznéd... :omg:

#1547 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 19:08

Kicsit off: meglepődve látom ezen az oldalon, hogy az Lg nem is Mediatek chipsetet használ már, hanem Renesas R8J32006FPV típusút.  :eek:
Ez vajon jobb még a Mediateknél is?? Mert netes olvasatok alapján az EFMkódoláson kívül a szabálytalan mintákat is jól kezeli. Pedig elég nevenincsnek tűnik számomra.. :)

#1548 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 19:13

Jah, és így fest a Pio 109 chipsete:

Kép

#1549 Felhasználó inaktív   Hyena 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:55

Egy olyan problemam van a Pioneer-DVR 109-es irommal , hogy DVD Decrypterrel valo iraskor ha 6x-osnal nagyobbra van allitva az irasi sebesseg akkor , 8%nal megall a bufferszint is lecsokken egeszen 0-ra majd ujra elindul egy kis ido utan , es ilyenkor eri el a magasabb, pl 8X-os irasi sebesseget.
Normalis -e ez igy , miert csinalja ezt?
Jelenleg az 1.57-es firmware van rajta,de a regebbiekkel is igyvolt....

#1550 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:03

Idézet: Hyena - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:55

Egy olyan problemam van a Pioneer-DVR 109-es irommal , hogy DVD Decrypterrel valo iraskor ha 6x-osnal nagyobbra van allitva az irasi sebesseg akkor , 8%nal megall a bufferszint is lecsokken egeszen 0-ra majd ujra elindul egy kis ido utan , es ilyenkor eri el a magasabb, pl 8X-os irasi sebesseget.
Normalis -e ez igy , miert csinalja ezt?
Jelenleg az 1.57-es firmware van rajta,de a regebbiekkel is igyvolt....

Ez normális, úgy hívják, hogy Z-CLV írásmód (Zone Constant Linear Velocity). A lemezt zónánként írja különböző CLV sebességekkel, 8X írásnál 6X CLV-ben kezd, majd az általad is tapasztalt helyen kapcsol fel 8X CLV-re.
Helyesen állapítottad meg, hogy ezt mindegyik FW-rel így csinálja.

#1551 Felhasználó inaktív   Hyena 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:13

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 17:03

Ez normális, úgy hívják, hogy Z-CLV írásmód (Zone Constant Linear Velocity). A lemezt zónánként írja különböző CLV sebességekkel, 8X írásnál 6X CLV-ben kezd, majd az általad is tapasztalt helyen kapcsol fel 8X CLV-re.
Helyesen állapítottad meg, hogy ezt mindegyik FW-rel így csinálja.

Koszonom a gyors valaszt, sejtettem ,hogy technikailag megokolhatoan van ez igy.Ellenben az 1ik Philips 8Xosan irhato lemezzel +tortent nehanyszor, hogy ez a bizonyos 8%nal torteno leallas az idok vegezeteig tartott,egy szoval vagy 6X-osan irtam meg a lemezt, vagy sanszos volt, hogy 8Xnal leakad az iras.A magyarazat, egyszeruen az, hogy arra a a lemezre valamiert alergias?A problema az 1.55-os firmwareval tortent, azota nem vettem olyan lemezt, szoval nemtudom csinalna -e meg....

#1552 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:21

Igen, elképzelhető, hogy azt a bizonyos Philips lemezt nem komálta az adott FW-rel felruházott író.
A Philips lemezei elég változatos beszállítói körből kerülnek ki, a saját gyártmányútól kezdve a CMC-sen, MBI-sen át az INFOME-ig.

#1553 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:38

:offtopic:

Tudom, hogy nem teljesen ide való, de kaptam öcsémtől írni 10-es csomag M*Mar*-ból származó Commodore -R, 4*-es lemezt.
Igaz, mondhattam volna előre, hogy Verbatim, de b*****m szólni, részben az én hibám is :(.
A 10-ből öt darabot FEL SEM ISMER nyersanyagként az író (Nero, DVD Identifier)...
Szerintetek vigyem (vitessem) vissza szavatosságra (mert jótállás biztos nincs rá), vagy dobjam ki, vagy fogyvéd, hogy kitiltsák az ilyet a HIVATALOS piacról?
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#1554 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:03

A lemezolvasási probléma szerencsére nem az íróm hibája, két 108-as pioneer és egy másik 109-es sem tudta beolvasni.

#1555 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 21:44

Én is vettem náluk 3 éve jónéhány Pioneer lemezt. Egyetlen egyet sem sikerült megírni!! Én is gondolkodtam rajta, hogy visszaviszem és nagy balhét verek, de csak lustaságból nem tettem. Ha van időd, mindenképp vidd vissza, verd ki a balhét, ha kell, említsd meg nekik a fogyasztóvédelmet (ha van eszük, ettől meghátrálnak). Itt pedig nyugodtan írd ki ide ennek az áruházláncnak a nevét, hogy mindenki tudja, hogy a Media Markt igenis sok szart árul, neve semmire sem garancia. Amíg mi tisztességesen kifizetjük a lóvét a cuccaikért, arra sem veszik a fáradtságot, hogy visszavegyék a gagyit a polcokról, ha arra panasz van (pedig én is szóltam az illetékesnek).
Azért nem buknak az ilyenekkel, mert mindenki legyint rá, sajnos. Szégyellheti magát a cég, hogy ilyen név és full megbízhatatlan.  :(
Egyébként én egyből a fogyvédhez vinném be, mert ott magyarázkodni sem kell, bár ami a magyarországi hivatalos ügyintézéseket illeti, elég sokáig tartana és lefárasztanának rendesen..

Haverom egyébként pont 1-2 hónapja sétálgatott MM-ban és egy CDíróra valahogy hibás akciós szöveg volt írva, körülbelül annyi a lényeg, hogy kettőt kapsz egyért. Persze rosszul, félreérthetően volt megfogalmazva, de szólt a részlegvezetőnek, hogy vásárlói jogon meg fogja venni a kiírás szerint, nyeltek egyet és odaadták neki..  :rolleyes:  :up:

Szerkesztette: mexi-cow 2005. 07. 23. 21:48 -kor

#1556 Felhasználó inaktív   Stirlitz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 19:32

Van egy Sony DRU510A íróm. Vettem egy-egy csomag mínuszos 8*Fuji és 8*Omega lemezt, azonban a következő problémák adódtak:
Az omegát tökéletesen írta, a max 4* sebességen, míg a Fujit ugyan 4* írta ki, de a sebessége csak 1* volt (1 óra volt) Kb.3-3 lemez után azonban egyiket sem írja meg, mivel a bevezetéskor lézerbeállítási hibát jelez. Érdekes módon szimulációnál nem jelez hibát, de írni nem ír.
Pluszos Verbatim lemezt tökéletesen ír azóta is. Mi történhetett? Van javaslat? Firmwaret frissítettem az utolsóra, de az is több mint egy éves.

#1557 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 20:55

Idézet: Stirlitz - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 20:32

Van egy Sony DRU510A íróm. Vettem egy-egy csomag mínuszos 8*Fuji és 8*Omega lemezt, azonban a következő problémák adódtak:
Az omegát tökéletesen írta, a max 4* sebességen, míg a Fujit ugyan 4* írta ki, de a sebessége csak 1* volt (1 óra volt) Kb.3-3 lemez után azonban egyiket sem írja meg, mivel a bevezetéskor lézerbeállítási hibát jelez. Érdekes módon szimulációnál nem jelez hibát, de írni nem ír.
Pluszos Verbatim lemezt tökéletesen ír azóta is. Mi történhetett? Van javaslat? Firmwaret frissítettem az utolsóra, de az is több mint egy éves.

Nem teljesen vágom, hogyan jön a 16X Pioneer író témájába a 4X SONY (Lite-On) író problémája, de tekintsünk el ettől.

Mivel ehhez az íróhozmár rég felszáradt a FW támogatás, próbálj olyan lemezeket beszerezni, amiket ismer, és jól meg tud írni. A 4X lemezek többsége ilyen, a Ritek G04, vagy a RICOHJPN R01 lemezek pl. még kaphatók. Vagy a 4X Verbatim és Fuji lemezek.
8X lemezek közül inkább csak a nagy márkákkal érdemes próbálkozni, esetleg az olcsóbbakból a +R lemezekkel, azokat 2,4X sebességgel általában meg tudja írni. Pl. Ritek R03.

#1558 Felhasználó inaktív   Stirlitz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 21:10

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 21:55

Nem teljesen vágom, hogyan jön a 16X Pioneer író témájába a 4X SONY (Lite-On) író problémája, de tekintsünk el ettől.

Mivel ehhez az íróhozmár rég felszáradt a FW támogatás, próbálj olyan lemezeket beszerezni, amiket ismer, és jól meg tud írni. A 4X lemezek többsége ilyen, a Ritek G04, vagy a RICOHJPN R01 lemezek pl. még kaphatók. Vagy a 4X Verbatim és Fuji lemezek.
8X lemezek közül inkább csak a nagy márkákkal érdemes próbálkozni, esetleg az olcsóbbakból a +R lemezekkel, azokat 2,4X sebességgel általában meg tudja írni. Pl. Ritek R03.

THX. Nem akartam új témát nyitni, bocs. Azért szemétség, hogy egy ekkora név, mint a Sony ennyire szarik az emberre, holott majd 60 e volt anno az író.

#1559 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 23:58

Voltam egy vidéki "kékhal" üzletben. Szerttem volna venni egy pio-109-es írót. Az árlistában szerepelt, az eladó viszont azt közölte hogy nincs és nem is lesz, mert új tipust fog a pio kiadni.
Tud erről valaki közelebbi infót? Szerintem csak süket szöveg volt.

#1560 Felhasználó inaktív   spooky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 08:07

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 0:58

Voltam egy vidéki "kékhal" üzletben. Szerttem volna venni egy pio-109-es írót. Az árlistában szerepelt, az eladó viszont azt közölte hogy nincs és nem is lesz, mert új tipust fog a pio kiadni.
Tud erről valaki közelebbi infót? Szerintem csak süket szöveg volt.

én kb egy hónapja voltam náluk (pesten) és már akkor is ugyanezt mondták

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.