HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:58

Bocsi a tudatlanságomért, de vettem egy Coolink 5.25-ös külsö keretet a Pio-109-es íromnak.
Odáig minden rendbenvan hogy megy az írás, de csak 4X-es sebességgel. A keret Usb-2.0-ás és a Nero DVD-speed csak 6X-os olvasási sebességet mutat max. Az Op rendszer WinXpprof SP2. Kel-e valahol valamit állitani, vagy telepiteni hogy nagyob legyen az átviteli sebesség?

#1582 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:02

Idézet: discovery - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 21:58

Bocsi a tudatlanságomért, de vettem egy Coolink 5.25-ös külsö keretet a Pio-109-es íromnak.
Odáig minden rendbenvan hogy megy az írás, de csak 4X-es sebességgel. A keret Usb-2.0-ás és a Nero DVD-speed csak 6X-os olvasási sebességet mutat max. Az Op rendszer WinXpprof SP2. Kel-e valahol valamit állitani, vagy telepiteni hogy nagyob legyen az átviteli sebesség?

Az alalapodon lehet hogy van külön USB1.1 és USB2.0 csatlakozó, ellenőrizd melyikbe dugtad, illetve a BIOS-ban is előfordulhat paraméterezlsi lehetőség, hogy milyen sebességgel megy az adott port. Nem minden keret/író kombináció megy jól együtt, utánanéztél, mielőtt vásároltál, hogy az íród az adott kerettel (vagy egyáltalán) hajlandó együttműködni külső eszközként?

#1583 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:47

Idézet: discovery - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 21:58

Nekem van egy ugyanilyen keretem (is), merevlemezzel akár 32 MB/s-ot is tudok rajta tolni, de optikai meghajtó nem megy benne 6X sebesség fölé, akármit csinálsz.
Vegyél egy Welland USB + firewire külső keretet, azzal hasítani fog a legtöbb író. Nekem voltak gondjaim korábbi FW-ekkel a klső keretben, nem tudtam DL és SONY 8X lemezt írni. :confused:

#1584 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:49

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:03

Hajlok rá, hogy az 1.40 és az 1.50 jobb volt az SL lemezekhez, mint az 1.55 és 1.57.  :(

nabakker.. downgrade kell? :)

ezt egyebkent szoktad jelezni pl  a Pioneer fele (marmint hogy ilyet tapasztalsz?)

Akkor visszaalljunk 1.50-re, aki nem ir DL lemezt szerinted?

Mondjuk nekem semmi eszreveheto bajom eddig az 1.57-tel...

lac

#1585 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 07:32

no én tegnap vittem vissza boltba a pio 109 írómat

különböző anomáliákat adott elő

a lemez mindig trax -8x volt, akármelyik firmware is volt fenn, mindig olyan hülyeségeket írt ki, akármelyik programmal is hogy hihetetlen :(

----atyuska----

#1586 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 17:11

5.25 külső keret. Vissza vittem a boltba a Coolink keretemet, és hoztam probára egy Revoltec márkájut. Sajnos a Pio-109-es írom olvasási tesztje ugyan tökéletes, megy 16X sebességgel, meg a grebbelés is kb-10x sebességgel de írás esetén a bevezető zonát megirja majd scsi hibával megál. Eztprodukálja a Neroval, ClonCD, ClonDVD esetén is. Mi lehet a hiba, és van e megoldás. A segitcség sürgös lenne, mert holnap vissza kel vinnem.

#1587 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 00:33

Idézet: discovery - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 18:11

5.25 külső keret. Vissza vittem a boltba a Coolink keretemet, és hoztam probára egy Revoltec márkájut. Sajnos a Pio-109-es írom olvasási tesztje ugyan tökéletes, megy 16X sebességgel, meg a grebbelés is kb-10x sebességgel de írás esetén a bevezető zonát megirja majd scsi hibával megál. Eztprodukálja a Neroval, ClonCD, ClonDVD esetén is. Mi lehet a hiba, és van e megoldás. A segitcség sürgös lenne, mert holnap vissza kel vinnem.

Az írás elején történő lefagyás nem feltétlenül az író vagy a külső keret bűne, simán lehet a rendszerbe is belevariáló CD/DVD-író alkalmazások (CloneCD, Alcohol, BlindWrite, egyes Pinnacle szoftverek tipikusan ilyenek) miatt. Uninstallálj minden programot, csak a legújabb Nero vagy a Decrypter legyen fent és úgy próbálj írni.

#1588 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:02

elöszőr is, az én 109-em -el soha semmi baj nem volt de au itt olvasottak alapján biosban visszavettem az UDMA-4 -et UDAMA-2 -re hátha így még f*szább csávó leszek, na így most gyártootam is 3 frizbit...  :eek:  :(

visszavetem szépen UDMA-4 -re és láss csodát ismét faxa minden  :cool: ;)  :up:

egyébként ICH6R -att van masterként mellet slave-ben 106-os UDMA-2 vel (annál ez a max)

tehát nem tekintendő az UDMA-2 őrület szentírásnak (!)  :think:  :rolleyes:  sőt egges esetekben próblát is okozhat  :omg:  :mad:
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1589 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:09

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 12:02

elöszőr is, az én 109-em -el soha semmi baj nem volt de au itt olvasottak alapján biosban visszavettem az UDMA-4 -et UDAMA-2 -re hátha így még f*szább csávó leszek, na így most gyártootam is 3 frizbit...  :eek:  :(

Borzalom, hogy milyen hülye ennek a meghajtónak az I/O interface-e. Hogy UDMA-2 vagy 4 jó neki, attól is függ, hogy éppen melyik firmware van benne, milyen eszköz van mellette, milyen alaplaplapi vezérlőre van kötve. Szóval fura.  :(  Mindenre allergiás tud lenni, ennyire érzékeny írót nem láttam még, de szerencsére viszonylag egyszerű kikombinálni, hogy éppen mi tetszik neki és az írási minősége :respect:

#1590 Felhasználó inaktív   Etienne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 12:30

Üdv! Mindenkinek! Már régóta olvasgatom a fórumot, kb. 2 hónapja vagyok megelégedett Pio109 tulaj, A09-es 1.57 frissítéssel... Eddig nagyon jól muzsikál (ABIT IS7, 2Maxtor Raidben, IDE1: LG olvasó Master-kén, s a Pio Slavekén UDMA4, a másik IDE-n két mobil Rack). MINDIG LG íróim voltak, de az utóbbi 4163B-ben csalódtam, 3 hónaposan bedöglött (csak a CD-ket írta meg jól) így váltottam...  :) Egy kicsit érdekes (zajos) a tálca behúzása, de remélem bírni fogja...
1X volt egy TEAC DVD olvasom (állítólag pio belso), akkor nagyot csalódtam a pioban, de most ezzel az íróval helyrebillent a bizalmam!

#1591 Felhasználó inaktív   Etienne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 12:40

1 kicsit szenilis vagyok... Toshiba SD-M1912 olvasóm van a pio mellett, mert az LG olvasót is becseréltem...:)

#1592 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:49

A külsö keret problémám megoldva, a problémát a DEAMON TOLS okozta. A Revoltec alu külső keret tökéletes.

#1593 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 14:52

Daemon Tools, még warez esetén is figyeljünk a helyesírásra :) !
PPeter: láttad, hogy eredménye lett a cikkednek? Tényleg hamisak a tárgyalt Verbatimok (ahogy az sejthető volt a cikked alapján). Grat! Öt pirospont---egy piros csillag :).
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#1594 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 18:45

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 19:29

Ugyanaz? Az a piszok ekoder ellopta az avataromat! :reklamacio:  :D

BTW megyek az NEC 3520 témájába, mert úgy tűnik, betojt az íróm. :mad:

Remélem nincs nagy gond a 3520-al

Bocs, ha kicsit OFF leszek a PIO témában, de Erdoke talán tud segíteni nekem.
Egy nonprofit szervezetnek vettem egy MSI DR16-B2 írót, amit beszerelés előtt kipróbáltam otthon.
Az eredmény az írási folyamat során nem volt feltételezhető, mert rendben végigment az írás.
Csakhogy az írás után gondoltam megellenőrzöm Nero Cd/DVD Speddel a lemezt, de a PIO109-esem már fel sem ismerte a lemezt.
Visszaraktam az MSI-be, de a helyzet változatlan volt. Az LG4082b-m viszont látta és kb. 800 megáig futott is a CD/DVD Speed, de ott olvasási hibával leállt(a görbe addig szép volt).
Megnéztem a lemez írott részét és meglepődve láttam, hogy legbelül kb. 4-5 mm széles sötét sávval nyit a lemez, majd kb. 15mm széles szemmel láthatólag írott rész következik, aztán ismét a lemez széléig tartó sötét sáv jön.
Ekkor eszembe jutott, hátha hasonló tünetet produkál az MSI, mint anno a PIO109 a most eszembe nem jutó típusú lemezzel.

Gondoltam FW frissítést tolok neki és leugrottam barátomhoz netezni. MSIéktől leszedtem egy DR16-B2_M21.zip csomagot, de azért szétnéztem a http://www.firmware.fr.st/ oldalon is, ahol meglepődve láttam, hogy van DR16-B/2 és DR16-B2 típus is. Újra elugrottam MSI-ékhez és ott csak DR16-B2-vel találkoztam. Viszont a DR16-B/2 bejegyzésnél található egy sor, ami elbizonytalanított: "May be identified as ATAPI DVD+/-R/RW16XMAX"

Nos ha jól emlékszem, akkor az írót "ATAPI valami 2x4x8x16x M1.6"-ként azonosította mind a Nero, mind a CD/DVD Speed progi. Természetesen nem emlékszem pontosan hogy nézett ki.

Rákerestem itt a háttértárolóban a DR16-ra és kidobott pár topicot, melyek közül egy BenQ-sban olvastam, hogy van némi tapasztalatod BenQ/MSI párossal.

Namost akkor milyen írót is sikerült vennem?

A lemez 8x-os Ridisc volt CMC MAG AE1 MIDdel. Az eset előtt és után több lemezt is írtam a PIO109-essel belőle, amikkel idézőjelben "nem volt gond", de mindenesetre a PIO nem rotott el egyet sem és minden lemez használható volt.

Milyen FW-t kellene feltolnom bele?
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1595 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 18:52

Idézet: sohta - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 19:45

Remélem nincs nagy gond a 3520-al

Bocs, ha kicsit OFF leszek a PIO témában, de Erdoke talán tud segíteni nekem....

BenQ DW1620 vagy DW1620Pro firmware-t tegyél bele, ugyanaz a hardver.

#1596 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 18:55

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 19:52

BenQ DW1620 vagy DW1620Pro firmware-t tegyél bele, ugyanaz a hardver.

Letöltöttem Erdoke által másnak ajánlott címről egy B7V9.zip csomagot, amit Innen szedtem le. Szóval akkor az jó lesz, mert DW1620-hoz tartozik.

Köszönöm szépen  ;)
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1597 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 18:56

Idézet: sohta - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 19:55

Letöltöttem Erdoke által másnak ajánlott címről egy B7V9.zip csomagot, amit Innen szedtem le. Szóval akkor az jó lesz, mert DW1620-hoz tartozik.

Köszönöm szépen  ;)

Egészségedre :)

#1598 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 20:54

Szia sohta,

Én a B7T9-et ajánlom, azzal kapsz a legtöbb féle lemezre jó eredményt. Hatványozottan igaz ez a közepes és gyenge minőségű -R lemezekre, bár az ilyeneket inkább kerülném egy régebbi Philips vezérlőchipre épülő íróval. Bármilyen nem hamis/B-C kategóriás +R és a jobbfajta -R lemezek a kedvencei.
A B7V9 szerintem ugyanaz mint az M21, bár az is lehet, hogy az a B7U9-nek felel meg.
Esetleg Philips 3.5 FW-rel is próbálkozhatsz, de az nem kezeli normálisan a BenQ/MSI többszínű LED-jét, mert a Philipsen egész LED sor van. :)

Kár, hogy az MSI visszatért a BTC írókhoz, pedig most tudnánk venni nem Plextor BenQ 1640-et tűrhető áron. :up:

BTW a 3520 állapota nem változott, de ez nem meglepő egy mumifikálódott hullától. :D
Ha végre el tudnám hozni a nagy nehezen kicserélt Plextoromat, akkor beadnám ezt is egy 3540 csere reményében.

Szerkesztette: erdoke 2005. 07. 28. 20:57 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 21:03

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 21:54

Szia sohta,

Én a B7T9-et ajánlom, azzal kapsz a legtöbb féle lemezre jó eredményt. Hatványozottan igaz ez a közepes és gyenge minőségű -R lemezekre, bár az ilyeneket inkább kerülném egy régebbi Philips vezérlőchipre épülő íróval. Bármilyen nem hamis/B-C kategóriás +R és a jobbfajta -R lemezek a kedvencei.
A B7V9 szerintem ugyanaz mint az M21, bár az is lehet, hogy az a B7U9-nek felel meg.
Esetleg Philips 3.5 FW-rel is próbálkozhatsz, de az nem kezeli normálisan a BenQ/MSI többszínű LED-jét, mert a Philipsen egész LED sor van. :)

Kár, hogy az MSI visszatért a BTC írókhoz, pedig most tudnánk venni nem Plextor BenQ 1640-et tűrhető áron. :up:

BTW a 3520 állapota nem változott, de ez nem meglepő egy mumifikálódott hullától. :D
Ha végre el tudnám hozni a nagy nehezen kicserélt Plextoromat, akkor beadnám ezt is egy 3540 csere reményében.

A Philipsen nem ledsor van, hanem ugyanúgy két szimpla led, csak egy prizmával húzzák szét széles vonalban, és egyszerűen más a firmware programozása :)

Csatolt fájl:

#1600 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 21:41

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 22:03

A Philipsen nem ledsor van, hanem ugyanúgy két szimpla led, csak egy prizmával húzzák szét széles vonalban, csak egyszerűen más a firmware programozása :)

Na, mostmár ezt is tudom. :)
Nem volt Philips íróm, különösen nem szétszedve, csak valamelyik fórumon olvastam az átflashelés ilyetén gondjairól.
Viszont a két LED máris több mint az egy a BenQ 1620-on. ;)

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.