HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 29. 08:20

Idézet: Kraken - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 15:52

Daemon Tools, még warez esetén is figyeljünk a helyesírásra :) !

Miért warez a D-tools? :think:
Egyébként sok esetben a Nero imagedrive-ja is elég tud lenni egyes másolásvédelmek esetére és ellentétben a d-tools-al, nem keveredik meg tőle a gép olykor rejtélyes módon.

Erdoke, a két színű led több led, mint a két led! ;) Két led fizikailag, 3 logikailag :) . A kombinációk száma mondjuk azonos :think: :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1602 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 29. 11:09

PPeter!

Irtad, hogy hajlasz afele, hogy az 1.55-1.57 -nel jobb az 1.40-1.50-es fw az SL lemezekhez.
Minap irtam egy Datawrite -R -es lemezt (8x, Titanium vagy mifene, szurkes teteju), es olyan tokeletes visszaolvasasi gorbelye volt, hogy csak lestem, tiszta verbatim :) pio errorokat nem neztem meg, de nagyon szep volt a gorbeje, szoval akkor most ezzel egyutt meg midnig jobb az 1.40-1.50 az SL-hez? Vagy nekem igy jo igy marad? :)

laca

#1603 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:21

Mikor lesz uj iroja a PIONEER-nek?

Szerkesztette: HAMMER 2005. 07. 29. 13:21 -kor

#1604 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:25

Idézet: HAMMER - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 14:21

Mikor lesz uj iroja a PIONEER-nek?

Hamarosan.

A Pioneer DVR-110 és DVR-110BK "Super Multi Drive"  típusjelűek lesznek a nagyobb tudással bírók, 5x-ös DVD-RAM írással felvértezve.

A Pioneer DVR-110D és DVR-110DBK, "Dual Format" modellek lesznek a kisebb tudásúak, DVD-RAM írási képesség nélkül.

#1605 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:29

Sajnos korán örültem, mert az igaz hogy a Revoltec külső keretem a Pio-109-es iroval a Daemon Tools
eltávolitása után a Nero val az írás teszt tökéletesen megy, és az adatátvitel is megfelelő. Azomban a tényleges írás esetén a bevezető zona írása után az írás megál, scsi hibára hivetkozva. Lassan már kezdek beleőszülni. Esetleg valami más ötlet. Arendszert ujra telepitettem, és csak a nero van fent.

#1606 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:36

Majdnem biztos, hogy a külső keret miatt van a probléma. A tényleges írásnál ugyanis folyamatos a kommunikáció a vezérlő és az író között oda-vissza (az írás során ma már számtalan paramétert jeltn le az író menet közben az írószoftvernek), amit nem minden USB/FireWire->ATA kontroller képes megfelelően átlátszó módon "átengedni" magán. A hibaüzenet jellege is erre utal.

#1607 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:39

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. Jul. 29., Friday - 14:25

Hamarosan.

A Pioneer DVR-110 és DVR-110BK "Super Multi Drive"  típusjelűek lesznek a nagyobb tudással bírók, 5x-ös DVD-RAM írással felvértezve.

A Pioneer DVR-110D és DVR-110DBK, "Dual Format" modellek lesznek a kisebb tudásúak, DVD-RAM írási képesség nélkül.

Ez nem rossz hir. Koszi.

#1608 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 21:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 12:25

Hamarosan.

hehe mar latom, ahogy flash-elik az emberek keresztbe kasba az iroikat D-rol simara :)

#1609 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 21:57

Idézet: Laca - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 22:35

hehe mar latom, ahogy flash-elik az emberek keresztbe kasba az iroikat D-rol simara :)

Nem biztos, amennyit megtudtam, abból az szűrhető le, hogy nem firmware-es különbség lesz.

#1610 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 20:36

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 0:58

Voltam egy vidéki "kékhal" üzletben. Szerttem volna venni egy pio-109-es írót. Az árlistában szerepelt, az eladó viszont azt közölte hogy nincs és nem is lesz, mert új tipust fog a pio kiadni.
Tud erről valaki közelebbi infót? Szerintem csak süket szöveg volt.

Szerintem csak duma, pénteken az "víz-ben" volt 109-es. Itt is duruzsol a gépemben a 108-as helyett, amúgy lefényképeztem a kettőt egymás mellett (ha valakit érdekel feltöltöm ide), s a 109-es sokkal rövidebb a 108-asnál, és a hátulja is "szűkebb", és a 109-es mindkét ágon 0,1A-al többet fogyaszt.

1.40-es FW volt benne, frissítettem rendben 1.57re, viszont rögtön az első DVD-t elrontotta(m)! (először egy CD-RW-t írtam vele 10x-esen, hiba nélkül, aztán egy 8x-os DVD-R lemezre próbálkoztam (Ridata).)

A következőt logolta a NERO: (csak a lényeg) (ez a logfile másolata, a program "kommunikációs hiba"-t írt ki.)

21:23:41    #29 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1288
    21:23:41.755 - PIONEER DVD-RW  DVR-109\H1 T1 : Queue again later

Sense Key:  0x04 (KEY_HARDWARE_ERROR)
-----------    
21:23:41    #31 CDR -1024 File Writer.cpp, Line 311
    Communication failure

21:23:42    #32 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 228
    all writers idle, stopping conversion

21:23:42    #33 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 222
    conversion idle, stopping reader

21:23:42    #34 Text 0 File DVDR.cpp, Line 2749
    EndDAO: Last written address was 2367

21:23:44    #35 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
    Burn process failed at 8x (11 080 KB/s)

Akkor most én is kezdjek el játszani az UDMA-beállítással? Mint már itt írták?
Ezt gondolom csak a BIOS-ban tudom megtenni, mivel VIA-s lapom van...
Vagy ez csak egy véletlen hiba volt.

:think:

Szerkesztette: Kory 2005. 07. 30. 20:37 -kor

#1611 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 23:48

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 9:20

Erdoke, a két színű led több led, mint a két led! ;) Két led fizikailag, 3 logikailag :) . A kombinációk száma mondjuk azonos :think: :)

Igazából legalább három színű, ződet, pirosat és narancssárgát biztosan tud. ;)
A lényeg az eltérő felépítésben, és az ehhez szükséges FW-beli különbségben van.

#1612 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 10:36

Közérdekű bejelentés :Đ

Most már 99%-ban biztos vagyok benne, hogy a melegedés okozza azt a problémát, amit sokan jeleztek nekem maiban, chaten stb., miszerint az írás elején idétlen módon le és fel pörög a lemez, majd hosszú idő után (majdnem két perc) az írás nehezen elindul végre, vagy hibaüzenetet dob és leáll. Beraktam két meghajtó közé a 109-est, amelyekkel beolvastattam egy-egy DVD-t nagy sebességgel.Tehát alulról és felülről alaposan felmelegítettem a 109-est. Megpróbáltam ezt követően írni a 109-essel: szinte minden 8x-os lemezt csak 4x-esen volt hajlandó elkezdeni és/vagy az említett hibát produkálta, ha 6x-osan vagy 8x-osan próbáltam megíratni a lemezeket.  Amint kivettem a meghajtók közül az írót és megfújattam ventilátorral, kapásból jól írta lemezeket és minden ment a maga útján. Két 109-essel is reprodukáltam a hibajelenséget, szóval eléggé biztosnak tűnik a diagnózis, és más fórumokon másoknak is bevált a dolog.

Vigyázat, meleg van, az újabb típusú, rövidebb, ''fan-less'', tehát saját hűtés nélküli írók (mint a 109-es) nem bírják a hőséget - tessék az írót szellősen elhelyezni és nem egymás után írni a lemezeket mint a bolond.

#1613 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 10:45

Akkor elképzelhető, hogy (kettővel feljebb) nekem is ezért áll(t) le DVD írás kezdetekor kommunikációs és queue hibával a NERO? Közvetlenül előtte egy (azaz 1 darab) CD-t megírtam hibátlanul vele 10x-esen (RW).

VIA (K8T800) chipseten hogy tudnék amúgy DMA sebességet állítani? A BIOSban nem lehetséges (csak ki-be kapcsolni lehet a csatornát), a Windows csak "UDMA vagy PIO" mód közül enged választani. Korábbi VIA 4in1 packban volt egy SETDMA.EXE nevű program, de az hibaüzenetet adva nem engedi állítani a módokat....

Most azóta még nem próbáltam újabb DVD lemezt írni vele, de azt már szimulálni fogom az tuti, nincs kedvem felírt TOC-al kukázni a lemezeket.
Lehet mégse volt jó "ötlet" lecserélnem a 108-as Pio-t, azzal semmi gond nem volt, csak az, hogy sajna fekete színe nem illett a házba, de ez már tök szocproblem . :)

#1614 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 20:05

Nem a melegedés az oka.

Kész vagyok már teljesen. :(

Felraktam a VIA ACCELERATOR IDE-drivert is az se segített, kiakad most is DVD-íráskor). (kommunikációs hiba, queue error).

PIO módba ha átteszem, akkor okés, ír, de teljesen lehal a gép, 100% prociterhelés, használhatatlan úgy, hogyan tudnám átállítani VIA esetén UDMA mode 4-ből Multiword 2-be? Hátha úgy jó lenne.......

1 vinyó (120-as Seagate) van mellette, az a master, most cseréljem meg őket?

Fejlemény 1: ha lehúzom mellőle a Master vinyót, és a PIO van egyedül azon az IDE csatornán, akkor jó (UDMA 4).....

Most majd megpróbálom Masteren a PIO-t, Slaven a vinyót. Nagyon remélem hogy képes együtt menni egy vinyóval...

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 01. 20:12 -kor

#1615 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 20:38

Fejlemény 2:

visszaraktam az 1.40-es eredeti FW-t, nem mentem vele semmire, így sem jó, pontosabban rájöttem valamire: arról a vinyóról nem hajlandó DVD-t írni, amelyik mellett egy ágon ott van a PIO.

Tehát a gépben lévő másik IDE-csatornán lévő vinyóról simán megy a DVD-írás.

Most majd megcserélgetem a Master-Slave felállást (hátha jobban bírja, ha ez lesz a Master), vagy esetleg nem vinyóval, hanem egy másik optikai eszközzel rakom egy ágra (DVD-rom-al).

Ha úgy se megy, komolyan mondom elajándékozom vagy becseréltetem egy NEC-re  :)

#1616 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 00:20

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 21:05

1 vinyó (120-as Seagate) van mellette, az a master, most cseréljem meg őket?

Fejlemény 1: ha lehúzom mellőle a Master vinyót, és a PIO van egyedül azon az IDE csatornán, akkor jó (UDMA 4).....

Most majd megpróbálom Masteren a PIO-t, Slaven a vinyót. Nagyon remélem hogy képes együtt menni egy vinyóval...

Nem igazán képes. Egyedül szeret lenni Masteren. A másik csatornán szvsz jól ellenne a HDD és az olvasó.

#1617 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 01:03

Igen, nálam is Master a secondary IDE-n (csak PATA van, RAID kikapcsolva), és egy Toshiba olvasó van mellette, amit értelemszerűen sosem használok írás közben (nincs direkt másolás, csak vinyóról írok).
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#1618 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 06:46

Köszönöm.

Akkor át kell variálnom az eddig "bejáratott" rendszert....Akkor én is a DVD-ROM-al kötöm egy csatornára, a Master PIO - Slave vinyó felállást már meg sem próbálom...

#1619 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 17:30

Na, teljesen átvariáltam a rendszert, most a DVD-rom-al van egy ágon (masterként), egyelőre mindkét vinyóról teljesen jó az írás, a DVD-ROM-ról direktbe úgyse írok. Ezek után inkább visszaraktam az 1.57-es FW-t is.

:respect:

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 02. 17:31 -kor

#1620 Felhasználó inaktív   Creator 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 06:50

Hali!

A melegedést a 109-esnél hogy oldjátok meg? Nekem álltalába a 4-5 irás után a gyengébb minőségü lemezekre a decripter "incompatible media"-t ir ki, a Nero fel se ismeri, de ha hagyom hülni akkor már gond nélkül irja-olvassa.
Azt hogy alul is és felül legyen egy szabad hely nem tudom megoldani /melyik a fontosabb?/, arra gondoltam hogy a burkolatát leveszem és furok rá lyukakat, de igy bukom a garit.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.