HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Odemas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:37

Azt esetleg tudja valaki, hogy az Arita 8x-os -R DVD-ket hogy írja, mert egy kisebb reklappal van abból itthon.
Jó lenne tudnom, mielőtt agyi infarktust kapok. :confused:

#162 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 21:17

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:11

Probalhjak meg a TYG01 fele orientalodni? Tudom, hogy nem 100%, hogy az amit veszek az, de melyik nagyobb markak hasznaljak ezt a mediat? Esetleg errol van valahol valami lista, hogy melyik marka miket hasznal?

Ahogy a most piacon lévő Verbatimokat néztem, a 10-es csomagolású erős színű slim tokosak MCC01-es lemezek, míg az ötösével csomagolt pasztell színűek TYG01-ek.
De miért akarsz mindenáron 4X lemezt beszerezni? Eredeti RICOHJPN-R02-03 Platinum 8X +R most 120 Ft...

#163 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:01

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:17

Ahogy a most piacon lévő Verbatimokat néztem, a 10-es csomagolású erős színű slim tokosak MCC01-es lemezek, míg az ötösével csomagolt pasztell színűek TYG01-ek.
De miért akarsz mindenáron 4X lemezt beszerezni? Eredeti RICOHJPN-R02-03 Platinum 8X +R most 120 Ft...

Nomost... nekem 5-os csomagolasu van,  a tokja idiota bugyirozsaszin. kekeslila korokkel, nem slim, rendes meretu, a lemez maga szurke :) Es ez MCC01-es....

Vagy nem erre az otosre gondltal?

Negyszeresen meg azer irnek, mer ez volt akkor verbatimba, mikor vettem, es jo nekem a 4x iras, csak fontos privat anyagokat akarok kiirni, nem vagyok en fenymasolo nagyuzem :)

laca

Szerkesztette: Laca 2005. 02. 09. 22:11 -kor

#164 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 11:55

Datawrite (8x -R) lemezt irt mar vele valaki?
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#165 Felhasználó inaktív   lpetervari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 18:22

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen dvd írót érdemes most venni?

Pioneer 109
Plextor 716 vagy valami más ötlet esetleg???

Ugyanis most romlott el az LG írom fél év után, és azt már többet nem szeretnék! :))

Kedves PPeter, hogy megy a 109 Pio tesztelése, van olyan stabil mint a 108-as??
Te mit ajánlanál az LG helyett???

Válaszotok előre is köszi
Ja Ritek G05 Arita lemezhez, mert bespejzoltam egy kisebb mennyiséget belőle.

Kösz mindekinek a segítséget....
Forever LG 4120B

#166 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 18:23

Idézet: Odemas - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:37

Azt esetleg tudja valaki, hogy az Arita 8x-os -R DVD-ket hogy írja, mert egy kisebb reklappal van abból itthon.
Jó lenne tudnom, mielőtt agyi infarktust kapok. :confused:

Én már írtam néhány lemezt ebből is 4×-esen.

A sebességfüggvénye hasonlatos ehhez, de a képpel ellentétben a lemez teljes felületén jelentkeznek rendszertelenül is a végénél tapasztalhatónál sokkal kisebb mértékű belassulások. (Start: 5,21×;End: 12,51×; Average: 9,19×)
Kép

Nyilván ez a lemez csak Arita.

Szerintem ettől még azért felhasználhatod őket.

Sada :)

Szerkesztette: Sada 2005. 02. 10. 18:50 -kor

#167 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 18:34

hehe, tiszta princo grafikon, az is ilyen, 4G-ig nincs vele baj, aztan ott megadja magat... :)

#168 Felhasználó inaktív   Odemas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 21:21

Köszi szépen!  :respect:

Kb. erre is számítottam.

#169 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 22:04

Egy ilyen mértékű visszaesés  a lemez végén egy érzékeny olvasóban (mint amilyenek a NEC írók) nem jelent SEMMIT.

Kicsit már kezd unalmas lenni, hogy mindenki CDSpeed teszteket futtat és aztán - ez a nagyobb baj - teljesen rossz következtetéseket von le belőlük és ezek alapján alakulnak ki a megtévesztő baromságok a neten.

Nem mindegy, milyen meghajtóval olvastatjuk vissza a lemezeket a teszteléskor. Önmagában a NEC írók olvasási eredményeire nem szabad alapozni egy lemez minőségének megítélését.

#170 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 22:27

No igen, azért mert egy író nem bírja "csak" 9,5X sebességgel olvasni a lemez egy szakaszát, attól még az asztali nyugodtan viszi 1X sebességgel. Ha 2X sebesség környékére esik le, akkor már lehet kezdeni parázni. :)

#171 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 22:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 21:04

Egy ilyen mértékű visszaesés  a lemez végén egy érzékeny olvasóban (mint amilyenek a NEC írók) nem jelent SEMMIT.

Nomost Ppeter, hol a hiba a logikaban:

ha egy erzekeny olvaso a lemez veget kvazi gyengebbnek latja, akkor az nem azt jelenti, hogy ott valoban nemileg gyengebb a lemez visszaolvashatosaga? Maskulonben miert lassit ott be? A keruleti sebesseg miatt nem latja rendesen a normalatlanja?

Es megegy: Te rendkivul fontos anyagot mernel olyan lemezen hagyni, amilyennek ilyen a vege?

Mer en nem :) Persze lehet, hogy csak para, de az en 4x -es -R -es verbatmiomnak is ilyen a vege, es elegge parazok, hogy kiirom mas tipusu lemezre is azok at a privat anyagokat, amik potolhatatlanok..

bar lehet az a legbiztosabb, ha a vinyon is van belole egy peldany :)

Szerkesztette: Laca 2005. 02. 10. 22:55 -kor

#172 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 22:58

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 22:54

Te rendkivul fontos anyagot mernel olyan lemezen hagyni, amilyennek ilyen a vege?

Hát ha nagyon fontos a 16X sebességű visszaolvasás, akkor bizony kukába vele! :p
De komolyan. Miért nem jó, ha 9-10X sebességgel jön le egy szakaszon az adat? Talán egy 5-12X CAV-ban olvasó meghajtónál észre se veszed az ilyet. :think:

#173 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 23:18

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 21:58

De komolyan. Miért nem jó, ha 9-10X sebességgel jön le egy szakaszon az adat?

Engem nem erdekel a sebessege, sem az irase, sem az olvasase.
Engem az aggaszt, hogy van lemez, amelyiknek tokeletes a vonala, es van, amelyiknek a vege ilyen kis hadirokkant, es valahogy (valoszinuleg lelkileg :) nem sok bizalomra ad okot, mert ha ma igy nez ki, ket het mulva lehet, hogy mar festek se lesz a lemezen... teccikerteni? :)

Szoval csak ezert zavar, es ezert kerdezem, hogy az ilyen lemez 2 ev mulva is lemez lesz-e?

#174 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 03:05

nem egészslgesz piot és lg-t egy kanócra kötni, mert lassítják egymást (az lg a kis dög)
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#175 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 09:09

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 23:18

Engem az aggaszt, hogy van lemez, amelyiknek tokeletes a vonala, es van, amelyiknek a vege ilyen kis hadirokkant, es valahogy (valoszinuleg lelkileg :) nem sok bizalomra ad okot, mert ha ma igy nez ki, ket het mulva lehet, hogy mar festek se lesz a lemezen... teccikerteni? :)

Szoval csak ezert zavar, es ezert kerdezem, hogy az ilyen lemez 2 ev mulva is lemez lesz-e?

A hosszú távú adatbiztonság nem annyira az írás minőségén múlik mint a lemez fizikai-kémiai minőségén. Ha nem deformálódik az évek során a polikarbonát, ha nem távolodnak/zsugorodnak a ragasztott felületek, ha nem változik meg fizikailag/kémiailag a festék, akkor a jó/közepesen megírt lemezen a hibaszám azonos lesz több év múlva is. Mivel az esetleges változás egyébként sem kiszámítható, akár a helyükre is kerülhetnek vagy kisimulhatnak a félreírt, szabálytalan formályú pitek (statisztikai esélye persze közelít a nullához). :D

#176 Felhasználó inaktív   petik3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 18:55

Sziasztok!

Én is a napokban vettem egy 109-est (egyben az első dvd-írómat). Nagyon szépen működik, eddig elégedett  vagyok vele, van viszont egy dolog ami nagyon zavar, nem tudok rájönni (nem értek hozzá :) ) hogy mi lehet a probléma oka:
Van egy notebookom, benne egy MATSHITA ujda760 dvd-rom/cdrw comboval 1.0 firmware (előre is bocsátom, hogy nincs hozzá frissebb firmware, de nem is vagyok benne biztos, hogy itt lenne a probléma).  DVDInfoPro szerint olvassa a következő formátumokat: DVD-R/DVD-RW/DVD-RAM/DVD-ROM (valamint irtam egy DVD+RW-t is, amit szintén elolvas, de a program szerint ezt nem ismeri, hm :) )
Eddig 4 dvd-t írtam, és egyiket se olvassa a notebook driveja. A lemezeket másik 4 driveban teszteltem, mind olvasta őket (pontos tipusokat majd mondok, hogyha valaki kéri, fejből nem tudom sajnos).
DVD-R lemezekről van szó, 8x -os MAXELL-ekről, valamint egy 8x TDK meg egy 4x VERBATIM, egyikkel se boldogul.
A helyzetet bonyolítja, hogy máshol megírt DVD-ket (ugyanígy DVD-R VERBATIM 4x, PRINCO) a notebook  gond nélkül elolvasta.
A 109-ben a firmware 1.09-es, nero 6.6.0.1-gyel irtam az összes lemezt, closed session, 8x 4x sebességgel (ahogy fogyott az önbizalmam :) )
Ennyi info alapján szeretném megkérdezni, hogy szerintetek mi lehet a probléma? Ha további infora lenne szükség szóljatok, mindenképp szeretném megoldani a problémát.
ja igen, az író UDMA2 módban van, secondary master, egyedül lóg a kábelen :)

köszi előre is!

Szerkesztette: petik3 2005. 02. 11. 19:00 -kor

#177 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 19:12

Idézet: petik3 - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 18:55

Sziasztok!

Én is a napokban vettem egy 109-est (egyben az első dvd-írómat). Nagyon szépen működik, eddig elégedett  vagyok vele, van viszont egy dolog ami nagyon zavar, nem tudok rájönni (nem értek hozzá :) ) hogy mi lehet a probléma oka:
Van egy notebookom, benne egy MATSHITA ujda760 dvd-rom/cdrw comboval 1.0 firmware (előre is bocsátom, hogy nincs hozzá frissebb firmware, de nem is vagyok benne biztos, hogy itt lenne a probléma).  DVDInfoPro szerint olvassa a következő formátumokat: DVD-R/DVD-RW/DVD-RAM/DVD-ROM (valamint irtam egy DVD+RW-t is, amit szintén elolvas, de a program szerint ezt nem ismeri, hm :) )
Eddig 4 dvd-t írtam, és egyiket se olvassa a notebook driveja. A lemezeket másik 4 driveban teszteltem, mind olvasta őket (pontos tipusokat majd mondok, hogyha valaki kéri, fejből nem tudom sajnos).
DVD-R lemezekről van szó, 8x -os MAXELL-ekről, valamint egy 8x TDK meg egy 4x VERBATIM, egyikkel se boldogul.
A helyzetet bonyolítja, hogy máshol megírt DVD-ket (ugyanígy DVD-R VERBATIM 4x, PRINCO) a notebook  gond nélkül elolvasta.
A 109-ben a firmware 1.09-es, nero 6.6.0.1-gyel irtam az összes lemezt, closed session, 8x 4x sebességgel (ahogy fogyott az önbizalmam :) )
Ennyi info alapján szeretném megkérdezni, hogy szerintetek mi lehet a probléma? Ha további infora lenne szükség szóljatok, mindenképp szeretném megoldani a problémát.
ja igen, az író UDMA2 módban van, secondary master, egyedül lóg a kábelen :)

köszi előre is!

A Princoval soha nem lehet tudni, hogy egyik-másik drive miért nem olvassa, a 4xe-es Verbatim DVD-R lemezt meg a 109-es elég érdekesen írja meg (a lemez elején nagyon sok nehezen olvasható szektorral), amiért több drive-ban gondok lehetnek a lemezekkel. Javaslom egy másik lemeztípus kipróbálását.

#178 Felhasználó inaktív   petik3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 19:18

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 18:12

A Princoval soha nem lehet tudni, hogy egyik-másik drive miért nem olvassa, a 4xe-es Verbatim DVD-R lemezt meg a 109-es elég érdekesen írja meg (a lemez elején nagyon sok nehezen olvasható szektorral), amiért több drive-ban gondok lehetnek a lemezekkel. Javaslom egy másik lemeztípus kipróbálását.

De a probléma pont az, hogy a princo, meg a maxell-t (amit nem a 109-cel irtam) elolvasta, viszont TDK VERBATIM MAXELL lemezeket egyiket sem. Ugyanakkor más driveok ugyanezeket a lemezeket olvassák.
Tehát 3 féle lemezt próbáltam ki az íróval, és a notebook egyiket sem olvassa el. Viszont pl media infot be tudom olvasni.

#179 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:03

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 18:23

Én már írtam néhány lemezt ebből is 4×-esen.

A sebességfüggvénye hasonlatos ehhez, de a képpel ellentétben a lemez teljes felületén jelentkeznek rendszertelenül is a végénél tapasztalhatónál sokkal kisebb mértékű belassulások. (Start: 5,21×;End: 12,51×; Average: 9,19×)

"Itt van a kép hült helye." (Szerk: Sada)

Nyilván ez a lemez csak Arita.

Szerintem ettől még azért felhasználhatod őket.

Sada :)

Hali!

http://www.freeweb.hu/sada1/

Itt összegyűjtöttem néhány tesztet, ami segíthet az összehasonlításban.

Sada

#180 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:15

Hosszabb távra melyik a jobb választás: pio 109 v. nec 3520?

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.