HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:04

Idézet: Laca - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:59

Kirpobaltam ezt a deepburnt amit irtal mar csak kivancsisagbol is, es ez is csak 2x-esen irja.. erdekes..

Toltok egy nerot :)

lac

Nem lehet, hogy PIO módban huhog DMA helyett?

#1842 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:36

Idézet: Laca - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:59

Kirpobaltam ezt a deepburnt amit irtal mar csak kivancsisagbol is, es ez is csak 2x-esen irja.. erdekes..

Toltok egy nerot :)

lac

tipikus ASPI hiba, nem kell az egész nérót felnyomnod elég a nero telepítő NERO könyvtárból a wnaspi32.dll -t betenni ide, így: C:\WINDOWS\system32\wnaspi32.dll

rögtön jó lesz!  ;)

de van itt is aspi layer, csk ez kicsit avitosabb mint ami a nero telepítőben van:
ftp://ftp.nero.com/NeroAspiEn.exe

Szerkesztette: hekkerbarbi 2005. 08. 31. 21:38 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1843 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:28

Most akartam irni egy adat dvd-t neroba. Siettem volna ezért 8x. Traxdata lemez. Elindul, felpörög. LED kivillan. Lelassul és kerreg, majd megint felpörög, lelassul kerreg, felgyorsul. 5 perc után még mindig a bevezetésnél meg 1%nál járt úgyhogy kilőttem. Most irom 4x makulátlanul másik lemezre. Tipp? Az aláirásomban levő konfiggal csinálta ezt. A drive kb 2 hónapos. 1.5 firmware vagy valami ilyesmi :)
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#1844 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:49

Idézet: [EARTHQUAKE

,2005. szept. 1., csütörtök - 0:28] Most akartam irni egy adat dvd-t neroba. Siettem volna ezért 8x. Traxdata lemez. Elindul, felpörög. LED kivillan. Lelassul és kerreg, majd megint felpörög, lelassul kerreg, felgyorsul. 5 perc után még mindig a bevezetésnél meg 1%nál járt úgyhogy kilőttem. Most irom 4x makulátlanul másik lemezre. Tipp? Az aláirásomban levő konfiggal csinálta ezt. A drive kb 2 hónapos. 1.5 firmware vagy valami ilyesmi :)

Tipikus 109-es jelenség. Előtte nem olvastál/írtál vele intenzíven? Lehet hogy kicsit túlmelegedett (sajnos kicsit forrúfejű, ha nagyon szűk helyre van zárva). Ilyenkor a 8x-os írás már nem megy neki, 4x-esen általában hiba nélkül lezavarja.

#1845 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 18:14

Biztos vagyok benne, hogy a barátodnál is meg lehetne oldani a gondokat a 109-essel. Sajnos ez egy kicsit problémás író tud lenni, ha valaki kifogja a szerencsétlen kombinációt a konfigurációjával, de eddig mindenkinél meg tudtam találni a megoldást. A Plextor 716-os egy teljesen szuper író, nekem is több darab végzi a dolgát rendesen. :)

Ha ennyire menő vagy akkor old meg nállam is a 109-es gondját!Egy kalap szar az egész!Már mindent csináltam vele,mégsem jó!8x-os Ridisc-et 4x-esen ha megír,16x-os minuszos TDK-t sehogy nemír!Két 109-essel szenvedek,mégsem jó.Ha ez a legjobb író akkor a többi milyen lehet?Konfig:alaplap MSI KT4V,primari master samsung sp1213n,primari slave lg gcc 4480b,secondari master maxtor 6y080lo,secondari slave fos pio 109.Proci amd athlon 2400+.Várom a megoldást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó barátság titka, a pontos elszámolás!

#1846 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:13

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:01

Ha ennyire menő vagy akkor old meg nállam is a 109-es gondját!Egy kalap szar az egész!Már mindent csináltam vele,mégsem jó!8x-os Ridisc-et 4x-esen ha megír,16x-os minuszos TDK-t sehogy nemír!Két 109-essel szenvedek,mégsem jó.Ha ez a legjobb író akkor a többi milyen lehet?Konfig:alaplap MSI KT4V,primari master samsung sp1213n,primari slave lg gcc 4480b,secondari master maxtor 6y080lo,secondari slave fos pio 109.Proci amd athlon 2400+.Várom a megoldást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Először erőltess egy kis kultúrát a soraid közé. Másodszor pedig az alábbi lépéseket tedd meg.
1. Legyen a legújabb firmware az íróban.
2. Vagy az az alaplapi ATA/IDE vezérlő driver legyen a Windows-ban telepítve, amit az XP magától feltenne, vagy a lehető legújabb a (chipkészletet, alaplapot) gyártó honlapjáról. Intel chipkészlet esetén az Applicaton Accelerator telepítése tilos, ha fent van, akkor uninstall.
3. Minden olyan CD/DVD-író alkalmazás/emulátor, ami egymásnak és a rendszernek be tud kavarni, ha nincs hozzáértően beállítva (CloneCD, BlindWrite, Alcohol stb), legyen eltüntetve, Nero és Decrypter maradhat.
4. Ha a rendszered nem a legfrissebb és nem optimalizált (értsd: össze-vissza gányolt), akkor mindezek mellé egy Windows reinstall is befigyelhet.
5. Az írót  a hibakeresés idejére tedd egy mindenképpen szabványos hosszúságú, 40 eres szalagkábel végére, masterként, egyedül. Kipróbálhatsz 80 eres kébelt is, de semmiképp ne legyen extra hosszú, hengerelt, avagy moddingolásra használt akármilyen kolbászkábel.
6. Igyekezz elkerülni a ODD eszközök és merevlemezek egy kábelen történő összekeverését, különösen akkor, ha a merevlemez rackben van. A CD/DVD eszközök legyenek egy kábelen, a master egység mindig a kábel végén, a slave a közbölső csatlakozón.
7. Az ASPI felületen kommunikáló programok használatához elkellhet az Adaptec ASPI telepítése, de a Nerohoz, Decrypterhez nem kell.

#1847 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:21

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:01

Konfig:alaplap MSI KT4V,primari master samsung sp1213n,primari slave lg gcc 4480b,secondari master maxtor 6y080lo,secondari slave fos pio 109.Proci amd athlon 2400+.

Szerintem gányold ki az LG-t a rendszerből, tedd egy 80 eres kábelre a két vinyót (jumperelés értelemszerűen), majd egy 40 eresre a 109-est. Ennyi.
Legfrissebb 4.xx VIA chipset driver se árthat.

#1848 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:39

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:21

Szerintem gányold ki az LG-t a rendszerből, tedd egy 80 eres kábelre a két vinyót (jumperelés értelemszerűen), majd egy 40 eresre a 109-est. Ennyi.

Oké!Ne haragudj!Csak már ki vagyok ezzel a pio-val.Clone cd,dvd-fent vannak.Friss a win sp2 pro telepítés.Neki ugrok a help alapján.

#1849 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:40

Az előzőt neked akartam írni,bocsi!

#1850 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:40

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:39

Oké!Ne haragudj!Csak már ki vagyok ezzel a pio-val.Clone cd,dvd-fent vannak.Friss a win sp2 pro telepítés.Neki ugrok a help alapján.

Hajrá. És vegyél komolyan minden egyes pontot, amit leírtam.  :)

#1851 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:13

Először erőltess egy kis kultúrát a soraid közé. Másodszor pedig az alábbi lépéseket tedd meg.
1. Legyen a legújabb firmware az íróban.
2. Vagy az az alaplapi ATA/IDE vezérlő driver legyen a Windows-ban telepítve, amit az XP magától feltenne, vagy a lehető legújabb a (chipkészletet, alaplapot) gyártó honlapjáról. Intel chipkészlet esetén az Applicaton Accelerator telepítése tilos, ha fent van, akkor uninstall.
3. Minden olyan CD/DVD-író alkalmazás/emulátor, ami egymásnak és a rendszernek be tud kavarni, ha nincs hozzáértően beállítva (CloneCD, BlindWrite, Alcohol stb), legyen eltüntetve, Nero és Decrypter maradhat.
4. Ha a rendszered nem a legfrissebb és nem optimalizált (értsd: össze-vissza gányolt), akkor mindezek mellé egy Windows reinstall is befigyelhet.
5. Az írót  a hibakeresés idejére tedd egy mindenképpen szabványos hosszúságú, 40 eres szalagkábel végére, masterként, egyedül. Kipróbálhatsz 80 eres kébelt is, de semmiképp ne legyen extra hosszú, hengerelt, avagy moddingolásra használt akármilyen kolbászkábel.
6. Igyekezz elkerülni a ODD eszközök és merevlemezek egy kábelen történő összekeverését, különösen akkor, ha a merevlemez rackben van. A CD/DVD eszközök legyenek egy kábelen, a master egység mindig a kábel végén, a slave a közbölső csatlakozón.
7. Az ASPI felületen kommunikáló programok használatához elkellhet az Adaptec ASPI telepítése, de a Nerohoz, Decrypterhez nem kell.

Húha,össze vissza írok.Szét kapom a gépet.

#1852 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:43

Az lg-met nem akarom ki gánylni,szeretem!Már vagy 25 daram dvd-t rontottam el a pio-val.

#1853 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:45

Pedig azz lenne az optimális elrendezés ami nekem van.Nem?

#1854 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:47

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:45

Pedig azz lenne az optimális elrendezés ami nekem van.Nem?

Az optimális elrendezés mindig a használt hardverektől függ, nincs egyetemes képlet. Valóban, ha minél gyorsabban szeretnél lemezről emezre közvetlenül másolni, akkor jobb lenne, ha a két ODD eszköz külön vezérlőn és kábelen lenne, de sok ilyen eszköz nem szereti maga mellett a vinyókat, különsen rackban. Szóval az optimális elrendezés egyedi kombináció, nincs rá generál képlet.

#1855 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:48

Nem jól írtam az elrendezést.Tehát rendszer vinyó samsung primari master,primari slave lg,secondari master pio,secondari slave mobil rackban a maxtor.Nem így lenne az optimális?

#1856 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:50

De most kapcsoltam hogy a maxtor a pio felett van,és hát jó melegen ketyeg,mint a maxtorok álltalában.Főzi a pio-t.De próbáltam már úgy is hogy csak a rendszer vinyo+a pio,és úgysem volt jó.

#1857 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:51

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:48

Nem jól írtam az elrendezést.Tehát rendszer vinyó samsung primari master,primari slave lg,secondari master pio,secondari slave mobil rackban a maxtor.Nem így lenne az optimális?

Racket nem nagyon ildomos ODD eszköz mellé tenni, mint azt leírtam. Most már mindent tudsz, tessék variálni, próbálkozni, ügyesen.  :)

#1858 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 14:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 15:51

Racket nem nagyon ildomos ODD eszköz mellé tenni, mint azt leírtam. Most már mindent tudsz, tessék variálni, próbálkozni, ügyesen.  :)

Köszi!Neki ugrok!Még egyszer ezer bocsánat!

#1859 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 19:34

Át kötöztem a konfigot,primeri master rendszer vinyó,primeri slave rack,secondari master pio 109 szabvány 40 eres kábel.Az lg-t kihagytam mert rövid a kábel.Nos az eredmény kiválló,16x-os +os TDK 16x-osan gond nélkül meg írt.A pio majd kap 80-eres kábelt,a gond az hogy az lg-ig már nem ér el.A pio eddig a rack mellett volt,nem szabvány 80eres 80centis kábelen.Amikor az lg-t a pio helyére dugtam az lg rögtön meghalt,nem birt olvasni.Szegény pio nem csoda hogy kínlódott.Szabvány kábellal már korábban is teszteltem a pio-t,de mindíg valamelyik vinyó mellett vagy hosszú kábellal,és nem is volt jó.De most úgy néz ki ezek voltak a gondok,és most jó minden.Köszi a segítséget! :respect:  :up:

#1860 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 20:06

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 20:34

Át kötöztem a konfigot,primeri master rendszer vinyó,primeri slave rack,secondari master pio 109 szabvány 40 eres kábel.Az lg-t kihagytam mert rövid a kábel.Nos az eredmény kiválló,16x-os +os TDK 16x-osan gond nélkül meg írt.A pio majd kap 80-eres kábelt,a gond az hogy az lg-ig már nem ér el.A pio eddig a rack mellett volt,nem szabvány 80eres 80centis kábelen.Amikor az lg-t a pio helyére dugtam az lg rögtön meghalt,nem birt olvasni.Szegény pio nem csoda hogy kínlódott.Szabvány kábellal már korábban is teszteltem a pio-t,de mindíg valamelyik vinyó mellett vagy hosszú kábellal,és nem is volt jó.De most úgy néz ki ezek voltak a gondok,és most jó minden.Köszi a segítséget! :respect:  :up:

:respect:  :up:  Minden jó, ha a vége jó!  :)

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.