HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 19:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 15:44

Talán arról nem kéne példát venni, még a curlingot is értelmesebb és nézhetőbb sportnak tartom mint azt a valamit.

En speciel a birak munkajara gondoltam es nem magara a sportra. Ott milyen jol megszerveztek, ha van hibas dontes, akar az edzo is beleszolhat, es visszanezik kikockazva az egeszet, a tevedes minimalisra van csokkentve.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1182 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 19:24

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:19

En speciel a birak munkajara gondoltam es nem magara a sportra. Ott milyen jol megszerveztek, ha van hibas dontes, akar az edzo is beleszolhat, es visszanezik kikockazva az egeszet, a tevedes minimalisra van csokkentve.

Abban a sportágban tiszta játékidő van, nem futóóra.

Szerintem a labdarúgásban nem nagyon fér bele a videóbíró: vagy automatikus az eset megítélése (tehát mondjuk a labda sípol, ha bent van), vagy felejtős.

#1183 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 19:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:24

Abban a sportágban tiszta játékidő van, nem futóóra.

Szerintem a labdarúgásban nem nagyon fér bele a videóbíró: vagy automatikus az eset megítélése (tehát mondjuk a labda sípol, ha bent van), vagy felejtős.

Par hete vagy honapja egy nemet biro megmasitotta az iteletet, miutan megnezte a visszajatszast a stadion kivetitojen. Annak mi volt az utohangja?

#1184 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 19:51

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:36

Par hete vagy honapja egy nemet biro megmasitotta az iteletet, miutan megnezte a visszajatszast a stadion kivetitojen. Annak mi volt az utohangja?

Nem emlékszem, de szerintem ezt nem szabad hagyni, még az igazság oltárán sem. Szaggatott lenne a játék, pedig így sem eléggé folyamatos. Gondold el, minden egyes sárga lapnál reklamálna valaki, hogy "ő előbb húzta a mezem", meg "én csak visszaütöttem", 11-eseknél "feldobta magát", "a labdát rúgtam el", gólnél "lökték a kapust", "les volt", satöbbi; mindez persze függetlenül attól, hogy meggyőződéssel reklamál-e valaki vagy nem.

PS: nem a reform ellen vagyok; ha valaki tud egy olyan megoldást, amitől nem lesz tördelt a meccs, üdvözlöm.

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 14. 19:51 -kor

#1185 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:00

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 20:51

Nem emlékszem, de szerintem ezt nem szabad hagyni, még az igazság oltárán sem. Szaggatott lenne a játék, pedig így sem eléggé folyamatos. Gondold el, minden egyes sárga lapnál reklamálna valaki, hogy "ő előbb húzta a mezem", meg "én csak visszaütöttem", 11-eseknél "feldobta magát", "a labdát rúgtam el", gólnél "lökték a kapust", "les volt", satöbbi; mindez persze függetlenül attól, hogy meggyőződéssel reklamál-e valaki vagy nem.

PS: nem a reform ellen vagyok; ha valaki tud egy olyan megoldást, amitől nem lesz tördelt a meccs, üdvözlöm.

Inkabb a vitatott esetekre gondoltam, de hat menetkozben nem igazan derul ki, hogy mi a vitatott eset.. Ezt gondolom a bironak kene tudniuk/erezniuk "na ezt most nem lattam kriastalytisztan, megnezem videon". De azt sem tartom elkepzelhetetlennek, hogy tobb birot alkalmazni.

#1186 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:05

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:00

Inkabb a vitatott esetekre gondoltam, de hat menetkozben nem igazan derul ki, hogy mi a vitatott eset.. Ezt gondolom a bironak kene tudniuk/erezniuk "na ezt most nem lattam kriastalytisztan, megnezem videon". De azt sem tartom elkepzelhetetlennek, hogy tobb birot alkalmazni.

Tehát a bíró mérlegel, azaz az kell hozzá, hogy elismerje, hogy tévedett? Ez nem lenne működőképes.

A több bírós megoldás sokkal inkább :up:

#1187 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:05

Tehát a bíró mérlegel, azaz az kell hozzá, hogy elismerje, hogy tévedett? Ez nem lenne működőképes.

A több bírós megoldás sokkal inkább :up:

nem. azt megelozendoen, hogy tevedne, megnezi videon. Ebben az esetben annyit ismerne el, hogy nem latta tisztan es nem azt, amit te mondtal.

#1188 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:28

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:21

nem. azt megelozendoen, hogy tevedne, megnezi videon. Ebben az esetben annyit ismerne el, hogy nem latta tisztan es nem azt, amit te mondtal.

Valóban rosszul fogalmaztam, én is úgy értettem, ahogy írtad.

Úgy képzeled el a módosítást, hogy a játékosok nem is kérhetnék a bírótól, hogy nézze meg a videót?

#1189 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:28

Valóban rosszul fogalmaztam, én is úgy értettem, ahogy írtad.

Úgy képzeled el a módosítást, hogy a játékosok nem is kérhetnék a bírótól, hogy nézze meg a videót?

Jo kerdes... tanacstalan is lettem, hogy mi lenne a helyes vagy a kevesbe helyes.. Ha a jatekosok folymatosan arra kernek a birot, hogy ugyan nezze mar vissza a vitat kivalto okot. Ez nem segitene a focin, sokkal inkabb a hatranya lenne. Sztem meg kene hagyni a biro dontesi jogat, es csak vegszukseg eseten jonne szoba a video.

Amugy meg itt ez a rohadt high tech, emlitettem az amerikai focit. Ott a bironak van egy mikrofonja es idonkent elmagyarazza a kozonsegnek a dontest, amit hozott. Fociban ezt miert nem lehet megcsinalni?

#1190 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:49

Most nézem épp a Real Madrid meccsét. Egy jó 20 perce Ronaldót szerelték a 16-oson belül, a bíró nem fúj semmit, a labda továbbra is játékban volt, és a Sevilla vezethette a kontráját. Ilyen esetben, ha lenne videóbíró, mi lenne a helyes? Megállítani, megnézni? Ebben az esetben a Sevilla nem tudott volna kontrázni, a Real visszaért volna. Ha meg továbbengedik, lehet még 2-3 percig nincs játékmegszakítás, az egészet érvénytelenné tennék, ha mégis más döntés születne a 11-es gyanús esettel kapcsolatban? És ha neadjisten még gól is születik az ellentámadásból? Emiatt szerintem lehetetlen bevezetni a videóbírót.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1191 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:55

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:40

Jo kerdes... tanacstalan is lettem, hogy mi lenne a helyes vagy a kevesbe helyes.. Ha a jatekosok folymatosan arra kernek a birot, hogy ugyan nezze mar vissza a vitat kivalto okot. Ez nem segitene a focin, sokkal inkabb a hatranya lenne. Sztem meg kene hagyni a biro dontesi jogat, es csak vegszukseg eseten jonne szoba a video.

Ha meghagyod a bíró döntési jogát, és esetleg a bíró úgy dönt, hogy nem nézi meg a videót, és utólag kiderül, hogy tévedett, akkor ugyanott vagyunk, mint most ;)

Ha a negyedik bíró nézi folyamatosan a videót,  akkor lehet, hogy mire kiderül a tévedés, már egészen mást hozott a játék, így az időt visszaforgatni értelmetlen vagy igazságtalan lenne (pl. A csapatnak jogtalanul nem adnak meg egy gólt les miatt, de mire ez kiderül, B csapat gólt szerzett, erre B csapattól elveszik a gólt, A-nak megadják, képzeld magad a B csapat játékosának a helyébe).

Ha a játékosok szólnak a számukra vitatható ítéleteknél, akkor az eddigi 45-65 perc helyett fele ennyit sem lesz játékban a labda.

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:40

Amugy meg itt ez a rohadt high tech, emlitettem az amerikai focit. Ott a bironak van egy mikrofonja es idonkent elmagyarazza a kozonsegnek a dontest, amit hozott. Fociban ezt miert nem lehet megcsinalni? 

Az amerikai fociban egyrészt van erre idő, ugyanis tiszta játékidő van. Másrészt a szabályok ott korántsem annyira világosak, mint a fociban. Harmadrészt az amerikai futball közönsége és bírája amerikai; ezzel szemben képzelem Lubos Michelt, ahogy egy PSV - Milan meccsen valamelyik szurkolótáborral megpróbálja megértetni magát :)

#1192 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:56

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:49

...Emiatt szerintem lehetetlen bevezetni a videóbírót.

Ez az egyik nyomós érv ellene.

#1193 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:58

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:56

Ez az egyik nyomós érv ellene.

Nem véletlenül volt ott a 'szerintem'! :p ;)
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1194 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:55

Ha meghagyod a bíró döntési jogát, és esetleg a bíró úgy dönt, hogy nem nézi meg a videót, és utólag kiderül, hogy tévedett, akkor ugyanott vagyunk, mint most ;)

Ha a negyedik bíró nézi folyamatosan a videót,  akkor lehet, hogy mire kiderül a tévedés, már egészen mást hozott a játék, így az időt visszaforgatni értelmetlen vagy igazságtalan lenne (pl. A csapatnak jogtalanul nem adnak meg egy gólt les miatt, de mire ez kiderül, B csapat gólt szerzett, erre B csapattól elveszik a gólt, A-nak megadják, képzeld magad a B csapat játékosának a helyébe).

Ha a játékosok szólnak a számukra vitatható ítéleteknél, akkor az eddigi 45-65 perc helyett fele ennyit sem lesz játékban a labda.

Az amerikai fociban egyrészt van erre idő, ugyanis tiszta játékidő van. Másrészt a szabályok ott korántsem annyira világosak, mint a fociban. Harmadrészt az amerikai futball közönsége és bírája amerikai; ezzel szemben képzelem Lubos Michelt, ahogy egy PSV - Milan meccsen valamelyik szurkolótáborral megpróbálja megértetni magát :)

Akkor maradunk ott ahol vagyunk: kozosen szidjuk a birot. ;)

#1195 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:28

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:58

Nem véletlenül volt ott a 'szerintem'! :p ;)

Nem is kellett volna a "szerintem", szakmai fórumok (és én is :D) hasonló véleményen vannak. Szóval egyetértek veled. Viszont nem értem a :p szmájlid :)

#1196 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:29

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 22:08

Akkor maradunk ott ahol vagyunk: kozosen szidjuk a birot. ;)

Hát igen. Ezért írtam korábban, hogy nem vagyok a reform ellen, viszont nem látom a valóban gyakorlatias módját a kivitelezésnek.

#1197 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:34

Ööö, nem értem, hogy mit nem értek! :)
Úgy gondoltam, hogy az én 'lehetetlen' kitételemet finomítod azzal, hogy azt írod, 'nyomós érv ellene'. És én azért írtam, hogy ott volt a szerintem, tehát nem állapítottam meg a világ helyett, hogy lehetetlen, csak a saját véleményem volt. Az a :p szmájli csak egy ilyen "bibibí" akart lenni, ami betudható annak, hogy szeretek gyerekesen viselkedni! :D

#1198 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:36

:D :up:

No, ha lenne videóbíró, a Barcelona ellen befújtak volna egy büntetőt, és most Ronaldinho sem lenne már a pályán.

#1199 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 22:36

:D :up:

No, ha lenne videóbíró, a Barcelona ellen befújtak volna egy büntetőt, és most Ronaldinho sem lenne már a pályán.

:pokeas:

:D  :D

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:09

Legyen szives valaki privátban elmondani, mi ez a Lipcsei Peti-féle kockacukor-dobálás.

Köszönöm !!!

Szerk.: Kösz, már nem kell.

Szerkesztette: Dj.Kakukk 2005. 05. 15. 11:35 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62