HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: -----

#2161 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 19. 11:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 11:24

Az milyen, hogy "direkt szándékosan"?

A kifogástalan bíráskodást nem tudom, mikor láttad. A helyszínen ülők jelentős része szidta Merket, mint a bokrot, rengeteg kétes ítélete volt.

Pedagógia? Van neked bármi fogalmad a pedagógiáról? Ez mindössze egy túl szigorú és merev döntés volt, a pedagógiához semmi köze. Több szempontból sem helytálló, amit írsz. A bírónak mindenekelőtt nem feladata, hogy nevelje a játékost. Az adott meccset kell kézben tartania. Ezt viszont az igazán jó bírók nem úgy csinálják, hogy kiszámíthatatlan módon osztogatják a lapokat (mint Merk tegnap; Gera faragásáért nem adott sárgákat egyszer sem, Messi akár joggal gondolhatta, hogy a tegnapi meccsen egy kis durvaság akár bele is fér - amit én nem támogatok, de Merk a viselkedésével sugallt). Az igazán jó bírók, mint Puhl, Vessiere, Milton Nielsen, Collina és a többiek egyáltalán nem arról híresek, hogy lappal fegyelmeznek. Puhl pl. csak a legvégső esetben osztott lapot. Egy játékost nem úgy kell megfegyelmezni, hogy az első faultjánál kiállítod.

Maradona nem tudom, hogy kerül ide, de ha már szóba hoztad, említsük meg, hogy egész pályafutása alatt fegyelmezetlen volt.

Azt nem is veszem szempontnak hogy vizsgázott labdarúgó játékvezető vagyok. Azt hogy hány szabályhoz nem értő szídja a bírót, igen te is azt írtad BÍRÓ és nem pedagógus neki ítéletet kell hozni! Nevelni nem NEKI kell a játékost! Olyanért mint a hátraütés, a játékosnak nincs helye a pályán! Megütheti a játékos a másikat hadonászás közben ezt jól látta Merk, hogy szándékos volt, hogy miért azt neked hiába magyaráznám. Azt meg hogy egyes bírókat milyen támadások érték a közelmúltban, pont akit te hoztál fel példának Merk véletlen ebbe a sorba tartozik. Ilyen a szabálykönyvben nincs hogy az első szabálytalanságnál nem AJÁNLOTT kiállítani. A nagyközönség sőt olyan TV riporter aki évtizedekben mérhetően kommentált sem ismeri alapszinten a szabálykönyvet. Edző aki 20évig labdarúgó volt magából kikelve ordítva reklamált, úgyhogy ki kellett állítanom, megmutattam neki a szabálykönyvet, nézett mint a hülyegyerek. Ilyen nincs hogy legvégső esetben nincs limitálva hogy hány lapot adhat a bíró. Nézd meg a 68-as Olimpia magyar-bolgár meccsét. Érdekes én a gyerek pályára lépésekor megmondtam hogy nagyképű a Messi, kicsit elszaladt vele a ló. Na ez a pedagógia v. még inkább emberismeret. A 86-os VB-nem nyerték volna meg az argentínok ha Maradona nem 100%-osan a játékra koncentrált volna.

#2162 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 19. 12:36

"Pedagógiailag nagyon jó volt hogy kiállította, Maradonával ugyanez a probléma volt fiatalkorában. "

Itt írom világosan csak nem olvasod el, Maradona is nagyképű volt fiatalkorában, a 78-as VB-n nem is állította be a kapitány, míg a 82-esen csúnyán leszerepelt. Ne hogy azt mondd hogy a 86-os játéka nem 180 fokos fordulat volt.

Messi hátranézett és csapott a játékos felé majd visszafordult és újból csapott.Ha az elsőnél abbahagyja Merk nem állította volna ki hanem sárga lapot adott volna. Mellesleg nem kell az ütésnek érni az ellenfelet, a szándékot is büntetni kell. Ráadásul Merk ennél az esetnél tökéletes helyzetben állt.

Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 19. 12:39 -kor

#2163 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 13:08

mekkora szarrággó ez a Mourinho..... írták hogy ott volt Puskásban Crespot lesni, és mien bunkó fax volt stb.... link

most meg azt olvasni hogy szopatja szerencsétlen Carvalho-t...., és örül hogy újra rekordösszegért vettek játékost. Mourinho végett 1re unszimpibb a cselzi....holnap meg dolgozom nemtom nézni a meccset....forduló meccse lessz... GOOO GUNNNERS! ;)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2164 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 13:59

Próbálta már vki ezt a PPLive nevü csodát?
P2P elven alapul és online TV-műsorokat(engem a máshogy nem nézhető mecsek miatt érdekel) lehet vele fogni.
Én ma felraktam, de kicsit bugosnak tűnik.
20 csatlakozási kisérletből 18× elszál hibaüzivel, viszont, ha egyszer elindul, akkor elég korrekt minőséget produkál.Most is ezen nézem a United-Villa mecset.. :)

2 link az elinduláshoz:
Gportal
Index

#2165 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 14:39

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 14:08

mekkora szarrággó ez a Mourinho..... írták hogy ott volt Puskásban Crespot lesni, és mien bunkó fax volt stb.... link

Hat igen.. :( Ha a paraszt mertekegyseg lenne, akkor biztosan Murinho lenne az etalon.. :(  :down:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2166 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 18:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 13:36

Itt írom világosan csak nem olvasod el...

Próbálkozzon a halál a veled való kommunikációval...  :omg:

#2167 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 19:06

Mindjárt kezdődik az Inter elleni derby, a szuperkupáért ... :)
Remélem nem szakad meg az adás! :up:  :D

Szerkesztette: olaj 2005. 08. 20. 19:07 -kor

#2168 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 23:19

Idézet: olaj - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 20:06

Mindjárt kezdődik az Inter elleni derby, a szuperkupáért ... :)

Sajnos bukta, Veron elintézte. Sebaj, nagyon felforgatott csapattal állt ki a Juventus. Hosszú a szezon, jók voltak az igazolások, én bízom egy BL-döntőben és a bajnoki címben.

#2169 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 01:46

A  labdarugó mérkőzéseket közvetítő riportereknek minden csatornán sajnos fogalmuk nincs  a szabályokról.
Én kötelezővé tenném a szabályköny ismeretét, vizsgáztatnék belőle, mivel ezek az emberek szinte minden héten közvetítenek, ebből élnek. Ezenkívül nem kis pénzt is kereshetnek ezzel az átlagfizetéshez mérten, ezért joggal elvárható a szabálykönyv ismerete, a játékosok felismerrése a pályán, és felkészültség a csapatokból is. (Bár Knézi Jenőt én személy szerint nem kedveltem túlságosan (nyugodjék békében), de ő bármit közvetített, felkészült, és nem a "számmisztika" volt a szakmai tudásának szinte egyedüli ismérve (retek klub, közvetítések színvonala kritikán aluli, a béka feneke alatt a szakkommentátorokkal együtt).

P. Sándor is kifejtette egy ízben, hogy a szándék is büntetendő..., meg a kéz keresi a labdát fogalma... stb.
Kovács Zoli hátulról próbált szerelni egy mérközésen anno, egy kicsit vissza húzta a lábát a végén, nem érte el az ellenfelet egyáltalán, mégis piros lapot kapott---> A szándék is büntetendő, a szabálykönyv szerint, ergo az argentin játékos kiállítása teljesen jogos volt, sőt a szándékos ütés miatt, egy nemzetközi tétmeccsen nem egy mérkőzésre elmeszelték volna.

Szerkesztette: Macska 2005. 08. 21. 01:47 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2170 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 16:12

Inter nyerte az olasz szuperkupát link
Asszem a megerősödött Interrel keményen számolni kell,
hiába vitte el a Juve Vierat, Inter nagyon durvusz, nameg Milan is ott lesz elől nagyon sztem, izgi idény lesz legalább.

Szerkesztette: MarKinG 2005. 08. 21. 16:15 -kor

#2171 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 17:59

chelsea - arsenal 1-0 .... elég késői drogba gól.... előző fordulóban is 93ik percbe mákol be Crespo  :mad:
majd megnézem a meccset felvételről, kivancsi vagyok mi volt :reklamacio:

#2172 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:25

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 17:12

Inter nyerte az olasz szuperkupát link

A Juve tudtommal rúgott egy szabályos gólt, amit nem adtak meg, végig fölényben játszott, ráadásul mindezt úgy, hogy hiányzott néhány kulcsembere. Szoros lesz a szezon, de még mindig azt mondom, a Milan lesz a Juve legnagyobb ellenfele.

#2173 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:33

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 19:25

A Juve tudtommal rúgott egy szabályos gólt, amit nem adtak meg, végig fölényben játszott, ráadásul mindezt úgy, hogy hiányzott néhány kulcsembere. Szoros lesz a szezon, de még mindig azt mondom, a Milan lesz a Juve legnagyobb ellenfele.

:cool:

Latta vki a delutani retek "foci" merkozeset (fradi-lombard)? csak az utolso 20 percet lattam, annyi eleg is volt.  :o  A fradi sikeresen elvesztette a meccsett 3-1rol 3-3ra. 

#2174 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:41

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 19:33

A fradi sikeresen elvesztette a meccsett 3-1rol 3-3ra.

Ne is mondd... Szerencsére nem láttam (takarítottam), a Pápa egyenlítő góljánál biztosan levertem volna a tévét.

#2175 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:59

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 19:33

:cool:

Latta vki a delutani retek "foci" merkozeset (fradi-lombard)? csak az utolso 20 percet lattam, annyi eleg is volt.  :o  A fradi sikeresen elvesztette a meccsett 3-1rol 3-3ra.

3-0-ról :)

Ja egyébként Siófok-Celldömölk 2-0
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2176 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 19:37

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 19:59

3-0-ról :)

Igen? Akkor plane. :D

#2177 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 20:11

:D
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2178 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 12:58

a chelsea gólja a legjobban megfogalmazva :
"A slágermérkőzés egyetlen gólját az elefántcsontparti Didier Drogba szerezte, akinek egy előreívelés után a térdéről szerencsésen a hálóba gurult a labda."

elözö fordulóban is 93ik percbe bemákolták, most is ilyen....lassan annyit ér a chelsea kerete mint a mu meg az arsenal és mégis ennyivel tudnak csak nyerni :mad2:

#2179 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 18:23

Jó, ezt a Chelsea dolgot többféleképpen is lehet nézni.
Már párszor leírtam én is, hogy amióta Abrakadabramovics megvette őket, már nem szimpatizálok velük, Mourinhot se szívlelem,
De ettől még rohadt jó játékosok játszanak náluk és Mourinho is TOP5 edző a világon.
Valóban, nem játszanak olyan focit, mint pár éve az Arsenal, de szerintem ez csak egy folyamat kezdete.
Először akartak egy stabil, ütőképes csapatot, aztán ha az egész összeáll, akkor majd finomítanak rajta!A védelmük az borzasztó erős(messze ők kapták a legkevesebb gólt idén európában) és azért elöl se rosszak!
Ennyi pénzel a seggük alatt meg mi jöhet még... :reklamacio:  :)

Kép
Na ezt tuti, hogy egy római beidegződés... :D

#2180 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 19:59

Idézet: olaj - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 19:23

Kép
Na ezt tuti, hogy egy római beidegződés... :D

Kapott is 3 meccset...

Téma megosztása: