Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 11:24
A kifogástalan bíráskodást nem tudom, mikor láttad. A helyszínen ülők jelentős része szidta Merket, mint a bokrot, rengeteg kétes ítélete volt.
Pedagógia? Van neked bármi fogalmad a pedagógiáról? Ez mindössze egy túl szigorú és merev döntés volt, a pedagógiához semmi köze. Több szempontból sem helytálló, amit írsz. A bírónak mindenekelőtt nem feladata, hogy nevelje a játékost. Az adott meccset kell kézben tartania. Ezt viszont az igazán jó bírók nem úgy csinálják, hogy kiszámíthatatlan módon osztogatják a lapokat (mint Merk tegnap; Gera faragásáért nem adott sárgákat egyszer sem, Messi akár joggal gondolhatta, hogy a tegnapi meccsen egy kis durvaság akár bele is fér - amit én nem támogatok, de Merk a viselkedésével sugallt). Az igazán jó bírók, mint Puhl, Vessiere, Milton Nielsen, Collina és a többiek egyáltalán nem arról híresek, hogy lappal fegyelmeznek. Puhl pl. csak a legvégső esetben osztott lapot. Egy játékost nem úgy kell megfegyelmezni, hogy az első faultjánál kiállítod.
Maradona nem tudom, hogy kerül ide, de ha már szóba hoztad, említsük meg, hogy egész pályafutása alatt fegyelmezetlen volt.
Azt nem is veszem szempontnak hogy vizsgázott labdarúgó játékvezető vagyok. Azt hogy hány szabályhoz nem értő szídja a bírót, igen te is azt írtad BÍRÓ és nem pedagógus neki ítéletet kell hozni! Nevelni nem NEKI kell a játékost! Olyanért mint a hátraütés, a játékosnak nincs helye a pályán! Megütheti a játékos a másikat hadonászás közben ezt jól látta Merk, hogy szándékos volt, hogy miért azt neked hiába magyaráznám. Azt meg hogy egyes bírókat milyen támadások érték a közelmúltban, pont akit te hoztál fel példának Merk véletlen ebbe a sorba tartozik. Ilyen a szabálykönyvben nincs hogy az első szabálytalanságnál nem AJÁNLOTT kiállítani. A nagyközönség sőt olyan TV riporter aki évtizedekben mérhetően kommentált sem ismeri alapszinten a szabálykönyvet. Edző aki 20évig labdarúgó volt magából kikelve ordítva reklamált, úgyhogy ki kellett állítanom, megmutattam neki a szabálykönyvet, nézett mint a hülyegyerek. Ilyen nincs hogy legvégső esetben nincs limitálva hogy hány lapot adhat a bíró. Nézd meg a 68-as Olimpia magyar-bolgár meccsét. Érdekes én a gyerek pályára lépésekor megmondtam hogy nagyképű a Messi, kicsit elszaladt vele a ló. Na ez a pedagógia v. még inkább emberismeret. A 86-os VB-nem nyerték volna meg az argentínok ha Maradona nem 100%-osan a játékra koncentrált volna.

Súgó
A téma zárva.