HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:12

1-2 ismerősöm is mindig "siet, hogy átérjen a lámpán".

Mert ha nem ér át, akkor mi van? :think:

#1782 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:16

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 17:12

tovább szennyezed a levegőt többet fogyaszt a kocsid kopik a fékbetét ami megint csak nem egészséges a járókelőkre sem ......
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1783 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:23

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 19:16

tovább szennyezed a levegőt többet fogyaszt a kocsid kopik a fékbetét ami megint csak nem egészséges a járókelőkre sem ......

...plusz kikapcsol a tempomat.... :omg:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1784 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:50

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 19:12

Átlagban jó 1-2 liter + fogyasztás, plusz környezetszennyezés, kopik a fékbetét, meg úgy ámblok nemigazán tesz jót a járműnek az állandó elindulok megállok buli. A plusz idegeskedést, esetleges késést, már nemis említem.......
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1785 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 19:50

A plusz idegeskedést, esetleges késést, már nemis említem.......

Az előzőeket értem.
Ezeket nem :)

#1786 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 19:22

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 18:23

Amit százhúszra állítottál :)
Régebben volt pár hely az Örs környékén ahol régebben kikísérleteztem hogy 140-re kell felgyorsulni ha el akarod érni a következő zöldet... Aztán inkább hagytam, gyenge autóval nem érdemes ezzel szórakozni.

#1787 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:09

Idézet: Arp - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 19:22

Amit százhúszra állítottál :)
Régebben volt pár hely az Örs környékén ahol régebben kikísérleteztem hogy 140-re kell felgyorsulni ha el akarod érni a következő zöldet... Aztán inkább hagytam, gyenge autóval nem érdemes ezzel szórakozni.

:OOO
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1788 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:20

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:20

Valahogy sosem láttam azt, h a gyilkos-sikkasztó-rabló odaáll és aszongya, én vótam vállalom.
És ha odaállítják mégis, akkor is azé küzd, h minél kisebb legyen az a bünti.

Nem értem, miért épp az autózóknak kéne ettől épp ellentétes módon viselkedniük.

Jaaa, hogy a gyilkos-sikkasztó-rabló azonos elbírálású az autóvezetőkkel?
Áh. Már értem.

Hát jó.

Jó, hogy megértetted, miről írtam.
Gondolkoztál már ma?

#1789 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:49

Most nem azért, de a hülyeség öli az embereket, már az utakon. Nemsokára végzek a szakoktatói tanfolyammal, próbálok mindíg szabályosan közlekedni. Igazából most látom mi is folyik a közutakon. :omg:
Na meg arra is rájöttem, hogy semmi értelme a száguldozásnak, de komolyan. Ha 120-al megyek percekkel érek csak oda előbb, mintha 90-100-al szabályosan közlekedem. Már csak azért is, mert az autópályát kivéve nem nagyon tudsz folyamatosan annyival menni. De ha jól megnézzük ott sem nagyon, mert biztos bejön eléd egy kamion.
A hülyegyerekek meg 100-al húznak el az ember mellett lakott területen, úgy, hogy jönnek szembe.
Télen is lenyomott egy egész sort a csávókám, 10km múlva meg az árokban sunelt. :D  Talán azt hitte a többieknek elveszett a gázpedálja, vagy nem is tudom mit.
A gyalogosátkelőhelyen mikor elengedem a gyalogosokat, még a többi autós néz bénának, de arra nem gondol, hogy iskola után az ő gyermeke is át akar majd menni a forgalmas úton és egy ugyanolyan vadállat jön majd akkor? De komolyan, ijesztő.
Sajnos a Magyar közlekedési kultúra a béka segge alatt van. Kevesen fogják fel, hogy a szabályok értünk vannak, és nem ellenünk.
El kéne gondolkodni azon, hogy amiatt a 10-20 perc miatt megéri-e szabályt szegni, fosni, hogy bemérnek és akkor még nem is beszéltünk a fogyasztásról és még sorolhatnám.

Ez nem nektek szólt, ne értsetek félre, csak úgy általában. :)  :up:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1790 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 11:44

van pár újabb autó, amiben nem olyan egyszerű izzót cserélni, és leírásban is csak annyi van, hogy goto szerviz.

és nem méregdrága limuzin, hanem új megane-nál is így van...

A ma hatályos KRESZ a következő kötelező tartozékokat írja elő a forgalomban részt vevő gépjárműveknek: izzókészlet, pótkerék, emelő, elakadásjelző háromszög, elsősegélynyújtó felszerelés.

Ez teljesen független a forgalomban lévő gépjármű típusától. Sőt!
Ugye ismert, hogy egyes (német) autótípusoknál a csomagtér tetejébe belülről beépített vörös fényvisszaverő háromszög. Na kérem, ez nem helyettesíti a magyar jogszabály (1/1975. (II. 5.) 56. § 6. bek.) szerint lakott területen kívül kötelező, a jármű mögé az úttestre kihelyezendő elakadásjelző háromszöget!
Abban az országban, ahol az autó készül (meg esetleg másokban is) igen, nálunk nem!
Tehát az ilyen típusok tulajdonosainak a beépített háromszög MELLÉ be kell szereznie egy hagyományos háromszöget is.

Persze feltéve, hogy szabályos akar lenni.

Más kérdés, hogy amennyiben olyan típusú autónál hiányolja az eljárő járőr az izzókészletet, amelynél garanciális v. egyéb okok miatt amúgy sem lehetséges a házilagos izzócsere, akkor meg lehet magyarázni neki, mi okból nincs. Ha ez esetben mégis feljelentene (mert azt kell választani, NEM SZABAD helyszínit kérni), akkor az eljárás során a szakértők tudni fogják, az adott típusnál valóban szükségtelen-e az izzókészlet és méltányosságból ejteni fogják a feljelentést.
Gondolkoztál már ma?

#1791 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 18:23

...ami egyébként 50-re van beállítva...
Khmmm... :)))
Gondolkoztál már ma?

#1792 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:09

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:11

Nem, de a forgalom ritmusát illik felvenni. Az a 10% Budapesten nagyon kevés, nemsokan mennek 55-el, aki mégis azt teszi, annak a felmenői gyakran csuklanak  :)
A gyalogosgázolásnak ehez az égvilágon semmi köze, Budapest nem egy hatalmas zebra, ahol van zebra, ott ésszel kell lenni, az alapvető biztonsági szabályokat bekell tartani és akkor nem lehet zűr (odafigyelés, zebrán nem előzés stb.).

Hmmm.

Igen. És ezt már csak a gyalogosokkal kell egyeztetni. Aztán lehet is közlekedni.
Mert ne feledjük el, hogy a gyalogosok semmivel sem szabálytisztelőbbek az autósoknál.
A legváratlanabb helyzetben/helyen lépnek le akár pirosban is, átjárkálnak az úttesten, ahol aluljáró van, stb., mindenki ismeri, aki naponta vezet.
Gondolkoztál már ma?

#1793 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:13

Kiváncsi vagyok, hogy amikor 60(+10%) kmph volt a megendegett, akkor több gyalogosgázolás volt, vagy most, amikor 50(+10%) kmph?

Nem azért volt.
Az EU-ban elég régóta (nálunk sokkal régebben) van az 50-es határ, mert kimutatták a statisztikák alapján, hogy 50-55-ös max. sebességnél egy gyalogosgázolás sokkal ritkábban okoz életveszélyes v. halálos sérüléseket, mint a 10-11 km/h-val nagyobb sebességnél. Emiatt vettük át valamikor '90-'91-ben mi is az 50-et lakott területre.
Gondolkoztál már ma?

#1794 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:09

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 16:11

Nem, de a forgalom ritmusát illik felvenni. Az a 10% Budapesten nagyon kevés, nemsokan mennek 55-el, aki mégis azt teszi, annak a felmenői gyakran csuklanak  :)

Pesten 50-55 között, otthon szigorúan 50. A felmenőim meg nem szoktak csuklásra panaszkodni. :p Aki siet, meg tud előzni.

#1795 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:23

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:25

Mondjuk épp tegnap előztem 4 kamiont és 4 autót (akik nem mentek ki előzni kanyarban) a 2An egy elnyújtott jobbosban. Kanyar előtti 800 méteren dombról jön le az út és rálátni a kanyar utáni szakaszra is. Jött egy fehér autó, utána kicsit lemaradva egy metálkék. A kék után semmi. Kanyarban mentem ki előzni, nem volt semmi gond. Ha valaki nem figyelt és "csak" ment előttem/mögöttem, azt gondolhatta, nem vagyok teljesen normális :) Nem volt záróvonal, csak a kamionok miatt a kanyarban már semmit nem lehetett belátni.

Gondolom te abszolut nem beláthatóra (záróvonalas) gondoltál. Az gázos.

Ha figyel az ember, azért akad olyan kanyar és közlekedési helyzet, hogy lehet előzni biztonsággal is :)

Igen, csomóan vannak, akik nem jönnek rá, hogy a jobbkanyarban jobbról kell kinézni és ha minden rendben lehet kényelmesen menni. Aztán egyenesben meg igen neccesen előznek, de ők a májerek... :think:

#1796 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 23:09

Aki siet, meg tud előzni.

Mármint mikor és hol tud megelőzni? Ahol csak 1 sáv van, ott ritkán lehet előzni (legalábbis BP-n). Bár nem mondom biztos szép látvány lehet a tükörből az utánad kígyózó sor, a kívülállók azt gondolhatják felvezető autó vagy  :D  :p
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1797 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:09

Hmmm.

Igen. És ezt már csak a gyalogosokkal kell egyeztetni. Aztán lehet is közlekedni.
Mert ne feledjük el, hogy a gyalogosok semmivel sem szabálytisztelőbbek az autósoknál.
A legváratlanabb helyzetben/helyen lépnek le akár pirosban is, átjárkálnak az úttesten, ahol aluljáró van, stb., mindenki ismeri, aki naponta vezet.

Ez igaz sajnos. Ma például vmi b@rom pont egy kanyarban gondolta úgy, hogy ő most átrohan az úttesten, nem zavarta, hogy 20 m-es körzetében 2 zebra is van.  :omg:  Szerencsére nem volt belőle nagyobb gond (kb. 60-al mentem).

#1798 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:39

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 23:28

Mármint mikor és hol tud megelőzni? Ahol csak 1 sáv van, ott ritkán lehet előzni (legalábbis BP-n). Bár nem mondom biztos szép látvány lehet a tükörből az utánad kígyózó sor, a kívülállók azt gondolhatják felvezető autó vagy  :D  :p

Nem érdekel. Senki kedvéért nem fogok gyorshajtani, ráadásul feleslegesen.

Egyébként is, itt szükség volna rád. ;)

Szerkesztette: Carmaged 2005. 03. 30. 22:41 -kor

#1799 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:13

Nem azért volt.
Az EU-ban elég régóta (nálunk sokkal régebben) van az 50-es határ, mert kimutatták a statisztikák alapján, hogy 50-55-ös max. sebességnél egy gyalogosgázolás sokkal ritkábban okoz életveszélyes v. halálos sérüléseket, mint a 10-11 km/h-val nagyobb sebességnél. Emiatt vettük át valamikor '90-'91-ben mi is az 50-et lakott területre.

Én is így tudom. De nemigazán tudok ezzel egyettérteni (mármint a döntéssel). Mint azt valaki itt megis jegyezte (sorry, most nincs kedvem visszakeresni, hogy ki), ha 50 körül megy, sokkal figyelmetlenebb szokott lenni, ezt énis tapasztaltam magamon és az sem véletlen, hogy rengeteg araszolós, koccanásos baleset van (tudtommal városban a balesetek döntő többsége ilyen), holott elméletileg ilyen alacsony sebeségnél nemis lenne szabad balesetnek történnie. A közlekedésben nagyon sokszor a gyakorlat szöges ellentétbe kerül az elmélettel, lásd nyílegyenes autópályák esete, ahol lényegesen több a baleset, mint a kanyargósabbakon. Nem tudok konkrét statisztikákat, de van egy sanda gyanúm, hogy az 50-es korlátozással nem csökkentek a halálos, súlyos gyalogos gázolások száma. A másik dolog pedig az, hogy marha nehéz betartani az 50-et, a mai autókkal. Egyrészről picit jobban lépsz rá a pedálra, nézelődsz, és máris 60-70-el mész, a mai autók olyan halkak ilyen sebeségnél, hogy szinte észre sem veszed a sebeség különbséget. Harmadrészről pedig, baromi nehéz megválasztani a megfelelő sebeségfokozatot az 50-hez, legalábbis nekem nem esik jól 4.-ben haladni, hamár az autó 5 sebeséges, viszont az 5. fokozat ennél a sebeségnél még nem jó. Az autó kevesebbet is fogyaszt 60-nál 5.-ben, mint 50-nél 4.-ben.
Szóval én elméleti szinten se szimpatizálok az 50-el.

#1800 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:48

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 23:39

Nem érdekel. Senki kedvéért nem fogok gyorshajtani, ráadásul feleslegesen.

Egyébként is, itt szükség volna rád. ;)

Látom a dieselesek újra elkanászodtak, na majd adok én nekik.  :D  :p

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.