HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:49

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 23:48

Látom a dieselesek újra elkanászodtak, na majd adok én nekik.  :D  :p

Elég csak azzal posttal kapcsolatban nyilatkoznod, abban a régióban az akusztikai ártalmak okán nem vagyok járatos. :Đ

#1802 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 23:49

Elég csak azzal posttal kapcsolatban nyilatkoznod, abban a régióban az akusztikai ártalmak okán nem vagyok járatos. :Đ

Most nyilatkoztam az ügyben.  ;)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1803 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 23:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 21:20

Jaaa, hogy a gyilkos-sikkasztó-rabló azonos elbírálású az autóvezetőkkel?
Áh. Már értem.

Hát jó.

Jó, hogy megértetted, miről írtam.

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 11:02

... Nem értem különben sem ezt a hozzáállást.
Ha én hibázok (mert hibázni lehet, sőt állítólag kell is), akkor visljem el a következményeit. Legyek annyira felnőtt, hogy ha tudatosan vétettem, akkor tudatosan, felnőtt módjára vislejem a következményeit. Valahogy ez úgy elfeljtődött, nem?

Nem érted a hozzáállást? Próbáltam megmagyarázni. Mint ahogyan most is ezt teszem.

----

Tök mindegy, h mit követett el, a vétkes próbálja eltolni magától a szart. Menteni, ami még menthető.

Én még nem láttam, h másnap jelentkezett volna valaki

- az elsikkasztott pénzzel
- a véres késsel, h ő volt
- a pisztollyal, h ő tette
- h csendháborított
- h egy vagon graffitit nyomott
- h gyorshajtott
- h a közértből cigit lopott

Én semmi másra nem kívántam rávilágítani:

Az a viselkedésmód, amit te elvárnál (vállalja a következményeit annak, amit tett) nem létezett a többség részéről. Se húsz, se száz éve. Most sem létezik.

Úgyhogy nem felejtődött el semmi sem, mert nem is létezett a nagyátlagban.

Nekem - az emberek hozzáállásával kapcsolatban - ez a véleményem.
Nem kell egyetértened, de én így látom.
Ciciman is on borda

#1804 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 23:46

egy a külömbség a felsoroltak között hogy aki gyorshajt az nem okoz másoknak semmit míg a többi igen

- az elsikkasztott pénzzel                          valakitől sikkasztotta
- a véres késsel, h ő volt                              valakibe mártotta
- a pisztollyal, h ő tette                              valakire lőtt
- h csendháborított                                    valakit felébresztett
- h egy vagon graffitit nyomott                    valakinek a falát rongálta
- h gyorshajtott                                  na most ha valaki egy üres úton gyorshajt akkor kinek okoz és mit mikor senki sehol?

- h a közértből cigit lopott a                            közértet károsította meg

Szerkesztette: Konor 2005. 03. 30. 23:47 -kor

BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1805 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 00:07

Hozzáállásról van szó.
A cselekmény: a jelenlegi (jó vagy rossz) szabályozást megszegi. Mindegyik vétségnek megvan a büntetési tétele.

Ha nem mész másnap önként jelentkezni, akkor te nem akarod vállalni a felelősséged azért a szabály/törvényszegésért, amit elkövettél. Tök mindegy, h másnak ebből lett-e kára vagy sem.

De hogy tudjál mibe kapaszkodni :) :

- betonfalra graffitizett
- kábszer volt nála és fogyaszott
- részegen vezetett, de nem balesetezett

Szerkesztette: fram 2005. 03. 31. 00:23 -kor

Ciciman is on borda

#1806 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 00:19

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:03

Igen ez is a tipikus barom kategóriába tartozik, soha nem tudtam megérteni, hogy eggyes autósoknak miért fáj gondolkodni.

Megjegyzem, az említett balrakanyarodós dolognál nem az előző volt a fasz.

A balrakanyarodási szándékunkat tudtommal nem lassítással, hanem indexeléssel kell jelezni.

Ha lassítasz, de b.szol indexelni, megelőznek.
És miután az előzésedet megkezdték, és te kimész elé, Te leszel a hunyó.

Szóval mielőtt lekanyarodsz valahova, ne a féket, az indexet izgítsad. Fékezni ráérsz majd, ha a többiek tudják már, hogy mi a f.szt akarsz csinálni.

Csókolom

Az egyes pedig egy gé.

#1807 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 07:27

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 0:19

A balrakanyarodási szándékunkat tudtommal nem lassítással, hanem indexeléssel kell jelezni.

Szóval mielőtt lekanyarodsz valahova, ne a féket, az indexet izgítsad. Fékezni ráérsz majd, ha a többiek tudják már, hogy mi a f.szt akarsz csinálni.

Csókolom

Az egyes pedig egy gé.

Ez mostanság nagyon jellemző Bpn, fokozatosan lassít-lassít, majd fék, index kirak és kanyarodik én meg satuzhatok, mert azt hittem csak elenged, vagy a másik ami qvára zavaró, hogy ugye vannak a forduló sávok, de a sok idióta a rendes közlekedésben fékez*fékez majd index kibax és lefordul a forduló sávon keresztül.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1808 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 07:40

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 23:46

egy a külömbség a felsoroltak között hogy aki gyorshajt az nem okoz másoknak semmit míg a többi igen

- az elsikkasztott pénzzel                             valakitől sikkasztotta
- a véres késsel, h ő volt                              valakibe mártotta
- a pisztollyal, h ő tette                                 valakire lőtt
- h csendháborított                                       valakit felébresztett
- h egy vagon graffitit nyomott                       valakinek a falát rongálta
- h gyorshajtott                                  na most ha valaki egy üres úton gyorshajt akkor kinek okoz és mit mikor senki sehol?

- h a közértből cigit lopott a                            közértet károsította meg

Figy, ez hatalmas lelki megrázkódtatás minden vérbeli mazsolának. Csak gondolj a pszichiáter költségekre stb...

#1809 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 07:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 7:27

Ez mostanság nagyon jellemző Bpn, fokozatosan lassít-lassít, majd fék, index kirak és kanyarodik én meg satuzhatok, mert azt hittem csak elenged, vagy a másik ami qvára zavaró, hogy ugye vannak a forduló sávok, de a sok idióta a rendes közlekedésben fékez*fékez majd index kibax és lefordul a forduló sávon keresztül.

Ami még jellemzőbb, az a "be akar jönni elém, de nem hajlandó indexelni ezért nem engedem be, ezért dudál, kurvaanyáz". A másik az index nélkül kijön mögöttem amikor én is előznék, aztán ha tényleg elindulok akkor satuzik, dudál, idegbeteg. Pedig egyszerre indultunk, azzal a különbséggel, hogy én jeleztem is ezt.

#1810 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:13

Nem azért volt.
Az EU-ban elég régóta (nálunk sokkal régebben) van az 50-es határ, mert kimutatták a statisztikák alapján, hogy 50-55-ös max. sebességnél egy gyalogosgázolás sokkal ritkábban okoz életveszélyes v. halálos sérüléseket, mint a 10-11 km/h-val nagyobb sebességnél. Emiatt vettük át valamikor '90-'91-ben mi is az 50-et lakott területre.

Emlékszem valami főrendőr nyilatkozta akkor, amikor a váltás volt, hogy azér' lett 50, mert sokkal jobb, ha 50-es limitet lépik túl 20%-al és nem a 60-ast.

szerk: elgépelés

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 03. 31. 08:25 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1811 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:23

Azt is ki lehetne mutatni hogy ha 30-cal lehetne csak menni akkor még kevésbé lennének súlyosak a gázolások.

#1812 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:24

Idézet: Arp - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:23

Azt is ki lehetne mutatni hogy ha 30-cal lehetne csak menni akkor még kevésbé lennének súlyosak a gázolások.

Szerintem meg mindenki járjon gyalog. A környezetszennyezés is csökkenne...

#1813 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:24

Idézet: Arp - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:23

Főleg, mert valószínűleg így is lenne. ;)

#1814 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:32

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 1:07

Hozzáállásról van szó.
A cselekmény: a jelenlegi (jó vagy rossz) szabályozást megszegi. Mindegyik vétségnek megvan a büntetési tétele.

Ha nem mész másnap önként jelentkezni, akkor te nem akarod vállalni a felelősséged azért a szabály/törvényszegésért, amit elkövettél. Tök mindegy, h másnak ebből lett-e kára vagy sem.

De hogy tudjál mibe kapaszkodni :) :

- betonfalra graffitizett
- kábszer volt nála és fogyaszott
- részegen vezetett, de nem balesetezett

Hogyha már valaki elkövet valamit, akkor valószínűleg nem azért csinálja, hogy utána feladhassa magát. Mert akkor nem lenne értelme. Szerintem senki sem azt mondta, hogy ha valaki törvényt szeg, akkor utána adja fel magát. Mindenki hibázhat, ha megúszta szerencsés.

Csak az nem tetszik nekem (és másoknak), hogy ha elkapták, akkor nem azt mondja, hogy hát igen ezt tettem, ez lett a következménye. Hanem: Az a szemét rendőr, hogymert megbírságolni, miért nem a  betörőt kergeti aki 2 hete kirabolta a lakásom? Tehát semmi esetre sem ő a hibás, amiért megszegett valami szabályt, hanem az a szemét rendőr, aki rajtakapta.

#1815 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:48

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:24

Szerintem meg mindenki járjon gyalog. A környezetszennyezés is csökkenne...

Azt pl nem bánnám ha távmunkában otthonról dolgozhatnék. A balesetek ugyan nem csökkennének mert nem szoktam balesetet okozni, de a környezetet biztos kevesebbet szennyezném, és nem koptatnám annyit az utat meg a járdát se, a pénztárcám meg külön jól járna a bérlet és benzin megspórolásával. Akkor csak a vezetéket szennyezném az elektronjaimmal.

#1816 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:56

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 1:19

Csókolom

Az egyes pedig egy gé.

Ez természetes, de én ezt úgy értelmeztem, hogy indexelt és egyékbént meg egy kocsisor előzéséről volt szó, ahol evidens, hogy nem láthatod, ha az 5 autóval elötted lévő indexel. Véletlenül nem szoktott egy kocsisor lassítani országúton........
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1817 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:58

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:56

Ez természetes, de én ezt úgy értelmeztem, hogy indexelt és egyékbént meg egy kocsisor előzéséről volt szó, ahol evidens, hogy nem láthatod, ha az 5 autóval elötted lévő indexel. Véletlenül nem szoktott egy kocsisor lassítani országúton........

Pl átfut egy kutya, egy szarvas, vagy észreveszi, hogy föl van bontva az út, de b*sznak kitáblázni....

#1818 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:01

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 8:27

Ja ja, sajnos. Sutyerák taxisoknál szokott az lenni, hogy lassít, nem indexel persze, mindenki néz, hogy mi a lóf@sz van, aztán komótosan feláll a járdára, na ettől szokott még az agyvizem felmenni.

#1819 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:14

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:45

Én is így tudom. De nemigazán tudok ezzel egyettérteni (mármint a döntéssel). Mint azt valaki itt megis jegyezte (sorry, most nincs kedvem visszakeresni, hogy ki), ha 50 körül megy, sokkal figyelmetlenebb szokott lenni, ezt énis tapasztaltam magamon és az sem véletlen, hogy rengeteg araszolós, koccanásos baleset van (tudtommal városban a balesetek döntő többsége ilyen), holott elméletileg ilyen alacsony sebeségnél nemis lenne szabad balesetnek történnie. A közlekedésben nagyon sokszor a gyakorlat szöges ellentétbe kerül az elmélettel, lásd nyílegyenes autópályák esete, ahol lényegesen több a baleset, mint a kanyargósabbakon. Nem tudok konkrét statisztikákat, de van egy sanda gyanúm, hogy az 50-es korlátozással nem csökkentek a halálos, súlyos gyalogos gázolások száma. A másik dolog pedig az, hogy marha nehéz betartani az 50-et, a mai autókkal. Egyrészről picit jobban lépsz rá a pedálra, nézelődsz, és máris 60-70-el mész, a mai autók olyan halkak ilyen sebeségnél, hogy szinte észre sem veszed a sebeség különbséget. Harmadrészről pedig, baromi nehéz megválasztani a megfelelő sebeségfokozatot az 50-hez, legalábbis nekem nem esik jól 4.-ben haladni, hamár az autó 5 sebeséges, viszont az 5. fokozat ennél a sebeségnél még nem jó. Az autó kevesebbet is fogyaszt 60-nál 5.-ben, mint 50-nél 4.-ben.
Szóval én elméleti szinten se szimpatizálok az 50-el.

Be kell valljam, nem igazán komoly indokok ezek.
NEM CSAK NÁLUNK kötelező az 50, hanem az egész Európai földrészen!
Ez van, el kell fogadni, PONT.

A koccanásos balaesetekről meg annyit, hogy az pont azok miatt az agyatlanok miatt szoktak lenni, akik nem képesek kivárni a sorukat, tülekednek, stb.
Gondolkoztál már ma?

#1820 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:14

Be kell valljam, nem igazán komoly indokok ezek.
NEM CSAK NÁLUNK kötelező az 50, hanem az egész Európai földrészen!
Ez van, el kell fogadni, PONT.

A koccanásos balaesetekről meg annyit, hogy az pont azok miatt az agyatlanok miatt szoktak lenni, akik nem képesek kivárni a sorukat, tülekednek, stb.

:omg: A világ elég sok részén éheznek az emberek, NEM CSAK NÁLUNK.  Ez van, el kell fogadni, PONT.  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.