HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:21

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 0:07

Hozzáállásról van szó.
A cselekmény: a jelenlegi (jó vagy rossz) szabályozást megszegi. Mindegyik vétségnek megvan a büntetési tétele.

Ha nem mész másnap önként jelentkezni, akkor te nem akarod vállalni a felelősséged azért a szabály/törvényszegésért, amit elkövettél. Tök mindegy, h másnak ebből lett-e kára vagy sem.

De hogy tudjál mibe kapaszkodni :) :

- betonfalra graffitizett
- kábszer volt nála és fogyaszott
- részegen vezetett, de nem balesetezett

Megnyugtatlak, hogy nagyfiú vagyok már, értettem, mire írtad.
Én ennek ellenére különbséget érzek egy szándékos, tudatosan végzett bűncselekmény és egy -szintén szándékosan tudatos - gyorshajtás, záróvonal-átlépés között. Ha más miatt nem is, hogy az utóbbi milliószor gyakoribb.

Akkor is azt tartom, amit mondtam, amennyiben egy tiszta fejjel hozott, tudatosan vállalt döntésről (szabálysértésről) van szó, akkor KELL vállalni a következményeket!
Nagyon furcsa világ lenne, ha mindenki azonosan gondolkozna Veled.
Gondolj bele!
Senki nem vállalná a döntéseiért/cselekedeteiért a felelősséget?
Nem kéne hagyni, hogy ez elharapódzzon!
Gondolkoztál már ma?

#1822 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:22

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:16

:omg: A világ elég sok részén éheznek az emberek, NEM CSAK NÁLUNK.  Ez van, el kell fogadni, PONT.  :rolleyes:

Jól érvelsz, tetszik!!! :(
Gondolkoztál már ma?

#1823 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:14

Be kell valljam, nem igazán komoly indokok ezek.
NEM CSAK NÁLUNK kötelező az 50, hanem az egész Európai földrészen!
Ez van, el kell fogadni, PONT.

A koccanásos balaesetekről meg annyit, hogy az pont azok miatt az agyatlanok miatt szoktak lenni, akik nem képesek kivárni a sorukat, tülekednek, stb.

Ha nem haragszol nem azért fogom elfogadni egy döntés jogosságát, mert azt egész Európában így használják....

Ezt én egyáltalán nem így látom. Amiket eddig láttam az mind olyan volt, hogy araszolt a sor és és elbambultak az emberkék.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1824 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:22

Jól érvelsz, tetszik!!! :(

Írhattam volna azt is, hogy az EU-ban ugye 130kmph a megengedett autópályán (kivéve némethonban), az osztrákokat ez még sem zavarja abban, hogy esetleg megemleljék ezt a határt. Nem értem miért kell mindent birka módra átvenni.
Egyébként választ nem kaptam senkitől azóta sem, hogy akkor volt több gyalogosgázolás, amikor 60 volt a megengedett, vagy most van, amikor 50?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1825 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:26

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:22

Ha nem haragszol nem azért fogom elfogadni egy döntés jogosságát, mert azt egész Európában így használják....

Nem haragszom. Legfeljebb megállapítom Rólad, hogy antiszociális vagy.
Az embernek el kell fogadnia egy közösség tagjaira egyaránt vontakozó szabályokat.
Vagy meg kell próbálni megváltoztatni a szabályokat (de nem úgy, hogy akkor mostantól mindenkinek azt mondom, hogy ez a szabály rossz és én úgy döntöttem, rám mostantól nem vonatkozik).

De ameddig az a szabály van érvényben, ami, addig be kell tartsa. Ugyanúgy, mint a közösség többi tagjának.
Gondolkoztál már ma?

#1826 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:21

Senki nem vállalná a döntéseiért/cselekedeteiért a felelősséget?
Nem kéne hagyni, hogy ez elharapódzzon!

Nem nekem szólt a post de:
Azt írtad, 39 éves vagy. Ezek alatt az évek alatt te azt tapasztaltad, hogy az emberek nagy többsége vállalja a tettei következményeit? :think:

#1827 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Talán ebbe illik, elmondom:

tegnap mentem haza kocsival munkából (kb. 5 km), mikor egy piros lámpánál megállva megérkezett mögém egy Opel Corsa Van, Topjoyos üdítős és viszonylag fiatal nővel a volánnál. Nem foglalkoztam vele, csak láttam.
Elindultunk, két sávos út,  én a belsőben, a külső sáv szabad volt, de kb. 500 méter múlva én kanyarodtam balra egy lámpánál ezért mentem a belsőben, de ott is piros volt, így nem is nyomtam neki, a csaj mögöttem 2 méterre jön, (már figyelgettem a tükörbe).
Nem került ki a külső sávba és bevágott elém, majd lefékezett volna durván a piros lámpánál csak simán "tolt".

Ok, a lámpánál már volt előttem két kocsi, elindultunk balra, előttem 55-60-nal mennek én normálisan mögöttük, a csaj 1 méterre mögöttem, nézegettem a tükörbe, hogy most ez minek van a seggembe, előzni nem nagyon lehet (város, forgalom stb., előttem 2 autó). Meg egyébként is 60-al megyünk.
Lekanyarodik előlem a két autó, én megyek tovább 60-al. Ugyanúgy "tol".
Lekanyaradok a mellékutcába felénk, megint jön utánam 1 méterre. nem előz... Bekanyarodok a ház elé, nézem a tükörben hogy most itt is utánam fog jönni?
De nem, megy tovább egyenesen, és a tükörben látom, hogy a letekert ablaknál a bal kezét kitartva mutat egy egyezményes jelet a középső ujjával... :bolond:

Na ez mi volt ? :)

#1828 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:27

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:24

Írhattam volna azt is, hogy az EU-ban ugye 130kmph a megengedett autópályán (kivéve némethonban), az osztrákokat ez még sem zavarja abban, hogy esetleg megemleljék ezt a határt. Nem értem miért kell mindent birka módra átvenni.
Egyébként választ nem kaptam senkitől azóta sem, hogy akkor volt több gyalogosgázolás, amikor 60 volt a megengedett, vagy most van, amikor 50?

Leírtam. Nem a gyalogosgázolás bekövetkezte miatt volt a sebeségcsökknetés, hanem a következmények súlyosságának csökkentése érdekében.
Gondolkoztál már ma?

#1829 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:27

Leírtam. Nem a gyalogosgázolás bekövetkezte miatt volt a sebeségcsökknetés, hanem a következmények súlyosságának csökkentése érdekében.

De a kérdésemre még mindíg nem kaptam választ.

#1830 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:29

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:22

Ezt én egyáltalán nem így látom. Amiket eddig láttam az mind olyan volt, hogy araszolt a sor és és elbambultak az emberkék.

Kis hétvégi történésem: megyek egy Thalia után 50nel, ahogy kell. Jobbos sáv kezdődik, sorolunk át bele, nagy ívű a lesz a jobbkanyar, nem kell lassítani. Már kanyarodik az út (a sáv egy idő után két járdasziget között megy), ahol egy benzinkút kijárata belecsatlakozik. Odagurul egy Megane-os, amikor mi már jó közel járunk. Erre a thalias mit csinál? Beleáll a fékbe. Na, erre én is kipróbáltam, csúszik-e a szidott Dunlop (majdnem...), megállok mögötte. A mögöttem lévő centikre, az amögött lévő meg kikapta a kormányt, kikerülte, a másik sávban nem jött senki.

Na most kérdem én: hol itt a figyelmetlenség? Ha a másik sáv nem üres és a leghátsó nem tudja kikapni, akkor sikerült valakinek összehoznia egy négyes koccanást. Persze, figyelmetlen, nem nézett a tükörbe, de satuzás előtt általában nem szokás. :) (Oké, követési távolság is létezik, tudom, de nemigen tartották.)

#1831 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:30

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:26

Nem nekem szólt a post de:
Azt írtad, 39 éves vagy. Ezek alatt az évek alatt te azt tapasztaltad, hogy az emberek nagy többsége vállalja a tettei következményeit? :think:

A nagy többség, a BECSÜLETES emberek IGEN!!!!
Mostanában kell elharapózni csak az (de terjed, mint a tűz), hogy bárki lehet hibás - RAJTAD magadon KÍVÜL!!!
Gondolkoztál már ma?

#1832 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:30

A nagy többség, a BECSÜLETES emberek IGEN!!!!
Mostanában kell elharapózni csak az (de terjed, mint a tűz), hogy bárki lehet hibás - RAJTAD magadon KÍVÜL!!!

Akkor én rossz helyre születtem. Bár a tv-ben sem ezt látom :think: De szeretnék inkább a TE világodban élni.

#1833 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:31

Akkor én rossz helyre születtem. Bár a tv-ben sem ezt látom :think: De szeretnék inkább a TE világodban élni.

Én is, ezért ágállok.
TV-ben meg ne az RTL-t nézd!!!
Gondolkoztál már ma?

#1834 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:32

Én is, ezért ágállok.
TV-ben meg ne az RTL-t nézd!!!

Nem arra gondoltam. De ha valaki nem tök hülye, látja mi folyik az országban. De nem folytatom, mert kapok egy jó kis warningot, hogy szétoffolom politikával a topikot....

#1835 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:38

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:34

Nem arra gondoltam. De ha valaki nem tök hülye, látja mi folyik az országban. De nem folytatom, mert kapok egy jó kis warningot, hogy szétoffolom politikával a topikot....

Nézd, azért azt hiszem, azt TE is belátod, hogy nem az (kellene legyen) a megoldás, hogy ha mindenki lop, akkor meggyőződésem ellenére én is lopjak, mert az valószínűleg nem bűn, ha annyian csinálják.
Az a szó, hogy ERKÖLCSI TARTÁS mond valamit?
Legalább páran maradjunk, akiknek még van valami fogalma e kifejezés jelentéséről!!!
Gondolkoztál már ma?

#1836 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:23

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:26

Talán ebbe illik, elmondom:

tegnap mentem haza kocsival munkából (kb. 5 km), mikor egy piros lámpánál megállva megérkezett mögém egy Opel Corsa Van, Topjoyos üdítős és viszonylag fiatal nővel a volánnál. Nem foglalkoztam vele, csak láttam.
Elindultunk, két sávos út,  én a belsőben, a külső sáv szabad volt, de kb. 500 méter múlva én kanyarodtam balra egy lámpánál ezért mentem a belsőben, de ott is piros volt, így nem is nyomtam neki, a csaj mögöttem 2 méterre jön, (már figyelgettem a tükörbe).
Nem került ki a külső sávba és bevágott elém, majd lefékezett volna durván a piros lámpánál csak simán "tolt".

Ok, a lámpánál már volt előttem két kocsi, elindultunk balra, előttem 55-60-nal mennek én normálisan mögöttük, a csaj 1 méterre mögöttem, nézegettem a tükörbe, hogy most ez minek van a seggembe, előzni nem nagyon lehet (város, forgalom stb., előttem 2 autó). Meg egyébként is 60-al megyünk.
Lekanyarodik előlem a két autó, én megyek tovább 60-al. Ugyanúgy "tol".
Lekanyaradok a mellékutcába felénk, megint jön utánam 1 méterre. nem előz... Bekanyarodok a ház elé, nézem a tükörben hogy most itt is utánam fog jönni?
De nem, megy tovább egyenesen, és a tükörben látom, hogy a letekert ablaknál a bal kezét kitartva mutat egy egyezményes jelet a középső ujjával... :bolond:

Na ez mi volt ? :)

Az első emeleten lakik?  :think:
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#1837 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:38

Nézd, azért azt hiszem, azt TE is belátod, hogy nem az (kellene legyen) a megoldás, hogy ha mindenki lop, akkor meggyőződésem ellenére én is lopjak, mert az valószínűleg nem bűn, ha annyian csinálják.
Az a szó, hogy ERKÖLCSI TARTÁS mond valamit?
Legalább páran maradjunk, akiknek még van valami fogalma e kifejezés jelentéséről!!!

Persze, hogy nem az a megoldás. Sőt.

#1838 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:33

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:23

Az első emeleten lakik?  :think:

Öö, nem, bár ezt nem is értem teljesen, nem tudom hol lakik. :)

#1839 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:37

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:33

Öö, nem, bár ezt nem is értem teljesen, nem tudom hol lakik. :)

Bérkocsis utca 25.  ;)
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#1840 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:51

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:37

Bérkocsis utca 25.  ;)

Mi van a Bérkocsis utcában  :o  Annyit tudok róla hogy Pesten van talán a Józsefvárosban... Sorry, de nem vágom :)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.