HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:42

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:49

Mindjárt a könnyeim is kicsordulnak...

Majd fog, ha Neked is vétlenül halt meg egy közeli hozzátartozód, egy agyatlanul száguldozó f@szjancsi miatt.
De ezt nem kívánom Neked. Bízzunk benne, hogy hamarabb megkomolyodsz.
Gondolkoztál már ma?

#162 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:49

Mindjárt a könnyeim is kicsordulnak...

Traffipaxot utálós, általában gyorshajtós, kétezer köbcentivel megtehetős, vezetni nagyon tudós? :p :)

Szerkesztette: Omega 2005. 01. 29. 18:53 -kor

#163 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 19:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 19:38

Érdekes. A magyar csak akkor tud viselkedni, ha fél. Következményektől, büntetéstől, veréstől, bármitől.
Ha biztonságban érzi magát, biztos a következménymentességben, akkor nem lehet bírni vele.

EBBEN vagyunk még igen messze az Uniótól. A fejek belsejében nincs rend kicsit sem (tisztelet a sajnos kevés kivételnek).

Jaj haggyuk már ezt az Uniózást. Nápoly és Madrid is az Unióban van, méghozzá elég régóta. Ha vezettél volná már ezen városok vmelyikében, akkor azthiszem nem lennél ennyire elragadtatva tőlük. Ott aztán nagy ívben sz@rnak, a sebeségkorlátozásra, a sávokra (simán csinálnak 2 sávból 3-at, az autópályán is akár, nagy tempó mellett), és a piros lámpa azt jelenti, hogy nyomd a dudát és nézz körül.
És igen, mi magyarok egyedüliként a világon, csak akkor tartjuk be a szabályokat, ha azt terrorral tartatják be. Bezzzegazúnióba, hát ottan aztán, hohóóó, ott mindenhol rend és fegyelem van. 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#164 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 19:41

Ja... a szándék jó, de ez a "bezzeg nyugat", "bezzeg a zunijó" istenítés nagyon ripacsos, tudatlanságra valló. Én nem voltam a zunijóba, de ismerek sok unijóban élős és dolgozós emberkét, igen, tősgyökeres külföldit is. Higyjétek el, javarészt ugyanígy mennek a dolgok, pár 'apróságtól' (pl. szemetelés, stb.) eltekintve.

Aztán, hogy melyik tapasztalt autós Fórumtársam mit mond, az csak annyiban érdekel, hogy megpróbálom átvenni a zunijóban tapasztalt pozitív dolgokat. Annyi. :)

#165 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 20:56

A gyorshajtás nem okoz balesetet, az ember okoz balesetet.

mega zasszony
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#166 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 19:36

Jaj haggyuk már ezt az Uniózást. Nápoly és Madrid is az Unióban van, méghozzá elég régóta. Ha vezettél volná már ezen városok vmelyikében, akkor azthiszem nem lennél ennyire elragadtatva tőlük. Ott aztán nagy ívben sz@rnak, a sebeségkorlátozásra, a sávokra (simán csinálnak 2 sávból 3-at, az autópályán is akár, nagy tempó mellett), és a piros lámpa azt jelenti, hogy nyomd a dudát és nézz körül.
És igen, mi magyarok egyedüliként a világon, csak akkor tartjuk be a szabályokat, ha azt terrorral tartatják be. Bezzzegazúnióba, hát ottan aztán, hohóóó, ott mindenhol rend és fegyelem van.

Jókor mondod, most jöttem haza 2 hét spanyol/portugál turnéról, na nem sokat, csak úgy 11.000 km-t utaztunk a két országban (Oda-vissza repültünk, tehát cska helyben).

Pont azt állapítottam meg most, hogy az első ottlétem óta, ami még vastagon a csatlakozásuk előtt volt (tán 1986-ban, azóta általában 1-2 évente el szoktam tölteni 2-3 hetet náluk) mennyivel kulturáltabb lett a vezetési stílusuk. Alig látni ész nélkül száguldozó autót az autópályán (pedig a 20 évvel ezelőttihez képest a sokszorosára nőtt az autópályák hossza náluk, 1986-ban gyakorlatilag EGYETLEN, a francia határtól (Perpignantól) a keleti parton lefelé vezető volt és ha jól tudom, nem is jutott le egészen Murciáig.)

Madridban kellemes meglepetés volt, ahogy 10 perc szabálytalan várakozás után megjelentek a rendőrök és 150 €-ra büntették a kamionunkat. Előzmény, hogy figyelmeztették a megálláskor, nem lesz úgy jó. A sofőr német volt (a kamion is), úgy gondolta mint Te, hogy csak Németországban van vasszigor, itt ez még belefér. Keményen csalódott.
Meglepő volt, hogy normálisan tartják az úrvezetők a sávokat közlekedéskor (Madrid belváros). Szintén érdekes (és eltanulandó lenne!!!), hogy a soksávos városi utak belső 2-3 sávja többirányú lehet!!!! Ezt a forgalomtól függően vezérlik, a sáv felett van egy felfelé mutató zöld nyíl, ha jó nekünk, és egy piros kereszt, ha szembe fognak jönni rajta. Ezzel el lehet kerülni a nagyobb dugókat. Mekkora ötlet!

Nápolyban még nem voltam, de Rómában sokszor, huzamosabb ideig is, és hát az sem egy matyóhímzés. Ennek ellenére amikor kint dolgoztam, alig hallottam olyan balesetről, hogy valaki is különbnek tartotta volna magát másoknál, csak azért, mert neki pénze és az átlagnál jobb/gyorsabb autója van. Kétségtelen, hogy déli temperamentummal élnek/vezetnek, de ugyanakkor biztonságosan.

Én jobban szeretném, ha a mi szélességünkön élőkhöz, a mi szélességünkön elfogadott temperamentumhoz hasonlítanánk magunkat. Mondjuk az osztrákok/svájciak/szlovákok/csehek/délnémetek jöhetnek. Ha délebbre megyünk, akkor bejátszhat Albánia is viszonyításnak és még elbíznánk magunkat... :)
Gondolkoztál már ma?

#167 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:38

Érdekes. A magyar csak akkor tud viselkedni, ha fél. Következményektől, büntetéstől, veréstől, bármitől.
Ha biztonságban érzi magát, biztos a következménymentességben, akkor nem lehet bírni vele.

EBBEN vagyunk még igen messze az Uniótól. A fejek belsejében nincs rend kicsit sem (tisztelet a sajnos kevés kivételnek).

Van errol egy vicc, amikois a Pokolban harom ustben foddogelnek az emberek, az elsoben senki sem orzi oket, mert ki van irva, hogy tilos elhagyni az ustot, itt nemetek vannak, a masodikban ket Kalsanyikovos orzi a tomeget, itt az oroszok vannak a harmadikban se or, se tabla es megse hagyja el senki sem az ustot, mert itt magyarok vannak akik visszahuzzak egymast :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#168 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:32

Mocsi, ne offolj már! :nevet:

#169 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 13:11

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:38

és az alkohol mint első vagy második helyezet a baleset fő okaiban?

>>Nem tudom...<<

#170 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:05

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 13:11

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Hehe, ez gyorsan ment. A forgalmat irányító (jobb oldalon) 2 ember közül én vagyok a bal oldalon (a fekete kabátban). Majd befagyott a s..gem, 1,5 órát álltunk kint, mire el tudták vinni az összeomlott első futóművű autót. Egyébként közel 100 km/h-s sebességgel kezdte valahol a Filmmúzeummal szemben a mutatványt a vezető. Megállni meg a kereskedelmi központtal szembeni aluljáró végénél sikerült neki.
Üvegbúra alatt élhet a srác, egyetlen karcolás nélkül megúszta, de menni alig tudott, olyan atomrészeg volt. Figyeltük is, ahogy beült a csíkos WagonR-be, végig kapaszkodott az oldalában, mert nem tudta koordinálni a mozgását.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 01. 30. 14:20 -kor

Gondolkoztál már ma?

#171 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:50

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:51

Jókor mondod, most jöttem haza 2 hét spanyol/portugál turnéról, na nem sokat, csak úgy 11.000 km-t utaztunk a két országban (Oda-vissza repültünk, tehát cska helyben).

Pont azt állapítottam meg most, hogy az első ottlétem óta, ami még vastagon a csatlakozásuk előtt volt (tán 1986-ban, azóta általában 1-2 évente el szoktam tölteni 2-3 hetet náluk) mennyivel kulturáltabb lett a vezetési stílusuk. Alig látni ész nélkül száguldozó autót az autópályán (pedig a 20 évvel ezelőttihez képest a sokszorosára nőtt az autópályák hossza náluk, 1986-ban gyakorlatilag EGYETLEN, a francia határtól (Perpignantól) a keleti parton lefelé vezető volt és ha jól tudom, nem is jutott le egészen Murciáig.)

Madridban kellemes meglepetés volt, ahogy 10 perc szabálytalan várakozás után megjelentek a rendőrök és 150 €-ra büntették a kamionunkat. Előzmény, hogy figyelmeztették a megálláskor, nem lesz úgy jó. A sofőr német volt (a kamion is), úgy gondolta mint Te, hogy csak Németországban van vasszigor, itt ez még belefér. Keményen csalódott.
Meglepő volt, hogy normálisan tartják az úrvezetők a sávokat közlekedéskor (Madrid belváros). Szintén érdekes (és eltanulandó lenne!!!), hogy a soksávos városi utak belső 2-3 sávja többirányú lehet!!!! Ezt a forgalomtól függően vezérlik, a sáv felett van egy felfelé mutató zöld nyíl, ha jó nekünk, és egy piros kereszt, ha szembe fognak jönni rajta. Ezzel el lehet kerülni a nagyobb dugókat. Mekkora ötlet!

Nápolyban még nem voltam, de Rómában sokszor, huzamosabb ideig is, és hát az sem egy matyóhímzés. Ennek ellenére amikor kint dolgoztam, alig hallottam olyan balesetről, hogy valaki is különbnek tartotta volna magát másoknál, csak azért, mert neki pénze és az átlagnál jobb/gyorsabb autója van. Kétségtelen, hogy déli temperamentummal élnek/vezetnek, de ugyanakkor biztonságosan.

Én jobban szeretném, ha a mi szélességünkön élőkhöz, a mi szélességünkön elfogadott temperamentumhoz hasonlítanánk magunkat. Mondjuk az osztrákok/svájciak/szlovákok/csehek/délnémetek jöhetnek. Ha délebbre megyünk, akkor bejátszhat Albánia is viszonyításnak és még elbíznánk magunkat... :)

Nahát, akkor mégiscsak vani viszonyítási alapod, hogy más EU tagországokban hogy közlekednek (mertugyebár azért ezekis ide tartoznak). Szal szerintem ezmégcsak véletlenül sem attól függ, hogy EU-s e vagy sem.  Szerencséd van, hogy Náplyoban még nem jártál az a leghírhettebb európai város :D
Egyébként azt nem monanám, hogy biztonságosan közlekednek (mondjuk az tény, hogy még ezzel a stílussal is előzkényebbek, mint a magyarok általában), ha jól tudom, Olaszországban van a legtöbb baleset (halálosis) egész Európában, ott volt olyan hétvége tavaly, amikor több, mint 500 (!!!!) ember vesztette életét, ami döbbenetes (nálunk asszem vmi 80 a "rekord"). Én Nápolyban és attól délre alig láttam olyan autót, ami ne lett volna legalább egy kicsit is sérült :) Az olaszoknál egyébkén, bizonyos ciklusonként szoktak a rendőrök bekeményíteni, van, hogy alig van radar, ellenőrzés, aztán mikor megszaporodnak a halálos balesetek, akkor bekeményítenek (mondjuk ez nálunk is így van, csak náluk ez még szélsőségesebb). Büntetni mindenhol büntetnek a rendőrök.

Románia is a mi szélességi körünk és a Szlovákok se mennek lassabban, sőőt (bár már két éve nem vezettem kint, nemtom, hogy azóta mennyit változott ott a helyzet), arról nem beszélve, hogy azért az osztrákok, németek, svájciak autópályán igencsak nyomják neki (jobban, mint az olaszok). A magyarok mindígis temperamentumosabbak voltak, mint a németek, osztrákok csehek, szlovákok (mindenben). Szerintem nem lehet, fölösleges összehasnolítgatni a különböző kultúrájú országok közlekedési szokásait, egyszerűen mások és kész. Nekemis van millió dolog, ami szimpatikusabb a szász országok közlekedési kultúrájában (jobbra tarts, elengedni a gyorsabbat, előzékenység, gyalog barátság stb.) és ugyanennyi, ami nem tetszik (tötymörgés, hegyekben tapossák a féket, ahelyett, hogy visszakpcsolnának és motorfékkel mennének, semmi leleményesség nincs bennük). 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#172 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 15:05

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Hehe, ez gyorsan ment. A forgalmat irányító (jobb oldalon) 2 ember közül én vagyok a bal oldalon (a fekete kabátban). Majd befagyott a s..gem, 1,5 órát álltunk kint, mire el tudták vinni az összeomlott első futóművű autót. Egyébként közel 100 km/h-s sebességgel kezdte valahol a Filmmúzeummal szemben a mutatványt a vezető. Megállni meg a kereskedelmi központtal szembeni aluljáró végénél sikerült neki.
Üvegbúra alatt élhet a srác, egyetlen karcolás nélkül megúszta, de menni alig tudott, olyan atomrészeg volt. Figyeltük is, ahogy beült a csíkos WagonR-be, végig kapaszkodott az oldalában, mert nem tudta koordinálni a mozgását.

Azigen :eek: Tegnap este énis arrafelé jártam kocsival, még jóhogy nem akkor....
Mondjuk én azzalis elbeszélgetnék, aki megengedi neki, hogy kocsiba üljön.  :mad:

#173 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 16:32

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:50

Egyébként azt nem monanám, hogy biztonságosan közlekednek (mondjuk az tény, hogy még ezzel a stílussal is előzkényebbek, mint a magyarok általában), ha jól tudom, Olaszországban van a legtöbb baleset (halálosis) egész Európában, ott volt olyan hétvége tavaly, amikor több, mint 500 (!!!!) ember vesztette életét, ami döbbenetes (nálunk asszem vmi 80 a "rekord"). Én Nápolyban és attól délre alig láttam olyan autót, ami ne lett volna legalább egy kicsit is sérült :) Az olaszoknál egyébkén, bizonyos ciklusonként szoktak a rendőrök bekeményíteni, van, hogy alig van radar, ellenőrzés, aztán mikor megszaporodnak a halálos balesetek, akkor bekeményítenek (mondjuk ez nálunk is így van, csak náluk ez még szélsőségesebb). Büntetni mindenhol büntetnek a rendőrök.

Én meg mondanám. Mivel a közlekedési kultúrájuk sokkal magasabb (sajnos) a miénknél. Azon kívül az autók száma, az utak száma és minősége jelentősen meghaladja a miénket. Ha Te is világlátott vagy, mondd már meg, hogy melyik európai fő/nagyváros lelkében találni még széttöredezett macskaköves utcákat főútvonalakon?

Románia is a mi szélességi körünk és a Szlovákok se mennek lassabban, sőőt (bár már két éve nem vezettem kint, nemtom, hogy azóta mennyit változott ott a helyzet), arról nem beszélve, hogy azért az osztrákok, németek, svájciak autópályán igencsak nyomják neki (jobban, mint az olaszok).

Igen, nyomják. De valahogyan nem hiszik azt, hogy az erős géppel együtt fizikát is vettek. A gyorsan hajtás nem = a gyorshajtással. Jó minőségű autóval, jó minőségű gumikkal, jó minőségű utakon a nagyobb sebesség is biztonságos, nem úgy mint nálunk, az innen-onnan összerakott, lábraállított "csoda"-autókkal.
Ismerősöm külföldről hoz be törött, nagyértékű autókat és igazán igényesen összerakja őket. Azonban hiába az igyekezet, az az autó, ami egyszer törött, nem nyújthat olyan biztonságot, mint egy gyári új.

A magyarok mindígis temperamentumosabbak voltak, mint a németek, osztrákok csehek, szlovákok (mindenben). Szerintem nem lehet, fölösleges összehasnolítgatni a különböző kultúrájú országok közlekedési szokásait, egyszerűen mások és kész.

Nem a közlekedési szokásokat akarom összehasonlítani, minősíteni. Nekem éppugyanúgy jó, hogy a fénykürt nálunk az udvariasságot, a németeknél pedig az elsőbbségről való le nem mondást jelenti.
Nekem a másik autós egyenrangú EMBERSZÁMBA vétele hiányzik. És nem csak a közlekedésben, hanem az életben is. A közlekedésben azonban még fokozottabban, mert az egy közös, nagy társasjáték, elég komoly egymásrautaltságal.

Nekemis van millió dolog, ami szimpatikusabb a szász országok közlekedési kultúrájában (jobbra tarts, elengedni a gyorsabbat, előzékenység, gyalog barátság stb.) és ugyanennyi, ami nem tetszik (tötymörgés, hegyekben tapossák a féket, ahelyett, hogy visszakpcsolnának és motorfékkel mennének, semmi leleményesség nincs bennük).

A leleményességet én nem hiányolom, mert szerintem leleményesnek lenni csak a más kárára lehet (pl. ha van 5 méter üres az előttem haladó autós előtt, akkor balra ki és be elé. Na ez az, ami engem igazán dühít.
Avagy hogyan kell érteni a leleményességet úgy, hogy ne okozz hátrány más autósnak?
Én azt szeretem, ha a kocsisor olyan, mint a szupermarket sora. Ki mikor állt be, attól függően kerül sorra a kasszánál. Nincsenek kivételezettt emberek, mindenki egyenlőnek számít. Na ez az, amit sok ember gyomra nem vesz be. Itthon nálunk.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 01. 30. 16:33 -kor

Gondolkoztál már ma?

#174 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 16:39

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:54

Mondjuk én azzalis elbeszélgetnék, aki megengedi neki, hogy kocsiba üljön.  :mad:

Ránézésre olyan 23-25 éves forma lehetett a srác, egyedül volt. Nem hiszem, hogy megkérdezett volna bárkit is, hogy autóba ülhet-e. Sőt, ha valami jólmenő helyen tudott életet kezdeni, akkor akár a saját autója is lehetett.

Mondjuk az biztos, hogy drága mutatvány lesz neki, legalább 1-2 év vezetéstiltás, szerintem közel 100 rugó bírság, a megrongált tereptárgyak költsége (szintén nem pár Ft) és hát az autó, mert ugye a CASCO az nem fizet ittasság esetén egy fillért sem.
Szóval jó 3,5 millánál áll meg a mutatvány (az autó olyan 2-3 hónapos lehetett.)

Szerkesztette: *Macika* 2005. 01. 30. 16:43 -kor

Gondolkoztál már ma?

#175 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:32

Ha Te is világlátott vagy, mondd már meg, hogy melyik európai fő/nagyváros lelkében találni még széttöredezett macskaköves utcákat főútvonalakon?

Nekem a másik autós egyenrangú EMBERSZÁMBA vétele hiányzik. És nem csak a közlekedésben, hanem az életben is. A közlekedésben azonban még fokozottabban, mert az egy közös, nagy társasjáték, elég komoly egymásrautaltságal.

A leleményességet én nem hiányolom, mert szerintem leleményesnek lenni csak a más kárára lehet (pl. ha van 5 méter üres az előttem haladó autós előtt, akkor balra ki és be elé. Na ez az, ami engem igazán dühít.
Avagy hogyan kell érteni a leleményességet úgy, hogy ne okozz hátrány más autósnak?
Én azt szeretem, ha a kocsisor olyan, mint a szupermarket sora. Ki mikor állt be, attól függően kerül sorra a kasszánál. Nincsenek kivételezettt emberek, mindenki egyenlőnek számít. Na ez az, amit sok ember gyomra nem vesz be. Itthon nálunk.

Hát az utak minősége az kritikán aluli ez nem vitás.

Hát ezt írtam énis, ezt értettem az előzékenység címszó alatt.

Nem erre gondoltam. Nehéz így kifejteni, tulajdonképpen az adott közlekedési helyzetek felismerését , ahoz való alkalmazkodását értem. Van erre egy jellemző példám. Bécsben volt (már pontosan nem emlékszem hol, nemis én, hanem a bátyám vezetett), illetve vmelyik bevezető útón, hogy adott volt 2 sáv, a külső sáv (jobboldali) totál teli volt, csak araszolt a forgalom, a baloldi tök üres volt, kb. 1 km múlva volt egy jobboldali leágazás is. Mindhárom út szétvált később. Mi jobbra akartunk menni, de mivel nem akartunk végigaraszolni, kimentünk a belső sávba, majd amikor az ominózus jobb oldali leágazáshoz értünk, akkor index és két sávot átsoroltunk (gond nélkül beengedtek), így nyertünk kb. fél órát és mégcsak nemis akadályoztunk senkit. Erre gondolok leleményesség címén és ezt hiányoltam belőlük.
Mondjuk amit a hegyekben, szerpentíneken művelnek, az idegesít a legjobban.

#176 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:11

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:39

Ránézésre olyan 23-25 éves forma lehetett a srác, egyedül volt. Nem hiszem, hogy megkérdezett volna bárkit is, hogy autóba ülhet-e. Sőt, ha valami jólmenő helyen tudott életet kezdeni, akkor akár a saját autója is lehetett.

Mondjuk az biztos, hogy drága mutatvány lesz neki, legalább 1-2 év vezetéstiltás, szerintem közel 100 rugó bírság, a megrongált tereptárgyak költsége (szintén nem pár Ft) és hát az autó, mert ugye a CASCO az nem fizet ittasság esetén egy fillért sem.
Szóval jó 3,5 millánál áll meg a mutatvány (az autó olyan 2-3 hónapos lehetett.)

Azt gondoltam, hogy egyedül volt, de azt már azért kétlem, hogy egyedülis ivott.

#177 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:14

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:09

Nem erre gondoltam. Nehéz így kifejteni, tulajdonképpen az adott közlekedési helyzetek felismerését , ahoz való alkalmazkodását értem. Van erre egy jellemző példám. Bécsben volt (már pontosan nem emlékszem hol, nemis én, hanem a bátyám vezetett), illetve vmelyik bevezető útón, hogy adott volt 2 sáv, a külső sáv (jobboldali) totál teli volt, csak araszolt a forgalom, a baloldi tök üres volt, kb. 1 km múlva volt egy jobboldali leágazás is. Mindhárom út szétvált később. Mi jobbra akartunk menni, de mivel nem akartunk végigaraszolni, kimentünk a belső sávba, majd amikor az ominózus jobb oldali leágazáshoz értünk, akkor index és két sávot átsoroltunk (gond nélkül beengedtek), így nyertünk kb. fél órát és mégcsak nemis akadályoztunk senkit. Erre gondolok leleményesség címén és ezt hiányoltam belőlük.
Mondjuk amit a hegyekben, szerpentíneken művelnek, az idegesít a legjobban.

Pont ilyesmire gondoltam!
Te lelményességnek nevezed.
Én pofátlanságnak.

Mert mivel vagyok én különb a becsületesen sorba álló autósoknál? Milyen jogon megyek végig mellettük és vágok be a becsületesen sorba álló emberek elé??? Nekem drágább az időm, mint nekik?

Nanemár!!!!!!!
Gondolkoztál már ma?

#178 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:17

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:11

Azt gondoltam, hogy egyedül volt, de azt már azért kétlem, hogy egyedülis ivott.

Jaaaaa, értem.

Sajna, az még ~ az a korosztály, amelyikben sikk a szabályok áthágása, a vagányság, a bevállalás. Abba meg kevesen gondolnak bele, hogy milyen következményekkel járhat...
Gondolkoztál már ma?

#179 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:47

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:44

Traffipaxot utálós, általában gyorshajtós, kétezer köbcentivel megtehetős, vezetni nagyon tudós? :p :)

Nem, csak nem álszent okoskodós...

#180 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:54

Azigen :eek: Tegnap este énis arrafelé jártam kocsival, még jóhogy nem akkor....

Aki magától olyan hülye, hogy ilyen állapotban beül, azt baráti szóval nem lehet eltántorítani. Összebalhézni meg senki nem akar az ivópajtásával.

Szerkesztette: Mumia 2005. 01. 30. 17:54 -kor

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.