HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 00:39

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 22:50

Jajdejó, csak nem ismét egykis észosztás, okoskodás? Bezzeg te az ő helyében! Te bizony stabilan 125-el mentél volna és semmmi, de semmmi bajod nem lehetett volna. A te autód olyan, hogy ha szigorúan 125-el mész, akkor a havonsem csúszik meg. Kész komolyan mondom, hihetetlenül feltudom idegesíteni magam, ezeken az okos beszólásokon.  :mad:

Locutus esetére csak annyit mondok: STAU. Ha te esetleg nem tudod pontosan, miről van szó, ő biztosan tudja. És nem az feladat, h megállj, hanem úgy állj meg az előtted lévők mögött, h hátulról se szálljanak beléd. És biza van, h a kanyarban kapod a STAU-t. Meg kell tudni állni akkor is. És ezerrel lesed a tükröt fékezés közben, mert onnan jön a meglepi.

És lehet mondani, h de látom ám, mikor az előttem levők fékeznek és vészvillognak, de én már futottam bele STAUba, h nem volt nagy forgalom, senki nem volt előttem a kanyar belátható ívén. Attól fostam végig, h hátulról meg ne találjanak, pedig necces volt az én megállásom is, nem tudtam csorgó helyet hagyni magam előtt.

Neked inkább mesélek erről:

Idézet

Az olaszokis azért nyomják neki, mert fatalisták (legalábbis ezt mondják :) )

Olaszország, Orvieto előtt az autópályán. Verőfényes napsütés. Előttünk egy igencsak fekete felhő, aminek nem látszott az alja. Mondtam is, kisebb fajta zuhé van előttünk. Egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég. Egy kamiont előztem volna épp. Egy pillanatra eltűnt előlem, pedig viszonylag közel volt. Fék, kamion mögé be. Vészvillogó mindenkinél. A belső sávból jött mindenki kifelé. Fékez mindenki folyamatosan 70nél eltűnik megint a kamion, pedig ott vagyok 10-15 méterre mögötte. Kamion fékez izomból, jobban, mint eddig. 45-40-35. Mondom magamban, ez megáll. Nem szeretném, ha vki rápaszírozna. Erre minden esély megvan, mert szinte semmit nem látni. Tükörbe benéztem, esőfüggönyön kívül mást nem láttam. Vészvillogó helyett balra index, vissza 2be és be. Nem tudom, mennyi idő lehetett ez az egész, de nem sok.
A kamionnal nem tudom, h mi lett, mert kb ekkorra csapódott ki az összes ablakon a pára. Nemigen vettem észre, mert az esőtől ugyanannyira semmit sem lehetett látni. 4-5 cm-nyi víz van az aszfalton. Mondanom sem kell, h ablaktörlő semmit sem ért, egy centi tiszta csíkot sem volt képes produkálni max-on. Pézsé elő, pára szétken. Javult a kilátás egy cseppet. Max. 70 km/h. Ennyi volt, amit lehetett menni úgy, h ne ússzon fel az autó a vizen. Virsligumis Punto I-ről van szó, 5en ültünk benne. Rajtunk kívül minden olasz a külső sávban vészvillog 30-cal. Ahogy elmegyünk mellettük, a bátrabbak besorolnak mögénk, majd egyből leszakadnak kicsit, mert semmit nem látni a felvert vízfüggöny miatt. Kb 5 percig tartott a vizen járás. Mikor vége lett, vizes volt az úttest, de lehetett volna nyomni neki. Én nem mentem, csak 120szal utána, le is húzódtam, de valahogy senki nem akart megelőzni.

Úgyhogy ennyit a fatalista olaszokról.

----------

Nekem nincs szükségem "bezzeg"ezésre. Nekem elegendő az, h az autóban ülő olaszok (köztük az autó tulajdonosa) odáig voltak, h ők nem tudták volna ilyen jól megoldani ezt a helyzetet. Pesze csak utána mondták, alatta kuss volt, pedig egyébként be nem áll a szájuk :)
Ciciman is on borda

#262 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 00:48

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 23:18

De ha valóban nem erről volt szó, megkövetlek, csak ezen eldurrant az agyam. 

NO gond, nem hal bele senki.  :up:
Ciciman is on borda

#263 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:19

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 22:00

Álszentkedésről csak ennyit: aki "vakon" belemegy egy kanyarba 140nel és abból kijőve döbben, h kaki van ... nem az fogja megmenteni, h eddig a 7 év vezetése alatt nem karcolt meg egy autót sem.

Azt hiszem, jelen esetben te vagy az, aki okoskodik, nem mások.

Remélem sosem találkozok veled akkor közúton, mert te ezekszerint autópályán minden beláthatatlan kanyarban 30-ra lassítasz, HÁTHA történik valami azon túl... hihhetetlen logikád van :D

#264 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:26

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:19

Remélem sosem találkozok veled akkor közúton, mert te ezekszerint autópályán minden beláthatatlan kanyarban 30-ra lassítasz, HÁTHA történik valami azon túl... hihhetetlen logikád van :D

Azért autópályákon nem érik egymást a beláthatatlan kanyarok.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#265 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:27

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:26

Azért autópályákon nem érik egymást a beláthatatlan kanyarok.

Ne a magyar pár kilométernyi autópályából indulj ki...

#266 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:30

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:19

Én is remélem hogy nem találkozunk mert ha minden beláthatatlan kanyarba úgy mész be hogy "gyorsabb vagyok, erősebb vagyok, jobban vezetek, megtehetem", akkor inkább elkerüllek  :rolleyes:

Szerkesztette: Atti 2005. 02. 03. 09:31 -kor

WoT nick: Atti77

#267 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:35

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:27

Ne a magyar pár kilométernyi autópályából indulj ki...

Akkor módosítok:
Azért a külföldi autópályákon sem érik egymást a beláthatatlan kanyarok.

#268 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:39

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:30

Én is remélem hogy nem találkozunk mert ha minden beláthatatlan kanyarba úgy mész be hogy "gyorsabb vagyok, erősebb vagyok, jobban vezetek, megtehetem", akkor inkább elkerüllek  :rolleyes:

Gondolom te egyfolytában a tetőablakon tekingetsz miközben 20-al vánszorogsz, mert lehet hogy rádzuhan egy repülőgép, és akkor ha 50-el mentél volna biztosan meghalsz, de ha csak 20-al akkor túléled, és mutogathatsz tovább másokra...

Erre találtáki ezt: MAZSOLA! :)

Hihetetlen micsoda logikával élnek emberek. Aki ennyire fosik az autóvezetéstől, az inkább biciklizzen. Bár az még veszélyesebb :( Jobb ha otthon maradtok. Ott tutira nem hágtok át semmilyen szabályt, amivel halálos veszélybe sodorjátok magatokat.

#269 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:46

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:35

Akkor módosítok:
Azért a külföldi autópályákon sem érik egymást a beláthatatlan kanyarok.

őőő :) De.
Vannak bőven, hidd el.
De teljesen mind1. Ha országúton egy beláthatatlan kanyarba kerülsz, ott sem lassítasz 90 alá csak azért, mert van rá 2% esély, hogy ÁLL egy autó a kanyar után. Mert ugye az egészséges feltételezés úgy szól, hogy a forgalom ott is normális tempóval halad, mintahogy az esetek 98%-ában teszi is.
Ugyanígy autópályán, ahol ráadásul több sáv is van, nem úgy fogok autózni, hogy minden beláthatatlan szakasz előtt 30-ra lassítok, mert lehet hogy a kanyar után vége a világnak, és leesek róla! :D
Ha mindenki ezzel a módszerrel autózna, akkor tele lenne dugókkal az autópálya is, és 30-as átlagsebesség lenne az uralkodó. Mégsem így van, vajon miért...

Ez szerintem olyan dolog mint a fóbiák, vagy a tisztaságmánia, vagy egyéb hasonló betegségek. Vannak akik ki sem mernek menni az utcára, mert valami betegséget összeszedHETNEK. És mivel erre megvan a 2% esélyük, ezért fosnak bármit is csinálni, inkább bebeszélik maguknak hogy mindenki más a hülye, és csak a saját búrájuk ami alatt élnek az egyetlen igaz megoldás.

#270 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:47

Egyébként tök egyszerű a képlet:  ésszel is lehet gyorsan menni
                                                  meg ész nélkül is lassan
Egyébként a büntetésnek komoly visszatartó ereje van. Akit egyszer megvágnak sokkal jobban résen lesz. Ez nem csak azt jelenti, hogy csak 50-el megy városban, hanem azt, hogy lesi az út mellett a kocsikat. Én pl száz méterekről kiszúrom a trafit, de gondolom mások is.
Sőt a rendőrök elég hülyék ahhoz, hogy mindig ugyanott trafizzanak. Aki sokat jár arra ösztönösen lassít a szokásos helynél.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#271 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:50

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:47

Egyébként tök egyszerű a képlet:  ésszel is lehet gyorsan menni
                                                  meg ész nélkül is lassan
Egyébként a büntetésnek komoly visszatartó ereje van. Akit egyszer megvágnak sokkal jobban résen lesz. Ez nem csak azt jelenti, hogy csak 50-el megy városban, hanem azt, hogy lesi az út mellett a kocsikat. Én pl száz méterekről kiszúrom a trafit, de gondolom mások is.
Sőt a rendőrök elég hülyék ahhoz, hogy mindig ugyanott trafizzanak. Aki sokat jár arra ösztönösen lassít a szokásos helynél.

:up:
Én is jobban vigyázok ott, ahol már láttam trafit. Csak az a baj, hogy hiába szúrom ki őket száz méterekről, ha ők 100+n méterről is kiszúrnak már :D

#272 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 10:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:46

őőő :) De.
Vannak bőven, hidd el...

Akkor pontosítok :)
Ahol én jártam ( Ausztria, Németország, Olaszország) ott nem találkoztam olyan kanyarral autópályán, hogy 30-cal kelljen bemenni, hogy meg tudjak állni ha felbukkan valami.
Szerinted az az egészséges, hogy bárhol maximum vagy a fölötti sebességgel mész, akkor is ha nem látsz semmit, mert csak 2% esély van arra, hogy felbukkan valami. Én legalább elveszem a lábam a gázról.

#273 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 10:06

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:39

Hihetetlen micsoda logikával élnek emberek.

Tényleg hihetetlen.
Aki lassabban megy az egyből mazsola és takarodjon az útról mert jössz TE? :think:

Szerkesztette: Atti 2005. 02. 03. 10:09 -kor

WoT nick: Atti77

#274 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 10:21

Pár oldalt kihagytam a topicból, de úgy látom, a nóta még mindig a régi.

Pár napja volt egy vitám egyik rokonommal (400e km-t vezetett kb.) a gyorshajtásról. Mondtam neki, hogy én nem gyorshajtok (jogi értelemben, a relatívot ne keverjük ide, az relatív :) ), ő meg mondhatni állandóan. Nem tudta megérteni, hogy miért tartom be a szabályt. Kissé elfajult a vita, a vége az lett, hogy le lettem bénázva (+stb), mert nem megyek 60nal városban 100zal országúton...

Valahogy itt is ugyanez megy.

#275 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 10:33

Idézet

Neki logikája van.... és nem csak az.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#276 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 10:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 10:21

Pár oldalt kihagytam a topicból, de úgy látom, a nóta még mindig a régi.

Pár napja volt egy vitám egyik rokonommal (400e km-t vezetett kb.) a gyorshajtásról. Mondtam neki, hogy én nem gyorshajtok (jogi értelemben, a relatívot ne keverjük ide, az relatív :) ), ő meg mondhatni állandóan. Nem tudta megérteni, hogy miért tartom be a szabályt. Kissé elfajult a vita, a vége az lett, hogy le lettem bénázva (+stb), mert nem megyek 60nal városban 100zal országúton...

Valahogy itt is ugyanez megy.

Szerintem ez is összetettebb dolog. Nyilván Te, aki saját meggyőződésedből tartod be a szabályokat nem vagy béna, csak lássuk be kevés ilyen ember van. A legtöbben azért mennek lassan, mert tényleg nem képesek többre sőt még a szabályos keretek között is igencsak labilisak, na ezek a bénák szerintem. Az is igaz viszont, hogy a gyorshajtók között is akad jópár időzített bomba.

#277 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 10:34

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:30

De nem tudod...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#278 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 10:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:50

:up:
Én is jobban vigyázok ott, ahol már láttam trafit. Csak az a baj, hogy hiába szúrom ki őket száz méterekről, ha ők 100+n méterről is kiszúrnak már :D

Idézet

- Te Gazsi, ez a ló vak! Nekimegy a falnak!
- Á dehogy, csak vakmerő!

¤

#279 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:10

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 1:39

Locutus esetére csak annyit mondok: STAU. Ha te esetleg nem tudod pontosan, miről van szó, ő biztosan tudja. És nem az feladat, h megállj, hanem úgy állj meg az előtted lévők mögött, h hátulról se szálljanak beléd. És biza van, h a kanyarban kapod a STAU-t. Meg kell tudni állni akkor is. És ezerrel lesed a tükröt fékezés közben, mert onnan jön a meglepi.

És lehet mondani, h de látom ám, mikor az előttem levők fékeznek és vészvillognak, de én már futottam bele STAUba, h nem volt nagy forgalom, senki nem volt előttem a kanyar belátható ívén. Attól fostam végig, h hátulról meg ne találjanak, pedig necces volt az én megállásom is, nem tudtam csorgó helyet hagyni magam előtt.

Hát akkor mostmár komolyan nem értem ezeket a reakciókat. Locutus esetének ehhez miköze? Hirtelen leesett a hó, lecsökkent a látótávolság, és a féktáv megháromszorozódott. Ennyi. Ha betartasz minden szabályt, akkoris a szerencsén, lélekjelenléten múlik a dolog.

Nekemis volt egyébként ilyen, itthon, az M3-on. Leáltam a leállósávba, letöröltem a párát, ezerrel rányomtam az ablakra a fűtést, elmúlt a pára és elindultam, mentem olyan 60-al.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#280 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:11

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 10:30

És ez mégis miből jött le?  :think:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.