Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 22:50
Locutus esetére csak annyit mondok: STAU. Ha te esetleg nem tudod pontosan, miről van szó, ő biztosan tudja. És nem az feladat, h megállj, hanem úgy állj meg az előtted lévők mögött, h hátulról se szálljanak beléd. És biza van, h a kanyarban kapod a STAU-t. Meg kell tudni állni akkor is. És ezerrel lesed a tükröt fékezés közben, mert onnan jön a meglepi.
És lehet mondani, h de látom ám, mikor az előttem levők fékeznek és vészvillognak, de én már futottam bele STAUba, h nem volt nagy forgalom, senki nem volt előttem a kanyar belátható ívén. Attól fostam végig, h hátulról meg ne találjanak, pedig necces volt az én megállásom is, nem tudtam csorgó helyet hagyni magam előtt.
Neked inkább mesélek erről:
Idézet
Olaszország, Orvieto előtt az autópályán. Verőfényes napsütés. Előttünk egy igencsak fekete felhő, aminek nem látszott az alja. Mondtam is, kisebb fajta zuhé van előttünk. Egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég. Egy kamiont előztem volna épp. Egy pillanatra eltűnt előlem, pedig viszonylag közel volt. Fék, kamion mögé be. Vészvillogó mindenkinél. A belső sávból jött mindenki kifelé. Fékez mindenki folyamatosan 70nél eltűnik megint a kamion, pedig ott vagyok 10-15 méterre mögötte. Kamion fékez izomból, jobban, mint eddig. 45-40-35. Mondom magamban, ez megáll. Nem szeretném, ha vki rápaszírozna. Erre minden esély megvan, mert szinte semmit nem látni. Tükörbe benéztem, esőfüggönyön kívül mást nem láttam. Vészvillogó helyett balra index, vissza 2be és be. Nem tudom, mennyi idő lehetett ez az egész, de nem sok.
A kamionnal nem tudom, h mi lett, mert kb ekkorra csapódott ki az összes ablakon a pára. Nemigen vettem észre, mert az esőtől ugyanannyira semmit sem lehetett látni. 4-5 cm-nyi víz van az aszfalton. Mondanom sem kell, h ablaktörlő semmit sem ért, egy centi tiszta csíkot sem volt képes produkálni max-on. Pézsé elő, pára szétken. Javult a kilátás egy cseppet. Max. 70 km/h. Ennyi volt, amit lehetett menni úgy, h ne ússzon fel az autó a vizen. Virsligumis Punto I-ről van szó, 5en ültünk benne. Rajtunk kívül minden olasz a külső sávban vészvillog 30-cal. Ahogy elmegyünk mellettük, a bátrabbak besorolnak mögénk, majd egyből leszakadnak kicsit, mert semmit nem látni a felvert vízfüggöny miatt. Kb 5 percig tartott a vizen járás. Mikor vége lett, vizes volt az úttest, de lehetett volna nyomni neki. Én nem mentem, csak 120szal utána, le is húzódtam, de valahogy senki nem akart megelőzni.
Úgyhogy ennyit a fatalista olaszokról.
----------
Nekem nincs szükségem "bezzeg"ezésre. Nekem elegendő az, h az autóban ülő olaszok (köztük az autó tulajdonosa) odáig voltak, h ők nem tudták volna ilyen jól megoldani ezt a helyzetet. Pesze csak utána mondták, alatta kuss volt, pedig egyébként be nem áll a szájuk

Súgó
A téma zárva.