HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 12. 19:32

Ez este történt?
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#482 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 12. 22:08

Idézet

Kritikus helyzet és teljes útzár az M1-esen és a 6-os főúton  - 19:41
Az M1-es autópályán Győr felé a 68-as km-nél baleset történt áll a forgalom több kilométeres a torlódás. Aki teheti, az a tatai vagy a tatabánya újvárosi csomópontnál hajtson le a pályáról

Ónos eső esik az M1-es és az M7-es autópálya Pest megyei szakaszán, valamint az M0-ás autóúton, rendkívül síkos a burkolat!
Pest megye nagy részén valamint Komárom-Esztergom megyében szintén ónos esőtől alakult ki síkosság. Az autópályán és a megye közútjain közel 70 szórógép dolgozik folyamatosan! Aki teheti az esti órákban már ne induljon útnak!
Az M1-es autópálya Pest megyei szakaszán a síkos burkolaton a szórás ellenére több baleset is történt, fokozott óvatossággal vezessenek Budapest határa és Bicske között!
Sorozatos ütközött miatt áll a forgalom a Tata és Környe közötti összekötő úton.A 48-50 km között teljes az útzár, kerülőút nincs a közelben.
A 6-os főúton Százhalombatta és Ercsi között az ónos eső ráfagyott a burkolatra, mely szinte lehetetlenné teszi a közlekedést. A síkosság miatt a főút Fejér megyei szakaszán több helyszínen történt súlyos, halálos baleset, melynek következtében a 36-40 km között teljes útzárat vezettek be. A 6-os főúton közlekedőket Ercsinél Martonvásár felé terelik el.
A 111-es főúton Dorog átkelési szakaszán árokba hajtott egy szórógép. A műszaki mentés idejére az utat lezárták, az autósok a 10-es főút felé kerülhetnek.
Fejér megyében a 63-as főúton Cece után egy korábban árokba borult kamion mentését kezdték meg. A 47-es km-nél félszélességű lezárásra és rendőri irányításra készüljenek.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#483 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 22:26

Idézet

Balesetben meghalt egy mentőautó vezetője

Frontálisan ütközött egy terepjáró és egy közúti balesethez siető mentő Ercsinél. A mentőautó sofőrje életét vesztette, az ápoló megsérült.

Balesetsorozat bénította meg a forgalmat szombaton este a 6-os főúton, Ercsinél. Az ónos eső miatt rendkívül síkos úton több autó ütközött, a balesetek következtében ketten meghaltak, egyikük egy mentőautó sofőrje. Erről a Fejér megyei rendőrség számolt be.

Egyelőre tisztázatlan körülmények között a 40-es, a 37-es és a 35-ös kilométernél ütköztek a gépkocsik. Az érintett szakaszról a forgalmat elterelték. Ercsi és Sinatelep között, a 39-40-es kilométerszelvényben két autó frontálisan ütközött. A balesetben egy ember életveszélyesen, kettő súlyosan, egy könnyebben megsérült. Ezután frontálisan ütközött egy terepjáróval Ercsi közelében a balesetekhez igyekvő mentőutó. A sofőr meghalt, az ápoló súlyosan megsérült.

(MTI)

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#484 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 00:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 18:26

Én tegnap mentem Kópházára betetetni az új Blaupunktomat, aztán fasza ónoseső után 25kmh-nál is megvolt az adrenalin :)

Budapesten most detto. Tukorjeg. Finom.
Az auto pedig jegpancel.
Ciciman is on borda

#485 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:30

egy BMW a parszaz meterre levo buszmegalloban elozott,
jott felenk a szembesavban. visszatert volna 40 el !! de megcsuszott egy vizátfolyáson ami jéggé volt fagyva.
ellenkormányzás de késõ volt.. abs kattogott de mindhiába, a jég gyõzött.
apuka vezetett (35ev koruli) 8év körüli kislány hátul ült BEKÖTVE mindketten. a kislány csak a nyelvére harapott rá, de 10perccel utána már semmi baja sem volt.

kepek:

itt

#486 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:46

Fííínom... főleg a gyereknek lehetett maradandó élmény.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 02. 13. 21:47 -kor

#487 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:49

Hát ezvan, sajna ezellen nemnagyon lehet mit tenni, ha jégre futsz, akkor így jártál.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#488 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 21:49

Hát ezvan, sajna ezellen nemnagyon lehet mit tenni, ha jégre futsz, akkor így jártál.

"A körülményeknek nem megfelelő sebességgel..."

#489 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:52

Idézet: bexxter - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 21:30

egy BMW a parszaz meterre levo buszmegalloban elozott,
jott felenk a szembesavban. visszatert volna 40 el !! de megcsuszott egy vizátfolyáson ami jéggé volt fagyva.
ellenkormányzás de késõ volt.. abs kattogott de mindhiába, a jég gyõzött.
apuka vezetett (35ev koruli) 8év körüli kislány hátul ült BEKÖTVE mindketten. a kislány csak a nyelvére harapott rá, de 10perccel utána már semmi baja sem volt.

kepek:

itt

Jól látom a gumi mintáját, mintha nem téligumi lenne?
Persze jégen szinte mindegy...
Gondolkoztál már ma?

#490 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 21:52

Na ez az, amit egészen a közelmúltig én is így hittem. Aztán amikor lazán, gördülő téligumival (nincs ABS) megálltam egy nyárigumis, össze-vissza szerencsétlenkedő (csak nem lassuló) autó mögött, rájöttem, hogy azért ez nem így van egészen. Vagy amikor havas eső után a téligumis autó elindul azon a hegyen felfelé, ahol a nyári vonóereje nem tudja helyben sem tartani az autót...

#491 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 21:52

Hmm, téligumival, szerintem több esélye lett volna. Talán sikerült volna az uton megtartani az autot, nagyobb gond nélkül.

#492 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:59

Na ez az, amit egészen a közelmúltig én is így hittem. Aztán amikor lazán, gördülő téligumival (nincs ABS) megálltam egy nyárigumis, össze-vissza szerencsétlenkedő (csak nem lassuló) autó mögött, rájöttem, hogy azért ez nem így van egészen. Vagy amikor havas eső után a téligumis autó elindul azon a hegyen felfelé, ahol a nyári vonóereje nem tudja helyben sem tartani az autót...

De itt jégről volt szó, nem hóról. Ott ténlyeg szinte mindegy.

#493 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:51

"A körülményeknek nem megfelelő sebességgel..."

Jóhát persze, ezt szokták a rendőrségi jegyzőkönyvbe írni, mert olyan nincs, hogy egy haladó jármű balesete esetén ne lenne bűnbak. Azt mégse írhatják be, hogy mert tükörjég volt az úton.

#494 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:07

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:02

Jóhát persze, ezt szokták a rendőrségi jegyzőkönyvbe írni, mert olyan nincs, hogy egy haladó jármű balesete esetén ne lenne bűnbak. Azt mégse írhatják be, hogy mert tükörjég volt az úton.

Ühüm.
Amúgy itt most nem volt jegyzőkönyv meg ilyenek.. megbeszéltük a dolgot. 1 héten belül elintézi a kapukat a srác. Remélem nem hasonló módszerrel :)

#495 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:08

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:00

De itt jégről volt szó, nem hóról. Ott ténlyeg szinte mindegy.

A nyárigumis eset tükörjégen volt, szombaton este fél 7 körül. ;) Látszott, ahogy távolodik és csúszkál, én meg lazán megálltam jóval mögötte... :)

A lábmunkán is sok múlik egyébként. :p

#496 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 23:08

A nyárigumis eset tükörjégen volt, szombaton este fél 7 körül. ;) Látszott, ahogy távolodik és csúszkál, én meg lazán megálltam jóval mögötte... :)

A lábmunkán is sok múlik egyébként. :p

Hát a fene tudja. Jó az világos, hogy jobb a téligumi jégen, éncsak azt kétlem, hogy ez a különbség olyan  lenne, hogy bármitis számítana. Hogy ő csúszkált az millió ok miatt lehet, pl. amit teis említettél a lábmunka. Jégen, friss, csúszós hóban nem szabad hagyni, hogy blokkoljon a kerék, finoman kell megállítani, akkor jóval rövidebb a féktáv.

#497 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:53

Idézet: bexxter - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 23:07

Ühüm.
Amúgy itt most nem volt jegyzőkönyv meg ilyenek.. megbeszéltük a dolgot. 1 héten belül elintézi a kapukat a srác. Remélem nem hasonló módszerrel :)

"Beparkol" az új kaputokkal :D

#498 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 00:54

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:52

Hát a fene tudja. Jó az világos, hogy jobb a téligumi jégen, éncsak azt kétlem, hogy ez a különbség olyan  lenne, hogy bármitis számítana. Hogy ő csúszkált az millió ok miatt lehet, pl. amit teis említettél a lábmunka. Jégen, friss, csúszós hóban nem szabad hagyni, hogy blokkoljon a kerék, finoman kell megállítani, akkor jóval rövidebb a féktáv.

ABS kapcsolgatott.. bár sz@rt se ér jégen, az emberke elmondása szerint. Nekem még nem volt szerencsém ABSel ellátott kocsihoz, száraz uton sem, nemhogy jégen..

#499 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:10

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:02

Ezt hívják: "az út- és látási viszonyoknak nem megfelelő vezetésnek."
Az ilyen bekerül a jegyzőkönyvbe.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#500 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:23

az abs-el nem lesz rövidebb a fékút ( sőt, általában hosszabb ), viszont kormányozni tudsz fékezés közben, míg egy blokkolt keréknél hiába tekered a kormányt, a kocsi arra megy, amerre már amúgy is csúszott.
ezt felejtik el sokan, és azt hiszik, hogy "abs-em van, bármikor meg tudok állni"... hát nem, max kikerülni tud... bár tükörjégen ez sem mindig lehetséges.

engem mentett meg már az az ütközéstől, hogy nem volt abs a kocsimban
egyik nyáron a belső sávban mentem valahol, mellettem járda, rajta parkoló autók, a külsőből pedig egy mellettem haladó kamion úgy gondolta, hogy ő most átjön az én sávomba. na át is jött, én meg fékeztem blokkolva, kb 5 centi maradt.
ha van abs-em, akkor nincs meg ez az 5 centi... viszont kormányozhatok, na bravó, vagy a kamion, vagy a parkoló autók...

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.